Dodaj do ulubionych

Schaffashoes.pl

16.12.13, 00:28
pieniadze.gazeta.pl/Kupujemy/1,124630,15140452,Sklep_bierze_pieniadze_za_buty_i_nie_oddaje_ich_przez.html?biznes=lodz#BoxBizTxt
Robiłyście u nich zakupy? Jakie macie doświadczenia? Rzeczywiście trzeba omijać szerokim łukiem?
Obserwuj wątek
    • edie70 Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 00:52
      Osobiście kupiłam u nich wiele par butów (opcja paczkomat za pobraniem) w dobrej cenie smile Ja jestem zadowolona .Z tego co się orientuję jest problem ze zwrotami (długi czas oczekiwania na zwrot pieniędzy,utrudniony kontakt).
    • 14kj Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 09:35
      Od jakiegoś czsu mój ulubiony sklep. Kupuje tam kilka par miesięnie. Takich cen nie ma nikt. Owszem zdarza się, że nie mają zamówionego towaru, ale przy takiej ofercie zawsze znajdzie się coś na wymianę. Nigdy nie płacę inaczej niż przy odbiorze (za pobraniem!) Z reklamacjami nigdy nie miałam problemu, jak przekroczyli 14 dni na odpowiedź uznawałam, że reklamację uwzględnili wysyłałam pismo lub odwiedzałam sklep stacjonarny z pismem. Przy następnym zamówieniu prosiłam o pomniejszenie kwoty do zapłaty o reklamację. Dla mnie to sklep idealny, z bardzo zaangażowana i przemiłą obsługą.Tylko fakt ja tam kupuje bardzo, bardzo dużo. Nie ma drugiego takiego sklepu gdzie można kupić Emu za 300zl i crocsy za 50zł, czy new banance za 70 zł.
    • alicjajulia Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 09:51
      Kupowałam u nich dwa razy. Raz buty na ślub siostry, miałam już sukienkę i dodatki dopasowane do butów, czekałam dwa tygodnie na przesyłkę, po czym w ostatniej chwili dostałam... rozmiar większe niż zamówiłam. Gdy napisałam do nich, że zamówiłam 38, a nie 39 to dostałam odpowiedź, że wysłali większe, bo buty wypadają mniejsze niż standardowa rozmiarówka. Oczywiście jest to nieprawda, buty TH kupuję od lat i nigdy mi się nie zdarzyło, żeby miały zaniżoną rozmiarówkę. Drugi mój zakup to były melissy dla mnie i dla siostry. Na siostrę okazały się za małe, zwróciłam i na pieniądze czekałam prawie dwa miesiące. Nie polecam.
    • igus1378 Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 10:33
      Potwierdzam w100%. Sklep ma w nosi klientów którym ma zwrócić pieniądze. Maile wracają, dodzwonić się bardzo trudno, a w razie gdy uda się dodzwonić oczywiście obiecują ze zaraz pieniądze zwrócą.
      Porażka, wole zapłacić kilka zł wiecej w innym sklepie ale mieć pewność ze w razie gdy odesle towar to pieniądze do mnie wrócą.
      • erty02 Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 13:01
        Potwierdzam w 100%. Kupowałam buty dziecięce za pobraniem, dostałam w paczce jeden but większy, drugi mniejszy (dwa różne rozmiary). Buty zwróciłam osobiście, ale na zwrot pieniędzy czekałam 2 miesiące. Kontakt mailowy i telefoniczny utrudniony, maile wracały, telefonu najczęściej nikt nie odbierał. Wielokrotne pytania o zwrot i schemat ten sam, nikt "nie znał mojej sprawy", mieli oddzwonić i nie oddzwaniali.
        Pisma z użyciem stosownych paragrafów niewiele dają. Ceny fajne, ale kupować warto tylko na miejscu, gdy się towar widzi, dotknie.
        Stacjonarnie można zobaczyć, że niektóre buty są jakby II gatunku, bo długo leżą w sklepie i są często przymierzane. Np. mają dużo śladów otarć na skórze albo wady fabryczne. Ostatnio widziałam bardzo pofałdowane tworzywo na nosku w zimowych damskich Crocsach. Nigdy bym nie kupiła takich butów nawet za 50% ceny.
    • gosicek Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 13:50
      W tamtym roku kupiłam u nich buty przed świetami. Oczywiście zaplacilam z gory. Nie dostałam ich na swięta, podobno z winy kuriera siódemki. Po swietach okazalo sie, ze przesylka zaginęła. Dzwonilam kilka razy o zwrot kasy, w koncu powiedzialam, ze zglosze na policję. Dostalam zwrot kasy po 1,5 miesiącu.
      • i_love_strawberry Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 14:21
        Fakt, ściezka zwrotu gotówki bardzo u nich szwankuje. Jednak zawsze zwrot otrzymywałam. Po miesiacu max 2 miesiacach. Za to ceny i asortyment mają super.
      • siodemkasa Re: Schaffashoes.pl 18.12.13, 12:27
        Szanowna Pani, bardzo nam przykro z powodu opisanej sytuacji. Naszym celem jest skuteczne doręczenie każdej przesyłki. Jednocześnie chcieliśmy przypomnieć, że poprawne zaadresowanie i umieszczenie listu przewozowego na paczce są warunkami jej doręczenia. Zaginiecie przesyłki może się zdarzyć przykładowo, gdy list przewozowy odklei się od paczki. Wówczas nie posiadamy danych Adresata i Nadawcy i mimo naszych starań nie zawsze udaje się ustalić właściciela paczki. Tymczasem, jeśli chodzi o rekompensatę z tytułu poniesionej straty – zapewnimy, że nie uchylamy się od wypłaty odszkodowań w przypadku pozytywnie rozpatrzonych reklamacji. Proces reklamacyjny i wypłata odszkodowania mogą trwać kilka tygodni. Wynika to z faktu, że reklamacje są rozpatrywane indywidualnie w oparciu o regulamin, dokumentację i pochodzące z monitoringu dane operacyjne. Standaryzacja procesu reklamacji wynika z troski o jakość obsługi i zapewnienia jednakowe prawa naszym Klientom. Gdyby potrzebowała Pani dodatkowych wyjaśnień prosimy o bezpośredni kontakt z naszymi pracownikami pod adresem bok@siodemka.com. Wówczas będziemy mogli odnieść się do konkretnej sytuacji.
        Pozdrawiamy
        Siódemka
    • paproszek57 Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 15:36
      i ja potwierdzam, jest dokładnie jak w opisie, ale i tak kupuję, bo ceny na wyprzedażach maja rewelacyjne, ale zawsze w opcji za pobraniem bo często kupuję ostatnia sztuke z wystawy i ona sie nie nadaje do użytkusmile
      • olusiek81 Re: Schaffashoes.pl 16.12.13, 20:28
        ja kiedys kupiłam i niestety nie otrzymałam swojego zamówienia ani zadnej informacji co sie z nim dzieje, naszczęscie nie wpłaciłam pieniędzy na konto tylko wybrałam za pobraniem
        • emma_me Re: Schaffashoes.pl 17.12.13, 07:46
          zakupy z schaffą kosztowały mnie trochę nerwów sad ale to dlatego, że nie przeczytałam wątków na forum i zapłaciłam z góry. Bardzo długo czekałam na przesyłkę, dodzwonić się nigdy nie mogłam - infolinia albo zajęta albo kilkanaście osób oczekujących na połączenie, na maile nie odpisywali w ogóle sad w końcu buty dotarły do mnie i na szczęście w dobrym rozmiarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka