kasiu-nia33 29.08.08, 11:25 Mam pytanko jak sprawuje wam się tapicerka ze skóry ekologicznej ,mam zamiar taką kupić ale trochę się boję.Wcześniej miałam z materiału,który służył mi 7 lat czyszczenie było fatalne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: skóra ekologiczna 29.08.08, 13:51 Coś mi się robi w środku jak słyszę takie idiotyczne określenie, rozpanoszone w polszczyźnie. Coś co jest sztuczne, zanieczyszcza środowisko w procesie produkcji i po wyrzuceniu nazywa się ekologiczną ;/ Ale nie o tym chciałam - pod tym określeniem kryją się bardzo różne technologicznie materiały. Moja skóra ekologiczna powodowała odparzenia (!) tyłka, człowiek się przyklejał każdym odsłoniętym kawałeczkiem skóry, skrzypiała pod siedzącym i po roku używania popękała. Bardzo się cieszyłam, bo mogłam się paskudztwa pozbyć i never more! Odpowiedz Link
sylwia.ax Re: skóra ekologiczna 01.09.08, 11:35 Ja mam krzesła - tzn. ich obicia z tzw. skóry ekologicznej. Czyści się to dobrze, na mokro, co ważne, bo mam małe dzieci. Jednak dla mnie ten materiał jest dopuszczalny jedynie do krzeseł, bo nie siedzę na nich godzinami. Kanap i foteli nie kupiłabym z tej tzw, skóry ekologicznej, bo w upał rzeczywiście przykleja się do siedzenia Inna sprawa że skóry naturalnej tez nie lubię, więc mam obicia kanap z tkaniny. Odpowiedz Link