Dodaj do ulubionych

do okularników

27.02.14, 10:44
od niedawna nosze okulary a już mam ich dość nie umiem ich doczyścić do okularów dostałam chusteczki ale nie czyszczą dobrze kupiłam dwa różne płyny i też niewiele czyszczą macie jakieś sprawdzone patenty podzielcie sie
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: do okularników 27.02.14, 10:47
      Ja tam nie narzekam na chusteczki z Lidla.
      Innych fakt nie próbowałam.
      Ale często myłam po prostu wodą i mydłem pod kranem.
    • pucaluta Re: do okularników 27.02.14, 10:51
      dobrze sprawdza się też płyn do mycia naczyń, ale na co dzień używam chusteczek z Lidla albo płynu z rossmanna.
      • edyta_32 Re: do okularników 27.02.14, 11:09
        Ja też używam chusteczek z Lidla smile Natomiast chusteczki z Rossmana jak dla mnie rozmazują sie za bardzo. Jak mi zabraknie chusteczek to wyjątkowo płyn do szyb smile
    • zaba133 Re: do okularników 27.02.14, 12:33
      woda, kropla płynu do naczyń, do sucha ręcznikiem papierowym
      • johana19 Re: do okularników 27.02.14, 21:20
        Potwierdzam - chusteczki z Lidla. Te z Biedronki też są dobre.
    • angazetka Re: do okularników 27.02.14, 21:29
      Co Ty robisz z tymi szkłami? Woda do mycia wystarcza wink
    • sinceramente Re: do okularników 27.02.14, 21:40
      Mi ostatnio pan optyk doradzał mycie szkieł wodą z odrobiną płynu do mycia nacczyń i wycieranie miękką szmatką (polecał tetrę, ale nie nowiutką, tylko taką po pierwszym praniu) smile
      • anicaf Re: do okularników 27.02.14, 22:09
        "nasza" Pani optyk kazała myć czystą woda i wycierać irchą , czy jak tam się zwie szmatka, którą dają u optyka, jak się kupuje okulary.
        u mojego 10-latka to wystarcza. Choć czasem wszystko jest na szkłach smile
    • agni71 Re: do okularników 28.02.14, 11:27
      To może byc wina jakości szkieł. Moja córka miała najtańsze szkła i wiecznie skarżyła się, że nie może doczyścić okularów. Przy zmianie mocy zdecydowalismy się na droższe szkła i czyszczą się dużo lepiej. Ja swoje zawsze czyściłam przez chuchnięcie i wytarcie specjalną ściereczką do okularów, a przy większych zabrudzeniach wodą z mydłem.
    • ewcia1980 Re: do okularników 28.02.14, 17:10
      Ja i sobie i córce myję okulary codziennie rano wodą i mydłem.
      od razu wycieram i jest ok.
      Okulary noszę od 30 lat i nigdy nie używałam do mycia żadnych płynów czy chusteczek.
    • vaioo Re: do okularników 02.03.14, 23:20
      Z tego co sobie przypominam z informacji o optyka - szkieł z antyrefleksem nie powinno się wycierać na sucho. Polecano wodę + płyn do mycia naczyń no i wycieranie
    • solaris31 Re: do okularników 03.03.14, 10:08
      ja uzywam chusteczek z Lidla - są super.

nie myję szkieł inaczej, bo mam dwie powłoki, szkieł pokrytych powłokami nie wolno czyścić na sucho.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka