Dodaj do ulubionych

Zapach do WC

23.10.13, 11:49
Poszukuję patyczków zapachowych do WC. W sklepach jest spory wybór, ale trudno na coś się zdecydować. Nie wiem jak sprawdza się tego typu wynalazek, czy rzeczywiście zapach jest stopniowo uwalniany. Szukam czegoś o raczej świeżym, a na pewno nie duszącym zapachu.
Jeśli coś innego sprawdziło się w waszych toaletach to też będę wdzięczna za sugestie.
Obserwuj wątek
    • anka8811 Re: Zapach do WC 23.10.13, 20:09
      Dość niedawno był podobny wątek o dobrych zapachach do wc i właśnie tam polecały dziewczyny zapachy z aromanti.pl - ja się pokusiłam i jestem mega zadowolona .Do tej pory kupowałam różne inne firmy a z np.home &you byłam mega niezadowolona. Natomiast z aromanti kupiłam 3 i wszystkie rewelacja bardzo mocno pachną -szczerze polecam a wybór tam nuty zapachowej jest bardzo duży .
      • mielin Re: Zapach do WC 23.10.13, 20:56
        Choćby odżwieżacze i tej firmy na "A" były naprawdę dobre to taka ilość jakoś niezwykle nachalnie zbieżnych opinii na forum "brzydko mi pachnie" szeptaną reklamąsad
        • viki1 Re: Zapach 24.10.13, 15:48
          Kupiłam ostatnio z Pachnącej szafy patyczki z buteleczką zapachową ,migiem to wyparowało ,ledwie tydzień ,zapach mdły ,nie polecam.

https://voila.pl/index.php?f=1769197.jpg
          • anka8811 Re: Zapach 24.10.13, 18:16
            Gdzie tu doszukiwać się reklamy , bo chwale coś co jest super .Tyle firm sprawdziłam z patyczkami i owszem pachniało fajnie ale kilka dni. Po przeczytaniu wątku gdzie dziewczyny opisywały właśnie aromanti kupiłam i faktycznie rewelacja. Nawet kupiłam zapachy które polecały .Pachną rewelacja ,duża pojemnośc butelki a zapach utrzymuje się naprawdę długo , nawet przez moment zamykałam karafkę bo zbyt intensywnie dawało zapach nie tylko w łazience ,ale w całym przedpokoju również.
      • misiaczek783 Re: Zapach do WC 25.10.13, 20:07
        anka8811: czy możesz wkleić link tego wpisu o aromanti, bo za nic go nie mogę znaleźć. Poszukuję jakiegoś świeżego zapachu
        • anka8811 Re: Zapach do WC 25.10.13, 21:04
          wklejam linka do zapachu który mi bardzo odpowiada ,świeży ,przyjemny zapach. To akurat w linku cena całego dyfuzora czyli karafka słomka i 250 ml zapachu ,ale i można kupić sam płyn i wtedy kosztuje 250ml ,można wlać w dowolny pojemnik ,coś szklanego i będzie taniej .Ja na początek kupiłam cały dyfuzor i zapach dodatkowy na zapas dziewczyny wcześniej polecały zapachy a ja dostałam próbki i też fajne zapachy .
          aromanti.com.pl/pl/p/Dyfuzor-zapachowy-Cocoon-Paczuli-z-cedrem/45
          • anka8811 Re: Zapach do WC 25.10.13, 21:06
            jeszcze z polecenia ten jest fajny do łazienki ja właśnie go kupiłam
            aromanti.com.pl/pl/p/Wklad-Clem-Egzotyczny-sen/146
    • agness850 Re: Zapach do WC 26.10.13, 14:12
      Witam!

Ludzie to dziwne stworzenia są. Najpierw pytają o polecenie, a potem zarzucają marketing szeptany jak już ktoś coś poleci tongue_out No ale już chyba taka nasza natura. Jeżeli chodzi o firmę "na A" i zapach do łazienki to polecam zapach biały len. Świeższego już chyba nie ma, mi ten aromat kojarzy się właśnie z zapachem czystej wysprzątanej łazienki. Pisałam już o tym pod innym tematem też coś o zapachu do WC więc z góry wypraszam sobie wszelkie komenatarze, że jestem podstawiona. Pozdrawiam.
      • anka8811 Re: Zapach do WC 26.10.13, 14:18
        właśnie zastanawiałam się nad tym ,, białym lnem,, miałam w próbkach i fajnie zalatywał i chyba się na niego skuszę, dzięki.
        Co do reklamy to gdyby człowiek doszukiwał się reklamy to chyba w co drugim wątku takowej by się mógł doszukiwać.
        • agness850 Re: Zapach do WC 26.10.13, 15:01
          No ja do łazienki używam tylko tego białego lnu, jest naprawdę super. I kiedy bym jakiś gości nie miała w domu, to zawsze ktoś powie coś w stylu, że pachnie mi w łazience czystością smile w salonie mam np. bambusa z zieloną herbatą, wymiennie z papają. To trzy moje ulubione, no ale zapach to indywidualna sprawa więc każdemu podoba się co innego. Trochę jak z muzyką smile

Jeżeli chodzi o reklamy, to ja rozumiem, że ludzie są na nie uczuleni, bo czasem atakują nas z każdej strony, no ale bez przesady. Jak ktoś pyta a kto inny odpowiada, to nie rozumiem zarzutów. W każdym razie ja już się teraz z góry tłumacze, bo co bym na tym forum nie napisała, to ciągle się ktoś doszukuje drugiego dna wink trochę wiary w ludzi i ich dobre chęci smile

pozdrawiam!
          • pln10 Re: Zapach do WC 26.10.13, 15:09
            A powiedzcie czy trzeba cały ten (250ml) wlać do flakona z pałeczkami aby był zamierzony efekt, czy wlewacie mniej i dolewacie z czasem?
            • agness850 Re: Zapach do WC 26.10.13, 18:03
              A to zależy jaki masz pojemniczek. Ja mam jedną karafkę malutką (80ml) i tam jak sobie dokupie wkład taki 250 ml to dawkuje i dolewam co jakiś czas. A drugą mam dużą (250ml) i tam wlewam już całość od razu nie dzieląj na "porcje"
            • agness850 Re: Zapach do WC 26.10.13, 18:04
              No a płynu musi być tyle, żeby te patyczki nasiąkły całe od góry do dołu, bo to dzięki nim ten zapach się rozchodzi. Więc nawet jak masz karafkę 250 ml to nie musisz całej zapełniać, połowa np też pewnie wystarczy smile
              • anka8811 Re: Zapach do WC 26.10.13, 19:35
                Ja kupując 250 ml tego uzupełniacza dolewam stopniowo ale tak żeby były sporo słomki zamoczone. Więc wkład mam na kilka uzupełnień danej karafki i jeszcze ważna rzecz żeby od czasu do czasu słomki odwrócić do góry nogami wtedy bardzo intensywnie pachnie , robie to jak mam gości i chce żeby mega mocno pachniało.
                • fredy58 Re: Zapach do WC 12.11.13, 09:49
                  dziewczyny możecie podrzucić ten link do ostatniego podobnego wątku na ten temat przeszukałam i nie umiem znaleźć a tam było dużo polecanych fajnych zapachów z tego aromanti a ja się dziś zdecydowałam zakupić i za nic nie umiem tego wątku odnaleźć, dzięki z góry
                  • misiaczek783 Re: Zapach do WC 12.11.13, 10:00
                    Domyślam się że z jakiś powodów, ten wątek został usunięty. Ja też usilnie próbowałam do odnaleźć i mnie się nie udało. A szkoda bo nie wiem które zapachy są świeże, nie duszące, a chcę zakupić przez internet więc nie mam mozliwości wcześniejszego przetestowania
                    • anka8811 Re: Zapach do WC 12.11.13, 15:55
                      Dla mnie to śmieszne po co usuwać wątek ,przecież jakby chciało się doszukiwać reklamy to chyba co drugi, albo każdy wątek to reklama, nawet w tytule wątku jest reklamowany nie jeden sklep. Wracając do zapachów to ja kilka kupiłam i jestem zadowolona i tak biały len - rewelacja-bardzo świeży zapach idealny do łazienki. Drugi polecam paczuli z cedrem który nadaje się do całego mieszkania, acha i podróż do Marakeszu też do mieszkania bardzo fajny świeży .Ja nie lubię słodkich ,mdłych zapachów więc w tej kwestii nie pomogę. Na świąteczny czas idealny cynamon z pomarańcza bardzo mocny intensywny zapach .Tylko z tego co się orientuje to te zapachy chwilowo są niedostępne bo są chodliwe i dość długo znowu na nie poluję .Polecam też miękkośc kaszmiru taki egzotyką zalatujący zapach
                      • agness850 Re: Zapach do WC 12.11.13, 16:40
                        Dla mnie też jest to śmieszne, ale co poradzić. Wiem o który wątek chodzi, też było coś o zapachu do WC i nawet sama napisałam tam, że ja mam biały len w łazience i ten zapach przypomina mi zapach czystej łazienki właśnie, po czym ktoś napisał, że to reklama i podaje wątek do usunięcia. Tyle co widzę tu reklam które zawierają cały adres strony i są żywcem "kopiuj">wklej i nikt się jakoś nie czepia, a jak odpowiesz ludziom na pytanie coś polecając to zaraz ktoś usuwa to jako reklama. Mało logiczne i konsekwentne.

Wracając do tematu, z Aromanti polecam bardzo bambus z zieloną herbatą (piękny świeży zapach, bardzo elegancki u mnie stoi w salonie), papaja (mocna, owocowa jak dla mnie nadaje się fajnie do pokoju dziecięcego albo, jak ktoś po prostu lubi takie owocowe nie słodkie zapachy), kwiat malin (owocowy, słodkawy, ale też nie jakiś specjalnie duszący), no i ostatni jaki miałam to liście drzewka oliwnego (Pani w punkcie mówiła, że pachnie jak męskie perfumy Farenhait, ale nie wiem, bo ich nie wąchałam wink W każdym razie fajny lekki elegancki aromat, może rzeczywiście trochę "męski"). No i biały len w łazience, ale to już pisałam wyżej. Ale wiecie jak to z zapachami, każdy ma swoje preferencje. Zawsze przy zamówieniu dostaje od nich jakieś próbki zapachów więc jak się coś znudzi jest możliwość powąchania czegoś nowego.

Dla porównania miałam kiedyś jakiś zapach z patyczkami z Rossmana ale nie czułam go wcale. Fajnie sprawdzały się też te wtyczki (chyba Bris czy Airwick) do wtyczki, ale po ok 2 tygodniach już zapachu nie czułam. Zalezy pewnie kto jak intensywnie lubi żeby pachniało wink

Pozdrawiam!
                        • fredy58 Re: Zapach do WC 12.11.13, 21:00
                          dzięki za pomoc, tyle tego wszystkiego że chyba jednak będę musiała udać się do punktu sprzedaży, a drogo to wychodzi bo chyba tanie nie są chyba że bardzo trwałe i wydajne i warto wydać tą kasę
                          • agness850 Re: Zapach do WC 13.11.13, 00:04
                            no tak najlepiej, bo będziesz mogła wszystkiego powąchać na żywo. ja kupuje teraz tylko wkłady same bo karafki już mam więc płacę 54,90 zł za wkład i starcza tak na ok 2-2,5 msc

• anka8811 Re: Zapach do WC 13.11.13, 08:49
                              Ja nie miałam takiej szansy na żywo wybrać jakiś zapach bo w mojej miejscowości nie ma punktu sprzedaży więc zdana byłam na internet ,a póżniej dostawałam przy każdym zamówieniu próbki bardzo pomocne bo wiele zapachów właśnie z dzięki próbkom kupiłam .Tak jak pisze poprzedniczka kupuję wkłady a karafkę lub inny pojemniczek można samemu wykombinować patyczki dodają zawsze do wkładu gratis .I tak jak pisze poprzedniczka wystarcza taki wkład na pełne 2 miesiące i co najważniejsze intensywność zapachy nie słabnie jak w większości zapachów .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka