Dodaj do ulubionych

łóżko rosnące IKEA

28.08.13, 22:10
Witam, mam pytanie, czy łóżko rosnące nadaje sie także dla młodzieży ?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 22:45
      tak, dopóki młodzież jest krótsza od łożka czyli ma mniej niż 150 cm.wiec to taka mocno młodsza młodziez do ok.10-11 lat max.
      • mariejo Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 22:52
        bez przesady sama spalam w lozku mojej corki, mowimy o takim lozku do ktorego jest materac w 3 czesciach. Mam 170 cm.
        • patatajowa Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 23:24
          mariejo napisała:

> bez przesady sama spalam w lozku mojej corki, mowimy o takim lozku do ktorego jest materac w 3 czesciach. Mam 170 cm.>
          jasne ze sie da ,czemu nie wink ale komfortowy sen to chyba nie był,pewnie z podkurczonymi nogami bo łozko ma 165 cm tongue_out
          • ivaz Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 06:52
            Autorka pytała o łóżka rosnące, a te rozkładają się do standardowej długości 200cm, zatem młododzież się wyśpi.
            Moja córka ma takie www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/
            • mariejo Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 21:54
              Moja ma identyczne tylko ze czarne. Musze zmierzyć dlugosc materaca.
              • lovemepleasee Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 23:30
                Jest z niego zadowolona ?
    • mruwa9 Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 22:54
      moja mlodziez ma , na przyklad, 180 cm wzrostu..
      ale moje dzieci spaly na duzych lozkach od momentu eksmisji z malzenskiego lozka.
      Ja w ogole nie kupuje idei tych malych lozek, do rozsuwania. Podejrzewam, ze materac jest jakos skladany, zeby go dostosowac do zmiennej dlugosci lozka, a na mysl o laczenach/zalamaniach materacy, boli mnie cialo. No i te, ktore widzialam na rynku (aczklwiek bez studiowania tematu) wygladaly licho, w sensie wytrzymalosci mechanicznej. Moje dzieci zalatwilyby je w kilka dni, kilka podskokow i po sprawie.
      A dla mlodziezy takie lozko to nieporozumienie.
      To tak, jakby nastolatkowi kupic posciel z Kubusiem Puchatkiem. Poplacze sie ze szczescia..
      • dwellajna Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 23:05
        Moje dziecko ma lozko rosnace, z dobrym materacem. Poki jest mala, pokoju nie zawala mebel 200x80, tylko 130x80. Dodatkowe elementy kladzie sie potem tam gdzie glowa i/lub nogi, dobrze przylegaja, kregoslup nie cierpi.
        • dwellajna Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 23:08
          Po lozku w wersji max nie widac, by bylo dzieciece/rozsuwane, normalne lozko, porownanie do Puchatka bez sensu. Nie bardzo widze sens wchodzenia w watki traktujace o czyms, czego nie mamy, nie znamy, ale koniecznie musimy skrytykowac tongue_out
          • mruwa9 Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 23:14
            ale po co kupowac nastolatkowi lozko rozsuwane, jesli i tak od razu musi byc rozsuniete na maksa? Nie prosciej kupic normalne lozko od razu, zamiast dziecinnego-dzieciecego, ktorego mlody/a bedzie sie wstydzic przed rowiesnikami? No i wybor na rynku wiekszy.
            Logiki w tym za grosz.
            • dwellajna Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 12:14
              > ale po co kupowac nastolatkowi lozko rozsuwane, jesli i tak od razu musi byc ro
              > zsuniete na maksa?

możliwości są dwie:
              1. autorka ma dziwne hobby, lubi kupować przedmioty przeznaczone dla małych dzieci nastolatkowi
              2. z jakiegoś powodu potrzebuje w tej chwili łóżka dla nastolatka i ma to być rozwiązanie czasowe, któe poźniej, za chwilę, przejmie jakieś młodsze dziecko
              tak trudno to pojąć?
              • lovemepleasee Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 23:29
                Prawda jest taka że mam 17 lat i to łóżko ma być dla mnie, mam ograniczony budżet, dużo o tym łóżku słyszałam dobrego m.in nie widać że jest dla dzieci ;>
            • lovemepleasee Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 23:18
              A czy ja się pytam jakie kupić łóżko ? A logika nie ma nic do rzeczy jeżeli budżet jest ograniczony. Pozdrawiam
        • mruwa9 Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 23:12
          ale jeszcze nie spi na laczeniach materaca?
          Spalas kiedys na takim pokawalkowanym materacu? Bo mnie na samo wspomnienie wszystko boli..wlasnym dzieciom tego nie zrobilabym.
          No i tu jest mowa o nastolatku.
          A i u malego dziecka przydaje sie wieksze lozko. Jego podstawowa zaleta, to mozliwosc pomieszczenia rowniez rodzica, gdy jest taka potrzeba.
          • magdusia1984 Re: łóżko rosnące IKEA 28.08.13, 23:36
            podejrzewam, ze chodzi o lozko minnen, a po nim wcale nie widac, ze jest dziecinne. co do materacy to wogole nie czuc tych laczen. mamy takie rozlozone na 160 wiec wiem co mowie. no ale ksiezniczka na ziarnku grochu to ja nie jestemsmilewink
            • ivaz Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 07:07
              Zgadzam się, moja córka też śpi na takim łóżku (minnem) w ogóle nie odczuwa łączeń materaca, tym bardziej ze łączenie ma w miejscu od poduszką poza tym na materacu położony ma jeszcze ochraniacz, który zupełnie eliminuje efekt łączenia.
          • lovemepleasee Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 23:21
            Hmm... Materac to nie jest defekt bo wiadomo że łózko będzie rozsunięte na całość więc kupić normalny materac to nie jest problem
    • eliszka25 Re: łóżko rosnące IKEA 29.08.13, 12:10
      lozko rozsuwa sie do 2 metrow, wiec na rozmiar normalnego, doroslego lozka. na naszym w czasie wakacji sypial jeszcze do niedawna 13-latek. duzy jak na swoj wiek 13-latek i sie nie skarzyl. gdyby mialo to byc dla niego lozko na stale, to rozlozylabym na max i dokupila porzadniejszy materac, zeby nie musial spac na tych 3 czesciach.
    • big-smoczyca Re: łóżko rosnące IKEA 03.09.13, 22:05
      tyle, że te łóżka są niższe od normalnych
      • big-smoczyca Re: łóżko rosnące IKEA 03.09.13, 22:08
        a cena nie jest jakaś powalająco niska
        to, normalne, jednoosobowe łózko kosztuje podobnie
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70214540/
        jest i jedno za sówkę z kawałkiem
        ni i do tego materac musisz liczyć - drugie tyle
        jak ci na kasie zależy to może jakąś sofę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka