Dodaj do ulubionych

Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam

20.09.13, 11:14
i co wtedy? Kupicie czy nie? Mam dylemat, może głupi, ale Wam opowiem. Znalazłam primigi z gere-texem, opisane jako model zimowy, krótkie- takie wyższe półbuty kostki, powiedzmy, że jest to model przejściowy. Cena jest bardzo atrakcyjna jak dla mnie, z przesyłką byłoby 95 zł, nie wiem może bywają taniej, ale pewnie trudno trafić. jakość firmy mi odpowiada, cena też, dla mnie jest to okazja, ale nie podobają mi się te buty wizualnie. Skusić się i kupić, czy nie? Jak Wy robicie, idziecie na kompromis i bierzecie coś co nie do końca wam się estetycznie podoba, ale 'na tak' przemawiają inne walory, czy rezygnujecie? Lubię dobre buty, ale nie jestem w stanie się przemóc i przepłacać wink

Tak, nie ma mam co robić, rozkminiam takie problemy jako "ekspert" od butów he he - odnośnie wypowiedzi z wątku o bartkach.
Obserwuj wątek
    • koza_w_rajtuzach Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 11:19
      Ciężko powiedzieć...
      Sama kupuję często buty, które nie powalają mnie wyglądem, ale są w bardzo dobrej cenie... z drugiej strony jakby były wg mojej opinii brzydkie, to raczej bym nie kupiła.
      Wiem, że nie możesz pokazać (z wiadomej przyczyny), ale właśnie bez tego pokazania też trudniej poradzić.
    • frestre Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 11:20
      chodzi o buty dla dziecka, czy dla Ciebie?
      dla syna czasem kupuję na wyprzedażach buty dobrej jakości w dobrej cenie, które nie do końca mi się podobają...
      ale wówczas wygoda, jakość.. biorą górę - noga mu rośnie w zasadzie co sezon, także nie przywiązuję się "wizualnie" do nich

inaczej będzie, gdy już buty nosi dłużej...tak przynajmniej uważam JA smile
    • szmytka1 dla syna, takie 20.09.13, 11:31
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/sb/od/yugs/RIZIV5XV4Irrf0mcdX.jpg
      • kklekss Re: dla syna, takie 20.09.13, 11:34
        Nie wiem czy ładne ale z tak podniesionym czubem buta syn będzie się ''kołysał'' będą nie wygodne w chodzeniu.
        • szmytka1 Re: dla syna, takie 20.09.13, 11:39
          też tak myslałam, zanim nie kupiłam pierwszej pary z taką podeszwą. Obecnie syn pomyka w superfitach, podeszwa podobnie zadarta i nie narzeka. W tym konkretnym modelu ze zdjęcia nie podoba mi się to gumowanie z przodu wjeżdżające na cały czub buta.
        • maggdi2 Re: dla syna, takie 20.09.13, 13:22
          kklekss napisała:

> Nie wiem czy ładne ale z tak podniesionym czubem buta syn będzie się ''kołysał'
          > ' będą nie wygodne w chodzeniu.

Moje najwygodniejsze obuwie jakie w życiu miałam mają właśnie tak podniesiony przód. Są bardzo stabilne i dopasowane do stopy w trakcie ruchu. Klapki też takie noszę i nie spadają.
      • koza_w_rajtuzach Re: dla syna, takie 20.09.13, 11:41
        Wyglądają całkiem fajnie. Za tą cenę bym je kupiła.
      • sylki Re: dla syna, takie 20.09.13, 12:05
        fajne są, kupiłabym
      • aurinko Re: dla syna, takie 20.09.13, 12:09

Są całkiem ok, kupiłabym.
      • katka761 Re: dla syna, takie 20.09.13, 21:00
        dla mnie ok, brałabym nawet przyszłościowo. primigi chyba w większości modeli mają wyższe noski.
    • agni71 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 12:12
      Mnie się podobają smile Jesli syn nie protestuje, a ty wiesz, że ten model sie sprawdzi, to ja bym brała.
      Z tym, ze one dla mnie takie średnio zimowe, nawet niewielka ilośc śniegu będzie wpadac górą. Raczej nie kupiłabym jako jedynych zimówek. Ale jak na przejściówki, to cena i tak dobra.
    • slonko1335 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 12:20
      Ma problem z zakupem butów dla dzieci często(szerokie stopy, wysokie podbicie a do tego bardzo delikatne i łatwo ulegające otarciom i odparzeniom), kupuję więc te które są na nich dobre i im odpowiadają, nie mi.
    • szmytka1 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 12:21
      jak się zdecyduję i kupię, to Wam napiszę jaki to sklep. Niestety ten model jest tylko w r. 34, ale są tam tanie bartki pojedyncze numery od 65 zł juz nawet, a rozmiary około 30-33 za 100-110 zł. Tylko skoro Bartki takie beznadziejne, to nie wiem czy ktoś będzie zainteresowany. Nad bartkami też się zastanawiałam, ale zniechęcają mnie wątki jak ten ostatni.
    • tweety_28 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:09
      Miałam bardzo podobne Primigi dla córki ( ogumowanie było chyba trochę delikatniejsze, ale pewnie dlatego że wersja "damska" i znacznie mniejszy rozmiar ) i były to jedne z lepszych modeli butów tej marki jakie miałyśmy.
      Nie są takie straszne, kupuj smile
      • dragonia Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:22
        A ja celowo szukałam butów z takim gumowaniem z przodu - syn bardzo zdzierał buty, właśnie te przody delikatniej zbudowane bywało że nie przetrwały sezonu. Ale taka guma daje rade, ja bym kupiła.
        • bamboloo Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:25
          Nie sa takie szkaradne. Do tego dojda jeszcze spodnie i beda wygladaly ok. Za taka kase, jesli jakosciowo sa dobre, to bym sie nie zastanawiala. Przeciez nie bedzie ich nosil do konca zycia.
    • tres09 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:31
      Pytanie na ile będzie cię drażnił wygląd tych butów i za ile jesteś w stanie kupić buty o podobnych parametrach, ale takie które ci się podobają.
      Ja bym te buty brała, ale mnie te ogumienia nie rażą, wręcz przeciwnie, uważałabym je za zaletę, bo moje dziecko strasznie zdziera czubki.
    • sylwia7611 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:33
      Jak dla mnie gumowy czubek to plus smile
      mi się podobają ale to rzecz gustu.
      nie ma rozmiaru 30?
      • kora711 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:39
        ja tak kiedyś miałam z kurtką zimową dla dziecka
        szczerze mówiąc podobała mi się średnio-wcale i długo się zastanawiałam
        ale skusiłam się ze wzg na śmieszną ceną
        i to był strzał w 10-tkę! tak porządnej i ciepłej kurtki,a własciwie to płaszczyka to potem juz nie miałam
        • butch_cassidy Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:52
          Też w takiej sytuacji kupuję - szczególnie da dziecka. Tzn. nie jeśli coś jest wg mnie brzydkie, ale jeśli neutralne, to jak najbardziej.
          A te buciki mi się podobają.
    • tres09 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 13:52
      Ja jeszcze napiszę, że wolałabym kupić dziecku buty które mi się nie podobają, niż ładne, ale gorsze, w których dziecku będzie mniej komfortowo (ze sztywną podeszwą, bez goretexu itp.).
    • sinceramente Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 14:05
      Moim zdaniem buty są całkiem w porządku. Bierz smile

A ceny w sklepie rzeczywiście rewelacyjne! Niestety dziewczęcych niewiele, i na dodatek nie ten rozmiar, więc nic nikomu nie podkupiłam wink
      • ciekawostka81 Re: Buty tanie, markowe, ale nie podobają się Wam 20.09.13, 15:17
        brać nie marudzićsmile coraz chłodniej a i ceny będą coraz wyższe, a nie niższe
      • beakarp jaki to sklep? n/t 20.09.13, 15:18

• mmala6 Re: jaki to sklep? n/t 20.09.13, 18:50
          fajne są. A znając Primigi w realu są naprawdę porządne. Ja kiedyś kupiłam ecco trzewiki wiązane (nie Mimic) dla malucha, w outlecie, były za 70zł. Nie podobały mi się specjalnie, kupiłam 'z rozsądku', bo skórzane, bo ładny kolor, bo za kostkę, bo osłonka na palcach...
          A te Primigi znacznie ładniejsze. Są rozmiary 35/36 w tej cenie?
          • szmytka1 Re: jaki to sklep? n/t 20.09.13, 18:53
            nie ma, jest 1 rozmiar 34 tylko. Waham się, bo one byłyby 'przyszłościowe' i nawet nie wiem jaka to długość, wkładki, czekam aż sklep odpisze, jak mi będzie orientacyjnie pasowac, to zamówię i zaraz tu podam nazwę sklepu. Przepraszam, że nie wcześniej,a le obawiam się, ze zostanę bez butow, jesli dziś napiszę nazwę. Proszę o wyrozumiałość.
            • jzabro Re: jaki to sklep? n/t 20.09.13, 19:50
              Kupuj, mi się podobają, szkoda że nie ma większych. Guma z przodu to moim zdaniem zaleta.
              • kasiaszara Re: jaki to sklep? n/t 20.09.13, 20:17
                całkiem spoko buty smile ja bym brała, gdybym miała synka, a nie dwie dziewuchy :d
                • dixi Re: jaki to sklep? n/t 20.09.13, 21:35
                  ja też twierdzę że ok, chyba ze starszej kolekcji są smile
                  mój młody miał zimowe primigi z bardzo podobną podeszwą, kupione chyba trzy sezony temu, w ogóle całkiem podobne tylko wyższe - uwielbiał je, ja zresztą też smile
                  na tę zimę czekają kolejne primigi ( te kupowane ubiegłej zimy na wspólnej akcji wink ale znacznie brzydsze, szczerze powiem że w porównaniu z tamtymi wyglądają jak kiepskie no name, choć technologia wykonania i właściwości z opisów całkiem kosmiczne big_grin
            • kolina01 Re: jaki to sklep? n/t 20.09.13, 21:54
              Miałam dla syna primigi na tej samej podeszwie - ale w wersji bardziej letniej. Buciki były super wygodne, bardzo dobrze sie trzymały, nie obily sie dzieki tej gumie.
              Mialam wlasnie rozmiar 34 - wypadały tak rozmiar większe niż inne buty w tym rozmiarze.
              Moja córka która teraz ma polbuty bartka 34 - nadal nie moze tamtych trzewikow po bracie wlozyc, bo sa sporo za duze.
              • szmytka1 kolina01 21.09.13, 09:53
                a mozesz mi zmierzyć calkowitą dlugość wkładki? I czy one nie są takie raczej szersze, bo mój syn to szczupłą stopę ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka