zielonakoniczyna 25.01.13, 17:11 Witam! Czy mozecie polecic funkcjonalny samochod dla rodziny 5-osobowej, taki zeby z tylu mozna bylo bez wiekszych problemow zamontowac 3 foteliki samochodowe? Wiek dzieci: 4l,2,5l,niemowle- beda rosly Bede wdzieczna za podpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szafa_zebry Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 17:13 citroen berlingo Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 17:37 Hyundai santa fe Odpowiedz Link Zgłoś
erty02 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 17:43 Znajomi mają 3 dzieci i jeżdżą starym Fordem Galaxy, koleżanka z pracy ma Renault Scenic. Z nowszych samochodów 3 osobne fotele z tyłu ma Citroen C4 Picasso - odpowiednik starszej Xsary Picasso. Odpowiedz Link Zgłoś
agnie-sia80 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 17:52 my (rodzina 2+3) chwalimy sobie fiata multiple. piękny nie jest ale bardzo funkcjonalny (6-scio osobowy) Odpowiedz Link Zgłoś
ordnung Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 17:51 Audi Q5, Audi Q7 BMW X3, BMW X5 Fiat Freemont Ford S-MAX, Ford Galaxy Honda CR-V Mazda CX-7 Mercedes ML Mitsubishi Pajero Opel Zafira Porsche Cayenne Seat Alhambra Toyota Land Cruiser Volkswagen Touran, Volkswagen Sharan, Volkswagen Tuareg Volvo XC90 Odpowiedz Link Zgłoś
ta_jagoda Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 20:04 a jakis przedział cenowy z wyzszego przedziału nissan pathfinder- 7 osobowy Odpowiedz Link Zgłoś
monia111175 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 20:17 miałąm forda galaxy--znikął nam spod bloku pewnej nocy--6 grudnia teraz mam citroena grand picasso c4 super Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 22:50 Toyota Sienna Toyota Previa Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 ordnung 28.01.13, 11:54 sporo modeli podane, ale ze swojej strony mogę tylko dodać, że warto z niej wykreślić VW Touran i Opel Zafira. Temat przerabiałam 2 lata temu, mąż chętny był na VW Sharan lub Seat Alhambra, bo od lat jeździmy autami z tej grupy i je lubimy, ale dla mnie było to zdecydowanie za duże auto (przynajmniej wówczas ) Myślałam, że właśnie VW Touran będzie pośrednim rozwiązaniem, ale okazało się, że siedzenia z tyłu są tak wąskie, że nie ma szans swobodnie wpiąć 3 foteliki...Do tego bagażnik przeciętny. Podobnie było z Zafirą. Pokazało nam to, że nie ma siły - trzeba po prostu foteliki mierzyć do danego auta przed zakupem i tyle. Nie dotyczy to aut większych, typu właśnie WV Sharan, Ford Galaxy, bo tam fotele są standardowe, tzn. szerokie. Obecnie jeźdżę Renault Grand Scenic i w zasadzie jestem zadowolona - foteliki się mieszczą, opcjonalnie mamy jeszcze składane 2 siedzenia w podłodze bagażnika, bagażnik bardzo obszerny (sprawdzony na 2 tyg. wyjeździe, wózek oczywiście był zabierany),a przy tym samo auto wygląda zgrabnie i wcale nie sprawia wrażenia ogromnego, auto wyposażone konkretnie, a cenowo przystępniejsze niż np. VW z podobnym wyposażeniem. Jedyne co, to mąż narzeka, że trudny dostęp do czegokolwiek pod maską, bo żeby się dostać np. do żarówki celem wymiany, to trzeba zdjąć "przód", spotkał się nawet u jednego mechanika ze stwierdzeniem, że on sobie zapisuje żeby więcej takiego auta nie brać, bo więcej rozkładania i składania niż samej roboty...Taki urok. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowka2011 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 21:59 do mondeo wchodzą 3 foteliki, przynajmniej w konfiguracjach 0-18 MC, 9-18 MC, 15-36 Cybex oraz 2x 15-36 (cybexy) + 9-18 Maxi Cosi Odpowiedz Link Zgłoś
emkka Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 23:00 Toyota Corolla Verso Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 25.01.13, 23:37 Tez mam trojke dzieci w fotelikach i ford galaxy jest genialny! MIalam wczesniej VW Touran i mazde 5 i opla zafire, ale zaden z nich dla trojki fajny nie byl. Ford galaxy ma takie same fotele jak ford S-max, ale troche wyzszy bagaznik. Trzy inne rodziny na naszej ulicy przy trzecim dziecku tez wymienily auta (tez minivany) na forda galaxy. Wszyscy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 10:48 Toyota Avensis Verso, z tyłu 3 oddzielne fotele, można jeszcze dodać 2 w trzecim rzędzie lub dowolnie konfigurować ustawienie foteli, jest docelowo na 7 osób, my korzystamy z 5 i mamy duży bagażnik na wszelkie wyjazdy, ale jeździmy jeszcze z psem i kotem. Auto bardzo wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
viki711 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 11:42 aha, zapomniałam dodać, że auto bardzo ekonomiczne, pali 5 litrów z haczykiem ropy, przy pojemności 2.0. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka793 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 11:39 Ford S-max i większy Galaxy - to były i nadal są moje typy, aktualnie jeżdżę s-maxem (2+2), docelowo przy 2+3 będzie galaxy właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 11:55 Przede wszystkim musi mieć 3 niezależne fotele, jak już ktoś wyżej pisał My mamy Hyundai Trajet jak dla mnie super, choć przesuwane drzwi przy dzieciach są chyba lepszym rozwiązaniem Odpowiedz Link Zgłoś
beataj02 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 13:36 Zdecydowanie VW Sharan. Nie Touran, bo jest mniejszy i - niestety - nie Ford Galaxy, bo jest gorszy w użytkowaniu. Sprawdzone osobiście - mieliśmy forda, zmieniony na VW i wiadomo, niemiec to niemiec. A w środku ilość miejsca, konfiguracja foteli itd. jest taka sama. Tylko ważne, żeby fotele były osobne, a nie kanapa, tak jak zauważali poprzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
hoow Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 15:02 VW Multivan. Przy wersji ze stolikiem można wozić 5 dzieci Super się jeździ i w lepszych wersjach wyposażenia ma masę schowków i super rozwiązań, uwielbiałam elektryczne drzwi po obu stronach. Odpowiedz Link Zgłoś
escapezone Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 23:19 ford s-max, 3oddzielne siedziska, my zakupilismy dodatkowo zaglowki z monitorami i jest cisza w czasie jazdy , citroena berlingo nie polecam wrecz odradzam, co miesiac ladowal w serwisie, lnka od sprzegla byla naprawiana x razy, Odpowiedz Link Zgłoś
makoc Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 26.01.13, 23:39 radę zamontowac da, bo juz kilkakrotnie montowałam 3 foteliki (2x 9-18 i 1x 15-36) w autach które mają z tyłu 1 niepodzielna kanapę (fakt, że np. do seata ibizy ledwo weszly i to tylko w konfiguracji, ze fotelik 15-36 kg był posrodku). Warunkiem podstawowym sa 3 x 3-punktowe pasy. Ale komfort oczywiscie lepszy, gdy z tyłu sa 3 osobne siedziska! Odpowiedz Link Zgłoś
basiek-79 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 28.01.13, 12:14 Ja polecam Renault Espace Grand - z tych większych, super przy trójce, a z tyłu do bagażnika wózek wchodzi bez składania Używam na co dzień Toyotę Corollę Verso i to też polecam - auto jest wyższe niż zwykłe sedany czy kombi, stąd też łatwiej upiąć towarzystwo w fotelikach. Kanapa z tyłu jest trójdzielna i pochylenie siedzeń jest regulowane, więc przy dłuższej podózy można odchylić foteli z przedziału 15-36 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 28.01.13, 13:28 Renault Espace bardzo mi się podoba, rozważaliśmy zakup, ale odstraszyły nas opinie o kiepskim silniku - nie pamiętam która pojemność - i w momencie gdy szukaliśmy nie było nic sensownego na rynku z tych "dobrych" pojemności, a salonówka nas nie interesowała. Dlatego właśnie mamy 7 -osobowy Scenic Grand. Duży plus w nowszych autkach to system ISOFIX do szybkiego montowania fotelików. Również modele Verso są fajne, jeśli ktoś nie decyduje się na większe autko. Odpowiedz Link Zgłoś
kamcia2003 Re: samochod na 3 foteliki samochodowe- ktory? 28.01.13, 12:48 Ja przy trójce mam Renault Scenic. I tu nie chodzi o gabaryty samochodu, ale o układ tylnego fotela i pasów (w szczególności środkowego). Jako, że mąż pracuje w firmie związanej z branżą motoryzacyjną, mieliśmy okazję wpasować się z trzema fotelikami do większości samochodów dostępnych na naszym rynku. Scenic okazał się optymalny (jakość i wygoda względem ceny). Jednakże tak czy siak, przy dzieciach powyżej 3 lat polecam jak najwęższe foteliki - u mnie sprawdziły się Maxi Cosi. Odpowiedz Link Zgłoś