Dodaj do ulubionych

Dywan shaggy

20.01.14, 00:51
Miesiąc temu kupiłam w markecie budowlanym dywan shaggy (zwany kudłaczem, taki z gęstym i długim włosem) do salonu. Dywan jest śliczny ale co z tego jak ciągle mechaci się i lnieje... Szału już dostaję bo ubrania nam obłażą, puch z dywanu lata po całym domu... Odkurzanie oczywiście nie pomaga. Córki omijają go już szerokim łukiem bo po ostatniej zabawie na nim jedna zwymiotowała puchem dywanowym... Czy to mechacenie się kiedyś skończy? A może powinnam zareklamować ten dywan? A może ten typ tak ma? Dywan tani nie był, więc o złą jakość tu chyba nie chodzi...
Czy ktoś ma może podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • agusia.24 Re: Dywan shaggy 20.01.14, 10:06
      ja miałam w każdym pomieszczeniu i nic się nigdy nie mechaciło i nie latało,

ale miałam tylko przez rok, wywaliłam jak podczas trzepania z jednego z dywanów wypadły larwy jakichś robali uncertain (mimo naprawdę dbania i częstego trzepania), nigdy więcej nie kupię shaggy
      • dixi Re: Dywan shaggy 20.01.14, 10:19
        brrrr.... mam i chyba dziś wywalę jak to przeczytałam tongue_out
        mój też nie gubi włosów i nie mechaci się, ale fakt, wszystko wbija się głęboko i odkurzacz nie daje rady, wytrzepać też trudno, dotychczas nie pomyślałam że to fajne środowisko lęgowe dla robali może byćsad
        • fredy58 Re: Dywan shaggy 20.01.14, 10:25
          też miałam coś takiego ładne przyjemne i nie było widać brudu do czasu gdy w domu pojawił się nowy członek rodziny i miał jakąś alergię wymieniałam wszystko co mi przyszło do głowy i również padło na dywan kupiłam teraz taki króciutki włos na którym wszystko widać a odkurzacz zbiera bez żadnych problemów jak widzę teraz jak mój dywan wygląda po jednym dniu odkurzania bo jestem zmuszona odkurzać codziennie to nie chce widać co było w tamtym jak odkurzałam 2 razy w tyg i jeszcze było go ciężko odkurzyć a wygląda na wiecznie czysty tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka