Dodaj do ulubionych

Śniegowce Quechua

11.09.13, 17:43
Czy w sklepach są do kupienia te najpopularniejsze śniegowce tego typu (to nie moja aukcja), czy już w nowych kolekcjach ich nie ma:
Decathlon

Jeśli już ich nie ma to czy macie na śniegi, chlapy, mrozy - doświadczenie z tymi:
decathlon 2
Obserwuj wątek
    • fantomka44 Re: Śniegowce Quechua 12.09.13, 15:23
      Decathlon daleko a w sklepie www ich nie ma - jest szansa czy już zniknęły z oferty na dobre?
    • kkk_k Re: Śniegowce Quechua 12.09.13, 17:34
      Nawet mnie nie martw że tamtych nie będzie. Mojemu synowi tak noga urosła, że mimo zakupu większych na koniec zeszłego sezonu teraz mogę pomarzyć, żeby mu się noga zmieściła... sad
      • hugo43 Re: Śniegowce Quechua 12.09.13, 17:54
        w zeszlym roku juz ich nie bylo w sklepach.tez zaluje,bo sa rewelacyjne.
        • fantomka44 Re: Śniegowce Quechua 12.09.13, 21:56
          uuuuuuuuu no to trzeba szukać innych - nie chcę traperowatych, więc może Arpenaz Snow 200???
          • joana.mz Re: Śniegowce Quechua 12.09.13, 22:39
            podepnę się z pytaniem. Mnie właśnie interesują Arpenaz. Czym model 400 różni się od 200? Czy oba są dostępne w sklepach stacjonarnych? A ceny? Szkoda, że Decathlon ma tak kiepską stronę internetową, do sklepu mamy dość daleko....
    • miss.didi Arpenaz Snow 200 13.09.13, 09:16
      Mam te buty dla siebie. Z tego co widzę nie różnią się budową od dziecięcych, więc
      - są super ciepłe. Jak je założyłam w zeszłym roku w połowie zimy to do wiosny nie założyłam innych butówtongue_out Zaimpregnowałam więc nie przemakały jak była plucha, ale jak było bardzo mokro i ciepło to nosiłam kalosze. Na mróz idealne
      - mają wszyty 'język', więc śnieg może dostać się tylko górą
      - minusem jest to, że ten język jest gruby na całej szerokości, więc po założeniu i zapięciu rzepa, z przodu robi się naprawdę sporo buta (taki efekt miały np. śniegowce Demar jeśli ktoś używał to wie) - trochę mi to przeszkadza, mojemu dziecku na bank przeszkadzałoby bardziej dlatego też waham się czy kupować mu te buty.
      - buty są dość luźne w okolicach kostki. Mi to nie przeszkadza, sama nie wiem czy dla dziecka to OK.
    • miss.didi Quechua Weasy 13.09.13, 09:22
      A jeszcze są takie:
      www.decathlon.pl/buty-weasy-jr-id_8189051.html
      Siostrzeniec (8 lat) w nich chodził. I mąż wink Są baardzo ciepłe (to plus i minus niestety - jak jest plucha to najczęściej okazują się trochę za ciepłe), nieprzemakalne jak to gumiaki, leciutkie (pianka EVA), tylko minusem jest to że są dość szerokie, a z tyłu niższe żeby łatwiej było chodzić (nie zginają się w kostce specjalnie) co może trochę przeszkadzać w chodzeniu i np. powodować że tyłem do buta dostanie się śnieg. Ale za tą cenę jako buty na mega mrozy są ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka