Dodaj do ulubionych

zimowe kurtki Next dla chłopców

26.09.13, 11:32
jak z ich jakoscią? czy sa ciepłe? i jak ich rozmiarówka - potzrebuję na dużego 3 latka.
podoba mi się ta
pl.nextdirect.com/pl/g49574s4#850748
i zastanawiam sie czy warto? jak wypadają w porównaniu z HM lub Kappahl?
ps. dodam że zimowy kombinezon T juz mamy 3 sezon z rzędu, ale potrzebuję tego rodzaju kurtki smile
Obserwuj wątek
    • verika Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 11:52
      Kurtki nexta są świetne, co roku je kupujemy, zazwyczaj 2 modele. Syn ma obecnie prawie 8 lat, więc już przerobiłam ich trochę, jeszcze nigdy się nie zawiodłam, na dodatek są śliczne smile))
      A tą którą zalinkowałaś na pewno bym wzięła jakby tylko młody do niej się zmieścił sad

• monika_irl Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 14:21
      kurtki sa cieple, jakosc jest dobra, przynajmniej byla do tej pory.
      Moi chlopcy nosza te modele bez futerka bo jak mierzyli w sklepie to ich draznilo / laskotalo etc
      Tez sa z tych wiekszych dzieci i w zeszlym roku (mieli 3,5 lat) bralam kurtki na 4-5 lat i byly idealne, w tym roku musimy juz brac na 5-6 lat.

• aurinko Monika 26.09.13, 14:52
        Czy ta czerwona zalinkowana przez Ciebie jest lekka? Tzn czy nie waży za dużo smile Czy kaptur jest duży czy płytki?
        • monika_irl Re: Monika 26.09.13, 16:17
          wg mnie jest lekka kaptur nie jest plytki, spokojnie zakladalismy je na grube czapki z pomponami, ma dodatkowo taki jakby 'daszek' ale jedyny minus tych kurtek to, ze kaptury w nich nie sa sciagane sznurkami i np przy duzym wietrze - jakie czesto sa u nas - potrafia spadac z gól i trzeba je trzymac.

Moge Ci zrobic zdjecie dziecka w kurtce z zeszlego roku (inny kolor) jak chcesz.
          • aurinko Re: Monika 26.09.13, 17:09
            Dzięki wielkie za odpowiedź, w sumie to dla mnie najważniejsze jest czy nie jest zbyt ciężka. Waham się czy warto ją kupować dla 2,5 latka, mamy jeszcze z zeszłego roku podobna z Cubusa, jest super ale na styk i jeszcze chciałam jednoczęściowy kombinezon z Tchibo..echh sama nie wiem co smile
    • ktozajalzyzyrafe Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 14:32
      Potwierdzam - syn ma taką tylko pomarańczową, z poprzedniej kolekcji i jestem bardzo zadowolona. w zeszłym roku miał 3 latka, teraz 4 - 107 cm. Wczoraj właśnie przymierzałam, że rozmiar 3-4 lata wciąz jest dobry (a syn nalezy do sporych dzieci).
    • phyllis Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 14:48
      Mamy taką tylko w kolorze bordowym - jest świetna, na pewno sprawdzi się zimą. Od 4 lat kupuję synkowi zimowe kurtki Next i, jak dotąd, jestem bardzo zadowolona.
      • phyllis Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 14:51
        aaa i dodam, że mój synek w ubiegłym roku zimą miał 3,5 roku i kupiłam mu rozmiar na 3-4 lata - kurtka była troszkę większa, a on należy do dużych dzieci; teraz (4,5 roku) nosi z Nexta rozmiar na 4-5 lat)
        • maggdi2 Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 15:12
          Mieliśmy te bordową jak Mały miał 2 latka - idealna kurtka.

Teraz Młody ma 5,5 lat więc przedział wiekowy na kurtkę 5-6 lat by pasował świetnie ale napisali, ze to jest 110-116 i nie wiem czy nie wyjdzie za mała. Może powinno być 116-122?... Syn jest budowy "normalnej" ani drobny ani duży. Co radzicie? Brać tą 5-6 (110-116):
          Tekst linka
          • deeds Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 15:43
            Wszystko zależy od budowy dziecka, kurtki Nest są troszkę większe, mój syn nosi rozmiar 104 a kurtka 98 jest na niego dobra, więc myślę że dla Twojego synka na 5-6 lat będzie OK.
            • monika_irl Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 16:19
              deeds napisał(a):

> Wszystko zależy od budowy dziecka, kurtki Nest są troszkę większe, mój syn nosi
              > rozmiar 104 a kurtka 98 jest na niego dobra, więc myślę że dla Twojego synka n
              > a 5-6 lat będzie OK.

zupelnie sie to u nas nie sprawdza; moim 4,5 latkom musze kupic kurtki na 5-6 lat bo 4-5 sa za male.
              • patatajowa Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 17:08
                z tego co tu czytam co roku na forum i własnego doswiadczenia kurtke nalezy brac nieco mniejsza gdyz wypadaja duze.chyba ze ktos lubi kurtke do kolan i podwijane rękawy albo ciuch do noszenia na 3 sezony wink
                • lawendax Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 17:21
                  Ja kupiłam dla syna tą:
                  https://cdn2.next.co.uk/Common/Items/Default/Default/ItemImages/search/144863.jpg
                  Miała bardzo dużo dobrych opinii na next brytyjskim
                  Syn nosi rozmiar 134/140, mam tylko nadzieję że kurtka 140 nie będzie za duża...
                • monika_irl Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 17:59
                  patatajowa napisała:

> z tego co tu czytam co roku na forum i własnego doswiadczenia kurtke nalezy bra
                  > c nieco mniejsza gdyz wypadaja duze.chyba ze ktos lubi kurtke do kolan i podwij
                  > ane rękawy albo ciuch do noszenia na 3 sezony wink

fakt, niektórzy może i to lubia i stosują, ja kupuję swoim co roku więc nie znam tej praktyki.
                  natomiast z własnego doświadczenia wiem, że dla dzieci muszę brać ubrania next większe niż na dany wiek bo inaczej ubrania są za małe.
                  tak jak już pisałam wcześniej swoim chłopcom, którzy mają dokładnie 4 lata i 5 miesięcy muszę kupić kurtki na 5-6 lat na ten rok bo kurtki zeszłoroczne (na 4-5 lat) po sprawdzeniu w zeszłym tygodniu są na styk w korpusie (zakładane na podkoszulki) i mają za rótkie rękawy.
                  chyba jaśniej już nie dam rady wyjaśnić wink
                  • noemi23 Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 21:13

> tak jak już pisałam wcześniej swoim chłopcom, którzy mają dokładnie 4 lata i 5
                    > miesięcy muszę kupić kurtki na 5-6 lat na ten rok bo kurtki zeszłoroczne (na 4-
                    > 5 lat) po sprawdzeniu w zeszłym tygodniu są na styk w korpusie (zakładane na po
                    > dkoszulki) i mają za rótkie rękawy.
                    > chyba jaśniej już nie dam rady wyjaśnić wink

Ale to jest zupełnie jasne i możliwe, że na dwoje różnych dzieci podobnego wzrostu ta sama kurtka może pasować albo nie. Dlaczego? Bo dzieci mają różne proporcje, szczególnie długość kończyn, tułowia, szerokość w klatce piersiowej. Wzrost to nie wszystko. Przekonałam się o tym, kiedy "podpowiedziałam" koleżance jaki rozmiar bluzeczki ma wziąć dla swojej córki. Koleżanka nie pamiętała jaką długość rękawka mają bluzeczki jej dziecka, a że mój bratanek był o kilka cm niższy od tej małej, to byłam przekonana , że długość rękawka też będzie podobna. No i koleżanka za moją radą wzięła ową bluzeczkę i co się okazało? Ano to że na jej córkę wyższą od mojego Olisia bluzeczka jest za duża, a dokładniej rękawki są za długie, podczas gdy podana przeze mnie długość rękawka była wówczas na młodego w sam raz mimo, że był niższy od starszej koleżanki.
                    Np. teraz jako 3-latek o wzroście 102, młody nosi górę o takich wymiarach ( to są wymiary bluzki takiej na "w sam raz") : długość całkowita 40-42, długość rękawka od pachy- 29 cm.
                    Dlatego zawsze kupując coś młodemu patrzę na dokładne wymiary.
                    • monika_irl Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 22:25
                      noemi23 to wytłumacz to jeszcze raz innym bo ja się całkowicie z tym zgadzam, nigdzie nie pisałam, że wszyscy koniecznie mają brać większe, ja pisałam o SWOICH osobistych dzieciach, które są z tych większych, a o takie pytała autorka.
    • edelstein Re: zimowe kurtki Next dla chłopców 26.09.13, 20:00

Calkowita wtopa,dno kompletne,wlasnie ta zamowilam 3tyg.temu i Jak tylko przyszla odeslalam.Kiepski material,cienka i szeroka,b.szeroka,jak na wieloryba,a nie na normalnie zbudowane dziecko.Tylko dlugosc jej byla dobra.
      H&M wypada przy niej o niebo lepiej.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka