mamusia_fasolki 17.10.13, 13:35 Jak w temacie, proszę polećcie tanie ubezpieczenie OC samochodu. W kalkulatorach dość tanio wychodzi Liberty Direct, jak to jest z zawarciem ubezpieczenia na odległość, nie trzeba się obawiać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusia_fasolki Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 13:37 Przepraszam za błąd w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Tanie OC - polećcie 17.10.13, 14:02 a czemu nie zmieniłas jak przepraszałaś ? nie ma za co Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_fasolki Re: Tanie OC - polećcie 17.10.13, 14:08 Bo robiłam to pędem zanim zauważysz Odpowiedz Link Zgłoś
tomanksa Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 14:25 My pierwsze OC mieliśmy w Alianz , później w HDI, a rok temu właśnie w Liberty. Wtedy jakoś nie szukałam specjalnie najtańszego. Liberty było tańsze od HDI i Alianza, więc ubezpieczyliśmy w Liberty. Teraz na dniach musimy znowu wykupić OC i raczej nie będzie to Liberty. Zastanawiamy się nad Benefią albo MTU . Dla porównania Liberty wyliczył nam składkę na 696 zł, Benefia 570, a MTU 533 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 15:04 wyszukaj sobie porownywarkę ubezp. rankomat czy jakos tak mozna tak skalkulowac sobie na stronie stawki w roznych towarzystwach, moze do Ciebie zadzwonic ich konsultant i wyliczyc za Ciebie. aczkolwiek nie mają w ofercie pzu, ktore np. mi (w pakiecie z AC) wyszlo najtaniej, ku mojejmu zdzwieniu. wczejsniej mielismy z kolei ubezpieczenie przez mBank i Avive. bardzoi czesto co roku ta "taniość" wypada roznie. raz jedno jest drogie, a nastepnego roku zaskoczenie bo tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrootka1 Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 15:33 Ja w tym roku mam w Avivie, bo właśnie u nich wyszło mi najtaniej. Do tej pory w PZU, ale specjalnie jakoś nigdy nie zastanawiałam się, czy mają tanio czy drogo. W każdym razie w tym roku wyliczyli mi z 10% zniżką, która u nich mi przysługuje o 100 zł. więcej niż w Avivie. Wszystkie dokumenty załatwiałam drogą elektroniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 17:36 trochę bez sensu to Wasz porównywanie bo przecież składka zależy od stażu kierowcy, od bezszkodowej jazdy, od samochodu, od miasta w jakim się mieszka....ja mam w PZU, czy to komuś w czymś pomogło? Odpowiedz Link Zgłoś
agapk Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 20:00 w tym roku faktycznie liberty jest podobno najtańsze ubezpieczałam u nich przez agenta miała prawie 200 zł taniej niz w pzu Odpowiedz Link Zgłoś
erty02 Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 20:55 Przy zakupie online zwykle odpada prowizja pośredniczącego agenta lub brokera, więc powinno być taniej. Niektóre towarzystwa przy zakupie online dają dodatkowe zniżki, warto zerknąć do zakładki Promocje na ich stronach internetowych. Radzę przeliczyć składki bezpośrednio na stronach online ubezpieczycieli wpisując dokładne i prawidłowe dane samochodu i właściciela. Jak pisała mmala, każda drobna zmiana parametru może znacznie zmienić wysokość składki w górę lub w dół. Odpowiedz Link Zgłoś
gucci77 Re: Tanie OC - polecćie 17.10.13, 22:22 ja mam w Hestii od 3 lat i zawsze mi wychodzi najkorzystniej Odpowiedz Link Zgłoś