Dodaj do ulubionych

Zwroty ecco.com

06.09.13, 22:08
Dziewczyny, wytłumaczcie, bo nie wiem, czy dobrze rozumiem.
Mam na zwot 28 dni, ale potrącają mi 24zł za przesyłkę?
Nie lepiej odesłać buty PP za 9,50?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Zwroty ecco.com 06.09.13, 22:12
      Lepiej ale nie da rady.
      • aga_in29 Re: Zwroty ecco.com 07.09.13, 09:25
        A zwrot nie jest darmowy ? W środku z butami przysyłają już formularz zwrotu i naklejkę na paczkę.
        Sama jeszcze nie zwracałam, ale byłam przekonana, że za zwrot pobierają opłatę jeśli nie dołączymy ich naklejki kurierskiej.
        Ale mogę się mylić.
    • aurinko Re: Zwroty ecco.com 07.09.13, 09:55
      Naklej etykietę zwrotną na paczkę. UWAGA: Jeśli nie użyjesz załączonej etykiety zwrotnej jesteś odpowiedzialny za towar za nim dotrze do naszego magazynu. Jeśli produkt nie ma wady, koszt za etykietę zwroną (24.00 PLN) będzie odjęty od zwaracej kwoty za odesłany towar (Obowiązuje od 04/09/2012)
      (swoją drogą taka firma a nie potrafi zadbać o pisownię, wstyd)

24zł potrącają sobie niby za etykietę UPS czyli po prostu obciążają Cię kosztami wysyłki, w chwili wysłania nie płacisz do ręki kurierowi. Możesz wysłać na własną rękę ale w przypadku zniszczenia, zagubienia przesyłki jesteś tylko Ty odpowiedzialna za przesyłkę, zatem możesz wszystko stracić.
      Ecco łaski nie robi, że przyjmie zwrot ze sklepu internetowego, plus dla nich za przedłużenie terminu zwrotu, ale potrącenie 24zł to zdzierstwo, bo na bank taka firma przy większej ilości przesyłek ma kuriera na umowę w granicach 9-12zł za przesyłkę. W dodatku jeśli zamówisz jakieś tańsze buty i nie załapiesz się na widełki bezpłatnej wysyłki, tracisz nawet 1/3 wartości butów na samych przesyłkach.

• polapelo Re: Zwroty ecco.com 07.09.13, 10:00
        A czy macie jakieś zniżki z newslettera lub inne kody które wchodzą przy zakupach przecenionych?
        • meg0814 Re: Zwroty ecco.com 07.09.13, 10:50
          A ten ich magazyn to jest przecież gdzieś w Szwecji czy Danii, więc a wysyłkę na własną rękę to byście sporo więcej zapłaciły.
          • agni71 Re: Zwroty ecco.com 07.09.13, 15:10
            C&A ma magazyn w Niemczech, a zwroty sa darmowe.
    • widosna Re: Zwroty ecco.com 07.09.13, 23:27
      zwracałam buty z trzech zamówień w jednej paczce - zapytałam czy tak można. A jakże, można! tyle, że 24 zł odliczyli mi z każdego zamówienia - tak jakbym wysłała trzy paczki. Zdzierstwo - więcej nie zamówię.
      • mikaaan Re: Zwroty ecco.com 07.09.13, 23:49
        Po Waszych wpisach zrezygnowałam z zakupu butów za 100zł, których nie byłam pewna odnośnie rozmiaru. Nie opłaca mi się ryzykować, że jak będą za małe to 30% ceny butów pójdzie na koszty wysyłki. A szkoda ...
        • agni71 Re: Zwroty ecco.com 08.09.13, 18:43
          Jesli buty sa w bardzo atrakcyjnej cenie i atrakcyjny model, to na pewno bardziej opłaca sie wystawic nietrafiony rozmiar na Allegro. Przynajmniej raczej się nie straci, a mozna sprzedac drożej niz się kupiło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka