Dodaj do ulubionych

ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki

04.09.13, 22:14
Czy możecie polecić coś ciepłego dla dziewczynki (6 lat) na zimę? Chodzimy pieszo do przedszkola, dość daleko i córka mi marznie. Oglądałam na zalando fajne płaszczyki Lego wear ale nie znam tej firmy zupełnie. Puchowe odpadają, są kłopotliwe w praniu, a dziecięce pierze się na okrągło. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 04.09.13, 22:33
      Od lat kupuję gapa płaszczyki czarne puchowe, sprawdzają się w 100%, na forum dziewczyny chwalą kurtki z cubusa i c&a, jeszcze z H&M są cieplutkie i reimy smile
      • wiola_wd Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 04.09.13, 23:55
        o tak, czarne płaszczyki z Gap-a są rewelacyjne smile
        w tym roku też chyba kupię, to już będzie chyba czwarty z kolei a w sieciówkach nie znalazłam jeszcze nic podobnego.
    • lee_a Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 04.09.13, 22:40
      znalazłam w necie kurtki firmy Grizzly - cenowo bardzo mi odpowiadają (przecenione z 299 na 89 zł) ale zupełnie nic o nich nie wiem. Może macie jakieś opinie?
      • gaga-sie Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 04.09.13, 23:58
        Zamawiałam i odesłałam. Technicznie wydaje się ok, ale z rozmiarówką mają coś nie tak. Zamówiłam dla 3-latka 98/104, ale to raczej 110/16 jest, poza tym jest dość obszerna/szeroka.
    • olga727 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 04.09.13, 22:40
      dolores12 napisała:

> Czy możecie polecić coś ciepłego dla dziewczynki (6 lat) na zimę? Chodzimy pies
      > zo do przedszkola, dość daleko i córka mi marznie. Oglądałam na zalando fajne p
      > łaszczyki Lego wear ale nie znam tej firmy zupełnie. Puchowe odpadają, są kłopo
      > tliwe w praniu, a dziecięce pierze się na okrągło. Z góry dziękuję.

A w okolicznych sklepach odzieżowych patrzyłaś ? Ja zawsze kupuję córkom kurtki na zimę,długie.przykrywające pupę(musimy też spory kawałek drogi przejść i potem czekać na przystanku) i na polarze lub sztucznym futerku. Właśnie w okolicznych sklepach z odzieżą dla dzieci.
      • dolores12 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 04.09.13, 23:21
        W okolicy żadnych sklepów oprócz Pepco nie mam, w sieciówkach patrzyłam ale nic nie przykuło mojej uwagi. Stanowczo w sieci mam większy wybór, tylko wiele marek w ogóle mi nie znanych.
    • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 09:12
      Najcieplejsze to jednk puchówki, np. z Benettona. Ja nie piorę na okrągło smile
      • dolores12 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 10:22
        A jaki model ich puchówki mogłabyś polecić?
        • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 11:25
          Mnie sie podoba ta z najnowszej kolekcji:
          shop.benetton.com/pl_en/long-sleeved-down-filled-jacket.html
          Moje corki miały podobne z poprzednich lat, były bardzo ciepłe.

Niektórzy lubią dluższe plaszczyki, ale moim zdaniem sa niewygodne do zabawy:
          shop.benetton.com/pl_en/long-sleeved-down-filled-jacket-16912.html
          • olga727 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 21:50
            Cena jest najlepsza w tej kurtce. wink
            • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 21:58
              Cena, jak cena. Jak kogos nie stać, to kupuje na rok do przodu na wyprzedazy, albo wybiera cos tańszego.
              • olga727 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 22:03
                agni71 napisała:

> Cena, jak cena. Jak kogos nie stać, to kupuje na rok do przodu na wyprzedazy, a
                > lbo wybiera cos tańszego.

Ja wybieram, drugą opcję. Tak czytam to forum i się zastanawiam:czy tu większość zarabia w dziesiątkach tysięcy,czy po prostu większość mieszka za granicą i podaje tamtejsze ceny ?
                • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 08:40
                  widac ze jestes od niedawna na tym forum wink
                  czesc na pewno tyle zarabia , czesc na pewno nie a jeszcze czesc gdzies po srodku....
                  natomiast na pewno zdecydowana wiekszosc forumowiczek lubi zakupy, lubi szukac okazji, korzysta z przecen ,kodów rabatowych, zniżek itp. ogólnie mówiąc "poluje na okazje" tongue_out
                  to nie forum dla tych które- gdy spadnie pierwszy śnieg- idą do najbliższego lokalnego sklepu za rogiem i kupują pierwszą lepsza kurtkę bez zastanowienia i zasięgnięcia rady na tym forum https://emotikona.pl/emotikony/pic/zarowka.gif
                  • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 09:16
                    Dokładnie tak, jak patatajowa pisze smile

Dodam jeszcze mój komentarz nt cen. Zakup drogich, ale dobrych ubrań opłaca się. Dziecko ma przede wszystkim ciepłe, trwałe, wygodne i ladne ubranie.
                    Jak ktos ma więcej dzieci tej samej płci, to opłaca sie kupic lepsze, bo dzieci ponoszą po sobie. Jak ktos ma jedno dziecko, to .... też sie opłaca, bo po jednym sezonie sprzeda daną rzecz w BDB stanie, czyli ciuch będzie go kosztował w sumie np. połowę pierwotnej ceny. Czyli np. taka kurtka za 260 zł sprzeda sie za 130, de facto jej cena wyniosła nas też 130 zł. Jeszcze taniej wychodzi, kiedy kupi sie na wyprzedazy np. za 180 zł, a odsprzeda za 100 zł. Cieplutka puchowa kurtka za 80 zł? Czysty zysk.
                    • joacz1980 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 09:22
                      Ja uważam podobnie. W moim przypadku córki noszą ubrania po sobie, a to z czego wyrastają sprzedaję jeszcze koleżance dla jej chrześnicy.....Oczywiście młodsza ma też nowe rzeczy. I wolę mieć dwie rzeczy bardzo dobrej jakości niż 5 byle czego.....
                  • olga727 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 09:22
                    patatajowa napisała:

> widac ze jestes od niedawna na tym forum wink
                    > czesc na pewno tyle zarabia , czesc na pewno nie a jeszcze czesc gdzies po srod
                    > ku....
                    > natomiast na pewno zdecydowana wiekszosc forumowiczek lubi zakupy, lubi szukac
                    > okazji, korzysta z przecen ,kodów rabatowych, zniżek itp. ogólnie mówiąc "poluj
                    > e na okazje" tongue_out

Ale nie wszyscy mieszkają w dużych miastach,gdzie jest X galerii handlowych z tzw.sieciówkami i można "zapolować"na "okazje" tongue_out Niektórzy mieszkają w małych miasteczkach/wsiach i do galerii handlowej mają ok. 40-60 km. wink

> to nie forum dla tych które- gdy spadnie pierwszy śnieg- idą do najbliższego lo
                    > kalnego sklepu za rogiem i kupują pierwszą lepsza kurtkę bez zastanowienia

Nie kupuję kurtek,bez zastanowienia i w pierwszym lepszym sklepie "za rogiem" gdy spadnie śnieg tongue_out Kupuję w lokalnych sklepach i też można znaleźć ładne,dobrej jakości i w cenie osiągalnej dla większości ludzi. Nigdy nie kupowałam u "Chińczyka" - bo za taką "jakość"-mają wysokie ceny.
                    • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 09:35
                      Każdy kupuje tam, gdzie mu pasuje. Ja mam lokalny sklepik z odzieżą dziecięcą jeden - ceny wysokie jak na no-name (porównywalne z H&M). Mnie bardziej pasuje pojechać do Warszawy do CH i tam obkupić dzieciaki (albo przez net, w zakupch internetowych osoby z mniejszych miejscowości nie są poszkodowane, byle miały dostęp do sieci). Ubrań no-name raczej nie odsprzedasz.
                      • olga727 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 09:54
                        agni71 napisała:

> Każdy kupuje tam, gdzie mu pasuje. Ja mam lokalny sklepik z odzieżą dziecięcą j
                        > eden - ceny wysokie jak na no-name (porównywalne z H&M). Mnie bardziej p
                        > asuje pojechać do Warszawy do CH i tam obkupić dzieciaki (albo przez net, w zak
                        > upch internetowych osoby z mniejszych miejscowości nie są poszkodowane, byle mi
                        > ały dostęp do sieci). Ubrań no-name raczej nie odsprzedasz.

Ubrania przez net,kupuję tylko w 5.10.15 - pasuje mi rozmiarówka,Ale o tym,żeby komuś odsprzedać-nie ma szans wink Gdy kupuję dla starszej (takie lepsze),to potem są i dla młodszej. Nie kupuję ubrań podrzędnej jakości(nie stać mnie,aby 2 x kupować podobną rzecz) Kiedyś tu na forum,dopytywałam o Pepco,żeby się nie "wkopać" . Zdarza mi się znaleźć fajne rzeczy z wyprzedaży ale niestety mam ograniczony limit kasy na zakupy i niektóre z tutaj podawanych cen,są daleko po za moim zasięgiem;np ta linkowana kurtka za ponad dwie stówy. Za 100 zł.mniej,też można dostać ładną i porządną kurtkę.wink
                        • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 10:11
                          Jak nie masz mozliwości, to wiadomo, że nie kupisz, ale co próbujemy ci wykazać, to to, ze:

1. po pierwsze droższą kurtke ponosi drugie dziecko i jeszcze ja później sprzedasz -

2. po drugie, mozna te kurtki kupic taniej, ja raz kupiłam za ok. 130 zł, drugi raz za ok. 180 zł.

3. po trzecie od kiedy Benettona mozna kupic on-line wymówka o braku CH upada, wystarczy w okresie wyprzedazowym śledzic strony, a nuż będzie dobra cena. A jak nie,to kupisz tam gdzie dotąd.

Za 100 zł.mniej,też
                          > można dostać ładną i porządną kurtkę.wink

No to ja ci piszę,ze tego Benettona mozna miec za te 100 zł mniej.
                          A później jeszcze odsprzedać i wyjdzie cię za 100 zł. Kurtki no-name za sto kilkadziesiat zlotych pewnie juz nie odsprzedasz. Ja np. bujam sie ze sprzedażą bardzo ładnej, ciepłej i dobrej jakosci kurtki zimowej, ale nieznanej szeroko firmy. Nikt jej nie chce, a na szmaty szkoda ją wyrzucić. A kupiona była, tak jak to patatajowa wyzej opisała, na szybko, bo przyszły mrozy, a zamawiana ze Stanów puchówka Gap okazała się malutka.

• olga727 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 12:53
                            agni71 napisała:

> Jak nie masz mozliwości, to wiadomo, że nie kupisz, ale co próbujemy ci wykazać
                            > , to to, ze:
                            >
                            > 1. po pierwsze droższą kurtke ponosi drugie dziecko i jeszcze ja później sprzed
                            > asz -
                            >Gdybym powiedziała:"Weź tą kurtkę za darmo" to oczywiście,pewnie by ktoś wziął,ale kupić ? Nie,po co mi teraz taki wydatek,za droga; itp.

>
                            > 3. po trzecie od kiedy Benettona mozna kupic on-line wymówka o braku CH upada,
                            > wystarczy w okresie wyprzedazowym śledzic strony, a nuż będzie dobra cena. A ja
                            > k nie,to kupisz tam gdzie dotąd.

A jak się przedstawia sprawa z rozmiarówką,dla starszych dzieci (9-10 lat) ? Bo dla córki starszej muszę kupić i tak. No i najważniejsze:ewentualne reklamacje (oby nie wink )

> Za 100 zł.mniej,też
                            > > można dostać ładną i porządną kurtkę.wink
                            >
                            > No to ja ci piszę,ze tego Benettona mozna miec za te 100 zł mniej.
                            > A później jeszcze odsprzedać i wyjdzie cię za 100 zł. Kurtki no-name za sto kil
                            > kadziesiat zlotych pewnie juz nie odsprzedasz. Ja np. bujam sie ze sprzedażą ba
                            > rdzo ładnej, ciepłej i dobrej jakosci kurtki zimowej, ale nieznanej szeroko fir
                            > my. Nikt jej nie chce, a na szmaty szkoda ją wyrzucić. A kupiona była, tak jak
                            > to patatajowa wyzej opisała, na szybko, bo przyszły mrozy, a zamawiana ze Stanó
                            > w puchówka Gap okazała się malutka.
                            >
                            Wszystko ładnie,ale ja jestem z tych,co muszą dziecku przymierzyć,zanim kupią. wink A Bennetona to ja w promieniu tych 60 km. nie mam. sad Ja Ci wierzę,że tak jest,ale tak po prostu mam. wink
                            • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 13:06
                              > >Gdybym powiedziała:"Weź tą kurtkę za darmo" to oczywiście,pewnie by ktoś w
                              > ziął,ale kupić ? Nie,po co mi teraz taki wydatek,za droga; itp.

Miałam na mysli allegro, tablica.pl, Szafa Malucha itp.
                    • mamaemmy olga727 06.09.13, 09:41
                      Ja mialam kilka razy na Emmy plaszczyk z Benettona-kupiony w stanie idealnym-na allegro,ale używane za ok 100-140zł.Potem -po sezonie sprzedałam go za coś koło 100zł smile
                      • olga727 Re: olga727 06.09.13, 12:54
                        mamaemmy napisała:

> Ja mialam kilka razy na Emmy plaszczyk z Benettona-kupiony w stanie idealnym-na
                        > allegro,ale używane za ok 100-140zł.Potem -po sezonie sprzedałam go za coś koł
                        > o 100zł smile

Dzięki za info. wink
    • barbie09.07 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 10:37
      A ma już może ktoś zimową kurteczkę next? Musze kupić coś przez neta dla mocno szczupłej sześciolatki.
      • eedytkaa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 10:45
        a gdzie kupujecie kurtki w siecie z Gapa czy benettona?
        Bo ja też się zastanawiam nad tą puchówką ale nie mam pojęcie gdzie to kupić.
        No i jak z rozmiarami?
        Córa nosi ciuchy na 116 a z C&A nawet 122 i nie mam pojęcia jaki rozm kupić
        • barbie09.07 czpka next 05.09.13, 10:55
          Może ktoś przeczyta i mi doradzi wink Jak wypada rozmiarówka czapeczek next. Mam w domu 6 latkę i obawiam się ,ze rozmiar 3-6 będzie za mała a z tego co widzę to potem jest tylko rozmiar 7-11?
          • patatajowa Re: czpka next 05.09.13, 11:12
            male a nawet niektóre bardzo małe. syn ma 7 lat i uszatke z tegorocznej kolekcji w rozm 11-13 y wink
            • barbie09.07 Re: czpka next 05.09.13, 11:23
              Acha, czyli spokojnie można brać od 7 w górę. Dziękuje smile
          • kicia_beauty Re: czpka next 05.09.13, 20:05
            Różnie to bywa z tymi czapkami. Mam dla synka ( 2 lata ) rozmiar 1-2 lata - jest na styk; jesień przechodzi, ale na wiosnę nia ma szansy. Dla córki ( 4 lata ) mam dwie czapi 3-6 lat i są za duże.
            • agni71 Re: czpka next 05.09.13, 20:30
              I to własnie główny problem z Nextem. Kupiłam chyba 2 lata temu dla 9 latki czapke w rozmiarze 8-10 lat - na 9-latke byla za mała, i na 7-latke też smile Na małą drobną 5-latkę (postura 4-latki) była w zasadzie dobra, ciut przydługa, ale wcale nie za szeroka. A mam bereciki, ktore w rozmiarze 3-6 lat sa dobre, nawet przyduze na 7-latkę.
              Dlatego ja juz nexta wysyłkowo nie kupię, nie chcę sie później bujac z odsprzedażą (bo odsylac sie nie opłaca).
        • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 11:13
          z benettona mozna kupic online w ichniejszym sklepie-wygooglaj sobie albo na zalando.
          gap na allegro.
        • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 11:27
          Gapa miałam kupionego w Stanach i przysłane przez przyjaciółkę. Mozna kupić na Allegro. Sa tez stacjonarnie, ale mało jest sklepów w Polsce. W zeszłym roku byly przecenione na 180 zł.

benetton, poza stacjonarnymi, na ich stronie www i na zalando.pl.
          • jadis76 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 11:40
            ja też polecam benettona
            bardzo
            najcieplejsze kurtki, płaszczyki jakie miałam dla dziewczyn
            dodatkowo lekkie, wygodne, ładne (ale to rzecz gustu) i bardzo dobre jakościowo
            gapa miałyśmy raz i nam akurat nie odpowiadał w ogóle, więc do niego nie wracamy
            • mamaemmy jadis76 i inne ;) 06.09.13, 09:37
              jadis76 napisał:

> ja też polecam benettona
              > bardzo
              > najcieplejsze kurtki, płaszczyki jakie miałam dla dziewczyn

a te z Benettona które nie są puchowe?
              Miałam zawsze puchowe,więc wlasnie nie wiem,może ktos wie?
              • jadis76 Re: jadis76 i inne ;) 06.09.13, 11:44
                no chyba wszystkie puchowe sad
                nie doczytałam że autorka wątku puchowej nie chce
                ale nasze puchowe były prane i nic się nie działo
              • patatajowa Re: jadis76 i inne ;) 06.09.13, 17:24
                no to przeciez sie czyta metke w sklepie albo opis na stronie sklepu.
                jak jest narysowane piórko to jest łatwo wink
                filling-to wypełnienie,jesli kurtka nie jest puchowa to przeważnie pisze tam poliester.
                jeśli ma wypełnienie naturalne/puchowe to mamy tam w rożnych proporcjach- czesto podane procentowo:down-puch,feathers-pierze.
                • olga727 Re: jadis76 i inne ;) 06.09.13, 23:00
                  patatajowa napisała:

> no to przeciez sie czyta metke w sklepie albo opis na stronie sklepu.
                  > jak jest narysowane piórko to jest łatwo wink
                  > filling-to wypełnienie,jesli kurtka nie jest puchowa to przeważnie pisze tam po
                  > liester.
                  > jeśli ma wypełnienie naturalne/puchowe to mamy tam w rożnych proporcjach- czest
                  > o podane procentowo:down-puch,feathers-pierze.

Ja mam pytanie odnośnie Smyka i kurtek stamtąd:czy ich rozmiarówka należy do tych mniejszych czy też odwrotnie ? Córka upatrzyła sobie kurtkę z nowej kolekcji,a boję się zamawiać przez net,bo absolutnie nie mam rozeznania,no i trzeba będzie się pofatygować do stacjonarnego Smyka. wink
    • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 05.09.13, 16:02
      a kurtki, płaszcze zimowe esprita są ciepłe? ktoś miał?
      • joacz1980 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 09:03
        Ja polecam ze Smyka Fason z tych dłuższych przed kolano. Kurtka ocieplana na polarze, kaptur z futerkiem odpinany. Koszt 60zł w lutym 2012 r. podobnie zapłaciłam za większy rozmiar tylko inny kolor w tym roku. Był jakiś sms na rabat. Często prałam i nic się nie działo. Nie wiem zresztą czy jeszcze tego roku córa w starej nie obejdzie.....
        • onewoman Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 11:13
          A która to konkretnie ze smyka? Jest na ich stronie?
          • joacz1980 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 11:46
            Sprawdzałam przed chwilą i nie ma jej niestety na stronie. Ale warto pójść i poogladać inne. Ona jest z dwoma kieszonkami takimi jak są przy koszulach męskich z przodu na zatrzask.Taka parka. Ja mam różową sprzed dwóch lat i ubiegłoroczną ciemnoniebieską.Cena wyjściowa 119,99 ale myślę, że może się jeszcze pojawi....
      • jzabro Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 07.09.13, 08:21
        Ze smyka syn miał 1 kurtkę. Moim zdaniem była mniejsza niż rozmiar na metce. I niezbyt gruba. Ciepłe są kurtki z coccodrillo (nie wszystkie), ale dość drogie, ja kupuję na zimowych wyprzedażach na następny rok.
    • minkapinka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 09:53
      Tez uwazam, ze najlepsze sa puchowki Benetton - lekkie, cieple, dobrze skrojone.
      • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 10:00
        ... w benettonie on line płaszczyki puchowe sa w kolorze czarnym czy granatowym, bo juz ślepa jestem wink
        • wiola_wd Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 10:55
          wygląda na granat smile
      • dolores12 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 11:52
        Chyba mnie przekonałyście do tego Benettona. Tylko jaki rozmiar brać - córka nosi 110-116, chciałabym żeby kurteczka była trochę na wyrost, to może 2 sezony obleci. Będę kupować online, bo u mnie sklepu nie ma, no i w cenie niestety nie wyprzedażowej, dlatego tak się dopytuję.
        • alexia.x Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 12:10
          ja dla mojej 6cio latki brałam na zimę "S" z metki 6-7 lat
        • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 12:11
          Ja bym brała na twoim miejscu S - to jest na 120 cm, ale jak chcesz, zeby starczyła na dwa sezony to M - ale będzie w tym roku za duża, bo to juz jest na 130 cm.
          • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 14:27
            Czy wiesz benetton jeszcze dołozy kurtek zimowych? dzięki smile
          • minkapinka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 14:49
            To zalezy od wielkosci szesciolatki. Moja corka w tym wieku miala duzo wiecej niz 120. Kurtki benettona sa moim zdaniem male i 120 to nie jest 120, a 116.
            • 5cegielka Re: do minkapinka 06.09.13, 15:32
              Orientujesz się czy on line dołażą w benettonie płaszczyki puchowe? dzięki smile
              • minkapinka Re: do minkapinka 06.09.13, 16:04
                Nie mam pojecia, nie kupowalam online.
                • 5cegielka Re: do minkapinka 06.09.13, 16:17
                  a stacjonarnie ?
                  • minkapinka Re: do minkapinka 06.09.13, 20:40
                    Zawsze kupowalam w sierpniu, bo pozniej byl maly wybor, wiec chyba nie dokladaja.
                    • 5cegielka Re: do minkapinka 06.09.13, 21:37
                      więc jutro pojadę zobaczyc smile
            • ella111 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 06.09.13, 20:08
              Ogladalam w tym tygodniu kurtki w benettonie i byly duze roznice w wielkosci miedzy roznymi modelami, np. jakies 15cm roznicy w dlugosci rekawa.
    • saszanasza Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 07.09.13, 22:34
      jeśli nie chcesz typowej puchówki, to może jedź do zary.
      ja ostatnio kupiłam córce kurtkę (moim zdaniem dość ciepłą), organoleptycznie sprawdzając - można pomylić z puchową bo bardzo ją przypomina.

www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-%282-14-lat%29/płaszcze/płaszcz-z-kapturem-c269255p1293859.html
      na dziecku wygląda tak:

http://i39.tinypic.com/260bi1z.jpg
      • yvon-nee Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 08:05
        A możesz mi zdradzić skąd czapka i szalik? Idealnie pasowalyby do kurtki córkismile
        • saszanasza Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 08:35
          wypatrzyłam w Reservedsmile
    • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 08:41
      Wczoraj pojechałam do benettona i kupiłam płaszczyk puchowy granatowy, jest długi do kolan, bardzo ładny, są jeszcze koralowe i beżowo-złote smile
      • mmikus Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 09:45
        Mam prośbę, czy kupiłaś taki płaszczyk dokładnie?
        Mogłabyś wstawić lub podesłać zdjęcie jak on wygląda realnie, czy nie jest mocno szeroki? Muszę kupić on-line nie mam możliwości w sklepie i chciałabym zobaczyć, dziękuję.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hf/hf/emgq/LGdEwVBj9t086gEIJB.jpg
        • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 10:12
          to jest realne zdjecie ,z zalando prawda? tez kupiłam ten tylko taniej o 40 zł wink
          • mmikus Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 10:15
            Tak, to zdjęcie z zalando, a jaki rozmiar kupiłaś, może M, potrzebna mi długość kurtki.
            • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 10:17
              najwiekszy 152-164
              • mmikus Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 10:18
                A jaki jest ten płaszczyk, matowy granat czy błyszczący, wąski? Moja córka jest szczupła, obawiam się żeby nie był za szeroki.
              • minkapinka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 21:37
                Ile Twoja corka ma wzrostu? Moja juz chyba wyrosla z rozmiarowki benettona i nie wiem,gdzie szukac.
                • agni71 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 09.09.13, 08:08
                  Minkapinka, jak córka wyrosła z benettonowego XXL mlodzieżowego, to chyba juz musisz zacząc szukac jakichs XS-ek i S-ek z doroslej rozmiarówki. Niektóre mają nawet XXS:
                  www.zalando.pl/kurtki-puchowe/__rozmiar-XXS/
                  Z mlodzieżowych to np. Geox ma rozmiary 158 i 164:
                  www.zalando.pl/geox-kurtka-puchowa-lilia-ge123g00e-403.html
                  name It do 164:
                  www.zalando.pl/name-it-mocca-plaszcz-puchowy-niebieski-na823g037-503.html
                  Zara ma rozmiarówke niby do 164 cm (13-14 lat):
                  www.zara.com/pl/pl/dzieci/dziewczynka-%282-14-lat%29/p%C5%82aszcze/kurtka-puchowa-z-odpinanym-futrem-c269255p1294183.html
              • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 10:11
                wlasnie przyszła paczka z zalando, zamówiłam ten granartowy płaszczyk benetton w rozm 2Xl-160 cm.
                kurtka śliczna ale obawiam sie ze na moje dziecko bedzie za mała.jest dość wąska w ramionach i pasie(taliowana),moim zdaniem na szczuplaczki. jak ktos chce to wymiary podaje: dł-87, pas 41,rękaw-72/48.
                • a-e-p Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 12:32
                  patatajowa jak wysoka jest Twoja corka?

Wczoraj zrobiałam z corka rundke po sklepach w poszukiwaniu dla niej płaszczyka puchówki - bo krotsza kurtke juz mamy. W Zarze nie było najwiekszego rozmiaru sad , w np. Pull&Bear czy Stradivarius wszystkie miały za duzo zdobien (IMO fasony dla kobiet), poza tym były b cienkie, wiec nie mamy nic.
                  • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 13:05
                    hmm, musze ja zmierzyc jak wróci ale na pewno jest już wyzsza od matki czyli ma wiecej niż 158 cm wink
                    jak bedzie przymierzac zrobie zdjecia w kurtce i wrzuce tutaj.
                    • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 14:52
                      no to wstawiam obiecane fotki. córka ma 162 cm wrostu, kurtka na metce 160 ,a rozmiar z zalando to 152/164. wiec moim skromnym zdaniem jest duża, przynajmniej rozmiar 2xl..
                      i zdecydowanie na szczupłe dziecko,jak któres nieco bardziej przy kosci zwłaszcza w okolicach brzucha to moze sie nie dopiąć albo płaszcz będzie sie nieładnie opinał w tym miejscu.rękawy dość długie i moim zdaniem nieco wąski w ramionach. ale ogólne wrazenie -płaszczyk super- i na pewno zostawiamy bo córce pasuje idealnie. no i ta cena na zalando z rabatem..smile
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/6YrrbKf8ftYCcMfCFB.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/ciuB5evbc41KaPp5YB.jpg
                      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/fh/yd/mbmx/lSvC4Dd9q4hUoJF63B.jpg
                  • olga727 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 14:59
                    a-e-p napisała:

> patatajowa jak wysoka jest Twoja corka?
                    >
                    > Wczoraj zrobiałam z corka rundke po sklepach w poszukiwaniu dla niej płaszczyka
                    > puchówki - bo krotsza kurtke juz mamy. W Zarze nie było najwiekszego rozmiaru
                    > sad , w np. Pull&Bear czy Stradivarius wszystkie miały za duzo zdobien (IMO fas
                    > ony dla kobiet), poza tym były b cienkie, wiec nie mamy nic.

Ja wczoraj w Smyku kupiłam taką z tegorocznej kolekcji(siwa z gwiazdkami na lewym ramieniu) za prawie 100 zł. Jest długa jak płaszcz,ciepła(nie puchówka,ale na polarze),ale rozmiarówka zwaliła mnie z nóg 164 wink (córka ma 9,5 lat i jest raczej z tych niższych w klasie).
                    • monix123 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 15:19
                      Ja mojej 6 latce kupiłam koralową /o takiej marzyła, więc niech macrying/ S, a starszej 9latce granatową L. Moje obie szczupłe i dosyć niskie chyba jak na swój wiek. Płaszczyki jak co roku świetnesmile
                      • wiola_wd Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 15:24
                        jakiego wzrostu jest Twoja sześciolatka? Rozważam dwa rozmiary S i M dla mojej i nie wiem co brać smile Moja ma 119 cm wzrostu, szczuplak (tyle, że ma 7,5 roku wink )
                        • monix123 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 15:32
                          Koło 118cm. Mam w domu zeszłoroczną M po starszej siostrze i rękawy moja ma za długie. Mogę zaraz Ci zmierzyć np długość rękawów w tej S którą mam.
                          • monix123 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 15:35
                            rękaw:45
                            rękaw pod pachą:33,5
                            długość: 64
                            • wiola_wd Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 11.09.13, 15:46
                              dziękuję bardzo smile
                              jednak musi być M, rękaw będzie za krótki na moją, w obecnej kurtce zimowej z Zary ma długość od pachy 37 cm i jest akurat, S byłaby za mała jednak.
                              Albo córka mi urosła i muszę ją dokładniej zmierzyć smile
                              • patatajowa Re: pojawiły się ponownie płaszczyki na zalando 21.09.13, 12:55
                                te długie puchowe z benettona. w kolorze braz/oliwka (4 rozmiary) i granatowym (3 rozmiary).
                                z zastosowaniem rabatu na -40 zł i darmowa przesyłka i zwrotem wychodzi atrakcyjnie smile
                                • kaliaa Re: patatajowa 23.09.13, 22:10
                                  juz ich nie ma, albo ja znalezc nie moge...
                                  • patatajowa Re: patatajowa 25.09.13, 14:48
                                    kaliaa napisała:
                                    > juz ich nie ma, albo ja znalezc nie moge...>

są, są tylko kiepsko szukanie ci idzie...
                                    www.zalando.pl/benetton-plaszcz-puchowy-niebieski-4be23g01k-503.html
            • wiola_wd Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 15:11
              przyłączam się do pytania,
              moja córka jest szczupła, ma w tej chwili 119 cm wzrostu i nie wiem czy ryzykować S czy kupić M, nie chciałabym , żeby był mocno za duży ten płaszczyk, nie musi starczyć do kolejnego roku ale mały zapas musi mieć, żeby do wiosny dał radę (w zeszłym roku w połowie zimy musiałam kupować kolejną kurtkę bo płaszczyk z Gapa kupiłam taki akurat... a teraz ta kupiona zeszłej zimy puchówka Zary jest akurat więc w grudniu może okazać się już za mała)

A może ktoś wie, gdzie w Łodzi znajdę dział dziecięcy Benettona? - nie mam daleko, mogę podjechać
        • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 10:48
          Taki sam Płaszczyk jest lekko śwecący na szczupłe dziewczynki, roz. L 8-9 lat, moja córka ma 10 lat ale jest drobna i nie wysoka 138, 31 kg. Zrobiłam fotki na córce ale nie wiem jak je wkleic.
          dł - 75,5, szer pod paszkami - 41,5 cm, dł wew rękawa - 41 cm.

• patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 11:01
            jak jestes zalogowana na forum to po prawej masz "twoje posty-zdjecia-dodaj zdjecia"
            -->dodaj fotki-->wybierz zdjecia-->wybierasz zdjecia z lokalizacji w której masz zapisane na kompie.
            jak juz je sobie wstawisz na swoje konto to pod kazdym zdjęciem masz linki do zdjęcia. klikasz pod zdjeciem "linki do zdjęcia"-->Wklej na forum - duże zdjęcie:-->kopiujesz link i wklejasz do tresci swojego postu .gotowe.
          • mmikus Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 11:01
            To może podeślij mi na mail mmikus@gazeta.pl, dziękuję
            • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 11:12
              wysłane
              • persa1 Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 08.09.13, 22:10
                Bardzo prosze rownież zdjęcie na meila
                vokoti@neostrada.pl
                • kaliaa Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 09.09.13, 10:06
                  ja rowniez poprsoze o zdjecie.
                  kaliaa@gazeta.pl
                  • krasulas Re: ciepła kurtka zimowa dla dziewczynki 09.09.13, 10:38
                    a propos rozmiarówki Benetton'a:
                    moja córa - 9,5roku, ok. 136cm wzrostu ma już XL w szafie ... kolekcja z krótkich marszczonych puchówek( średnio ciepłych z długimi dosyć rękawami)
                    pozostałe (2 płaszcze + 1 x wersja z odpinanymi rękawami) ma w rozm. L (i za rok będą przymaławe)
                    ale...przez 3 ostatnie sezony chodziła w płaszczu rozm. M (czyli kupiłam ją jak miała ok.6lat)
                    kupno 6latce rozmiaru S jakoś nie bardzo mi leży!
                    mój syn (4,5) ma w szafie Skę na ten sezon i wcale nie jest za duża!

co do zakupu kurtki i tematu głównego
                    kupiłabym na allegro (na tablicy są b.rzadko) - co chwilę jest jakaś okazja!
                    za używaną kurtkę puchową dasz maksymalnie ok.120zł
                    a są naprawdę w super stanie! spokojnie wypierzesz z piłkami tenisowymi
                    sama kupiłam niedawno za 60zł w stanie idealnym, a każdą po córce sprzedałam za ok.120zł (aukcje od1zł i każdą kupiłam jako nową w sklepie do 120zł...także wyszłam na zero)
                    posłuchaj rad agni71 i patatajowej...
                    jeśli boisz się ryzyka i zakupu teraz używki...poczekaj na wyprzedaż w Benettonie i kup córce np.XL na przyszły rok - będą po ok.130zł
                    jak nie przez www, to przez forum - ale konieczna jest dobra komunikacja, przelew ... a dziewczyny chętnie sobie pomagają
                    także... powodzenia w lekturze forum i uwierz..wcale nie trzeba mieć sporo $, żeby móc nieco poszaleć zakupowobig_grin
          • wiola_wd 5cegielka 11.09.13, 12:21
            Proszę podeślij mi też zdjęcie na wiola.wd@gmail.com.

Gdzie kupowałaś płaszczyk? on-line granat już wykupiony a potrzebuję na dziewczynkę szczupłą, 119 cm wzrostu - nie wiem czy wypadają małe czy większe, brać S czy M (w kurtce z Zary rękaw wewnątrz ma 39 cm i jest akurat a pisałaś, że L ma długość 41 -waham się czy S nie będzie za mały)
            No i nie wiem gdzie po niego pojechać, w Łodzi jeszcze nie ma ale ewentualnie poproszę kogoś z innych miast, może uda się kupić, tylko muszę znać wielkość i jak leży
            • 5cegielka Re: 5cegielka 11.09.13, 13:03
              Kupowałam w Gdansku na Osowej, dopiero dostali towar i nie mięli ich wystawionych ale babka wygrzebała je z kartonów i tak kupiłam, maja córka ma 138, moim zdaniem powinnaś kupic M, możesz jeszcze porównac wymiary płaszczyków na allegro smile podaje nr tel, może ci wyślą
              Benetton 58 554 54 33 -osowa, 58 352 66 22 - galeria bałtycka

• wiola_wd Re: 5cegielka 11.09.13, 14:13
                dzięki wielkie, faktycznie porównałam wymiary i wezmę M, jeśli jest szczupły to może być trochę większy, może jakimś cudem starczy na kolejną zimę smile S byłby zupełnie na styk na teraz a moje dziecko weszło właśnie w stadium intensywnego wzrostu smile.
                Szkoda, że Gdańsk, tam akurat nie mam nikogo znajomego ale dzwoniłam do Łodzi, jutro mają dostawę, może coś dostaną to kupię, jak nie, będę kombinować z innymi miastami.

Jeśli to nie problem wyślij mi zdjęcie swojej córki mailem (wiola.wd@gmail.com)
                • milka781 Re: 5cegielka 27.09.13, 17:40
                  dziewczyny jakie kolory kupiłyście tych płaszczyków benettona,który kolor ładniejszy na żywo? nie mam możliwości zobaczenia w realu i trudno mi sie zdecydować czy granat czy oliwka,
                  • milka781 Re: 5cegielka 27.09.13, 17:41
                    aha i czy na szczupłą 7,5 latkę o wzroście 130 cm brać M czy L?
                    • 5cegielka Re: 5cegielka 27.09.13, 17:59
                      ... ciężko mi powiedzec, jeśli masz możliwośc kup M i L, jedną odeślesz smile
                  • 5cegielka Re: 5cegielka 27.09.13, 17:55
                    Bardziej podobała nam się granatowa, w sklepie były jeszcze koralowe i takie złoto beżowe smile
                    • rommil Re: 5cegielka 27.09.13, 18:40
                      dzięki za szybką odpowiedź, chyba wezmę L granat, jak będzie za duża to najwyżej wymienię,
                      • kaliaa Re: 5cegielka 27.09.13, 19:06
                        Moja 8 latka, wzrost 130 w rozm L
                        Jak widać wyglada tragicznie kurtka jest za nią za wielka!
                        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/fg/ed/jaes/HZjwlBNBdtnWbAx55B.jpg
                        • kaliaa Re: 5cegielka 27.09.13, 19:08
                          Oczywiście wymienialam ja na M. I w M wyglada normalnie. Warto dodać, ze młoda jest bardzo szczupła. Co nie zmienia faktu, ze kurtka jest ewidentnie za długa.
                          • rommil Re: 5cegielka 27.09.13, 19:14
                            rzeczywiście za duża,to na moją też będzie za duża,muszę zmienić zamówieniesad
                      • magma_pl Re: ciepła kurtka zimowa dla....chłopca 27.09.13, 19:27
                        podepne się, gdyby ktoś chciał wymiary puchówki benettona ale dla chłopca to służę. mamy 116/122
                        • nie_wiem_nie Benetton 27.09.13, 19:33
                          Nie śmiać się, proszę, zamówiłam kurtkę, rozmiar S (córka ma niecałe 5, nie jest wysoka), rękawy są trochę dłuższe, sama kurtka sięga za pupę. Ale moje pytanie dotyczy grubości tej kurtki. Jest cienka, czy aby na pewno będzie ciepła. Nie mam wielkiego doświadczeniach ckurtkami puchowymi.
                          • eedytkaa Re: Benetton 27.09.13, 19:40
                            a którą kurtkę zamówiłaś??
                            Bo moja ma niecałe 5 lat i zamówiłam tą: www.zalando.pl/benetton-kurtka-puchowa-rozowy-4be23g01q-407.html wzięłam M i jest dobra. Rękawy ciut za długie ale ogólnie może być.
                            Mnie też się wydaję że jest cienka i będę odsyłać
                            Mam w planach zamówić ta: www.zalando.pl/benetton-kurtka-zimowa-rozowy-4be23g01p-402.html tylko czekam na rozmiar i wezmę S
                            • gosjana Re: Benetton 28.09.13, 23:29
                              > Mnie też się wydaję że jest cienka i będę odsyłać
                              > Mam w planach zamówić ta: rel="nofollow">www.zalando.pl/benetton-kurtka-zimowa-rozowy-4be23g01p-402.html tylko czekam na rozmiar i wezmę S>

nie wiem czy zauważyłaś, ale ta kurtka ma sztuczne wypełnienie wink

pomyśl nad tym płaszczykiem: www.zalando.pl/benetton-plaszcz-puchowy-niebieski-4be23g01k-503.html córka 2 sezony chodziła w podobnym, nigdy nie zmarzła
                              • dolores12 ciepła kurtka zimowa 29.09.13, 14:40
                                Za waszą namową kupiłam ten płaszczyk Benettona, w granacie. Jest bardzo ładny, na moją 5,5 latkę nabyłam rozmiar S i jestem zadowolona, bo rękawki są leciutko przydługie i przy odrobinie szczęścia może uda nam się 2 sezony obleciećsmile Gdyby ktoś chciał wymiary, mogę podać. Aha, to jest jednak okrycie na szczupłe dziecko i raczej wysokie, ale dla nas to dobrze, bo płaszczyk pupę zakryje i będzie ciepło wreszcie. Wszystkim udzielającym się w wątku dziękuję za pomoc.
                                • mergaite1 Re: ciepła kurtka zimowa 29.09.13, 17:09
                                  Dziewczyny,czy któraś będzie tak uprzejma i poda wymiary tego płaszczyka w rozmiarze L?
                                  • patatajowa Re: ciepła kurtka zimowa 29.09.13, 17:38
                                    uprzejmie informuje, ze w tym watku ktos już wczesniej podawał wymiary tgo płaszczyka w rozm. L. przejrzyj sobie cały.
                                  • 5cegielka Re: ciepła kurtka zimowa 29.09.13, 17:39
                                    dł - 75,5, szer pod paszkami - 41,5 cm, dł wew rękawa - 41 cm smile
                                • eedytkaa dolores12 29.09.13, 19:49
                                  podam mi wymiary bo ja mam w domy 5 latke i mam ochotę na ten płaszczyk w rozm S
                                  Z tym że córka nosi ubrania na 116

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka