Dodaj do ulubionych

Piórnik euromic

14.08.13, 09:33
Dziewczyny, gdzie aktualnie można kupić piórniki Euromic? 2 lata temu kupowałam w Empiku, ale w tym roku gdy byłam powiedzieli, ze jeszcze piórnikow nie mają ( to było 26 lipca). na allegro nie ma. dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • mamaaoli Re: Piórnik euromic 14.08.13, 09:38
      Są na allegro, wpisz w wyszukiwarce "piórnik Dania".
    • slonko1335 Re: Piórnik euromic 14.08.13, 10:03
      Ja też szukam, znalazłam na all ale jeśli chodzi o wzory dziewczęce to bieda z nędza...moja siedmiolatka już dawno wyrosła z HK...
    • the_komcia Re: Piórnik euromic 14.08.13, 12:02
      Ja kupiłam mojej córce a Angry Birds, jest z niego bardzo zadowolona.
    • krasulas Re: Piórnik euromic 14.08.13, 13:04
      niestety brak fajnych wzorów dziewczęcych
      moja córka z AB nie bardzo chce... a szkoda
      kupiłam FC Barcelona dla 9letniego fana tego klubu i ...jakość wykonania kusi do zakupu
      a tu kiszka...
      moja Perła wybrała sobie wersję Smiley z Herlitza:
      allegro.pl/herlitz-piornik-tuba-smiley-world-i3472183597.html
      są w Tesco... czekamy na akcję 50%
      • a-e-p Re: Piórnik euromic 14.08.13, 13:55
        U siebie w Empiku juz widziałam jakies piórniki duńskie.

Krasulas moja corka chce ten sam Smiley, bo na H. Kitty, ktory ma od kilku lat, jest juz za duza - pórnik jest swietny. Stacjonarnie w małym papierniczym widziałam Smiley w dwóch wielkosciach, nas interesuje ten wiekszy. Tylko nie wiem czy obydwa były Herlitza?
      • lucyjkama Re: Piórnik euromic 14.08.13, 14:26
        Te herlitza są mniejsze i moim zdaniem nie nadają się do klasy 1-3 gdy dziecko potrzebuje mieć w piórniku pod ręką kredki, gumkę, temperówkę, klej, linijkę, nożyczki, ołówek , długopis czy pióro. Do herlitza to wszystko się po prostu nie zmieśći. Testowałam bo kupiłam herlitza do 5 klasy ale że syn nosi nadal to wszystko co wymieniłam i dodatkowo jeszcze cyrkiel to okazało się że piórnik jest za mały. Także będzie nosił starego euromica a herlitz zostawiamy do gimnazjum.
      • lucyjkama Re: Piórnik euromic 14.08.13, 14:31
        Znalazłam takie nici.

allegro.pl/show_item.php?item=3468876791
        allegro.pl/piornik-nici-kon-rozkladany-23x9-5x6cm-i3457261277.html
        allegro.pl/nowy-piornik-nici-zabka-i3423729748.html
        allegro.pl/nowy-piornik-nici-smoki-i3423729737.html
        allegro.pl/piornik-nici-pies-love-pluszowy-9x22x6cm-i3440391762.html
        One są tej samej wielkości co euromic i bardzo ładnie wykonane.
        • krasulas Re: Piórnik euromic 14.08.13, 14:39
          Nici widziałam i oglądałam
          niestety nie powalają dizajnersko...
          wg mnie nic poza trzema Herlitz'ami i A.B. Euromic'u chcącej być "na czasie" 3kalsistce pasować nie będzie
          wybór słabiutki
          zapomniałam zalinkować inny wybór Herlitza...
          allegro.pl/herlitz-piornik-etui-kosmetyczka-be-bag-owalna-i3460421597.html
          • lucyjkama Re: Piórnik euromic 14.08.13, 14:46
            Ten koń z nici jest niczego sobie. Mówisz że to obciach dla trzecioklasistki, hm...
            • iwek33 Re: Piórnik euromic 14.08.13, 15:52
              Ja kupiłam z Dakine, jakość bardzo dobra, niestety teraz "sezon na piórniki" i są drogie, po 59 zł. Wiosną kupowałam ze starej kolekcji po 36 zł. Ale przynajmniej wzornictwo "doroślejsze".
              allegro.pl/listing/listing.php?string=piornik+Dakine
              • lucyjkama Re: Piórnik euromic 14.08.13, 16:33
                Tylko dakine ma wymiary mniej więcej takie takie jak herlitz czyli jest dla nas za mały. Synowi mieści się wszystko w euromic albo nici.
                • iwek33 Re: Piórnik euromic 14.08.13, 20:20
                  lucyjkama napisała:

> Tylko dakine ma wymiary mniej więcej takie takie jak herlitz czyli jest dla nas
                  > za mały. Synowi mieści się wszystko w euromic albo nici.

A nieprawda, chyba nie miałaś Dakine w rękach.
                  Mam przed sobą Euromic i Dakine. Oto wymiary
                  Euromic: dł: 23,3 cm, szerokość: 10,5 cm, wysokość :5 cm
                  Dakine: dł: 22,5 cm, szerokość: 11cm, wysokość : 5,5 cm

Euromic jest trochę bardziej owalny, Dakine bardziej prostokątny.
                  Herlitz też miałam, jest sporo mniejszy od tych dwóch.
                  • lucyjkama Re: Piórnik euromic 14.08.13, 21:08
                    Porownywałam wymiary z tymi podanymi w jakiejś aukcji i mierzylam herlitza w domu. Wyszło mi że jest tylko pół cm dłuższy niż herlitz i zrezygnowałam z zakupu.
                    Skoro piszesz że jest prawie jak euromic to chyba zaryzykuję i kupię.
                    • iwek33 Re: Piórnik euromic 14.08.13, 21:57
                      lucyjkama napisała:
                      > Skoro piszesz że jest prawie jak euromic to chyba zaryzykuję i kupię.

Wiesz, może poszczególne piórniki różnią się nieznacznie wymiarami? Ja pamietam, że stare Euromic były chyba głębsze, niż te aktualne ( mamy wzór Liverpool)
                      Dakine jest bardziej sztywny, Euromic ma więcej gumek w środku
                      Najlepiej porównaj na zdjęciach, czarno-czerwony to nasz Euromic, niebieski-Dakine.
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/z8YbsizAfB4yLxNEOB.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/W6StPu18o0NBaPFsRB.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/iT4U4l9vBTC8LBFBQB.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/NV2m7bsPTbVuFEw82B.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/nIGmstmQFwBcpwCFnB.jpg
                      • iwek33 Re: Piórnik euromic 14.08.13, 22:08
                        Wgrzebałam jeszcze nasz bardzo stary Nici i też pstryknęłam, jest głębszy i 1 cm dłuższy niż Euromic i Dakine
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/7IrBHhYDzKIahn6oRB.jpg
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/9UaQ4nyL61bg8WBLYB.jpg
                        • lucyjkama Re: Piórnik euromic 14.08.13, 22:13
                          Iwek jesteś niesamowita!!!! Foty super.
                          Właśnie tego niebieskiego dakine wybrał sobie syn a potem zrezygnowaliśmy z zakupu.
                          Zaraz mu powiem że kupujemy smile
                          • iwek33 Re: Piórnik euromic 14.08.13, 22:16
                            Mojemu synkowi też ten niebieski ogromnie się spodobał, nawet fakt, że ma mniej gumek mu nie przeszkadzał, twierdzi, że i tak wszystko wrzuca do piórnika i gumek używa rzadko.
                            No ale ten pomysł z okienkiem na plan lekcji w piórnikach Nici mają fajny.... szkoda, że w Dakine nie ma...
                            • gosjana Re: Piórnik euromic 14.08.13, 22:42
                              Gdzie upolowałaś taniej Dakine?
                              moje dzieci póki co używają Euromic i Nici, ale na przyszły rok może będzie potrzebny nowy? wink
                              • iwek33 Re: Piórnik euromic 15.08.13, 07:15
                                Na allegro. Pod koniec roku szkolnego ( maj, czerwiec), kiedy nikt nie myśli o zakupach do szkoły, te piórniki były w takich fajnych cenach u jednego sprzedawcy.
                                A jeszcze wkleję fotkę, jak ulepszyliśmy stary piórnik Dakine mojego drugiego syna. Na klapce doszyłam dwie gumki ( taka zwykła guma jak do majtek smile )i za te gumki można było coś wsuwać, np syn miał plan lekcji napisany na kartoniku i zalaminowany - bardzo dobrze się to sprawdziło, wsuwał też cienki notesik lub jakieś ważne luźne kartki.
                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/mybys9bby0JoaUerEB.jpg
                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ab/cb/httg/LaztLnE8e9I2RoE3KB.jpg
                                • lucyjkama Re: Piórnik euromic 20.08.13, 12:10
                                  Iwek dzięki za fotki jeszcze raz smile Już mamy piórnik syna w domu. Jest super. Faktycznie sporo od herlitza większy i wszystko się pomieści. Patent z dodatkowymi gumkami genialny! Zamierzamy wykorzystać. W życiu bym na to nie wpadła wink
                                  • mama_pyzuni Re: Piórnik euromic 20.08.13, 15:42
                                    Ja też dziękuję za zdjęcia i porównanie.
                                    My akurat mamy Dakine (kupiony w Merlinie ma wyprzedaży za 19 zł), sprawdza się dobrze, ale miałam w tym roku zmieniac na zachwalany Euromic, bo myslalam, że jest naprawdę jakiś wyjątkowo rewelacyjny i duży.
                                    Dzięki Tobie zaoszczędzilam pieniądze i syn będzie dalej używał Dakine smile
                                    • iwek33 Re: Piórnik euromic 20.08.13, 17:13
                                      Cieszę się, że mogłam pomóc smile
                                      • lucyjkama Re: Piórnik euromic 28.08.13, 09:52
                                        Przyszyłam gumeczki od starego czarnego stanika. Wyszło super. Nawet nie widać, że były doszywane chałupniczo wink
                                        Już tam syn zainstalował linijkę, po rozpoczęciu roku szkolnego drukniemy plan lekcji, zalaminujemy i będzie super.
                                        Bardzo się cieszę że podzieliłaś się swoim patentem smile
                                        • iwek33 Re: Piórnik euromic 28.08.13, 14:05
                                          Aj tam, zaraz patent smile Ot - potrzeba matką wynalazku big_grin
      • asiakh do krasulas 14.08.13, 15:55
        A w tesco Smiley Herlitza w jakiej cenie?
        • krasulas Re: do krasulas 14.08.13, 19:25
          wstyd... ale nie wiemsmile
          w sklepie papierniczym ok. 36zł
          pewnie podobnie... a ja naiwnie czekam do końca sierpnia i ew. 50% w Tesco
          jak nie będzie ... kupię gdziekolwiek, bo ich sporo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka