Dodaj do ulubionych

Krzesło z reg.wys. do biurka Hauck Alpha ???

06.08.13, 17:25
Od dłuższego czasu szukam krzesła do biurka dla 1-szoklasisty. Już miało być zwykłe z Ikei Alrik, ale ostatnio stwierdziłam, że może lepsze drewniane z reg. wysokości i podnóżkiem. Fakt, te krzesła te są b.drogie, ale natrafiłam na Hauck Alpha za 200zł. i już miałam kupić kiedy ... gdzieś przeczytałam, że pod 20kg dzieckiem się chwieje .... !!! Dziwne, bo max obciążenie to 40kg. I co ja mam teraz zrobić>>>?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Krzesło z reg.wys. do biurka Hauck Alpha ??? 06.08.13, 17:43
      Przeczytać 1000 innych wątków na tym forum dot. krzeseł do biurka, krzeseł dla pierwszoklasisty itd.
      lub po prostu kupić Danchaira na amazonie w promocji za ok. 250 zł
      • funmi Re: Krzesło z reg.wys. do biurka Hauck Alpha ??? 06.08.13, 20:29
        My mamy w domu hauck alpha dla synka (teraz ma 2 lata). Siada na nim kazdy w rodzinie nawet moj maz, ktory wazy swoje i nic sie nie dzieje.
        • kroliczyca80 Re: Krzesło z reg.wys. do biurka Hauck Alpha ??? 06.08.13, 21:43
          Serio? Ono ma maksymalne obciążenie 25 kg, PROSZĘ

Pod moim 20kg synkiem tez się już zaczyna chwiać. Ja na nim absolutnie nie siadam, rozpadło by się na 100%. Synek ma 5 lat, właśnie idzie do nas Danchair z Amazona, a Hauck wylatuje na banicję do kuchni, aż do rozpadnięcia sięwink
          • magma_pl do kroliczyca80 06.08.13, 21:59
            Jak kupilas na amazonie ? ja szukam od kilku dni i out od stock.
            • kroliczyca80 Re: do kroliczyca80 06.08.13, 22:37
              Faktycznie, jeszcze nie wysłali, mam info że wyślą soon. Nie pamiętam, czy jak wrzucałam w koszyk to było out of stock... Ale skoro już wysłali drobiazgi, które zamówiłam razem z krzesłem, to krzesło też wyślą.
          • funmi Re: Krzesło z reg.wys. do biurka Hauck Alpha ??? 07.08.13, 13:26
            Serio, nie jeden dorosly na min juz siedzial. Moze znaczenie ma tez to, ze poki co jest w ustawieniu z najwyzej polozonym siedziskiem. Mysle, ze jeszcze dobrych kilka lat nam posluzy.

Tutaj: www.pinkorblue.pl/Pielegnacja-karmienie/Krzeselka-do-karmienia/HAUCK-ALPHA-Krzeselko-do-karmienia-black-washed.html?RefID=PSM_pl_Ceneo
            jest podane, ze do 10 lat lub 40 kg.
      • red_ladybird_1 Re: Krzesło z reg.wys. do biurka Hauck Alpha ??? 07.08.13, 12:20
        W tych 1000 innych wątków nie ma nic innego jak tylko na jedno kopyto: Danchair, Stokke, i innych tego typu, jak gdyby nie było innych krzeseł o innej konstrukcji
        • iwek33 Re: Krzesło z reg.wys. do biurka Hauck Alpha ??? 07.08.13, 13:43
          A wcale niesmile Ja na całkiem inne kopyto polecałam Kettler Chair Plus - świetne, stabilne krzesło, w którym reguluje się i wysokość i głębokość siedziska oraz wysokość oparcia. Te drewniane części wcale nie są prostymi dechami, są doskonale wyprofilowane, w siedzisku są wgłębienia na uda, tak, że siedzi się komfortowo bez żadnych dodatkowych poduszek. Oparcie ma profil na kręgosłup, sama bardzo lubię siedzieć na tych Kettlerach
          allegro.pl/kettler-krzeslo-chair-plus-promocja-salon-i3430823538.html
          Kupowałam jakieś 3 lata temu, wtedy udało mi się kupić za ok 300 zł ale nie żałuję nawet złotówki, krzesła się sprawdzają.
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/twdyhKylg9bHsIdekB.jpg
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/1UisTyoVt2yCzokI5X.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka