Dodaj do ulubionych

Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary!

15.02.14, 22:42
Czy ten tornister rzeczywiście ma 34cm szerokości? Chodzi mi o szerokość samych placów bez kieszonek proszę o podanie wymiarów osoby których dzieci posiadają te tornistrysmile
I jeszcze jakie wysokie były Wasze dzieci jak zaczęły nosić Compacta?
Obserwuj wątek
    • igmaj Re: Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary! 16.02.14, 11:43
      Moja córka ma ten tornister i jego szerokość to ok. 27 cm. We wrześniu miała 129 cm wzrostu.
      • marta2202 Re: Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary! 16.02.14, 12:19
        O bardzo dziękuję! Czyli jednak ta podana szerokość 34cm to z kieszeniami bocznymi.
        • igmaj Re: Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary! 16.02.14, 13:11
          tak
    • kroliczyca80 Re: Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary! 16.02.14, 15:00
      Ja dla pierwszaka (obecnie ok 123 cm i 21 kg) wezmę chyba Herlitz Smart. Nie wiecie, gdzie można go przymierzyć stacjonarnie?
      • tweety_28 Re: Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary! 16.02.14, 15:24
        Też bardzo poważnie myślę dla córki nad smartem. Obecnie ma 125 cm wzrostu więc powinien być ok, ale chętnie bym go oglądnęła "na żywo".
      • upartamama Re: Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary! 17.02.14, 13:33
        króliczyca ty chyba z Krakowa jesteś. Ja obok. Też chętnie bym przymierzyła synowi herlitz. Jak gdzieś znajdziesz to daj znać. Mnie dojazd do Krk trochę zajmuję więc wolałabym jechać w pewne miejsce niż na poszukiwania. Obiło mi się o uszy, że są w Pinokio (sklep z zabawkami wieeelki na pilotów 22 ) ale nie jestem pewna na 100%.
        • upartamama Re: Herlitz Compact bardzo proszę o wymiary! 17.02.14, 13:35
          Widzę w partnerach sklepu Topgal więc można by się tam wybrać kiedyś.
    • marta2202 Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 16.02.14, 18:53
      na żywo? Ja niestety miałam przyjemność tylko mierzyć córce Smarta, czy Compact jest podobny gabarytowo?
      • tweety_28 Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 16.02.14, 19:13
        Wymiary:
        Herlitz SMART: 30 x 38 x 21 cm pojemność 13 l.
        Herlitz COMPACT 34 x 39 x 22 cm pojemność 12 l.
        Mimo, że wymiarami Smart mniejszy, to jednak widać pojemniejszysmile
        Myślę, że ten pierwszy jest faktycznie większy o czy świadczy również jego waga: smart "poniżej kilograma" ( pewnie parę gramm wink ), a compact 0,85 kg.

Jakie wrażenie zrobił na Tobie Smart? Jestem na etapie poszukiwań w necie, stacjonarnie nic nie oglądałam i pewnie długo nie będę bo jestem "uziemiona"sad Z drugiej strony wiem, że potem będzie trudniej o te plecaki w dobrych cenach dlatego intensywnie wertuje oferty.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 16.02.14, 19:52
          Ja też w temacie tornistrowym smile
          Zwróćcie uwagę na zamocowanie szelek w obu modelach. W Smarcie są zamocowane przy górnej krawędzi, W compakcie parę cm niżej, co może być korzystniejsze w przypadku niedużego dziecka - plecak będzie wyżej. Ja pomierzyłam moją, nieduża jest, 117 cm ma, a dodatkowo długie nogi, stosunkowo krótki tułów i wychodzi mi, że oba herlitze będą jej sięgać do połowy pupy. O topgalach nie wspominając. Herlitze mini różowe nie do zaakceptowania. Nie wiem doprawdy co mam kupić sad
          • blaszany_dzwoneczek Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 17.02.14, 18:28
            Co do smarta - oglądałyśmy dziś tornistry w sklepie i córka przymierzała smarta, tigera i tornister st.majewski. Wg córki smart najmniej wygodny, tiger najwygodniejszy. Rzeczywiście jeśli chodzi o szelki - w smarcie takie dość marne i wąskie, w tigerze szerokie i fajnie wyprofilowane, bardzo fajnie leżące na ramionach. Dużo bardziej mi się tiger podobał, tylko że ma jakiś taki stelaż wewnetrzny na plecach, który zajmuje z 1/3 pojemności plecaka. Najfajniej wyglądała w tym majewskim, wielkość w sam raz dla niej i dość fajny, wzięłabym, ale występuje chyba tylko wściekle różowy ze złotymi lamówkami i wróżką dzwoneczkiem i drugi monster high (dla córki nie do przyjęcia, ale jak ktoś lubi to nawet kolorystycznie niebrzydki).
            • tweety_28 Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 18.02.14, 13:18
              Dzwoneczku to mnie zmartwiłaśsad Miałam już zamawiać tego smarta, ale teraz chyba faktycznie się wstrzymam i spróbuje gdzieś podjechać i pomierzyć tornistry. Logistycznie marnie to widzę, ale siła wyższa.
              Daj znać jak coś fajnego znajdzieszsmile Może być na gazetowego wink
              • blaszany_dzwoneczek Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 18.02.14, 20:35
                Zobacz te tigery. Dziś ogladałam znów w innym sklepie i dużo lepsze wrażenie robią na mnie niż smarty. Lepiej leżą na plecach i jakoś tak porządniej wyglądają.
                Takie:
                allegro.pl/tornister-plecak-ergonomiczny-tiger-3701-3kolory-i3915394318.html
                i takie:
                allegro.pl/tornister-ergonomiczny-tiger-fans-4kolory-pojemnik-i3973056398.html
                Tylko na moją przyduże sad
                Wypatrzyłam też takie, wyglądają jak podróba compactów herlitza, Anielce oczy z orbit wyszły z zachwytu, tylko nie wiem jak z jakością/trwałoscią i nie mogę namierzyć stacjonarnie:
                izabawka.pl/pl/p/Tornister-Kasetonowy-Chic-Cat-kotek-Patio/7108#
                • tweety_28 Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 18.02.14, 20:46
                  Dziękismile Fajnie się prezentują te plecakismile
                  Moja ma ponad 125 cm. ( przeoczyliśmy kolejny skok wink ) więc powinny być ok, a do września pewnie jeszcze urośnie więc tym bardziej będą pasować.

Najgorsze, że kolorystycznie nic mnie nie powaliłosad
                  Widziałaś ten różowy? Bardzo bije po oczach?
                  • blaszany_dzwoneczek Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 18.02.14, 21:16
                    Różowego nie widziałam, tylko niebieski i granatowy z tych bez obrazków i zielony ze ślimakiem. Zielony średnio mi się podobał, ten jasnozielony jakiś taki zbyt jasny, ale Anielce się podobał, bo ona wszystko by chciała zielone. Ale moim zdaniem na nią za duże te tornistry, wyglądała jak z wielkim pudłem na plecach, choć leżał dobrze.
                    • anio-uek Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 18.02.14, 21:57
                      Mamy tigery fans dla chłopców. One nie są bardzo duże wymiarami zbliżone do smarta herlitza. Wys 38cm szerokość bez kieszeni 28 a z kieszenią 32cm. Bardzo dobrze wyprofilowane i u nas po przymierzeniu wygrały ze smartem. Tylko moi chłopcy mają około 125cm.
                      • lilka0408 A Majewski dla drobnych dzieci? 19.02.14, 09:34
                        Nadawałby się? widziała któraś z was na żywo? jaka jest jakość tych plecaków i tornistrów?
                        Moja ma obecnie 110 cm i wagę piórkową - w większości plecaków wygląda jak ślimak z domkiem na grzbiecie sad
                        te mają rozmiar jak herlitz mini z tej starszej kolekcji ale nie wiem jaka jest waga

www.3kropki.pl/p/my-little-friend-tornister-szkolny-piesek-240522.html
                        www.3kropki.pl/p/my-little-friend-plecak-szkolny-piesek-240539.html
                        • blaszany_dzwoneczek Re: A Majewski dla drobnych dzieci? 19.02.14, 10:14
                          Córka mierzyła majewskiego wściekły róż z dzwoneczkiem. Chyba to taki sam model. Jest mniejszy i znacznie zgrabniej wyglądał na plecach niż inne tornistry. Na mojej córce (trochę większa od twojej, 117 cm, ale krótszy tułów, dłuższe nogi) wyglądał bardzo dobrze, w nim jednym nie wyglądała jak żółw. Wagowo nie wiem, ale jakiś bardzo ciężki nie był, porównywalny chyba ze smartem. Też się zastanawiam nad nim, tylko nad takim z kotem. Średnio mi się podoba,ten kot niezbyt sympatyczny z jakimś takim wytrzeszczem, już piesek lepszy, ale córka woli kota. Jeszcze chciałabym gdzieś dorwać i przymierzyć tornister patio.
                          • sonrisa06 Re: A Majewski dla drobnych dzieci? 19.02.14, 12:28
                            Tego zielonego tigera ze ślimaczkiem ma chłopiec w klasie córki. Chłopiec jest wyższy od mojej pierwszaczki o pół głowy. Na moją ten tornister byłby za duży, a ma obecnie 123 cm wzrostu. Jest sporo większy od herlitz mini. Poza tym na tym zielonym kolorze bardzo widać brud.
                • silje78 Re: Herlitz Compact Smart Mini porównywał ktoś... 20.02.14, 19:38
                  na żywo oglądałaś tego z kotami?
                  moja sobie wymyśliła, że MUSI być z kotkiem (w zerówce też wszystko kocie), a w herlitzach kotki są "nie takie" (cokolwiek to oznacza ) big_grin. jak jakościowo? nie był ciężki? co prawda córka jest duża (134cm i 27kg), ale i tak wolałabym uniknąć niepotrzebnego dźwigania.
                  dziś z tatusiem wynaleźli plecak hama z kotkiem, który się spodobał, ale uważam, że 350zł to przegięcie, choć tatuś okręcony wokół palca, gotów był kupić ;/.
    • wielo.rybia Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 14:09
      wlasnie zakupilam i to w rewelacyjnej cenie (100 zl)
      corka 119 cm, do pupy nie siega, jest sprytny taki
      • blaszany_dzwoneczek Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 14:20
        Gdzie w Tesco kupiłaś? Czy we wszystkich są?
        • wielo.rybia Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 20:23
          we Wroclawiu
          a czy w innych sa top nie wiem
          u mnie byl jeden wiec moze to jakas pozostalosc albo ja wiem...
      • kroliczyca80 Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 14:26
        Serio? Czyli jutro muszę się przejechać, mam nadzieję że będzie piracki.
        • wielo.rybia Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 20:24
          seriosmile
      • marta2202 Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 15:38
        Wielo.ryba jaki kolor kupiłaś?
        • wielo.rybia Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 20:25
          rozowy z motylem o taki:
          e-sap.pl/artykuly-szkolne/1291-tornister-herlitz-smart-motyl-rozowy.html
          • marta2202 Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 17.02.14, 22:03
            W moim tesco nie ma żadnych tornistrów wiszą za to plecaki za 17złwink
            Zamówiłam przez internet Smarta.
            • cyprysiowa Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 19.02.14, 17:12
              po 100z tesco taki http://images64.fotosik.pl/673/c027cf9abec5560bmed.jpg
              • cyprysiowa Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 19.02.14, 17:13
                taki: http://images61.fotosik.pl/670/9e53568560998707med.jpg
                • cyprysiowa Re: Herlitz Smart - stacjonarnie w Tesco 19.02.14, 17:14
                  dziewczynka czerwony
                  • marta2202 ***Wysokosć Compact i Mini jeszcze raz proszę:)*** 19.02.14, 17:54
                    Konkretnie chodzi mi o wysokość Tornistra Herlitz Compact i Mini od początku szelek do dołu same plecy.
                    I szerokość mini bez kieszeni tez same plecy.
                    Bardzo proszę.
                    Wiem ze meczę, ale dla córki już kupiłam Smarta (dzisiaj przyszedł córka zadowolona), a teraz rozglądam się za tornistrem dla syna i chciała bym mu już kupić na przyszły rok a on teraz ma 101cm! Jak dociągnie do 110cm w przyszłym roku będzie dobrze. A patrząc jak Herlitz okroił tornistry muszę kupić albo Mini albo Compacta puki jeszcze są dostępne. Tylko który mniejszy, zgrabniejszy, ale żeby pomieścił to co dzieci do szkoły noszą?
                    • sonrisa06 Re: ***Wysokosć Compact i Mini jeszcze raz proszę 19.02.14, 20:37
                      W mini szelki są wszyte trochę na ukos. Długość pleców (mierzona od górnej granicy wszycia szelek, od najwyższego punktu szelki) - 31 cm, szerokość - 23,5 bez kieszeni.
                      • marta2202 Re: ***Wysokosć Compact i Mini jeszcze raz proszę 19.02.14, 23:13
                        Bardzo dziękuję!
                        Jeszcze poproszę kogoś o długość pleców Compacta od miejsca wszycia szelek do samego dołu. Proszęsmile
                        • cyprysiowa Re: ***Wysokosć Compact i Mini jeszcze raz proszę 20.02.14, 18:24
                          te herl.
                          z tesco maja wymiary około 18*27(bez kieszeni bocznych) *34 wys
                          • cyprysiowa Re: ***Wysokosć Compact i Mini jeszcze raz proszę 20.02.14, 18:26
                            syn ma 122 i wydaje mi sie taki wielki ten tornister na nim
                            • marta2202 Re: ***Wysokosć Compact i Mini jeszcze raz proszę 20.02.14, 20:05
                              Te z tesco to są Smarty a ja potzrebuję wymiary compacta bo smarta mamy już w domusmile
                              • marta2202 Re: -***Wysokosć Compact jeszcze raz proszę***- 21.02.14, 17:59
                                Proszę tylko o podanie wysokości pleców tornistra Herlitz Compact od miejsca wszycia szelek do samego dołu plecaka. Proszęsmile
                                • monitkao Re: -***Wysokosć Compact jeszcze raz proszę***- 23.02.14, 16:11
                                  A nie wiecie kiedy będzie kolekcja 2014?
                                  • marta2202 Re: -***Wysokosć Compact jeszcze raz proszę***- 23.02.14, 22:49
                                    Tutaj są: schoolbags.herlitz.eu/schulranzen/grundschule.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka