Dodaj do ulubionych

Kulodrom - tor kulkowy

13.11.13, 22:07
Witam,
Czy ktoś ma jakieś sugestię odnośnie kulodromu? Może też szukał, czytał?
W sieci jakoś mało pisze. Wymyśliłam taki prezent dla 4 latka, bo dość mam koparek, pociągów i innych wyjątkowo męskich zabawek. Mały lubi puzzle, układanki i wszelkiego rodzaju tory, więc to powinno się nadawać. Tylko pytanie czy kupić taki za 40-50 zł ( taki ) Taki za ok 90-100 zł ( taki lub taki ) czy drewniany (taki lub taki )

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie smile
Obserwuj wątek
    • verika Re: Kulodrom - tor kulkowy 13.11.13, 22:16
      Najlepsze tory kulkowe ma haba, ale ceny kosmiczne, to z ostatniego linka [ur
      > l=http://allegro.pl/wyprzedaz-haba-3569-kulodrom-trampolina-i3695405192.html]ta
      > ki[/url] ) to tylko jeden element uzupełniający do całości !
      • majatusia Re: Kulodrom - tor kulkowy 13.11.13, 22:39
        Mamy w domu QUERCETTI. jakiś stary zestaw - bo kupowany jakieś 4 lata temu. Co jakiś czas syn wyciąga i chętnie się nim bawi. Zresztą na liście prezentów od Mikolaja znalazł się wielki tor kulkowy z Toys r as
        Tor QUERCETTI są proste. Syn jako 3 latek dobrze sobie radził z budowaniem torów. Siostrzencowi bardzo się zabawka podobała więc też mu kupiłam - ale jakąś chińszczyznę niestety. Wydawało by się iż tak prosta w konstrukcji zabawka nie musi być markowa by dobrze się nią bawić. Ale niestety - wieże się chwieją, zle się łączą - makabra.
        Wydaje się iż te drewniane sa trudniejsze - nie jest takie proste postawić dużą wierzę z klocków drewianych na sztorc, a jeszcze przy tym budowac połączenia pomiędzy wieżami ...
        • pani_ka_412 Re: Kulodrom - tor kulkowy 13.11.13, 22:54
          O dziękuję za konkretsmile Drewniane w takim razie odpuszczę. Chciałam kupić jakiś taki tani i do tego elefunta grę, bo mam jeszcze jedno małe w domu i staram się im kupować wspólnie, bo starszak wszystko dla siebie zagarniawink .
          Lubię firmę QUERCETTI, mam kilka zabawek i jakość jest super, więc coś od nich wybiorę.

To teraz pytanie który? wink
          • marcin75_17 Re: Kulodrom - tor kulkowy 14.11.13, 00:19
            Przyłączę się z opinią. Z tanimi podróbkami są problemy z stabilnością, a do tego kulki potrafią utknąć na trasie, więc warto kupić coś porządnej firmy.

Co do wyboru z Quercetti - ja bym wybrał ten, który ma lejek ( to będzie vortex / vortis - akurat ten z mniejszą ilością elementów). Dla dziecka to chyba największa frajda, zwłaszcza gdy puści się kilka kulek. A jak się spodoba, zawsze można dokupić kolejny zestaw i połączyć.
      • lukiwa2 Re: Kulodrom - tor kulkowy 24.01.15, 10:59
        moje dziecko ma taki youtu.be/wdak-onOo-k i jest bardzo zadowolone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka