Gość: ki IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.03.03, 00:26 planuję napisanie pracy dyplomowej o "Ono", zamieszczę ją wkrótce (do maja muszę się obronić) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kornik Ono IP: *.acn.pl 13.05.03, 20:14 Jak dotąd miałam to szczęście w nieszczęściu przeczytać jedną książke Pani Terakowskiej...a konkretnie "Córke czarownic". Musze przyznać, iż niesamowicie się rozczarowałam. Mimo iż tematyka wydała mi sie interesująca wszystko i wszystko zapowiadało świetnie, ale niestety... Teraz zastanawiam się czy zainwestować w kolejną książke tej autorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Advokat Re: Ono IP: *.net.autocom.pl 17.06.03, 16:02 Ja czytałam 'Poczwarkę',teraz jestem w trakcie 'Ono'.Wkrótce chyba zacznę 'Tam,gdzie spadają anioły'.Co do wcześniejszych książek p. Terakowskiej,nie wiem czy do nich wrócę,bo nie przepadam za fantastyką.Powiem Ci,że na pewno warto przeczytać 'Poczwarkę',bo to książka do której warto wracać wielokrotnie,jej przesłanie jest uniwersalne.A do tego została napisana z ogromną wrażliwością przy jednoczesnym realiźmie(co się rzadko zdarza). ''Ono'' jest już zupełnie inne,choć widać,że również wyszło spod pióra Terakowskiej.To już książka o zupełnie innych ludziach,napisana innym językiem,już nie tak mocno wzruszająca.Choć przeczytać warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kunka Samotnosc i Kot IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 15:34 Samotnosc Bogow i W krainie Kota to chyba nie jest fantastyka. Po prostu powiesci. Wspolczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraardnas Re: Ono 19.06.03, 19:19 "...To już książka o zupełnie innych ludziach,napisana innym językiem,już nie tak mocno wzruszająca.Choć przeczytać warto." warto a moze nie...a moze jednak tak...mysle ze jednak tak...ostatnio zastanawialm sie, ktoż czyta Ono? tak sobie wlasnie dumam, iz z Ono moze byc prawdziwy sukces, jesli tak jak po Poczwarce pewni ludzie otworzyli oczy na osoby z ZD i na innych ludzi "inaczej" widzacych rzeczywistosc lub tez wygladajacych na gust niektorzych ludzi tragicznie, tak po "ono" ze wspolczuciem spojrza na Ewki i zauwaza, ze sa osobami czujacymi i myslacymi...a takze Ewki obudza sie i stwierdza, ze maja jakas szanse i wcale nie musza sie puscic, dac zaplodnic... Sandra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RanoW Re: Ono IP: *.rmf.pl 27.05.03, 03:33 niestety, rozczarowala mnie ta książka, po 100 stronach odłożyłam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Ono IP: 212.160.138.* 27.05.03, 09:06 A ja przeczytała "Ono" i "Poczwarkę" i musze przyznać,ze jestem pod wrazeniem obu książek.Niesamowita trafność- wspaniale pokazuje społeczenstwo,obecne czasy dosć trudne i problemy młodzieży i dorosłych. A "Poczwarka" jest ksiażką dla większości z nas-jestesmy tak zabiegani robiąc karierę goniąc za pieniądzem,bo naturalne jest ze coś wżyciu chcemy osiągnąć,ze zapominamy zupełnie o przyziemnych aczkolwiek istotnych sprawach jakimi jest po prostu życie,miłość rodzina i fakt,ze nie zawsze jest tak jak chcemy ale powinniśmy nauczyć się przyjmowac to co dostajemy i cieszyć się... :) Odpowiedz Link Zgłoś
sandraardnas Re: Ono 19.06.03, 19:27 "naturalne jest ze coś wżyciu chcemy osiągnąć,ze zapominamy zupełnie o przyziemnych aczkolwiek istotnych sprawach jakimi jest po prostu życie,miłość rodzina i fakt,ze nie zawsze jest tak jak chcemy ale powinniśmy nauczyć się przyjmowac to co dostajemy i cieszyć się... :)" rodzina, zycie, milosc to przyziemne sprawy??????? to sa Wielkie podstawy, fundament do budowania szczescia, do realizowania sie... co do radosci...tez mam takie podejscie, ze nalezy cieszyc sie z tego, co mamy...ale pragne podkreslic iz wierze ze to co nas spotyka zalezy od nas...sami to sobie wybieramy, no tak ale jak to wytlumaczyc takiej Ewce?? jak do takiej panny dotrzec... probowac docierac?? zastanawiam sie czy jest to moj, czy tez kogokolwiek obowiazek, bo to przeciez nie moje zycie, nie musze miec z tym nic wspolego, zwlaszcza jesli nie przyciagam takiego nieszczescia... to co jest w Ono naprzemiennie smieszy mnie i wzbudza wspolczucie...no coz...taka karma Odpowiedz Link Zgłoś