Dodaj do ulubionych

Kl I - Mikołajki :) (już czas)

22.10.13, 10:04
Mamy w czwartek pasowanie na ucznia, i okazja do spotkania z wszystkimi rodzicami się nadarza. Dlatego czas ogłosić składkę na Mikołajki smile

Mamy taki pomysł żeby zakupić: Klasowy zestaw zegarowy z systemem kół zębatych

https://www.educarium.pl/images/Polecamy/175-1010.jpg

Wyjdzie jakieś 15 zł na rodzica, więc jakbyśmy po 20 zł pozbierali to można by było coś jeszcze dorzucić...

I pytanie do Was, dobry pomysł? Dzieciaki się ucieszą? (Pani nauczycielka sądzę, że tak smile )
Obserwuj wątek
    • grouse1 Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 10:10
      Nie spodoba się. To będzie rzecz "do klasy", a nie dla dzieci na Mikołaja. Dzieci powinny dostać coś dla siebie, a na zegar możecie pozbierać ekstra.
    • mama_pyzuni Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 10:11
      Według mnie dzieciaki się nie ucieszą... a prezenty mają być da nich a nie w celu zadowolenia pani nauczycielki.
      Zastanawiałabym się też w jakim stopniu taki zestaw będzie wykorzystany. Pracy z zegarem i godzinami nie ma aż tak dużo, a pani ma na pewno swoje pomoce naukowe.
      U nas hitem były pieczątki z imieniem i nazwiskiem dziecka - dzieciaki zachwycone, pani również, bo pieczątki są codziennie wykorzystywane do stemplowania przeróżnych prac plastycznych, kartkówek, testów itp.
      • unia78 Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 12:32
        Witam;
        Gdzie zamawialas pieczatki? Jaki jest orientacyjny koszt 1 sztuki? Ja pytam pod katem prezentu dla moich dzieci. Bylyby bardzo zadowolone smile
        Pozdrawiam i dziekuje - Paulina
      • olga727 Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 23.10.13, 17:26
        mama_pyzuni napisała:

> Według mnie dzieciaki się nie ucieszą... a prezenty mają być da nich a nie w ce
        > lu zadowolenia pani nauczycielki.
        > Zastanawiałabym się też w jakim stopniu taki zestaw będzie wykorzystany. Pracy
        > z zegarem i godzinami nie ma aż tak dużo, a pani ma na pewno swoje pomoce nauko
        > we.
        > U nas hitem były pieczątki z imieniem i nazwiskiem dziecka - dzieciaki zachwyco
        > ne, pani również, bo pieczątki są codziennie wykorzystywane do stemplowania prz
        > eróżnych prac plastycznych, kartkówek, testów itp.

Fajny pomysł. smile
    • zana781 Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 10:55
      Pieczatki swietny pomysl.Ja w tym roku juz zamowilam dla calej klasy, ceramiczne magnesy na lodowke w ksztalcie gwiazdki z imieniem dziecka, mysle ze bardzo spodoba sie to dzieciakom.Koszt jednej takiej gwiazdki to 4.5.
      • agapk mama pyzuni 22.10.13, 11:09
        zamawiałaś gdzies w necie te pieczątki?
        jaki jest koszt ?
        • gwen_s Re: mama pyzuni 22.10.13, 11:16
          ja też poproszę o namiary wink
          Super prezent z tymi pieczątkami.
          Ja wstępnie myślę by dzieciakom na mikołajki kupić prezent do sali bo mają dość ubogo jeśli chodzi o zabawki i np klocki czy ciuchcia by się im przydała. A wiadomo, ze jeszcze w domu każdy dostanie coś od rodziców, więc pieczątki jako drobiazg byłby osobistym prezentem od przedszkola plus jeden większy wink
          • gwen_s Re: mama pyzuni 22.10.13, 11:18
            nie zwróciłam uwagi, ze to klI
            • mama_pyzuni Re: mama pyzuni 22.10.13, 22:36
              Zamawiałam na Allegro, już nawet nie pamiętam sprzedającego, ale wybór jest ogromny.
              To są zwykłe pieczątki biurowe, model taki:
              allegro.pl/najtansza-pieczatka-wagraf-polan-2s-1-4-linie-i3646078667.html
              9 kolorów obudowy, do wyboru i kolory dziewczęce i chłopięce (przy zamówieniu podawałam przy każdym nazwisku konkretny kolor pieczątki), dobierałam jakąś fajną czcionkę w możliwie dużym rozmiarze.
              W kwocie 15 zł wystarczyło i na pieczątkę i na drobne słodycze. A prezent był tak fajny, że nawet 6 klasy przychodziły obejrzeć smile Dzieciaki oczywiście pierwszego dnia wróciły do domu opieczętowane od stóp do głów (niemalże wink )bo każdy każdemu dawał pieczątkowy autograf smile
      • kociepsocie Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 11:22
        Zana, podaj proszę namiary na firmę, która robi takie magnesy. dziękujęsmile
        • zana781 Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 11:37
          Sprzedawca TO AKoArt na allegro, ja zamowilam przez FB, pani bardzo fajna.Mam juz w domu sporo zawieszek i magnesow z tej firmy i jestem bardzo zadowolona.
      • pasik Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 12:01
        czy wpisują całe imię...bo przejrzałam aukcje a tam tylko inicjały
        Pomysły fajny, wart zamówieniasmile
        • zana781 Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 22.10.13, 12:06
          Co sobie zazyczysz to napisza, ja w przyszlym tygodniu bede miala juz w domu.Ich ostatnia aukcja to wiszace gwiazdki, a ja poprosilam o takie gwiazdki, ale magnesy; wszystko do uzgodnienia.
          • dragonia Re: Kl I - Mikołajki :) (już czas) 24.10.13, 14:30
            Też szukam dla pierwszoklasistów. Co sądzicie o takich robotach insektach. Na merlinie są różne marki Hexbug - są nawet w kolorach dziewczęcych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka