Dodaj do ulubionych

Amazon- zepsuta lalka

30.12.13, 15:15
Monster high kupiona listopad/grudzień kiedy to na Amazonie sypnęło okazjami leżała w szafie, z pudełka wyjęta w wigilię ale nie zdobyła uwagi. Dopiero wczoraj córka trochę się nią pobawiła i dzisiaj rano. Po śniadaniu płacz - odpadła ręką (w łokciu) jakoś wcisnęliśmy ale raz jeszcze wypadła, ponownie naprawiona. Wzięła ją ze sobą jak szła na spacer z tatą, wrócili bez rękiuncertain
Mogę to jakoś reklamować jeśliby ta ręka się nie znalazła?(poszli szukać) Co napisać, jest tam jakaś zakładka by samemu coś napisać czy tylko wybiera się gotowy temat zwrotu?
Poradźcie
Obserwuj wątek
    • malowanka06 Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 15:30
      zakładka jest, poszukaj i opisz sytuację. Oni są bardzo pro- dla klientów i reklamacje zazwyczaj szybko i sprawnie załatwiają. Powodzenia i daj znać co odpisali.
    • slona78 Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 16:39
      Dokładnie tak jak pisała przedmówczyni - pisz reklamację - formularz jest podpięty pod zamówienie online. Wg mnie amazon ma najlepszy system obsługi klientów, więc nie powinno być problemów z reklamacją. Pisz jak było naprawdę, że kupiłaś lalkę wcześniej, by mieć prezent na święta i po rozpakowaniu okazało się, że lalka felerna. Dostaniesz do wydrukowania specjalny kod z danymi adresowymi - wysyłasz na koszt amazona i decydujesz, czy chcesz bon na zakupy w amazonie (dostajesz od razu), czy zwrot pieniędzy na kartę.
      Kupuję mnóstwo rzeczy na amazonie i jestem z nich naprawdę zadowolona.
      • malowanka06 Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 17:24
        Może się zdarzyć, że napiszą, że wyślą nową lalkę a starą, ze względu na niskie koszty zostawią, tak żebyś nie musiała odsyłać.
        Reklamowałam kredki, przyszły połamane- wysłali drugie z prośbą abym pierwsze oddała instytucjom charytatywnym- dałam szkole.
        • sinceramente Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 17:51
          No tak, ale to są dwie różne sytuacje: uszkodzenie w czasie transportu a uszkodzenie w trakcie użytkowania.

Nawet na forum zdarzały się historie, kiedy amazon nie zajmował się reklamowaniem przedmiotu po jakimś czasie użytkowania, czy uszkodzeniam na skutek wady fabrycznej tylko odsyłał do dystrybutora.

Owszem - sama miałam dwie razy takie sytuacje, z amazonem brytyjskim i włoskim - jeśli przedmiot zostanie uszkodzony w trakcie transportu lub w ich magazynie zostanie zapakowane coś niezgodnie z zamówieniam, to wtedy wysyłają nowy przedmiot bez żadnych dodatkowych kosztów.
    • slonko1335 Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 19:14
      A Monsterki to tak nie mają? bo z tych co widziałam to wszystkim kończyny wypadały...to chyba element tego folkloru, w koncu to córki zombie, mumi, itd...smile
      Nie wiem czy da się reklamować zgubioną część lalki...
      Amazon jak pisały dziewczyny super ejśli chodzi o reklamację ale jeśli ta ręka po prostu wypada bo tak ma to trudno to reklamować, jeżeli wypadać nie powinna to jak najbardziej, pewnie nie każą nawet odsyłać bo isę nie będzie kalkulowało...
      • anmaszy Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 20:15
        reszta kończyn trzyma się mocno więc to chyba nie to wink
        choć biegła w monsterkach nie jestem..
        ręka się nie odnalazła uncertain
        spróbuję coś do nich wyskrobać
        • kabutka Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 20:48
          Szczerze, nie pierwszy raz słyszę, że tym lalkom wypadają kończyny, nie są tak trwałe jak np, barbie...ale Tobie życzę powodzenia.
          Fakt odpakowania zabawki miesiąc po zakupie nie jest taki dziwny - normalne, że kupuje sie często na świeta trochę wcześniej - ja tak reklamowałam chomika zhu zhu - kupiony w Tesco w listopadzie darowany dziecku na mikołajki - padł w pierwszej godzinie zabawy - od reki wymienili mi na inny model.
        • slonko1335 Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 20:50
          Ja właśnie też nie za bardzo ale widziałam, ze dziewczynki co chwilę te ręce czy nogi zbierają. Moja miała jedną do tej pory i ciągle jej coś odpadałowink dorobiła się drugiej na Święta ale nie wiem bo nosi się ciągle z innym prezentem póki co...

Wiele do stracenia nie masz, najwyżej nie uznająsmile gorzej jak każą odsyłać i dopiero wtedy będą rozpatrywać...
          • pchelka831 Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 21:04
            Te lalki tak mają, trzeba mocno wkliknać do środka kończynę, jak za słabo wciśnięta to wylatuje przy bardziej intensywnej zabawie.
          • miss.didi Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 21:18
            Ale wysylka jest chyba na koszt amazonu?
            • slonko1335 Re: Amazon- zepsuta lalka 30.12.13, 22:37
              jak uznają reklamację to tak - gorzej jak każą odesłać i reklamacji nie uznają...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka