Dodaj do ulubionych

inhalator dla niemowlcia

23.09.13, 09:42
Dziewczyny, chciałabym kupić inhalator, ale w zasadzie nie wiem jaki on powinien być, jakie jest jego pełne zastosowanie, który wybrać? Synek ma katar, taki, że wszystko mu charczy, ale w nosie jest niewiele, nie leci mu z nosa. Mam wrażenie, że trochę mu to przeszkadza w nocy. Inhalator pomoże na taki katar? No i jaki kupić? Taki w średniej cenie,bez szaleństw.
Obserwuj wątek
    • agncwy Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 09:51
      Na katar super sprawa,inhalujesz sola fizjologiczną. A i w przypadku kaszlu też jest niezastąpiony jak dla mnie. Ja kupiłam dwa lata temu w aptece i zapłaciłam 100zł. Mam inhalator tłokowy do aerozoloterapii wyposażony w nebulizator nebjet. Najprostszy i najzwyklejszy akurat do inhalacji domowej.
    • anjaka1983 Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 09:51
      Mojemu też charczy od dawna, inhalujemy często bo co rusz schodzi na oskrzela. Na oskrzela pomaga, na charczenie nie wink Prawdopodobnie to od alergii.
      Jak byliśmy w szpitalu z zapaleniem oskrzelików to tam był inhalator Omron, prosty i skuteczny, no ale to jedna z droższych firm. Teraz mamy Diagnostic P1, w sumie ok, robi to, co ma robić. Kupiłam w aptece za ok 150 zł.

--
      https://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09k5rciinyr.png
      • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 10:17
        Synek jest przeziębiony już prawie 2 tyg. osłuchowo było czysto, ale gardło czerwone. Lekarz kazał podawać neosine. Po tygodnie zero różnicy więc powiedział żeby kupić pulneo... bałam się tego leku, ponoć we Francji można go używać dla półrocznych dzieci. Na ulotce od 2 lat, ale bałam się, że infekcja się rozwinie i od soboty podaje pulneo. Katar jednak ciągle charczy i jest raczej z przeziębienia skoro ma czerwone gardło. Więc myśle o tym inhalatorze.
        • murwa.kac Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 10:47
          kocham pulneo miloscia wielka wink

podawalam roczniakowi przy paskudnym kaszlu, chyba 5 kropli.
          teraz tez daje jak sie rozkaszlal i gardlo czerwone. po 3 dniach minelo.

tez sie balam, ze na ulotce jest od 2 lat, pediatra mnie poinformowala, ze to zapis profilaktyczny, zeby matki nie szalaly i polroczniakowi 20 kropel (wedle ulotki) nie podawaly. bo on ma rok waznosci i jednak wiekszosc osob zostawia po skonczonej kuracji. zeby uniknac przedawkowania po prostu. poki pod kontrola lekarza - nie ma sie czego obawiac.

podobnie zreszta masz zapisy na lekach przeciwbolowych bez recepty. niby masz 1 tabletke na raz, ale sa to dawki tak minimalne, ze jak wezmiesz 2 na raz to nie umrzesz od razu.

a samo pulneo - oprocz cebionu, paracetamolu, wapna i nasivin - staly punkt naszej apteczki. MUSI byc w domu i koniec.
          • giba116 Re: inhalator dla niemowlcia 24.09.13, 15:41
            Murwa, a od kiedy dajesz wapno?
    • murwa.kac Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 10:53
      allegro.pl/inhalator-philips-respironics-family-dawny-medel-i3547853252.html
      the best of the best. nie do zajechania inhalator.
      u kolezanki chodzi non stop przy czworce dzieci od 3 lat.

najtaniej mozna wlasnie kupic w tej zalinkowanej firmie. bo spotkalam w aptece cene 340 zl wink
      • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:18
        Wielkie dzięki smile zastanawiam się czy mogę wyjść z małym na zakupy z tym katarem... niby nie pada, ale troche się boję.
        • murwa.kac Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:21
          ja z katarem wychodze jak nie ma zadnych innych dolegliwosci.
          o wiele lepiej mu sie oddycha, zimne powietrze obkurcza sluzowke i bardzo pomaga w oddychaniu.
          • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:25
            w bloku mam tak zimno, że pewnie różnica temperatur nie wielka. A to pulneo pomagało u Twojego dziecka przy takim charczącym katarze? odciągać za bardzo nie mogę bo mały się cały trzęsie i zapowietrza z płaczu.
            • murwa.kac Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:28
              pulneo to raczej na kaszel, nie na katar.
              ale ze u nas zwykle katar = kaszel - to ciezko powiedziec czy daje efekt na sam katar. w kazdym razie na sam katar nie podawalam.

na katar wlasnie inhalacje, spacery, ciepla kapiel, majeranek i cebion.
              kup masc majerankowa i smaruj pod nosem. grosze kosztuje, a naprawde daje duza ulge.
              • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:33
                mam maść i smaruje ale ona przetrwa może minute i jest na ręce
                • murwa.kac Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:34
                  zycie wink
                  moj tez po chwili wyciera.
                  smaruje na spiocha najczesciej
                  • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:44
                    zerknę jeszcze w mojej aptece. Z reguły nie kupuje przez internet, ale może inhalator będzie pierwszy smile
    • paul_ina Re: inhalator dla niemowlcia 23.09.13, 11:42
      Ja mam Microlife NEB50, ale to jest stary model, więc nie wiem czy nadal do kupienia - w każdym razie działa bez zarzutu. Gdybym miała teraz kupować, kupiłabym ten:
      sklep.chde.pl/choroby-pluc/inhalatory/32,microlife-inhalator-pneumatyczno-tlokowy-neb-50a.html
      wraz z maską dla dziecka.
      Myślałam o tym ostatnio, bo wymieniałam rozpylacz w moim (od jakiś dwóch lat chodzi praktycznie bez przerwy), stąd takie wnioski smile

Pediatra kiedyś powiedziała, że inhalacje z soli to dla nosa jak mycie rąk dla rąk, nic lepiej nie wywala stamtąd bakterii i wirusów.
    • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 24.09.13, 10:21
      Ma ktoś jeszcze do polecenia inhalator? To polecone do tej pory ponoć są dość głośne, u mnie inhalacja będzie raczej na śpiąco a mały raczej płytko śpi i boje się, że nic mi z tego nie wyjdzie...
      • giba116 Re: inhalator dla niemowlcia 24.09.13, 15:46
        Ja lekko niewychowawczo na te 5 minut inhalacji sadzałam przed TV z włączonymi bajkamismile
        Spróbuj... no chyba, że telewizja go nie kręci.
      • anjaka1983 Re: inhalator dla niemowlcia 24.09.13, 15:51
        Mój dzieć akurat często zasypia podczas inhalacji wink
        • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 24.09.13, 19:27
          Jeszcze nie kupiłam inhalatora bo nie mam czasu na spokojnie przejrzeć w necie jakie są.
      • murwa.kac Re: inhalator dla niemowlcia 24.09.13, 20:03
        oj nie nastawiaj sie od razu tak negatywnie.
        moj przy pierwszym wlaczeniu sie rozplakal, ale pozniej jak sie zorientowal, ze mu pomaga - sam dysponuje kiedy go inhalowac.
        ja tylko wlaczam inhalator, daje maske do reki i on juz sobie sam radzi.
        • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 24.09.13, 21:48
          Może i tak...
          • spirit1982 [...] 25.09.13, 15:47
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • frijka Re: inhalator dla niemowlcia 25.09.13, 17:42
              A można wiedzieć jaki konkretnie jest ten inhalator? smile
            • murwa.kac spirit1982 25.09.13, 18:25

po raz kolejny proszę o zmniejszenie sygnaturki do regulaminowych 4 linijek tekstu.
              Możesz się ograniczyć do jednego suwaczka, albo postarać się je ułożyć obok siebie w jednej linii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka