houdiridi 27.02.14, 10:44 od niedawna nosze okulary a już mam ich dość nie umiem ich doczyścić do okularów dostałam chusteczki ale nie czyszczą dobrze kupiłam dwa różne płyny i też niewiele czyszczą macie jakieś sprawdzone patenty podzielcie sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: do okularników 27.02.14, 10:47 Ja tam nie narzekam na chusteczki z Lidla. Innych fakt nie próbowałam. Ale często myłam po prostu wodą i mydłem pod kranem. Odpowiedz Link Zgłoś
pucaluta Re: do okularników 27.02.14, 10:51 dobrze sprawdza się też płyn do mycia naczyń, ale na co dzień używam chusteczek z Lidla albo płynu z rossmanna. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: do okularników 27.02.14, 11:09 Ja też używam chusteczek z Lidla Natomiast chusteczki z Rossmana jak dla mnie rozmazują sie za bardzo. Jak mi zabraknie chusteczek to wyjątkowo płyn do szyb Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: do okularników 27.02.14, 12:33 woda, kropla płynu do naczyń, do sucha ręcznikiem papierowym Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: do okularników 27.02.14, 21:20 Potwierdzam - chusteczki z Lidla. Te z Biedronki też są dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: do okularników 27.02.14, 21:29 Co Ty robisz z tymi szkłami? Woda do mycia wystarcza Odpowiedz Link Zgłoś
sinceramente Re: do okularników 27.02.14, 21:40 Mi ostatnio pan optyk doradzał mycie szkieł wodą z odrobiną płynu do mycia nacczyń i wycieranie miękką szmatką (polecał tetrę, ale nie nowiutką, tylko taką po pierwszym praniu) Odpowiedz Link Zgłoś
anicaf Re: do okularników 27.02.14, 22:09 "nasza" Pani optyk kazała myć czystą woda i wycierać irchą , czy jak tam się zwie szmatka, którą dają u optyka, jak się kupuje okulary. u mojego 10-latka to wystarcza. Choć czasem wszystko jest na szkłach Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: do okularników 28.02.14, 11:27 To może byc wina jakości szkieł. Moja córka miała najtańsze szkła i wiecznie skarżyła się, że nie może doczyścić okularów. Przy zmianie mocy zdecydowalismy się na droższe szkła i czyszczą się dużo lepiej. Ja swoje zawsze czyściłam przez chuchnięcie i wytarcie specjalną ściereczką do okularów, a przy większych zabrudzeniach wodą z mydłem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: do okularników 28.02.14, 17:10 Ja i sobie i córce myję okulary codziennie rano wodą i mydłem. od razu wycieram i jest ok. Okulary noszę od 30 lat i nigdy nie używałam do mycia żadnych płynów czy chusteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
vaioo Re: do okularników 02.03.14, 23:20 Z tego co sobie przypominam z informacji o optyka - szkieł z antyrefleksem nie powinno się wycierać na sucho. Polecano wodę + płyn do mycia naczyń no i wycieranie Odpowiedz Link Zgłoś
solaris31 Re: do okularników 03.03.14, 10:08 ja uzywam chusteczek z Lidla - są super. nie myję szkieł inaczej, bo mam dwie powłoki, szkieł pokrytych powłokami nie wolno czyścić na sucho. Odpowiedz Link Zgłoś