Dodaj do ulubionych

Hula hop- polećcie sprawdzone

10.04.13, 23:06
jak wyżej, chcę kupić hula hop, takie z kulkami masującymi, macie, polecacie? Jeżeli tak to jakie?
Obserwuj wątek
    • nuage8 Re: Hula hop- polećcie sprawdzone 05.05.14, 10:06
      też chciałabym kupić i nie wiem jakie. może ktoś coś podpowie?
    • afroddytta Re: Hula hop- polećcie sprawdzone 05.05.14, 12:09
      Też się podłączę smile
      Już przeglądałam allegro, ale sporo tego i sie zastanawiam czy to czymś się różni, odrzucając te najtańsze za kilkanaście zł, to zostają praktycznie identyczne za ok 40 zł i 80 zł, nie chciałabym przepłacić kupując to samo tylko drożej, a wiadomo, że tak robią na allegro wink
      A moze w GoSporcie czy Decatlonie lepiej?
    • hania_1001 Re: Hula hop- polećcie sprawdzone 05.05.14, 12:45
      Ja kupiłam niedawno hula-hop firmy Sapphire- za ok.30 zł i jest ok, kulki masujące są jakby z pianki więc ból podczas kręcenia jest do wytrzymania(choć sińce i tak się pojawiły).
      Minusem jest jednak złozenie kółka- wymaga duzo siły- najlepiej męskich rąk. Jak juz się złozy to jest ok-wytrzymuje nawet skakanie po nim przez moje dzieci.
      Są też kółka za 60-70 zł-pewnie łatwiejsze do złozenia i lepsze ale ja ze względu na moj słomiany zapał do cwiczen postanowiłam zaczac od czegos tanszego.
    • hania_1001 Re: Hula hop- polećcie sprawdzone 05.05.14, 12:50
      A i jeszcze cos...
      Wyczytałam,że takie kółko powinno miec ok 1m srednicy i wagę 1 kg.
    • kabutka Re: Hula hop- polećcie sprawdzone 05.05.14, 13:01
      Zaczynałam od takiego ważącego niecały kilogram. Średnica ok metra - ma sięgać do bioder mniej więcej. Te kulki czy wypustki masujące - jak kto woli. Moje pierwsze miało jakieś jonowe ? Nie pamiętam firmy - kosztowało ok 30-40 złotych. Efekty były, zarówno talia szczuplejsza jak i silniejszy brzuch. Oraz - co jest mało znane - pobudza jelita do pracy - taki masaż.
      Drugie mam firmy Hertz - waży 1,5 kilograma i ma 64 wypustki - magnesy.
      Mam raczej kościste biodra a nigdy nie miałam ani sińców ani mnie nie poobijało. Ale tym samym kręciła koleżanka z nieco większą "izolacją" i ona była obolała po pierwszych kilku minutach.

Moja rada - zacznijcie od lekkiego - do kilograma. 32 wypustki i takim się bawcie. Należy pamiętać aby kręcić w obie strony podczas jednej sesji - np. 10 minut w prawo i potem tyle samo w lewo. Potem można się bawić, próbując jeździć kołem do ud i znowu do góry podczas kręcenia, odpowiednio manewrując ciałem - uważajcie tylko na kostki, bo gdy to spada to może ładnie poobijać.
    • mama.gucia Re: Hula hop- polećcie sprawdzone 05.05.14, 13:35
      Mam takie
      allegro.pl/hit-markowe-hula-hop-wyszczuplajace-sapphire-wh-i4164288310.html
      Plus taki, ze mozna go latwo zlozyc i nie zajmuje miejsca, kulki sa tak jakby z gumy ale to nie znaczy, ze ich nie czuc. Latwo tym sprzetem posiniaczyc cialo (przynajmniej na poczatku jak jest nieprzyzwyczajone). Zostal mi taki pas po poprzedniej ciazy i go zakladam by oslonic talie.
    • nuage8 Re: Hula hop- polećcie sprawdzone 05.05.14, 14:39
      właśnie je zamówiłam, wielkie dzięki za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka