Dodaj do ulubionych

jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech

10.04.13, 10:49
gdzie najtaniej je kupujecie?
Obserwuj wątek
    • solaris31 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 10:57
      jak młode były małe, kupowałam oilatum. teraz używamy serii emolium, kupuję z zaprzyjaźnionej aptece po przyzwoitych cenach. albo w necie wink
    • k_masny Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 11:10
      emolium. Kupuję w aptece internetowej większe ilości, żeby za przesyłkę nie płacić.
      • mieeke Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 11:28
        Emolum, dopuki nie odkryłam polskiego producenta. Mediderm, szczerze polecam. Stosujemy całą rodziną. www.farmina.pl/info.php?part=&id=50&cat=
    • style4you Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 11:35
      My stosujemy oilatum kupiłam w aptecw melissa w necie, przy okazji innych zakupów, długi czas oczekiwania na przesyłkę. Zastanawiałam się nad Balneum. Mamy też krem-emulsję do całego ciała Cetaphil, polecona przez dermatologa dla niemowlaka, kupiona też w tej aptece.
    • big-smoczyca Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 12:17
      linomag - zazwyczaj w doz i można olejek do kąpieli trafić w jakimś supermarkecie, ale nie pamietam w jakim
      emolium - Super Pharm
      mustela - jw
      a ostatnio odkryłam, ze Ziaja ma takie natłuszczające płyny do mycia dla dzieci za 8 zł za pół litrową butelkę
      • aranell Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 00:17
        ja również odkryłam i przetestowałam serię Ziajki
        polecam:
        kremowe mydło
        żel do ciała i włosów
        natłuszczający płyn do kąpieli

teraz jeszcze wyszła nowa seria Ziaja-med, jesteśmy w fazie testowania i już mogę polecić natłuszczającą emulsję do ciała

dodam że wcześniej używałam Oilatum, próbowałam Oilan (odradzam)
        każdy inaczej toleruje kosmetyki... córka koleżanki np uczuliła sie na serie Ziajkową
    • klarci Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 12:24
      żadnych nie kupuję, siebie ropą naftową też nie smaruję tongue_out
      • porzeczka1 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 14:18
        u nas podobnie - żadnych parafin, slesów i tym podobnych parabenów wink
    • falcon_eye Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 12:31
      Mediderm, w Dbam o zdrowie kilogramowa butla kremu kosztuje niecałe 35 pln.
      Na AZS i rogowacenie u syna sprawdza się lepiej niż Oilan/Oilatum/Atopra itp.
      • mama_vera Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 16:06
        Oilatum w niebieskiej butelce- już prawie od 5 lat. Kupuję hurtem w tej aptece internetowej Sobie również dolewam do kąpieli, zwłaszcza latem, po opalaniu. Miesięcznie schodzi nam pół litra.
    • xxxtabxxx Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 20:57
      Smaruję młodego olejem kokosowym. Ma lepszą skórę, niż wcześniej po wszystkich emolientach (ma azs).
      • klarci Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 07:39
        olej kokosowy ma też działanie łagodząco - bakteriobójcze.

swojemu , wtedy 8-9 miesięcznemu synkowi wyleczyłam nim, bakteryjną infekcję skóry na rączce, która poszła prawdopodobnie od brudnego piasku na placu zabaw
        • afroddytta Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 10:06
          A możecie podesłać jakiś konkretny namiar na tek olej, jak nie tu to na priva na pocztę gazetową, będę wdzięczna smile

Ja głównie kupuję Mediderm, Eucerin (ale taki w słoiku chyba nie dostępny w PL), Emolium i SVR moje dziecko nie toleruje.
          • klarci Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 20:27
            inaczej, miałam na myśli mleczko kokosowe, ale olejek też smile
            ja kupowałam po prostu w dużym spożywczym
            • afroddytta Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 20:57
              Znalazłam niedaleko sklep eko gdzie mają olej kokosowy, piszą, że również do celów kosmetycznych, używałyście w takiej postaci, nada się?
              • xxxtabxxx Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 22:26
                Nada się. Jakby Ci nie podpasował to zawsze możesz do smażenia zużyć. Ja ostatnio zamawiałam przez internet, ale sklepu nie polecę, bo odważony w tandetnym plastikowym opakowaniu przysłali (jak do sałatki) i cenowo też bez rewelacji.
                • afroddytta Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 22:56
                  Ja znalazłam 250 g za 30 zł, nie wiem czy to dobra cena, ale na pewno do smażenia to za drogo wyjdzie wink
                  • xxxtabxxx Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 23:00
                    Na którymś gazetowym forum ktoś polecał na allegro sprzedawcę apteka-natura - zapisałam sobie w zakładkach, ale jeszcze nie kupowałam tam. Ma w miarę fajne ceny.
    • tweety_28 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 10.04.13, 21:02
      Emolium - żel do mycia, szampon oraz krem do twarzy.
      Dexeryl - jako balsam do ciała.
    • monika_irl Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 01:30
      nic lepszego niż Emulsifying Ointment jeszcze nie spotkałam.
      • emma_me Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 07:10
        ja mam atopowca i u nas sprawdza się jedynie a-derma-seria exomega
        • edyta_32 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 11.04.13, 08:10
          Przy córce 3,5 roku temu używałam Oilatum, nie byłam zadowolona. Teraz przy 4 tyg synku mamy Emolium i emulsje i kremy i są super. Miał bardzo suchą skóre. wystarczylo 4 mycia i 2 kremowania i już jest gladziudki. Niektórzy piszą że brzydko pachnie, ale to kwestia co sie komu podoba-ja nie mam co do tego zastrzeżeń.
        • mrs.t emma me 05.06.13, 09:53
          > ja mam atopowca i u nas sprawdza się jedynie a-derma-seria exomega

emma-me

a ja wlasnie siedze nad opakowaniem nowego kremu D.E.F.I a dermy exomega ( bez chemii i parabenow) i zachodze w glowe bo w skladzie jest.,...olej mineralny parrafinum liquidum
          A ja od 4lat kupuje ten krem bo wlasnie parafiny nie ma (?)

nie mam starego opakowania zeby porownac, bo m oze to tylko kicha z tym nowym bezpoarabenowym kremem a te zwykle wciaz parafiny nie maja uncertain

jezu zalamac sie mozna z tymi przekretami!
    • jomi81 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 18:39
      Stosuję Atoperal baby krem i pianka do mycia. Jestem bardzo zadowolona, a mała ma bardzo wrażliwą skórę. Kupuję w aptece Olmed.
    • kropkaa Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 15.04.13, 23:56
      Żadne. Toż to parafina czyli pochodna ropy naftowej.
    • natalek79 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 05.06.13, 10:24
      Polecam już polecaną na forum stronkę z blogiem Sroka...
      W domu mam jednego a AZS, drugiego też ze skórą suchą i szorstką, więc używamy, ale żeby było śmieszniej co pasuje jednemu nie podchodzi u drugiego...Tak więc moja cenna wskazówka przy takich zapytaniach jest zawsze taka sama - próbować samemu po wnikliwej lekturze składu (powyższy blog jest świetny, można się wiele nauczyć i samemu też w necie rozszyfrowywać składy na kosmetykach), bo co dobre dla jednego dziecka niekoniecznie musi być tak samo świetne dla innego. U nas idzie Oilatum, Balneum i Atoperal - z każdego konkretne kosmetyki nie wsio. A i tak ubolewam, że nie jest to do końca to co ja bym chciała patrząc na skład.
      • mimka77 Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 05.06.13, 13:45
        dla małego atopika stosowałam emulsję do ciała emolium, oliatum, atoperal -te emolienty sprawdzały się tylko przez moment, teraz stosujemy balsam lipikar i jest w końcu poprawa, balsam rewelacyjnie natłuszcza skórę, do kąpieli używamy natłuszczającego płynu do kąpieli ziajka, sprawdza się znakomicie i cenowo takżewink wcześniej używaliśmy emulsji do kąpieli oliatum i emolium i też były o.k.
    • rosool Re: jakie emolienty stosujecie dla swoich pociech 06.06.13, 08:42
      Używaliśmy kiedyś (bez przekonania) te wszystkie emolienty reklamowane w dzieciowych gazetkach. Pediatra mówił, że takie cudownie dobre... Ale drogie przecież.
      Potem zaczęłam kupować jelenia i okazał się lepszy niż te płyny z ropą.
      I olej kokosowy - kupuję często w spożywczym 500 g za 15 złotych.
      A z mydeł to najlepszy jest Biały Jeleń z lnem i owsem, za całe 2 złote!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka