22.10.13, 19:51
Zamierzam chrzestaniakowi na roczek kupić bobby cara. Zaczęłam już przeglądać allegro aby zorientować się w cenie. ALE nie za bardzo wiem czym się różni bobby car za 120zł od tego za 200zł...Myślałam,że każdy bobby car ma gumowe koła i łożyska przez co szybko i cicho jeździ ale na allegro nigdzie nie widziałam bobby cara z gumowymi kołami. Ten bobby car za 120zł w opisie ma napisane "ciche plastikowe koła" ,ten za 200zł ma napisane "ciche koła" ale nie pisze czy plastikowe czy gumowe ale chyba również plastikowe. Oba bobby cary są firmy BIG. Jedyne czym się (wg mnie) różnią to wyglądem-ten za 120zł jest stylizowany na starsze auto a ten droższy ma troche bardziej sportowy wygląd. Jeśli to jest jedyna różnica to wole kupić ten tańszy a 80zł do koperty włożyć. Poza tym jeszcze widziałam takie różnice że jeden ma udźwig 35kg a inny w tej samej cenie 50kg (za te 200zł). Może zalinkuję oba modele (tańszy i droższy) dla porównania.
allegro.pl/bazpieczny-jezdzik-bobby-car-classic-chodzik-big-i3629354348.html
allegro.pl/big-jezdzik-new-bobby-car-red-ciche-kola-i3617256692.html
Nie wiem na który się zdecydować...Może faktycznie ten droższy ma lepsze kółka? Jesli tak to wole ten droższy kupić..
Aha,przy tym tańszym nie mogę się doszukać jaki ma udźwig tylko jest zdjecie z nogą słonia na jeździku.Natomiast te droższe mają albo 35kg udźwigu albo 50kg (cena ta sama tylko kolor jeździka inny).
Obserwuj wątek
    • domi-no1 Re: Bobby car 22.10.13, 20:07
      My mamy ten:
      czaszabawy.pl/big_5556185-big-new-bobby-car-racing-czarny-no-3-56185.html
      Ma ciche i gumowe koła. Używany intensywnie od 2 lat, wygląda nadal jak nowy, no może trochę naklejki gorzej się mają. Jest rewelacyjny polecam. Nawet 8 latek czasem go dosiada smile
      • betty842 Re: Bobby car 22.10.13, 20:11
        Dzięki! To już coś.Nie pisze,że ma gumowe koła a jednak ma. Tak wiec może na tym polega róznica w cenie....Te tańsze mają plastikowe ciche koła a te droższe ciche koła-gumowe lub przypominające gumowe.
    • dmc1981 Re: Bobby car 22.10.13, 20:27
      my mamy tego klasycznego, nigdy się nie zastanawiałam, jakie ma koła, ale taki bardzo cichy to on nie jest. Za to naprawdę wytrzymały smile
    • miss.didi Re: Bobby car 22.10.13, 20:44
      My też mamy New Bobby Car, koła są gumowe (nie straszne im parkowe alejki).
      • emma6666 Re: Bobby car 22.10.13, 21:13
        Nie mam i nie miałam, ale młody ostatnio na spacerze spotkał koleżankę pomykającą na tym czerwonym z pierwszego linka (plus przyczepa) i hałas był na całą ulicę.
        Nie zwróciłam uwagi jakie koła
    • jasiek4 Re: Bobby car 22.10.13, 21:42
      My mamy oba jeden w ogródku drugi w domu. Te, które mają w nazwie classic mają dosyć hałaśliwe twarde koła te ze słowem new w nazwie mają miększe koła jakby z oponami i faktycznie dużo cichsze.
      W niezłej cenie są na pinkorblue.pl szczególnie te "new" my mamy ten czarny fuldy i jest super.
      Jeśli ma być używany w domu to fajnym gadżetem są też odbijacze o takie
      www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/W-ruchu/Akcesoria-do-samochodzikow-Bobby-Car/BIG-Odbojnik-do-jezdzika-New-Bobby-Car-1.html?force_sid=dsn6agg3lod85ju4n8gj2ihej3
      meble są zdecydowanie bezpieczniejsze wink

A w ogóle to super pomysł na prezent, wszyscy znani mi chłopcy lubią swoje Bobby Car, ja polecam
    • eliszka25 Re: Bobby car 22.10.13, 22:16
      mamy w domu 2 bobby cary. to sa zabawki nie do zdarcia. starszy ma juz 6 lat, eksploatowany przez dzieciaki w wieku od roku do lat nastu. zuzycia nie widac. nowszy jest 3-letni. poza tym, ze naklejki mu sie troche poobdzieraly, innych sladow uzywania nie widac. to sa niemalze niezniszczalne zabawki i bardzo polecam. swietny prezent i dlugo posluzy. nawet moj 7-latek o wzroscie 130 cm nadal kocha swojego bobby cara i wciaz wyciaga go z piwnicy i na nim jezdzi.

co do kolek, to ten tanszy, z pierwszego linka ma kolka takie, jak nasz starszy bobby car, czyli plastikowe. dzieki temu jest troche bardziej zwrotny od tego na gumowych kolach (nasz nowszy jest na gumowych), ale robi naprawde duzo halasu. ten drugi, drozszy ma na zdjeciu takie kolka, jak nasz nowszy bobby car, wiec powinny byc gumowe. moim zdaniem warto w to zainwestowac, bo halas jest nieporownywalnie mniejszy. jesli auto ma byc wykorzystywane rowniez w domu, to ma to ogromne znaczenie, uwierz mi smile.
    • betty842 Dziękuję! 23.10.13, 11:26
      Tak wiec kupie ten droższy! Najwyżej przed kupnem napiszę do sprzedającego i zapytam czy koła są plastiowe czy przypominające gumowe,żeby mieć pewność,że nie kupie bobby cara zplastikowymi kołami. Moi synowi mają zwykły jeździk i bardzo go lubią i początkowo myślałam,zeby kupić chrzestanikowi taki klasyczny jeździk (z dźwiękiem,światłami itg) ale teraz jestem przekonana,że jednak bobby car bedzie lepszy.Na pierwszy rzut oka bobby car prezentuje się dość skromnie w porównaniu z jeździkami z różnymi bajerami ale myślę,że po jakimś czasie rodzice mojego chrzestniaka jedną docenią bobby carasmile. Moi chłopcy po zobaczeniu filmiku na youtube (wyścigi na bobby carach) powiedzieli,ze też by chcieli takiego bobby carasmile.No ale juz im raczej nie kupię bo już mają tych wszystkich gratów tyle,ze jakbym jeszcze kolejną rzecz kupiła to mąż chyba by mnie z tym z domu wyrzuciłwink.
      • fantomka44 Re: Dziękuję! 23.10.13, 12:35
        Najlepiej jest kupić ten czerwony podstawowy model.
        To są w sumie koła plastikowe, ale mają taką obwódkę gumową i są ciche.
        Pozostałe droższe modele są przepłacone, ze względu na design nic więcej.
        • eliszka25 Re: Dziękuję! 23.10.13, 13:21
          mam 2 bobby cary w domu. jeden ma kola plastikowe, drugi gumowe. wierz mi, kola plastikowe nie sa ciche. roznica w generowanym halasie miedzy kolami plastikowymi a gumowymi jest naprawde ogromna.

• betty842 Jeszcze jedna kwestia-udźwig 23.10.13, 14:00
      allegro.pl/big-jezdzik-new-bobby-car-niebieski-ciche-kola-i3617256645.html
      allegro.pl/big-jezdzik-new-bobby-car-blue-ciche-kola-i3617256716.html
      Ten sam sprzedawca,ta sama cena,ten sam kolor,jedynie troszeczke wizualnie się różnią. Ale udźwig-pierwszy link 35kg a drugi link 50kg. I własnie jedne mają 35kg a jedne 50kg udźwigu. Ciekawa jestem czemu taka różnica jest...Ale chyba lepiej 50kg? Bo podobał mi się ten:
      allegro.pl/big-jezdzik-new-bobby-car-czarny-ciche-kola-i3617256668.html
      No ale udźwig 35kg...Nie wiem czy warto zwracać na to uwagę? W sumie to te 35kg to 10-latek waży chyba,wiec juz na bobby carze chyba jeździł nie bedzie....Niby oglądałam na youtubie wyścigi bobby carów ,w których biorą udział dorośli ale napewno nie mieli oni po 50kg tylko dużo wiecejwink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka