Dodaj do ulubionych

rowerek dla wysokiej 6 latki

08.02.13, 18:44
szukam fajnego,sprawdzonego rowerku dla wysokiej 6 latki ,rowerek ma być do jeżdżenia u dziadków na wsi, ubiegłe lato śmigała do upadłego na decathlon b'twin 14 ale czytam że te większe są ciężkie i szukam czegoś sprawdzonego
Obserwuj wątek
    • krasulas Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 08.02.13, 19:43
      moja córka śmigała i do dzisiaj jeszcze posiada (a ma 9lat) Authora Melody (20").
      świetna niska rama, rower lekki i porządny...
      na bagażniku wozi torbę z pierdółkami i wioooo
      rower kupowałam po długiej analizie rynku

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/qc/tg/0tjy/i7VZKSfwjIapdN9biX.jpg
      • martysiek1802 Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 08.02.13, 20:55
        a gdzie Authora Melody szukać -a może macie zamiar sprzedawać ?
        • krasulas Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 08.02.13, 21:17
          jest na all. oferta podobnej wersji za 300zł
          nasz ma bagażnik, dokupioną torbę firmową i dzwonek z tej samej kolekcji
          jest dobrze doposażony i troszeczkę szkoda go sprzedawać...
          ale moja córka ma ponad 130cm i nie wiem jak będzie na nim wyglądaćsmile
          a urosła sporo przez pół roku
          na dzień dzisiejszy nie sprzedaję, ale kto wie co będzie w marcu (oferty na all... 24" sprawdzam)
    • biala_ladecka Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 08.02.13, 23:18
      Moja wysoka 6-latka pierwsze rowerowe kroki stawiała na 16", na mniejszym rowerze jej sobie nie wyobrażam. Po dwóch miesiącach przesiadła się na 20", miała wtedy 122cm wzrostu i to był odpowiedni dla niej rozmiar. Mamy coś takiego:
      allegro.pl/rower-dzieciecy-pegasus-i3007600243.html
      tablica.pl/oferta/rower-dzieciecy-pegasus-kola-20-cali-ID25n2f.html
      tylko w babskiej kolorystyce.
      Kupiony bez analizy rynku, tzn. dziadek pojechał i zanalizował asortyment zaznajomionego komisu wink
      Generalnie spełnia córki potrzeby (jest raczej rowerową ryzykantką), tylko przerzutek by chciała więcej (ma 3, w piaście).
      • krasulas Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 09.02.13, 08:05
        ważne są przerzutki - większa swoboda jazdy!
        u nas istotna była waga - ja to sprzęcicho na 4 piętro wnoszę!!!! i daję radę!
        • biala_ladecka Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 09.02.13, 21:55
          No tak, gdybym miała wnosić rower po schodach też bym pewnie szukała czego lekkiego.
          Poprzedni rower 16" też był Pegasusa i moim zdaniem był okropnie ciężki, mimo to córka doskonale dawała sobie z nim radę nawet w górskim terenie. No i trzeba przyznać, że cięższy rower lepiej znosi liczne hmm... eksperymenty wink
          Przerzutki to w pewnym wielu już absolutny must have.
      • lillylive Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 09.02.13, 08:51
        Ja polecam ten:www.rowerymerida.pl/produkt612/dakar-624-rower-merida.html
    • aoamok Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 09.02.13, 22:24
      a my mamy taki i chwalimy wszystkim

allegro.pl/rower-romet-panda-city-lux-24-rozowy-2012-w-wa-i2965961000.html
    • verika Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 10.02.13, 11:11
      Polecam rower marki Specialized, my mamy co prawda w wersji chłopięcej 20", syn przesiadł się z 16" b-twina, dosłownie niebo a ziemia ! Rower lekki, rewelacyjnie mu się prowadzi, o ile na tej 16stce co dopiero załapał równowagę bez bocznych kółek, tak na tym dosłownie wsiadł jakby od zawsze na nim jeździł smile Oglądalismy także zalinkowaną tu Meridę, ale Specialized jednak fajniejszy i szczycą się opinią najlżejszych na rynku, jam masz możliwość to zobacz, kilekcja dziewczęca w necie tutaj:
      www.specialized.com/pl/pl/bikes/kids/hotrockgirls
      • red_ladybird_1 Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 10.02.13, 22:08
        krasulas a gdzie kupowałaś ten rower, ewentualnie gdzie szukałaś, bo ty chyba z Gliwic lub okolic jesteś?
    • madzik0711 krasulas 11.02.13, 06:44
      Jakbyś chciała sprzedac to prosze daj cynk, odebrałabym go osobiscie, bo też szukam dla 6 latki. A interesuje mnie zakup uzywanego rowerka, ale tylko jak go wczesniej zobaczesmile
      • krasulas Re: krasulas 11.02.13, 11:24
        z Bytomia jestemsmile 15km od Gliwic
        jak będę sprzedawać odezwę się w tym wątku (tylko odbiór osobisty wchodzi w grę)
        a za 24" będę systematycznie kukać (poluję na używkę)

• jakataka31 Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 11.02.13, 17:46
      Polecam rower firmy Arkus, moja córka ma taki i moge potwierdzić że jest bezpieczny i wygodny dla dzecka
      • red_ladybird_1 Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 11.02.13, 21:50
        A masz jakieś sprawdzone sklepy rowerowe? czy obecny też kupiłaś używkę? bo ja powoli przymierzam się do zakupu roweru dla syna, myślę, że chyba "20", obecnie ma "16", a w ciemno nie chciałabym kupować, więc chciałabym zrobić rozeznanie gdzie na "naszym" smile terenie są dobrze wyposażone sklepy rowerowe. Pozdrawiam
        • krasulas Re: rowerek dla wysokiej 6 latki 11.02.13, 22:01
          w Bytomiu na Witczaka jest dobry sklep (jadąc od strony Chorzowa, zaraz na wjeździe w cetrum miasta, po prawej stronie) (wygoogluj bytom, rowery.pl)
          Chorzów - był salon Arkusa bodajże przy głównej ulicy
          podobno jest jakiś sklep w centrum Chorzowa na Gałeczki (Specialized promują)

córki rower kupowałam jako używkę z odbiorem osobistym
          trafiłam idealnie - bo trzymany w domu jednorodzinnym, w stanie wręcz idealnym
          sama dokupiłam torbę/dzwonek, dobrałam kask i finito
          córka jeździła na nim sporo 2 lata temu, rok wstecz... nie bardzo, bo już rolki ..., brat na laufradzie, spotkania towarzyskie stacjonarniesmile i sporo poza domem latem byliśmy

także... nie wykorzystała sprzętu ...
          akurat... tutaj w aglomeracji można wyszukać przez kolejne 2 m-ce dobrą/markową używkę
          zobacz na tablicy.pl - sama sprawdzałam i już coś jest...
          jak nie znajdę - zostawię Authora
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka