Dodaj do ulubionych

GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy?

03.03.13, 20:22
Kolejny rok mam problem z butami dla córki. Potrzebujemy balerinek i sandałków na bardzo wąską stopę w rozm. 28/29 pasujących do ubrań w kolorystyce biało granatowej, jeansowej, beżowej i ecru - akurat w tym roku szafa będzie chyba głównie w tych odcieniach smile
Sandałki w Ecco są za szerokie, te, które w miarę pasują na szerokość są na styk na długość, te z małym zapasem już są za szerokie, balerinki mamy jedne eleganckie, skórzane, potrzebne jeszcze jedne, takie bardziej na co dzień.
Przeglądając internet trafiłam na Geoxa - akurat mają sandałki i balerinki w odpowiednich kolorach, modele też ok ale nie wiem jak z ich szerokością.
Chodzi mi o tego typu modele:
www.paradopary.pl/files/imagecache/product_zoom/Geoxkids%20126%20-%20Kopia.JPG
www.planetshoes.com/mmplanet/Images/19044/19044_bs9_zoom.jpg
czy te buty będą dobre na wąskie stopy? miękkie i dobrze trzymające? nie mam ich gdzie zmierzyć, musiałabym zamówić przez net i chcę wiedzieć, czy w ogóle zawracać sobie nimi głowę.
A może szukać zupełnie gdzie indziej? Jakie jeszcze firmy robią ładne, porządne buty dla dziewczynek?

Z góry dzięki wielkie za wszystkie rady
Obserwuj wątek
    • car.in Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 03.03.13, 20:32
      Też mam taki problem, tylko w rozmiarze 34. Kupiłam balerinki ecco z paskiem . Są wąskie. Rok temu mieliśmy sandałki ecco i geox. Były wąskie, idealne. Te zalinkowane sandałki obawiam się,że mogą być na nasze córki zbyt szerokie. Zobacz jeszcze clarksy. U nas też leżą dobrze.
      • polapelo Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 03.03.13, 22:26
        Mamy te balerinki z drugiego linku i są takie średnie raczej nie bardzo wąskie ale dobrze przylegające i jest pasek do regulacji mam rozmiar 33. Sandaly napewno są szerokie mój córka rok temu przymierzala podobne białe i noga jej latała na wszystkie strony. Zapytam z ciekawości po ile są balerinki?
      • wiola_wd Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 04.03.13, 09:54
        w zeszłych latach kupowałam clarksy ale teraz nie mam dostępu do dziecięcych, żeby przymierzyć, niestety w Łodzi zlikwidowali działy dziecięce... poszukam w necie.
        Co do balerinek też mamy wąskie z Ecco (Alicia z szeroką gumką).
        Popatrzę jeszcze na Primigi ale niestety nie wiem, czy gdzieś w okolicach Łodzi da się je zobaczyć na żywo czy zostaje tylko net i ewentualne odsyłanie.
    • 19rosa Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 03.03.13, 22:36
      ten model jest na szczupłą stopę
      geox euphory
      • tulcia Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 03.03.13, 22:52
        Ten model jest dosc waski, idealny na moja corke - rozmiar 26 i 27. Ladniejsze kolory w normalnej skorze, nie lakierowanej.
        www.amazon.de/Richter-Kinderschuhe-82-4013-3760-Ballerinas-Atlantic/dp/B00BAU0EAK/ref=sr_1_3?s=shoes&ie=UTF8&qid=1362347410&sr=1-3
        i polska firma Renbut robi bardzo fajne skorzane balerinki, waziutkie, moje obie corki (26 i 34) nosza je bezproblemowo.
      • dag_dag Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 03.03.13, 23:05
        Dokładnie, a poza tym mojej córce bardzo wygodnie w tych zalinkowanych butach.
    • saszanasza Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 03.03.13, 23:24
      te na pewno są na wąską stopę: raj-dziecka.pl/pl/p/Primigi-Nr-art.-48733-00/1204
      kupiłam w zeszłym roku córce, tyle że okazały się za małe, musiałam oddać, ale bardzo mi się podobały
      • tulcia Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 04.03.13, 00:18
        Potwierdzam, te Primigi sa waziutkie, moja corka miala 34 i byly idealne na jej bardzo waska stope.
        • car.in Re: GEOX sandałki i balerinki na szczupłe stopy? 04.03.13, 19:01
          Też jestem z Łodzi i wiem ,że wybór mamy ograniczony. Sandałki Clarksa kupowałam na ten rok właśnie na allegro. Na szczęście są wąskie.
          • witka55 wiola - napisałam na priv 04.03.13, 19:52
            wiola - sprawdź pocztę
    • tulcia Re: Superfity na waska stopke 06.03.13, 22:34
      Takie dzisiaj widzialam - w realu jeszcze ladniejsze:

www.zalando.pl/superfit-tensy-baleriny-z-zapieciem-rozowy-le313a01a-402.html
      byly tez koralowe i podobno sa tez niebieskie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka