Dodaj do ulubionych

Jaki fotelik samochodowy 15-36kg?

10.09.13, 09:55
Wiem że taki temat był już nie raz poruszany, ale nie mogę znaleźć w miarę nowych postów, a na pewno wiele się w tym temacie zmieniło, bo jest dużo nowych modeli.
Co polecacie dla dziecka powyżej 15kg. Czy taki fotelik ma też odchylane oparcie pomocne gdy dziecko zaśnie?
dziękuję za pomoc smile
Obserwuj wątek
    • mag2004 Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 10:16
      hejsmile
      jestem na czasie - akurat na dniach kupuję. To mój trzeci fotelik w tej grupie i wybrałam Monterey Sunshine - dobre wyniki w crash testach, bardzo fajna cena. Dla starszaków mam Romery - tez bardzo fajne. Foteliki w tej grupie w sumie nie rozkładają się, ale kolezanka ma Cybexa i jakos moze go lekko odchylić w czasie snu, niestety nie wiem jaki model konkretnie.
      jest tez fajne forum na gazecie o fotelikach, może też Ci pomogą.
      pozdrawiam !
      • marta2202 Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 10:29
        Polecam forum forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
      • kutitu Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 10:30
        polecam cybex solution
        jedne z lepszych wyników fotelik.info/pl/testy/grupa:15-36/ocena/malejaco/index.html
        bardzo dobra cena ok 300 - 350 zł
        zagłówek delikatnie odchyla się do tyłu
      • kasikrj Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 10:31
        no własnie szukam tego forum ale nie moge jakoś na niego trafić sad
        • marta2202 Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 10:42
          Podałam poniżej link do forum fotelikowegowink
          Ja nie polecam cybexa (mamy cybex solution) jeśli chodzi o spanie to masakra ten pseudo odchylany zagłówek nic nie daje, dziecko śpi w nim jakoś nienaturalnie pokrzywione. I o ile świetnie "siedział" na kanapie w fordzie mondeo, tak teraz w oplu lata na bokisad Czeka nas wymiana. Jestem już prawie zdecydowana na besafe izi up x3 - odchyla się do spania i ma 4**** za bezpieczeństwo i podobno pasuje do większości kanap samochodowych. Fotelik musi pasować do kanapy w samochodzie i do dziecka.
          Naprawdę warto zgłębić forum o fotelikach samochodowych.
        • gie-oska82 Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 10:42
          hej.. ja posiadam dla synka rowniez Monterey Sunshine 2 fotelik jest super..szeroki..ma ochrone boczna, isofix, fajny material, 4 gwiazdki w testach..dla corki mamy cybexa zwyklego i jest taki sobie..material po praniu juz nie jest taki fajny jak wczesniej..tapicerka duzo ciensza niz w montereyu...
    • liveveb Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 11:24
      A ja polecam besafe izi up. Solidna firma, dobre wyniki testow. Rozklada sie do spania- moze nie jakos bardzo, ale jednak. I pasuje do bardzo wielu samochodow- osobiscie testowalam go juz w 8 autach roznych marek i zawsze bylo OK! Ale to musisz sprawdzic, czy dla Twojego dziecka w Twoim samochodzie tez bedzie ok.
    • aga_wer Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 13:07
      Dzis ma przyjść do nas taki Romer. Gwiazdek jeszcze nie ma ale każdy sprzedawca mi mówił,że Romera można brać w ciemno wink
      Ma możliwość odchylenia pozycji do spania.Więcej napiszę jak wypróbujemy.
      Wada na razie: drogi tongue_out
      • sylwia7611 aga_wer 10.09.13, 13:23
        ale fajny smile
        a ja niedawno kupiłam drugiego romera kidfix (tego nie widziałam wtedy)
        Polecam te foteliki są super!!!
    • big-smoczyca Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 13:53
      romer kidfix
      ma najlepsze wyniki
      jeśli nie macie kurtyn powietrznych to dodatkowo z sictem
      jeśli masz nowiutki samochód z wysokiej półki to można się pokusić nawet o sam poddupnik
      moje dziecko czasem zasypia w foteliku i w romerze głowa jej zazwyczaj opiera się z boku o zagłówek, nie zwisa smętnie
      rozłożenie do spania - nigdy go nie używałam, bo trzeba to zrobić przed posadzeniem dzieciaka
    • eliszka25 Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 15:44
      starszy ma roemera, dla mlodszego wlasnie zamowilam tez roemera. konkretnie takiego: www.tosia.pl/romer-kid-plus-sict_p1805# ma przyjsc na dniach.

moim zdaniem to sa swietne foteliki. starszemu jest w nim bardzo wygodnie, mlodszy tez sie juz do fotelika brata przymierzal i bardzo zadowolony. siedzisko mozna regulowac na szerokosc, co dla nas jest bardzo pozyteczne, bo mamy wysokich chudzielcow. oparcie fotelika odchyla sie razem z oparciem fotela, wiec mozna rozlozyc do spania. dodatkowo na zewnetrznej stronie oparcia fotelika jest taki uchwyt, ktory sie rozklada i wtedy mozna rozlozyc fotelik jeszcze mocniej, bez dodatkowego rozkladania fotela samochodowego. nasz fotelik sprawdzil sie na dlugich trasach, bo 2-3 razy w roku jedziemy do polski i wtedy mamy prawie 1500 km w jedna strone. synowi spi sie w nim bardzo wygodnie, wiec moge z czystym sumieniem polecic.

oczywiscie, jak juz ktos wspomnial, najlepiej przymierzyc najpierw do dziecka i samochodu.
    • barbie09.07 Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 20:50
      Na dniach kupiłam Recaro monza nova. Córka 6 lat 15 kg. Jestem bardzo zadowolona, choć bałam się bardzo wink Musialam kupić przez internet. Dziewczyny z forum doradzały smile
      • kasikrj Re: Jaki fotelik samochodowy 15-36kg? 10.09.13, 21:08
        A ma ktoś albo może coś powiedzieć na temat Maxi Cosi Rodi Air Protect ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka