Dodaj do ulubionych

Ikea-kasa pierwszeństwa

13.12.13, 10:27
Orientujecie się może, czy w Ikei jest jakaś kasa pierwszeństwa np. dla matek w ciąży ?
Obserwuj wątek
    • anne241 Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 10:32
      Tak, jest na pewno. Inna sprawa to rzeczywiste pierwszeństwo w niej.... sad
      • julenka3 Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 10:38
        A wiesz anne241, że ja zawsze podchodzę i nie pytam nikogo, mówię "przepraszam, jestem z małym dzieckiem a to kasa pierwszeństwa" i jeszcze nikt nie skomentował tego w nieuprzejmy sposób (przynajmniej na głos). Nauczyłam się już, że czekać aż ktoś przepuści (w jakimkolwiek sklepie z kasą pierwszeństwa) jest pozbawione sensu. Zatem podchodzę, staję przed kolejną osobą z wcześniej wspomnianym tekstem i już.
        • figa33 Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 10:50
          Super, dzięki za info. Przerażała mnie nieco wyprawa do Ikei w ten weekend, bo wiadomo co się dzieje wszędzie, a tam w szczególności.
          Ja ostatnio w Auchan musiałam 4 panów "przeprosić", którzy do kasy z pierwszeństwem stali z piwem smile Fakt, sami wyglądali z piwnymi brzuchami , jakby byli w ciąży ale to chyba jednak nie była kasa dla nich big_grin
      • s_mag_s Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 11:55
        Nie powiem za wszystkich 'normalnych'wink klientów, ale zdarzyło mi się ostatnio stać w kolejce do kasy pierwszeństwa w dużym ogonku i nikogo nie dziwiło, że dzieciaci podchodzili bez kolejki - nawet nie musieli nic mówić, ludzie sami się przestawiali, żeby udostępnić im miejsce.
    • julenka3 Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 10:34
      Tak jest, dla kobiet w ciąży, niepełnosprawnych i ludzi z małymi dziećmi. Ja osobiście zawsze podchodzę z małym dzieckiem poza kolejnością. I najciekawsze, że jeszcze nie trafiłam żeby chociaż jedna z nich nie była czynna.
      • aajn2 Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 17:00
        Tylko w Ikea co druga osoba z małym dzieckiem ... Zawsze widzę, że stoją w kolejkach i jak tu podejść bez kolejki ?
    • klarci Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 18:37
      tak są, ale w naszej zmniejszyli ilość tych kas po remoncie uncertain
      są kasy pierwszeństwa dla ciężarnych i matek z dzieckiem do lat 4
      są też specjalne miejsca parkingowe dla rodzin
      tak jest u nas
      • klarci Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 18:41
        aaa i korzystam bez oporów.
        do tej pory nikt przy takiej kasie mi się nie oburzył, chociaż ludzie zwracają uwagę, która jej oznaczona i wtedy się czepiają.
        ja rezygnuję z korzystania tylko wtedy jak jest dużo innych mam w podobnej sytuacji, albo mam więcej kasowania, a osoby, które miałabym minąć mają pojedyncze rzeczy.
        • eo_n Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 19:15
          W ikei to akurat ochrona zagania do kasy pierwszeństwa (na początek kolejki). Przynajmniej mnie się zdarzyło jak się jeszcze kwalifikowałam.
          • levoonia Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 13.12.13, 20:50
            No właśnie, najlepiej podejść do przodu tak, żeby być w zasięgu wzroku kasującego - sami poproszą. Patrzyłam tylko zawsze czy podchodząc do przodu nie mijam innych uprawnionych, którzy stoją..

• vivi_enne Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 14.12.13, 18:50
      Są na pewno, nie wiem jak w innych, ale w ikea Poznań jest informacja przy takiej kasie że osoby niepełnosprawne, ciężarne i z dziećmi do lat 3 są proszone bezpośrednio do kasjera, i tam się robi jakby druga kolejka, ale zawsze jak trafiam - nawet dziś, nie było nikogo, także od razu kasowanie zakupów i heyah wink
      • takatycia Re: Ikea-kasa pierwszeństwa 14.12.13, 20:12
        Pamiętam, że będąc w ciąży niejednokrotnie stałam w takiej kasie i czekałam, aż mnie ktoś przepuści. Taka nieśmiała ze mnie osóbka. Na szczęście dziecko uczy walki o swoje i odwagi i teraz jak jadę z Młodym do ikei to gdy jest kolejka bez oporu podchodzę i mowię, ze chciałabym skorzystać z przywileju smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka