k_brzydula 10.04.13, 10:49 gdzie najtaniej je kupujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solaris31 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 10:57 jak młode były małe, kupowałam oilatum. teraz używamy serii emolium, kupuję z zaprzyjaźnionej aptece po przyzwoitych cenach. albo w necie Odpowiedz Link Zgłoś
k_masny Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 11:10 emolium. Kupuję w aptece internetowej większe ilości, żeby za przesyłkę nie płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
mieeke Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 11:28 Emolum, dopuki nie odkryłam polskiego producenta. Mediderm, szczerze polecam. Stosujemy całą rodziną. www.farmina.pl/info.php?part=&id=50&cat= Odpowiedz Link Zgłoś
style4you Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 11:35 My stosujemy oilatum kupiłam w aptecw melissa w necie, przy okazji innych zakupów, długi czas oczekiwania na przesyłkę. Zastanawiałam się nad Balneum. Mamy też krem-emulsję do całego ciała Cetaphil, polecona przez dermatologa dla niemowlaka, kupiona też w tej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
big-smoczyca Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 12:17 linomag - zazwyczaj w doz i można olejek do kąpieli trafić w jakimś supermarkecie, ale nie pamietam w jakim emolium - Super Pharm mustela - jw a ostatnio odkryłam, ze Ziaja ma takie natłuszczające płyny do mycia dla dzieci za 8 zł za pół litrową butelkę Odpowiedz Link Zgłoś
aranell Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 00:17 ja również odkryłam i przetestowałam serię Ziajki polecam: kremowe mydło żel do ciała i włosów natłuszczający płyn do kąpieli teraz jeszcze wyszła nowa seria Ziaja-med, jesteśmy w fazie testowania i już mogę polecić natłuszczającą emulsję do ciała dodam że wcześniej używałam Oilatum, próbowałam Oilan (odradzam) każdy inaczej toleruje kosmetyki... córka koleżanki np uczuliła sie na serie Ziajkową Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 12:24 żadnych nie kupuję, siebie ropą naftową też nie smaruję Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka1 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 14:18 u nas podobnie - żadnych parafin, slesów i tym podobnych parabenów Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 12:31 Mediderm, w Dbam o zdrowie kilogramowa butla kremu kosztuje niecałe 35 pln. Na AZS i rogowacenie u syna sprawdza się lepiej niż Oilan/Oilatum/Atopra itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_vera Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 16:06 Oilatum w niebieskiej butelce- już prawie od 5 lat. Kupuję hurtem w tej aptece internetowej Sobie również dolewam do kąpieli, zwłaszcza latem, po opalaniu. Miesięcznie schodzi nam pół litra. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxtabxxx Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 20:57 Smaruję młodego olejem kokosowym. Ma lepszą skórę, niż wcześniej po wszystkich emolientach (ma azs). Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 07:39 olej kokosowy ma też działanie łagodząco - bakteriobójcze. swojemu , wtedy 8-9 miesięcznemu synkowi wyleczyłam nim, bakteryjną infekcję skóry na rączce, która poszła prawdopodobnie od brudnego piasku na placu zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 10:06 A możecie podesłać jakiś konkretny namiar na tek olej, jak nie tu to na priva na pocztę gazetową, będę wdzięczna Ja głównie kupuję Mediderm, Eucerin (ale taki w słoiku chyba nie dostępny w PL), Emolium i SVR moje dziecko nie toleruje. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 20:27 inaczej, miałam na myśli mleczko kokosowe, ale olejek też ja kupowałam po prostu w dużym spożywczym Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 20:57 Znalazłam niedaleko sklep eko gdzie mają olej kokosowy, piszą, że również do celów kosmetycznych, używałyście w takiej postaci, nada się? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxtabxxx Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 22:26 Nada się. Jakby Ci nie podpasował to zawsze możesz do smażenia zużyć. Ja ostatnio zamawiałam przez internet, ale sklepu nie polecę, bo odważony w tandetnym plastikowym opakowaniu przysłali (jak do sałatki) i cenowo też bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 22:56 Ja znalazłam 250 g za 30 zł, nie wiem czy to dobra cena, ale na pewno do smażenia to za drogo wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
xxxtabxxx Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 23:00 Na którymś gazetowym forum ktoś polecał na allegro sprzedawcę apteka-natura - zapisałam sobie w zakładkach, ale jeszcze nie kupowałam tam. Ma w miarę fajne ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 21:02 Emolium - żel do mycia, szampon oraz krem do twarzy. Dexeryl - jako balsam do ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_irl Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 01:30 nic lepszego niż Emulsifying Ointment jeszcze nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 07:10 ja mam atopowca i u nas sprawdza się jedynie a-derma-seria exomega Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 08:10 Przy córce 3,5 roku temu używałam Oilatum, nie byłam zadowolona. Teraz przy 4 tyg synku mamy Emolium i emulsje i kremy i są super. Miał bardzo suchą skóre. wystarczylo 4 mycia i 2 kremowania i już jest gladziudki. Niektórzy piszą że brzydko pachnie, ale to kwestia co sie komu podoba-ja nie mam co do tego zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.t emma me 05.06.13, 09:53 > ja mam atopowca i u nas sprawdza się jedynie a-derma-seria exomega emma-me a ja wlasnie siedze nad opakowaniem nowego kremu D.E.F.I a dermy exomega ( bez chemii i parabenow) i zachodze w glowe bo w skladzie jest.,...olej mineralny parrafinum liquidum A ja od 4lat kupuje ten krem bo wlasnie parafiny nie ma (?) nie mam starego opakowania zeby porownac, bo m oze to tylko kicha z tym nowym bezpoarabenowym kremem a te zwykle wciaz parafiny nie maja jezu zalamac sie mozna z tymi przekretami! Odpowiedz Link Zgłoś
jomi81 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 18:39 Stosuję Atoperal baby krem i pianka do mycia. Jestem bardzo zadowolona, a mała ma bardzo wrażliwą skórę. Kupuję w aptece Olmed. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 23:56 Żadne. Toż to parafina czyli pochodna ropy naftowej. Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 05.06.13, 10:24 Polecam już polecaną na forum stronkę z blogiem Sroka... W domu mam jednego a AZS, drugiego też ze skórą suchą i szorstką, więc używamy, ale żeby było śmieszniej co pasuje jednemu nie podchodzi u drugiego...Tak więc moja cenna wskazówka przy takich zapytaniach jest zawsze taka sama - próbować samemu po wnikliwej lekturze składu (powyższy blog jest świetny, można się wiele nauczyć i samemu też w necie rozszyfrowywać składy na kosmetykach), bo co dobre dla jednego dziecka niekoniecznie musi być tak samo świetne dla innego. U nas idzie Oilatum, Balneum i Atoperal - z każdego konkretne kosmetyki nie wsio. A i tak ubolewam, że nie jest to do końca to co ja bym chciała patrząc na skład. Odpowiedz Link Zgłoś
mimka77 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 05.06.13, 13:45 dla małego atopika stosowałam emulsję do ciała emolium, oliatum, atoperal -te emolienty sprawdzały się tylko przez moment, teraz stosujemy balsam lipikar i jest w końcu poprawa, balsam rewelacyjnie natłuszcza skórę, do kąpieli używamy natłuszczającego płynu do kąpieli ziajka, sprawdza się znakomicie i cenowo także wcześniej używaliśmy emulsji do kąpieli oliatum i emolium i też były o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
rosool Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 06.06.13, 08:42 Używaliśmy kiedyś (bez przekonania) te wszystkie emolienty reklamowane w dzieciowych gazetkach. Pediatra mówił, że takie cudownie dobre... Ale drogie przecież. Potem zaczęłam kupować jelenia i okazał się lepszy niż te płyny z ropą. I olej kokosowy - kupuję często w spożywczym 500 g za 15 złotych. A z mydeł to najlepszy jest Biały Jeleń z lnem i owsem, za całe 2 złote! Odpowiedz Link Zgłoś