Dodaj do ulubionych

Rolki dla pięciolatki

13.02.13, 10:31
Moja córa męczy mnie od dłuższego czasu o rolki. Właśnie zbliżają się 5 urodziny więc pomyślałam, że byłaby okazja. Budżet max. 200zł. Próbowała już jazdy na łyżwach i bardzo się jej podobało więc chyba nie potrzebuje rolko-wrotek. Potrzebny rozmiar 28+ (regulowane).
W czym będzie jej wygodnie i bezpiecznie? Co nie połamie się? (liczę, ze trochę pojeździ ona, a potem ewentualnie młodszy brat jak już podrośnie).
Zupełnie się na rolkach nie znam więc proszę o rady smile. W grę wchodzą zakupy w sklepie internetowym i amazon czy ebay gdyby była jakaś super oferta.
Obserwuj wątek
    • bbkk Re: Rolki dla pięciolatki 13.02.13, 10:38
      polecam trochę droższe ale w rolki warto zainwestować
      rolerblade spitfire s
      rozmiar jest regulowany 27-33
    • enut Re: Rolki dla pięciolatki 13.02.13, 10:56
      Nie jestem przekonana, ze w rolki trzeba inwestowac wieksze pieniadze... No chyba, ze dzieciaki jezdza wyczynowo.
      Moje dzieci, 5 i 10 lat, maja rolki Signa, koszt 80-90zl. Jezdza jak wariaci, a rolki dalej jak nowe i kolejny sezon beda uzywane. Rozmiarowka chyba od 30, moja corka jezdzila w nich majac mniejsza noge, wystarczylo dobre zapiecie.
      • tulcia Re: Rolki dla pięciolatki 13.02.13, 11:15
        Moja corka na dzisiejsze urodziny dostala rolki - kupilismy w promocji K2 regulowane 29-34 i idealnie pasuja na stope mojej corki - nosi 28.
        Starsza tez zaczynala na K2 i od piewszego ubrania miala stabilna noge i zaczela od razu jezdzic.
    • monikaj21 Re: Rolki dla pięciolatki 13.02.13, 12:41
      Mamy oxelo z Decathlonu, na rolkach się nie znam, ale młoda jeździ i nie zgłasza zastrzeżeń, więc chyba ok.
      • anicaf Re: Rolki dla pięciolatki 13.02.13, 12:57
        ja tez polecam oxelo z Decathlonu. są dostępne w internecie z dostawą do domu lub sklepu.
    • czarna.perla Re: Rolki dla pięciolatki 13.02.13, 13:05
      oxelo play 3 a jak ogarnie jadze i się spodoba to wtedy np. play 5- na tych syn śmiga az miło. play 3 sa przeznaczone specjalnie do nauki jazdy, nie da się na nich jeżdzić bardzo szybko, super dla dzieci które stawiają zaczynją jeżdzić i nie czują się pewnie.
    • bunkowa Re: Rolki dla pięciolatki 13.02.13, 14:18
      Dzięki za odpowiedzi, będę wiedziała za czym się rozglądać smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka