Dodaj do ulubionych

Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sowach

08.03.14, 23:12
trzysowy.pl/
Z kodem BAJKOWO

Są to głównie pojedyncze egzemplarze, ale za to wiele ciekawych pozycji, więc w zasadzie kto pierwszy ten lepszy. Niektórych książek już niestety nie ma sad

Przesyłka darmowa powyżej 150zł, najtańsza opcja wysyłki 8zł wink

Proszę wykupcie te książki przede mną bo czeka mnie bankrut w tym miesiącu, ale i tak nie mogłam się powstrzymać by złożyć jedno małe, maleńkie, malusieńkie zamówionko smile
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 08.03.14, 23:46
      Co polecasz dla 4 latka?
      Znamy serię Mamoko, 1001 drobiazgów, mamy Płaszcz Józefa i Gdzie jest tort.
      • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 00:04
        Polecam Bzyk Brzęka, fajni są Wścibscy Doroty Gellner (wiersze). Na przyszłość Detektyw Pozytywka. Mojemu synowi podoba się Mały Duszek Wierciuszek i Pan Kuleczka.
        Jeżeli lubi smoki to ciekawa są Księżniczki i Smoki (choć teoretycznie dla dziewczynek, a praktycznie rozśmieszą też chłopców) i w bardzo dobrej cenie.

bajkizbajki.pl/ksiazki/Bzyk-brzek
        bajkizbajki.pl/ksiazki/Wscibscy
        www.zakamarki.pl/index.php/ksiezniczki-i-smoki.html
        I klasyk - Piaskowy Wilk.
        • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 00:21
          Dzięki, księżniczek nie było już, zamówiłam Wścibskich, Bzyka, Wielki piknik, Kurt i ryba, Lato Stiny, oraz Mój przyjaciel Szymon. Widziałam jeszcze kilka fajnych, ale muszę dawkować te emocje czytelnicze. Suuuper te książki.
          • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 00:24
            gaga-sie napisała:

> Widziałam jeszcze kilka fajnych, ale muszę dawkować te emocje czytelnicze.

Ja niestety też sad

• listopadowka2008bis Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 11:43
      a cos dla 5,5latka, który lubi Mikołajki/ Misia Uszatka etc.?
      • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 12:36
        Jeżeli synek umie czytać (albo dopiero się uczy) fajna do pierwszych prób jest Felek i Tola. Duże litery i nie ma dużo tekstu na stronie.

wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-felek_i_tola.html
        Może coś o detektywach? Detektyw Pozytywka, Biuro detektywistyczne Lassego i Mai (pierwsza z serii Tajemnica diamentów, a później można czytać w dowolnej kolejności).

www.zakamarki.pl/index.php/qsearch/result/?q=biuro+detektywistyczne
        Gałka od łóżka

www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/serie/mistrzowie_ilustracji/prod-galka_od_lozka.html
        Dziwne zwierzęta i 2 część Inna podróż

www.zakamarki.pl/index.php/dziwne-zwierzeta.html
        www.zakamarki.pl/index.php/inna-podroz.html
        Pan Popper i jego pingwiny

www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-pan_popper_i_jego_pingwiny.html?psearch[prodkey]=pan%20popper
        Malutka Czarownica

www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/prod-malutka_czarownica.html?psearch[prodkey]=malutka%20czarownica
        Z notatnika młodego podróżnika. Pojazdy i nie tylko.
        I standardowo Piaskowy Wilk wink

www.zakamarki.pl/index.php/piaskowy-wilk.html
        Przejrzyj sobie te książki. Może coś się spodoba wink
      • podkowa_szczescia Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 12:53
        Doskonała! trzysowy.pl/search/YETI/
        • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 12:57
          podkowa_szczescia napisała:

> Doskonała! trzysowy.pl/search/YETI/

Potwierdzam, tak dla 2 latka. U nas się także sprawdziła. Niestety nie ma już na stanie.
    • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 13:07
      Fajna jest seria Mistrzowie Ilustracji www.wydawnictwodwiesiostry.pl/katalog/katalog/serie/mistrzowie_ilustracji/
    • zansibar a czy ktoś z Was tam już wcześniej kupował? 09.03.14, 14:32
      I ma pozytywne wrażenia? Bo się obawiam; raz, że cena atrakcyjna jak rzadko, no i nawet 10 pozycji mogę zamówić z przesyłką za 8-10 zł, to już lekko podejrzane jest.
      • agnieszka77_11 Re: a czy ktoś z Was tam już wcześniej kupował? 09.03.14, 15:43
        kupował raz i było ok
        • agnieszka77_11 Re: a czy ktoś z Was tam już wcześniej kupował? 09.03.14, 20:49
          agnieszka77_11 napisała:

> kupował raz i było ok

"kupowałam" miało być wink

Tutaj ich profil na facebooku pl-pl.facebook.com/TrzySowy

Ja już nie mogę doczekać się swojej przesyłki wink
    • okoani Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 16:33
      Dzięki za cynk (albo i nie, bo znów trochę kasy na książki poszło wink ) Pewnie do tego 15stego niewiele tytułów zostanie, ja już nie dostałam wszystkiego, co chciałam.
      • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 16:38
        okoani napisała:

> ja już nie dostałam wszystkiego, co chciałam.

a ja musiałam dokonać selekcji w koszu sad
        • okoani Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 16:53
          agnieszka77_11 napisała:
          > okoani napisała:
          >
          > > ja już nie dostałam wszystkiego, co chciałam.
          >
          > a ja musiałam dokonać selekcji w koszu sad
          Dlatego może dobrze, że już nie zdążyłam smile Jeszcze daleko do połowy m-ca, a to już moje 3cie zamówienie książkowe w marcu. Ale powoli wyczerpuje się katalog książek na wiek mojego dziecka - będzie pare m-cy przerwy tongue_out
          • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 17:00
            Mnie jeszcze czeka zamówienie w Bonito. Też mam tam trochę ciekawych pozycji w koszu.
    • agnieszka77_11 W Bonito także trochę fajnych cen :P 09.03.14, 17:08
      bonito.pl/w-361-0-dla-dzieci
      • perspektywa13 jak dobrze, że tym razem nie załapałam się :-) 09.03.14, 18:43
    • anadea Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 21:10
      Dziewczyny a czy mozecie polecic jakies ksiazki dla 2 latki. Ostatnio ktos polecil Kocie Kicie i faktycznie okazalo sie to wielkim hitem!!! Moje dziecko zawsze przed snem ma czytane 3 ksiazeczki no i od tygodnia przy kazdym czytaniu w zesrawie musi byc Kicia smile Moje dziecko jest na etapie np "to nic srasznego" "gospodarstwo wrozki" "nocnik nad nocnikami" seria "mala dziewczynka". Bede wdzieczna za porady doswiadczonych mam
      • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 21:50
        anadea napisała:

> Dziewczyny a czy mozecie polecic jakies ksiazki dla 2 latki.

Niestety niewiele pozycji już zostało.

Fajną pozycją jest "Kuferek pełen wierszy" - zestawienie 48 wierszy od klasyków po współczesnych poetów.

www.urwiskowo.com.pl/2012/03/kuferek-peen-wierszy.html
        • anadea Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:01
          Moga to byc pozycje ktorych juz brak w sklepie. Chodzi mi po prostu o tytuly ktore zaciekawia 2 latka.
          • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:17
            anadea napisała:

> Moga to byc pozycje ktorych juz brak w sklepie. Chodzi mi po prostu o tytuly k
            > tore zaciekawia 2 latka.

Poszukaj czegoś fajnego tutaj. Jest bardzo dużo fajnych książek dla dzieci w wieku 2+, 3+

forum.gazeta.pl/forum/f,101462,Lista_Ksiazek_dla_Dzieci.html
            Jeżeli wybierzesz to do końca marca możesz skorzystać z promocji w Bonito.pl, gdzie wpisując hasło "uro8dziny" dostajesz dodatkowe 8% rabatu (poza tymi 25%) wink
          • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:21
            anadea napisała:

> Moga to byc pozycje ktorych juz brak w sklepie. Chodzi mi po prostu o tytuly k
            > tore zaciekawia 2 latka.

Ja ze swojej strony dla 2 latki mogę Ci polecić "Opowiem ci mamo co robią mrówki" lifestajlababy.blogspot.com/2013/12/czytelnia-m-opowiem-ci-mamo-co-robia.html
            • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:26
              Ja też polecam mrówki, mój obecnie 3,5 latek siedzi nad nią z zaciekawieniem. Z książek, które kupiliśmy ok 2 r.ż i baaardzo się sprawdziły były: " Gdzie jest tort" ( obrazkowa, ale cudna) i przepięknie wydana, w żydowskim klimacie " Płaszcz Józefa".
              • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:31
                Mój syn bardzo też polubił książki Tullet Herve: "Książka z dziurą", i "Turlututu..."
              • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 23:11
                Ciekawe czy będą tak samo fajne jak Mrówki?

www.empik.com/opowiem-ci-mamo-co-robia-pajaki-brykczynski-marcin,p1093766994,ksiazka-p
                • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 10.03.14, 00:03
                  Może być fajne, bo tam tyyyle sie dzieje na tych obrazkachsmile
                  A ja właśnie zamówiłam jeszcze 4 książki: Pana Kuleczkę, Wierzcie w Mikołaja, Żegnaj panie Muffinie ( o przemijaniu), Gdzie jest moja siostra.
                  Dziękuję za ten wątek!
        • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:14
          Może spodoba się także "Gdzie jest moja siostra?", choć to książka dla starszych dzieci. Ilustracje są jednak magiczne.

czytanki-przytulanki.blogspot.com/2010/05/sven-nordqvist-gdzie-jest-moja-siostra.html
          Albo "Kłopot" Iwony Chmielewskiej.

wieczorzksiazka.blogspot.com/2012/09/kopot-iwona-chmielewska.html
          Może "Rozmowy ze świnką Halinką" bajkizbajki.pl/ksiazki/Rozmowy-ze-swinka-Halinka

W dobrej cenie jest "Słowik, Kopciuszek i inne najpiękniejsze bajki".

Polecam też Pana Kuleczkę.

Wiele książek na wyrost.

• anadea Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:24
            Bardzo serdecznie dziekuje za Twoja pomoc
            • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 09.03.14, 22:26
              anadea napisała:

> Bardzo serdecznie dziekuje za Twoja pomoc

smile Bonito też ma teraz dobrą promocję, więc może tam się uda coś ciekawego znaleźć. Myślę, że te "Mrówki" mogą się spodobać smile
      • magdalenka79k Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 10.03.14, 08:20
        Dla 2-latki "Wesoły Ryjek", książki z serii Mądra Mysz o Zuzi, Pomelo z Zakamarków, Co było potem, Muminki i urodzinowy guzik, jak nie ma to Ulica Czereśniowa koniecznie, książeczki z serii Basia, Franek i ..., książeczki o Misiu Bodo, z serii Obrazki dla maluchów ale te większe nie plastelinowe np: merlin.pl/Dzien-malucha-Obrazki-dla-maluchow_Nathalie-Belineau/browse/product/1,930990.html .
    • podkowa_szczescia Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 11.03.14, 11:47
      Czy komus zrealizowano juz zamowienie?
    • podkowa_szczescia Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 11:49
      • mira_belka_35 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:03
        Mi jeszcze nie, ale płatność spłynęła im dopiero wczoraj zapewne, ponieważ zapłaciłam w niedzielę wieczorem. Liczę na to, że paczka zostanie wysłana najpóźniej dzisiaj, bo szczerze mówiąc nie mogę się doczekać kilku tytułów.
      • okoani Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:13
        moje od wczoraj ma status "w realizacji", czekam na info o wysyłce
        • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:19
          okoani napisała:

> moje od wczoraj ma status "w realizacji", czekam na info o wysyłce

U mnie status "zamówienie złożone".
      • podkowa_szczescia Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:19
        A ja się obawiam realizacji, ponieważ nie ma z tą księgarnią żadnego kontaktu... coś mi tu brzydko pachnie...
        • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:21

> A ja się obawiam realizacji, ponieważ nie ma z tą księgarnią żadnego kontaktu..
          > . coś mi tu brzydko pachnie...

Nie strasz mnie. Ja już tam raz zamawiałam i nie było żadnych problemów. Na facebooku podany jest nr telefonu 793 003 879.
          • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:25
            pl-pl.facebook.com/TrzySowy
            • podkowa_szczescia Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:55
              To sobie zadzwoń.
              • podkowa_szczescia Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:55
                Na maile też nie odpowiadają.
                • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 12:58
                  A jaki masz status zamówienia?
                • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 13:01
                  Ja liczę na to, że ilość zamówień ich przerosła i są lekko zawalone. To mała księgarnia. Jednak działa już od jakiegoś czasu.
                  • podkowa_szczescia Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 13:25
                    Taki jak u Ciebie.
                    • gaga-sie Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 13:34
                      Moje jedno (płacona paypalem) już idzie, drugie ( kartą) na razie nie mam info o wysyłce.
                      • okoani Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 14:17
                        Ja wysłałam im wczoraj rano potwierdzenie przelewu i własnie po tym miałam info o tym, ze zamówienie w realizacji. Napisałam dzisiaj maila do nich, ale póki co zero odzewu. Zobaczymy - pewnie nie wyrabiają smile
                      • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 14:32
                        gaga-sie napisała:

> Moje jedno (płacona paypalem) już idzie, drugie ( kartą) na razie nie mam info
                        > o wysyłce.

Czy w przypadku dwóch zamówień opłacałaś dwa razy przesyłkę? Zastanawiam się czy jeszcze coś domówić.
                        • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 14:36
                          Chciałabym, aby wszystko przyszło w jednej paczce.
                          • gaga-sie Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 14:53
                            Tak, zapłaciłam 2 razy za przesyłkę, niestety. Przy jednym dużym zamówieniu nie miałabym opłaty w ogóle, ale cóż... Napisałam do nich od razu,żeby połączyli w jedną paczkę, ale nie miałam na to odzewu, tylko info,że wysłali zamówienie nr XY, nawet nie wiem, może w tym jednym są wszystkie książki...
                            • agnieszka77_11 Re: Czy zrealizowano już komuś zamówienie? 11.03.14, 15:12
                              Szkoda, że tak kiepsko się z nimi skontaktować. W zasadzie zero odzewu z ich strony.
    • agnieszka77_11 Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 09:35
      • sikooorka Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 09:40
        Zamówiłam i opłaciłam 2 książki w niedzielę wieczorem. Status zamówienia: złożone.
        Zamierzam im dziś wysłać potwierdzenie przelewu, ale niezbyt optymistycznie to wszystko widzę
        • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 09:47
          sikooorka napisała:

> Zamówiłam i opłaciłam 2 książki w niedzielę wieczorem. Status zamówienia: złożo
          > ne.
          > Zamierzam im dziś wysłać potwierdzenie przelewu, ale niezbyt optymistycznie to
          > wszystko widzę

Zaczynam powoli się niepokoić. Rozumiem, że mogą mieć jakieś opóźnienia ze względu na dużą ilość zamówień przy swoich możliwościach logistycznych, ale chociaż jakieś info na stronie, że przepraszamy, że wszystko zostanie zrealizowane, ale mają obsuwę itp Kontakt z klientem niestety pozostawia wiele do życzenia.
          • gaga-sie Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 09:51
            Ja robiłam zakupy bez zakładania konta, można sprawdzić status?
            • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 09:55
              gaga-sie napisała:

> Ja robiłam zakupy bez zakładania konta, można sprawdzić status?

Ja widzę status po zalogowaniu. Może te statusy nie są uaktualniane. Dziwi mnie tylko to, że nie można się dodzwonić, a dzwoniłam ze 3 razy wczoraj.

Gaga, czy dostałaś jakiegoś maila o wysyłce zamówienia?
              • gaga-sie Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 10:00
                Dostałam maila "status zamówienia-w realizacji", a kolejnego-"status zamówienia-wysłane". Ale dotyczy tylko jednego zamówienia, o drugim cisza. Na maila wczorajszego nie odpisali, wczoraj i dzisiaj nie odbierają telefonu.
                • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 10:22
                  gaga-sie napisała:

> Dostałam maila "status zamówienia-w realizacji", a kolejnego-"status zamówienia
                  > -wysłane". Ale dotyczy tylko jednego zamówienia, o drugim cisza. Na maila wczor
                  > ajszego nie odpisali, wczoraj i dzisiaj nie odbierają telefonu.

A ja nie dostałam żadnego maila, natomiast cały czas jest status "zamówienie złożone". Potwierdzenia im nie wysyłałam, ale powinni już widzieć wpłatę, ponieważ pieniądze przelałam w weekend. Na maile nie odpowiadają, na telefony też nie.
                  W regulaminie mają informację, że w przypadku dostępności towaru zamówienie realizują już na następny dzień. Skoro jest to wyprzedaż magazynowa to rozumiem, że towar powinien być na stanie.
                  • gaga-sie Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 12:04
                    Dziwnie to wszystko wygląda, ja jeszcze jestem spokojna, ale zniesmaczona takimi praktykami. Też nie wysyłałam potwierdzenia wpłaty, już minęło tyle czasu,że mają ją widoczną z pewnością.
          • podkowa_szczescia Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 09:55
            Dla mnie jest to niepoważne podejście do klienta i tym samym ich dyskwalifikuje (na przyszłość). Brak odpowiedzi ma maile i zero kontaktu telefonicznego. A podobno sowy to mądre głowy...
            • okoani Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 13:55
              Do mnie właśnie paczka przyszła - jeszcze nie otwieram, bo dziecko muszę wpierw uśpić wink
              • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 15:01
                okoani napisała:

> Do mnie właśnie paczka przyszła - jeszcze nie otwieram, bo dziecko muszę wpierw
                > uśpić wink

Jest nadzieja. A na stronie jaki masz status? Czy masz w wysyłce?
                • okoani Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 15:30
                  agnieszka77_11 napisała:

> okoani napisała:
                  >
                  > > Do mnie właśnie paczka przyszła - jeszcze nie otwieram, bo dziecko muszę
                  > wpierw
                  > > uśpić wink
                  >
                  > Jest nadzieja. A na stronie jaki masz status? Czy masz w wysyłce?

Nie rejestrowałam się na stronie, ale nie dostałam maila,że wysłali. Wszystkie książki doszły, nówki także wszystko ok smile dorzucili też kilka zakładek-reklamówek :]
                  • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 15:48
                    U mnie na stronie cały czas jest informacja, że zamówienie złożone, więc mam nadzieję, że mimo wszystko wysłali. Te zakładki reklamówki z trzema sowami dostałam też ostatnio.
                    • okoani Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 16:28
                      agnieszka77_11 napisała:

> U mnie na stronie cały czas jest informacja, że zamówienie złożone, więc mam na
                      > dzieję, że mimo wszystko wysłali. Te zakładki reklamówki z trzema sowami dostał
                      > am też ostatnio.
                      Zamawiałam w niedzielę po 15.00h, więc wcześniejsze zamówienia raczej powinny pójść. Może jeszcze dzisiaj do Ciebie dojdą? Ja wybrałam najtańszą przesyłkę, no i status zamówienia od poniedziałku miałam "w realizacji". Może czekają na jakąś pozycję? Chyba mają 3-4 dni na wysyłkę wg regulaminu...
                      • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 12.03.14, 19:41
                        A ile książek zamówiłaś?
                    • sikooorka Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 08:01
                      Sprawdziłam. Zamówienie złożyłam i opłaciłam w niedzielę o 9 rano, a nie wieczorem-jak pisałam wcześniej. Status zamówienia:złożone.
                      Na maile i telefony nie odpowiadają.
                      A w poniedziałek syn ma urodziny... uncertain Mam nauczkę , żeby kupować w Arosie.
                      • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 08:44
                        sikooorka napisała:

> Sprawdziłam. Zamówienie złożyłam i opłaciłam w niedzielę o 9 rano, a nie wieczo
                        > rem-jak pisałam wcześniej. Status zamówienia:złożone.
                        > Na maile i telefony nie odpowiadają.
                        > A w poniedziałek syn ma urodziny... uncertain Mam nauczkę , żeby kupować w Arosie.

U mnie tak samo sad Zrozumiałabym, gdyby mieli od groma tych zamówień i ciężko byłoby im to ogarnąć. Ale w takim wypadku powinna być informacja zwrotna (jakieś info na stronie chociażby). Podejście do klienta na poziomie 0 (dodzwonić się nie można, na maile nie odpowiadają). Takim postępowaniem strzelili sobie samobója.
                        • podkowa_szczescia Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 08:51
                          Sami sobie zrobili "najlepsza" reklamę jaka być może. Takie podejście do klienta to było w czasach PRL a nie teraz. Gratulacje im się należą.
                          • jesuisunpapillon Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 09:09
                            kiepska sprawa, u mnie też cisza - zamówienie złożone, nie ma zmiany statusu...książek też nie
                            • ewa-ef Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 16:20
                              Do mnie dziś przyszedł mail o zmianie statusu zamówienia.
                      • okoani Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 09:14
                        Pozostaje mi się cieszyć, że do mnie doszły te 4 książki dość szybko... Ale tak, jak napisałam wcześniej - w regulaminie mają coś o 3-4 dniach + czas dla poczty na dowóz... no jakbym musiała mieć książki na urodziny za kilka dni, to jednak brałabym kuriera, a nie np. ekonomiczną. Nie dziwię się, ze się nie wyrabiają, bo pewnie nie spodziewali się takiego zainteresowania. Ale brak kontaktu jest totalnie nieprofesjonalny... aczkolwiek i tak większość z tych, co teraz zamawiała więcej tam nie zajrzy, chyba że znów wyskoczą z taką promocją wink
                        • podkowa_szczescia Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 09:18
                          Przede wszystkim to powinni spodziewać się takiego zainteresowania i być do tego odpowiednio przygotowanym.
                        • sikooorka Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 09:28
                          W regulaminie mają:
                          " Dostawa zamówionego towaru zostanie zrealizowana na kolejny dzień roboczy od złożenia zamówienia, tylko wtedy, kiedy zamawiany towar jest dostępny w chwili składania zamówienia w naszej księgarni. Jeśli towar nie jest dostępny, kompletowanie zamówienia może potrwać 3-4 dni robocze. W przypadku niedostępności towarów objętych zamówieniem lub problemów z realizacją zamówienia księgarnia Trzy owy skontaktuje się z Klientem w ciągu 24 godzin od złożenia zamówienia, w sprawie ustalenia sposobu i czasu realizacji zamówienia."
                          Czyli albo realizują w ciągu 24h albo kontaktują się w ciagu 24h, bo mają problem z dostępnością towaru.
                          Nic takiego nie nastąpiło. Zamówienie kuriera też by raczej nie zmieniło mojej sytuacji. Dobrze, że główny prezent urodzinowy stoi już w garażu ( rower) i Znak.com z Magicznym Drzewem i grami też mnie nie zawiódł smile
                          • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 09:35
                            Poza tym z tego co napisali na facebooku jest to Tydzień Wyprzedaży MAGAZYNOWEJ. Towar powinien być dostępny od razu.
                            • kasiaszara Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 16:43
                              Dostałam właśnie maila, że wysłane. Zamawiałam 08.03, przelew zrobiłam 10.03, jest 13.03, nie mam pretensji smile Jak wszystko w paczce będzie ok. to będę baardzo zadowolona z zakupów, dziękuję założycielce wątku smile
                              • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 17:10
                                kasiaszara napisała:

> Jak wszystko w paczce będzie ok. to będę baardzo zadowolona z zakupów, dziękuję założycielce wątku smile

Tylko założycielka wątku nie jest zbytnio zadowolona, bo u mnie nadal status "zamówienie złożone" uncertain Szczerze mówiąc to jestem wkurzona na podejście do klienta i kompletny brak kontaktu.
                                • okoani Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 19:27
                                  agnieszka77_11 napisała:

> kasiaszara napisała:
                                  >
                                  > > Jak wszystko w paczce będzie ok. to będę baardzo zadowolona z zakupów, dz
                                  > iękuję założycielce wątku smile
                                  >
                                  > Tylko założycielka wątku nie jest zbytnio zadowolona, bo u mnie nadal status "z
                                  > amówienie złożone" uncertain Szczerze mówiąc to jestem wkurzona na podejście do klient
                                  > a i kompletny brak kontaktu.
                                  To jakie książki zamawiałaś? Może naprawdę którejś nie mają? Tylko wtedy powinni się odezwać uncertain
                                  • podkowa_szczescia Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 19:30
                                    Na moje oko to powinni się odezwać bez względu czy mają jakieś braki czy nie, kultura tego wymaga a nie pozostawiać klienta bez żadnego echa.
                                    • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 19:32
                                      Podkowa, czy u Ciebie też cały czas "zamówienie złożone"?
                                      • podkowa_szczescia Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 20:01
                                        Też. Beznadzieja... Takiej ignorancji nie widziałam (poza merlinem smile)
                                        • agnieszka77_11 Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 20:09

> Też. Beznadzieja... Takiej ignorancji nie widziałam (poza merlinem smile)

Merlin przy tym to rewelacja. Przynajmniej coś tam napiszą smile
                                          • gaga-sie Re: Jaki macie status zamówień? 13.03.14, 21:22
                                            Moje jedno zamówienie też jeszcze w drodze, paczką ekonomiczną, więc czekam cierpliwie ( o ile status-"wysłane" nie jest wyłącznie w mailuwink) O drugim ciiiisza.
    • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 13:02
      Dostałam maila o zmianie statusu drugiej przesyłki na "wysłane". napisali,że nie mają jednej książki, w zamian wysłali inną. Mogę zwrócić, jak będę niezadowolona.
      • wroblica Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 13:16
        u mnie nadal status: zamówienie złożone.
        A najbardziej mnie wkurza ten brak kontaktu!
        • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 13:24
          Dokładnie, tutaj polegli. Ale jest nadzieja, przynajmniej wysyłają.
          • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 14:18
            U mnie też cały czas "zamówienie złożone" i zero informacji, kiedy zostanie wysłane. Do tego nikt nie odpowiada na maile, nikt nie odbiera telefonów. Porażka na całej linii.
            Nawet na facebooku nie zamieścili żadnej informacji o opóźnieniach w realizacji zamówień mimo, że wczoraj pojawił się jakiś nowy wpis ze zdjęciem.
            Trzem Sowom już podziękuję.
            • podkowa_szczescia Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 14:29
              Jak to łatwo pozostawić niesmak pomimo tak atrakcyjnej promocji... Im się to udało. Gratulacje!
              • tujolka dla uspokojenia nerwów 14.03.14, 16:25
                dostałam odpowiedź na kolejnego maila
                Dzień dobry,

Prosimy o chwilę cierpliwości. Przy obecnej promocji trochę przerosła nas ilość otrzymanych zamówień. Wszystkie zamówienia, które zostały opłacone i skompletowane, zostaną wysłane najpóźniej w poniedziałek.

Pozdrawiamy,

Trzy Sowy
                • podkowa_szczescia Re: dla uspokojenia nerwów 14.03.14, 17:06
                  Zapewne...

wysłałem z 6 maili i na żadnego odpowiedzi nie dostałem a ty aż kolejnego dostałaś. Wystarczyło podpisać się jako Trzy Sowy a nie ściemniać.
                  • agnieszka77_11 Re: dla uspokojenia nerwów 14.03.14, 17:13

> wysłałem z 6 maili i na żadnego odpowiedzi nie dostałem a ty aż kolejnego dosta
                    > łaś. Wystarczyło podpisać się jako Trzy Sowy a nie ściemniać.

Może napisałaś zbyt łagodne maile. Trzeba było ostro wink
                    U mnie też zero odpowiedzi na maile, a trochę ich poszło. Może odpisują na te "groźniejsze". Moje na razie były kulturalne wink
                  • tujolka Re: dla uspokojenia nerwów 14.03.14, 18:56
                    a nieładnie podkowo_szczescia - może najpierw dokładnie przeczytaj zanim postawisz zarzuty...
                    napisałam, że dostałam odpowiedź na kolejnego maila; a wysłałam 4; wszystkie grzeczne.
                    • agnieszka77_11 Re: dla uspokojenia nerwów 14.03.14, 19:01
                      Tujolka, a jaki masz status zamówienia?
                      • tujolka Re: dla uspokojenia nerwów 14.03.14, 19:11
                        jedno odrzucone i a drugie złożone;
                        to odrzucone to wg maila od niedobrej księgarni nie znaczy anulowane, tylko płatność PAYU nie przeszła (bo rzeczywiście nie przeszła i zrobiłam przelew)
                        • agnieszka77_11 Re: dla uspokojenia nerwów 14.03.14, 19:18
                          Jestem ciekawa czy do poniedziałku wszystko się wyjaśni.

Myślę, że już nie zrobią takiej promocji. Bo strzelili sobie nią w kolano.
                          • trzysowy Re: dla uspokojenia nerwów 21.03.14, 12:56
                            Drodzy Klienci,

Piszę w imieniu księgarni Trzy Sowy. Na wstępie pragnę przeprosić za wszelkie niedogodności i problemy związane z realizacją zamówień złożonych w trakcie promocji.
                            Państwa zainteresowanie ofertą przerosło nasze oczekiwania i - nie ukrywamy - odrobinę również nasze możliwości logistyczne.
                            Wszystkie zamówienia staramy się realizować z należytą starannością i możliwie jak najszybciej.

Małe sprostowanie:
                            W pierwszej kolejności realizujemy zamówienia OPŁACONE. Więc jeśli ktoś złożył zamówienie, a nie opłacił go, pracownicy księgarni nie zajmują się jego kompletowaniem do momentu otrzymania wpłaty.
                            Jeśli zamówienie opłacane jest po tygodniu lub więcej od jego złożenia, niektóre książki mogą być już niedostępne ze względu na wcześniejszą realizację zamówień OPŁACONYCH.
                            Kontakt telefoniczny z księgarnią jest dość trudny - za co przepraszamy. Dzieje się tak, ponieważ mając za mało rąk do pracy, staramy się skupić na realizacji zamówień bardziej niż na odbieraniu telefonów.
                            Sprawę wszystkich złożonych (i opłaconych) w trakcie promocji zamówień, które jeszcze nie zostały zrealizowane postaramy się wyjaśnić jak najszybciej i mamy nadzieję, że uda nam się odzyskać Państwa zaufanie.
                            Jeszcze raz najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności i zapewniamy, że nie wynikają one ze złej woli którejkolwiek z Trzech Sów.

Pozdrawiamy,

Trzy Sowy
                            • ewa-ef Re: dla uspokojenia nerwów 21.03.14, 13:06
                              Jak to więc jest, że mojego zamówienia z 9 marca, opłaconego 10 marca (przelew wewnętrzny mBanku) nadal nie ma? Zresztą, owszem, rozumiem, że ilość zamówień Państwa przerosła, że czasu na odebranie telefonu nie ma, ale chyba jakieś wyjaśnienie się klientowi należy? Ile czasu zajęłoby napisanie krótkiej informacji na stronie?
                              Może złej woli nie ma, ale przy takiej konkurencji, jaka obecnie jest na rynku księgarni internetowych, swoim podejściem, olewaniem strzeliliście sobie w stopę.
      • okoani Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 17:19
        gaga-sie napisała:

> Dostałam maila o zmianie statusu drugiej przesyłki na "wysłane". napisali,że ni
        > e mają jednej książki, w zamian wysłali inną. Mogę zwrócić, jak będę niezadowol
        > ona.
        hmm..trochę dziwna polityka...ciekawe jaką książkę na jaką Ci wymienili smile
        • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 17:28
          okoani napisała:

> hmm..trochę dziwna polityka...ciekawe jaką książkę na jaką Ci wymienili smile

Jakby nie mogli zadzwonić i ustalić czy ktoś chce tą inną książkę czy zwrot pieniędzy.
          • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 18:25
            No właśnie, sami zadecydowali... Nie dostanę " Wścibskich", za to wysłali mi " Kto pocieszy Maciupka".
            • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 18:26
              Acha, jeśli nie będę zadowolona z książki, proszą o odesłanie albo o kontakt big_grin
              • agnieszka77_11 Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 18:41
                Wymiana chyba całkiem ok. Cenowo na pewno nie jesteś stratna, bo Wścibscy tańsza.

zakladka-do-ksiazki.blogspot.com/2013/04/kto-pocieszy-maciupka-tove-jansson.html
                Bałabym się odesłać, bo jeszcze o odzyskanie kasy walczyłabym przez rok big_grin
                • gaga-sie Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 18:49
                  Też tak pomyślałam, zostawię ją, nawet mi napisali,że nie muszę dopłacaćwink
                  • jesuisunpapillon Re: Do 15.03 - 45% rabatu na książki w Trzech Sow 14.03.14, 20:42
                    Mi też wysłali takie info, że nie mają jednej książki i wysłali co innego.
                    • gaga-sie Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 19:55
                      J.w. Książki cudnie wydane, szczególnie polecam " Gdzie jest moja siostra Książka wręcz bajkowa.
                      • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 20:52
                        A u mnie nadal cisza sad
                        • gaga-sie Re: Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 21:47
                          Myślę,że dostaniesz, pewnie nie mogą czegoś skompletować i dlatego takie przesunięcie. Co oczywiście ich nie tłumaczy, bo tak się sprawy nie załatwiauncertain
                          • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 22:04
                            Z pewnością było to moje ostatnie zamówienie w Trzech Sowach. Myślę, że po takiej akcji stracili masę klientów. Jak robią większe akcje promocyjne to powinni być na nie przygotowani. A jak nie byli do końca to ładnie byłoby przekazać klientom jakąkolwiek informację o opóźnieniu dostaw. Nawet Merlin potrafi odpowiadać na maile i z dodzwonieniem się chyba też nie ma większego problemu. W czasach takiej konkurencji każdemu powinno zależeć na pozyskaniu i utrzymaniu klienta. Najwyraźniej Trzy Sowy mają inne podejście do tego. A szkoda.
                            • gaga-sie Re: Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 22:37
                              Ja też już tam nie kupię, szkoda nerwów.
                              • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 22:44
                                Przyszły już do Ciebie oba zamówienia?
                                • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 22:47
                                  Oj sorki, przeoczyłam smile Tylko jedno. Ciekawe, kiedy dostaniesz drugie.
                                  • gaga-sie Re: Jedno zamówienie dotarło 16.03.14, 22:51
                                    Już wysłane, to drugie jest z zamienioną pozycją. Myślę,że jutro-pojutrze dotrze.
                            • okoani Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 09:04
                              A ja myślę, że jeśli znów zrobią promocję 40-50%, to będzie masa zamówień i tylko niektórzy rzeczywiście nic więcej nie zamówią. Aczkolwiek brak kontaktu jest baaardzo złym prognostykiem na przyszłość, bo przecież jaki problem napisać 1 maila i rozesłać choćby do 100 nadawców? Albo napisać wielką czcionką na stronie - przepraszamy, będą opóźnienia... Przykre tylko, że sama dałaś nam cynk, niektórzy mają już zamówienia (w tym ja), a Ty nadal czekasz...
                            • podkowa_szczescia Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 10:29
                              A może o taką reklamę im chodziło...
                              • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 11:02

> A może o taką reklamę im chodziło...

Dobrze czy źle?! Ważne, żeby zapamiętali big_grin
                                • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 11:05
                                  U mnie cały czas status "zamówienie złożone".
                                • podkowa_szczescia Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 11:05
                                  Ale nerwy człowieka biorą... Kasa wydana a książek ani widu ani słychu.
                                  • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 11:13
                                    Niestety i nie wiadomo na czym się stoi i co robić.
                                    • kasiaszara Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 11:59
                                      Do mnie zamówienie dotarło dzisiaj, trochę się zaniepokoiłam, bo z adnotacją, że było przepakowywane na poczcie, okazało się, że koperta bąbelkowa, w którą były włożone książki pękła i musieli dać dodatkowe opakowanie. Swoją drogą nie wpadłabym na pomysł, żeby takie duże i ciężkie książki, które zamówiłam, wpakować do koperty. Na szczęście książki w komplecie i dobrym stanie.
                                      • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 12:06
                                        Kasiu, a jaki masz status na stronie Sów? Cały czas łudzę się tym, że jednak zamówienie wysłali.
                                        • sikooorka Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 12:07
                                          Ja też się łudzę. A na stronie nadal "zamówienie złożone".
                                          • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 12:29
                                            Sikooorka, męczysz ich mailami? Ja wysłałam już całą masę, ale zero odzewu. Telefon też milczy.
                                            • sikooorka Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 13:15
                                              Te telefony w tej chwili bardziej męczą mnie.
                                              Bo oni nie odbierają uncertain
                                              Dziś już odpuszczam, mój syn ma urodziny i zaraz zaczynamy świętowanie smile
                                              Ale jutro chyba się założę konto na fb i tam ich trochę ponękam.
                                        • kasiaszara Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 12:10
                                          Status :"Zamówienie wysłane". Dalej nie można się do nich dodzwonić? Jeśli tak, to faktycznie poszli po bandzie....
                                          • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 12:12
                                            Nadal nie można się dodzwonić, na maile nie odpowiadają. A status "zamówienie złożone" mimo że zostało opłacone w zeszłą niedzielę.
                                            • okoani Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 13:33
                                              Kompletnie nie rozumiem tego braku kontaktu...przecież przez tydzień już się trochę ogarnęli i mogliby poodpowiadać uncertain Jeśli robiłyście duże zamówienia, to się nie dziwię, że się denerwujecie, bo to duże pieniądze...
                                              • gaga-sie Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 15:40
                                                Moje drugie zamówienie dzisiaj dotarło,książki piękne, ale nigdy więcej.
                                                Trzymam kciuki, żebyście już wreszcie dostały swoje.
                                                • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 15:51
                                                  Szczęściara wink
                                                  • gaga-sie Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 16:02
                                                    https://emotikona.pl/emotikony/pic/usmiech.gif
                                                  • podkowa_szczescia Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 16:14
                                                    Nie pozostaje nic innego jak czekać, bo przecież i tak nie wyczarujesz maila z informacją zwrotną o Twoim zamówieniu. Brawo Trzy Sowy!
                                                  • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 16:17
                                                    Może do Bożego Narodzenia wyślą ...
                                                  • agnieszka77_11 Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 16:22
                                                    I co z tymi zapewnieniami (które otrzymała Tujolka), że wszystkie opłacone i skompletowane zamówienia zostaną wysłane najpóźniej w poniedziałek?!!!
                                                  • podkowa_szczescia Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 16:29
                                                    Może jest jedną z trzech sów big_grin
                                                  • tujolka Re: Jedno zamówienie dotarło 17.03.14, 17:30
                                                    albo dotrzymają słowa, albo nie dotrzymają - jeszcze kilka godzin poniedziałku zostało... a statusy moich zamówień niestety bez zmian
                                                  • jesuisunpapillon Dotarło 17.03.14, 19:59
                                                    ja już przesyłkę otrzymałam smile
                                                  • agnieszka77_11 Re: Dotarło 17.03.14, 20:30
                                                    jesuisunpapillon napisała:

> ja już przesyłkę otrzymałam smile

A na stronie masz też "wysłane"? U mnie status się na razie nie zmienił.
                                                  • jesuisunpapillon Re: Dotarło 18.03.14, 17:31
                                                    tak zmieniło się na wysłane w dniu wysyłki
                                                  • ewa-ef Re: Dotarło 19.03.14, 10:36
                                                    Czy oprócz mnie ktoś jeszcze czeka na swoje zamówienie?
                                                  • podkowa_szczescia Re: Dotarło 19.03.14, 11:01
                                                    Ja czekam !
                                                  • sikooorka Re: Dotarło 19.03.14, 11:05
                                                    Ja też.
                                                  • ewa-ef Re: Dotarło 19.03.14, 11:19
                                                    A status jaki macie?
                                                  • sikooorka status 19.03.14, 11:59
                                                    "złożone" sad
                      • gaga-sie Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 17.03.14, 22:03
                        Tak sobie dzisiaj wnikliwie poczytałam tą książkę ( i obejrzałam), mam mieszane uczucia i nad nią rozmyślam.
                        Wcześniej urzekły mnie bogate, bajkowe ilustracje, tekst pomijaliśmy, ponieważ jest dość trudny dla naszego 3,5 latka. Jest pełen metafor i mam wrażenie, że przekład zrobiony jest chyba dosłownie, bo momentami nie wiem, jak miałabym go dziecku przetłumaczyć. Ilustracje też metaforyczne, miejscami straszne ( wyszczerzone psy, postaci różnej wielkości, takie z dreszczykiem). Na jednej ilustracji krówki/byczki wyluzowane, z puszkami (piwa). Ale rozłożył mnie obrazek, jak jakieś trolle w habicikach próbują zdekoncentrować grającego w golfa, robią miny, jeden robi gest Kozakiewicza, a kolejny, odwrócony świeci tyłkiem...Autor musiał chyba coś palić, pisząc tą książkę, i robiąc do niej ilustracje ( podobno powstawała przez długie lata, z przerwami).
                        Książka zebrała jakieś nagrody, ktoś ją docenił, więc walory artystyczne posiada, ale czuję się w obowiązku rozszerzyć opinię, skoro ją poleciłam.
                        • agnieszka77_11 Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 17.03.14, 22:17
                          W przypadku tej książki najpierw powstały rysunki, a później tekst dlatego ten tekst jest może często naciągany. Czytałaś serię o Findusie i Pettsonie? Tam też można podziwiać wyczyny Svena Norqvista. Mi się akurat podobają te jego rysunki. Myślę, że facet ma wyobraźnię wink
                          • gaga-sie Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 17.03.14, 23:20
                            Nie czytałam, być może to pierwsze zetknięcie z tego typu literaturą mnie zadziwiło. Nie mówię, że mi się nie podoba, ale w takiej czystej formie dla mojego synka jest za trudne. Chociaż ilustracje baaardzo go wciągnęły i upomina się o książkę. Wolałam doprecyzować opinię, bo nie każdemu może się podobać.
                            Ale książka przepięknie wydana, a świat w niej zamieszczony magiczny.
                            Mamy teraz kilka nowych pozycji, więc będziemy sobie dawkować przyjemnoścismile
                            • agnieszka77_11 Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 18.03.14, 00:09
                              Polecam www.pettsonifindus.pl/
                              • gaga-sie Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 18.03.14, 07:27
                                Eeee, to fajniutkie jest!
                                • agnieszka77_11 Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 18.03.14, 08:42
                                  My bardzo lubimy Pettsona i Findusa. Nie mamy jeszcze wszystkich części w naszej domowej biblioteczce. Powiedziałam sobie, że jak będzie kiedyś dobra promocja na resztę ksiażek to dokupię, aby mieć komplet, ale niestety ciągle jakieś promo i muszę decydować co brać, a co ma jeszcze czekać. I chyba powinnam się odłączyć od internetu, bo za dużo kasy wydaję na książki. wink
                                  • podkowa_szczescia Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 18.03.14, 08:50
                                    Wy tu gadu gadu a jak się mają Trzy Sowy? Co słychać, czy nic nie słychać, bo u mnie cisza...
                                    • agnieszka77_11 Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 18.03.14, 08:59
                                      Cisza, niestety. A wczoraj dostałam sms'a, że zostało już wysłane do paczkomatu moje piątkowe zamówienie, które złożyłam w Czytam. Trzy Sowy dalej sobie lecą w kulki i telefon milczy. Dziwi mnie ten ich sposób postępowania przy takiej konkurencji jaka jest w przypadku księgarni internetowych.
                                      Sporo osób juz dostało swoje zamówienia. Pozostaje mi wierzyć, że do realizacji mojego jest coraz bliżej. Gdy nie dostanę kasy ani ksiażek to na pewno sprawy nie zostawię.
                                      • podkowa_szczescia Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 18.03.14, 09:03
                                        Na jaką kwotę zamówiłaś?
                                        • agnieszka77_11 Re: Odnośnie książki "Gdzie jest moja siostra" 18.03.14, 09:09
                                          niecałe 100.
                                      • sikooorka U mnie też cisza 18.03.14, 09:05
                                        niestety sad
                                        • agnieszka77_11 Re: U mnie też cisza 18.03.14, 09:18
                                          Ja już więcej u nich nie zamówię.
                                        • ewa-ef Re: U mnie też cisza 18.03.14, 09:28
                                          U mnie też cisza sad Wysłałam wczoraj maila, ale cóż...
                                          • katharina-0 Re: U mnie też cisza 18.03.14, 16:29
                                            Dostałam po tygodniu w końcu maila, że zmienili status zamówienia na "wysłane" i tu cytuję: "W razie pytań, jesteśmy do Twoich usług"...
                                            • podkowa_szczescia Re: U mnie też cisza 18.03.14, 16:34
                                              Dowcip miesiąca!!!! big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                            • podkowa_szczescia Re: U mnie też cisza 18.03.14, 16:36
                                              Dobrze, że przy tym wszystkim chociaż humor ich nie odpuszcza wink
                                              • ewa-ef Re: U mnie też cisza 18.03.14, 16:39
                                                A ja Wam powiem, że mnie już humor opuścił. I chociażby sprzedawali książki za 1 zł, to już nigdy tam nic nie kupię. No bez przesady, rozumiem zawalenie zamówieniami, ale to, że nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile, nie zamieścili żadnej informacji na stronie, to jest gruba przesada.
                                                • podkowa_szczescia Re: U mnie też cisza 18.03.14, 16:40
                                                  To nie jest gruba przesada to jest chamstwo i zniewaga klienta!
                                                  • ewa-ef Re: U mnie też cisza 18.03.14, 16:43
                                                    A w ogóle można coś z tym robić? Na FB ktoś napisał o tym, jak traktują klientów, zero reakcji.
                                                  • tujolka U mnie zmiany 18.03.14, 17:04
                                                    dzisiaj - zmiana statusów na wysłane
                                                  • agnieszka77_11 Wowowowowow 18.03.14, 17:26
                                                    w końcu wysłali !!!
                                                  • podkowa_szczescia Re: Wowowowowow 18.03.14, 17:37
                                                    Niesamowite! Przynajmniej dotrzymują obietnicy, nieważne kiedy, ważne że smile
                                                  • ewa-ef Re: Wowowowowow 18.03.14, 17:43
                                                    A u mnie bez zmian sad
                                                    Ale nie zgadzam się z powyższym, jakość obsługi jest dla mnie ważna.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Wowowowowow 18.03.14, 17:51
                                                    W ogóle o jakości to nie ma nawet co wspominać, bo jest zerowa. To czekamy nadal...
                                                  • agnieszka77_11 Re: Wowowowowow 18.03.14, 17:56

> W ogóle o jakości to nie ma nawet co wspominać, bo jest zerowa. To czekamy nad
                                                    > al...

Ciekawe ile osób zdecyduje się zrobić u nich ponownie zakupy.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Wowowowowow 18.03.14, 18:03
                                                    Pewnie większość z tych narzekających wink
                                                  • sikooorka Szczęściary! 18.03.14, 20:22

Moje nadal "złożone".
                                                    Ale dajecie mi nadzieję, że kiedyś dotrze.
                                                    Chyba, że właścicielka dokona jeszcze zmiany w zamówieniu ( jak ktoś tu opisywał) i wyśle coś innego niż kupiłam.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Szczęściary! 18.03.14, 20:37
                                                    Jak można wysyłać coś innego bez żadnego uzgodnienia?!
    • sikooorka Jakieś zmiany? 20.03.14, 12:19

Macie info o wysyłce?
      U mnie wciąż "zamówienie złożone"
      • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 20.03.14, 12:23
        U mnie bez zmian, tyle, że raz miałam zmieniany statu na "w trakcie realizacji". Moja frustracja rośnie sad
        • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 11:22
          Czy komuś, kto wcześniej nie dostał, przysłali książki?
          Dziewczyny, co można z tym zrobić, gdzie to zgłosić?
          • sikooorka Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 11:37
            Można odczekać 30 dni ( tyle wg polskiego prawa ma sprzedawca na wysłanie towaru- o ile się nie mylę) a potem zgłosić sprawę na policję. Ja tak zamierzam zrobić. Dawno mnie tak nikt nie wkurzył.

Można też przejść się do księgarni osobiście, o ile się mieszka w Warszawie.
            Można narobić szumu na profilu Trzech Sów na fb.
            I to wszystko co możnasmile
            • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 11:41
              sikooorka napisała:

> Można odczekać 30 dni ( tyle wg polskiego prawa ma sprzedawca na wysłanie towar
              > u- o ile się nie mylę) a potem zgłosić sprawę na policję. Ja tak zamierzam zrob
              > ić. Dawno mnie tak nikt nie wkurzył.
              >
              > Można też przejść się do księgarni osobiście, o ile się mieszka w Warszawie.
              > Można narobić szumu na profilu Trzech Sów na fb.
              > I to wszystko co możnasmile

No to jeszcze trochę do 30 dni. A jakiś Rzecznik Praw Konsumenta? Jeśli nic nie zrobią, to też zgłoszę na policję, mnie też dawno tak nikt nie rozsierdził.
              W Warszawie nie mieszkam, na fb nie mam konta, ale kto wie, może założę.
              • sikooorka Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 11:44
                Wiesz, zaczęłam szukać i wcale nie jestem pewna , że to rzeczywiście 30 dni. Teraz nie mam czasu , żeby to sprawdzić, ale poszperam wieczorem. Z Rzecznikiem to też niezły pomysł.
                Gdyby nie ten brak kontaktu, byłabym im skłonna wybaczyć opóźnienia. W końcu róźne rzeczy się zdarzają. Ale takie totalne olewanie klientów , maili, telefonów -doprowadza mnie do szału...!
                • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 11:52
                  Mnie też właśnie o ten brak kontaktu chodzi, od nikogo chyba nie odebrali telefonu, na maila może jednej osobie odpisali. Bez przesady, Aros, gdy ma dzień spóźnienia, wysyła maila. Można? Można.
                  • katharina-0 Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 20:53
                    Książki dotarły, właściwe i w dobrym stanie (mimo przesyłki w zwykłej kopercie bąbelkowej, fakt, że wielkiej). Ale to czekanie było frustrujące, szkoda, że tak lekceważą klientów.
                    • gaga-sie Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 21:03
                      Myślę,że te nieszczęsne książki dotrą do wszystkich, ale szkoda nerwów osób oczekującychsad
                      • agnieszka77_11 Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 21:36
                        gaga-sie napisała:

> Myślę,że te nieszczęsne książki dotrą do wszystkich, ale szkoda nerwów osób ocz
                        > ekującychsad

Szczególnie, gdy ktoś chciał sprezentować je na jakąś okazję, która minęła uncertain
                        Dobrze, że w końcu pojawiła się jakaś informacja z wyjaśnieniem od Sów. Ja ostatnio złożyłam zamówienie w Czytam.pl i jestem mega zadowolona z tempa realizacji zamówienia. Aros i Bonito zresztą też są super.
                        • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 21:48
                          Ja też kupowałam raz w czytam.pl i byłam bardzo zadowolona, Aros też porządny. A w Trzech Sowach już naprawdę nic nie kupię, bo to wyjaśnienie trochę pokrętne, zamawiałam w niedzielę, opłaciłam w poniedziałek, a książek ani widu ani słychu.
                          • sikooorka Re: Jakieś zmiany? 21.03.14, 23:43
                            Ja dziś się w końcu dowiedziałam na czym polega problem z moim zamówieniem. Otóż wg. właścicielki Trzech Sów problem z moim zamówieniem polega na tym, że kupionych przeze mnie książek to oni zasadniczo nie mają. Ale proponują mi inne big_grin
                            Jak to miło z ich strony, nieprawdaż? Wzruszająca troska o klienta, której jednakże nie doceniłam.
                            Włascicielka ze zrozumieniem przyjęła moją decyzję o zwrocie pieniędzy i zapewniła, że w ciagu tygodnia(!) wrócą na moje konto. Ciekawe ile tak naprawdę będę czekać?

P.S. Zamówiłam już to samo w Arosie. W poniedziałek wyślą, we wtorek odbiorę z Paczkomatu. A Trzem Sowom długiej kariery w necie nie wróżę.
                            • gaga-sie Re: Jakieś zmiany? 22.03.14, 00:36
                              A jak udało ci się skontaktować???
                              • sikooorka Kontakt 22.03.14, 07:55
                                Wysłałam kilka coraz mniej uprzejmych maili i wiadomości na fb. Pani raczyła odpisać na jedną z nich.
                            • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 22.03.14, 08:03
                              A podejrzewam, że zamówienie złożone i opłacone w pierwszych dniach wyprzedaży, co? Pewnie dowiem się tego samego, mimo, że wyjaśnienia Trzech Sów tu zamieszczone podają, że książek nie dostaną ci, którzy opłacili zamówienie później.
                              Poza tym, widziałyście? Wykasowali z fb info o tej promocji, a co za tym idzie niepochlebny komentarz.
                              • gaga-sie Re: Jakieś zmiany? 22.03.14, 08:41
                                Faktycznie, na FB pojawiła się informacja:
                                Drodzy Czytelnicy,

Wszystkich, którzy złożyli zamówienia w trakcie promocji - 45% uspakajamy - zamówienia są realizowanewink. Zainteresowanie promocją i ilość złożonych zamówień przeszła nasze oczekiwania i odrobinę również nasze możliwości logistyczne. Ale prosimy się nie niepokoić. Sowy działają, są odrobinę zasypane pracą, ale zrealizują Wasze zamówienia!
                                Za wszelkie opóźnienie przepraszamy. Wszystkie wątpliwości i niejasności postaramy się wyjaśnić jak najszybciej. Odpowiemy też na wszystkie zaległe maile. Na odpowiedź na FB będzie trzeba poczekać trochę dłużej, dlatego sugerujemy wszystkie pytania kierować na adres: kontakt@trzysowy.pl
                                WAŻNA INFORMACJA: W pierwszej kolejności realizujemy zamówienia OPŁACONE. Jeśli zatem złożyłeś zamówienie, a nie dokonałeś wpłaty, musisz liczyć się z tym, że realizacja zamówienia się przedłuży, a część tytułów może okazać się niedostępna. Wszystkie zamówienia ZACZYNAMY KOMPLETOWAĆ PO OTRZYMANIU WPŁATY.

W razie pytań prosimy o kontakt mailowy nie telefoniczny. Pakujemy wasze paczki i możemy nie być dostępne pod telefonem.

Odbiory osobiste nie są niestety aktualnie możliwe.
                                • sikooorka FB 22.03.14, 10:56
                                  w ogóle kasują negatywne posty!
                                  Mój też wykasowali.
                                  Żenujące!
                              • sikooorka Re: Jakieś zmiany? 22.03.14, 10:52
                                Dokładnie.
                                Zamówienie z 9 marca, z godziny 9 rano. Opłacone w momencie zakupu.
                                • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 12:25
                                  Ktoś jeszcze czeka? Ale mam nerwa.
                                  • podkowa_szczescia Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 12:43
                                    Ja nadal czekam...
                                    • yvon-nee Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 13:21
                                      Mi wysłali ponoć w piątek po mailowej interwencji. O dziwo wysłałam jednego uprzejmego maila z pytaniem kiedy moje zamówienie zostanie zrealizowane i od razu odpowiedzieli. Cud. No to czekam... Aha, mi też wymienili jedną książkę na inną bo tamtej już nie mieli na stanie... Chyba jednak wolałabym żeby zwrócili pieniądze po prostu.
                                      • agnieszka77_11 Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 16:37
                                        2 tygodnie minęły i jeszcze nie zostały zrealizowane wszystkie zamówienia??? Trochę, a raczej bardzo, kiepsko. Mi udało mi się zrobić jeszcze małe zamówienia na Czytam i Bonito i wszystko już mam. Wysyłka błyskawiczna.
                                        • podkowa_szczescia Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 16:40
                                          Jak książki nie dotrą do piątku sprawę zgłaszam na policję.
                                          • yvon-nee Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 16:54
                                            Podkowa_szczęścia a probowalas się z nimi kontaktowac? Teraz pewnie nie mają takiego nawalu maili. Do mnie dziś doszło. Po 2 tygodniach... Ale.wszystko ok. Książki super. Dobrze że nie potrzebowałam ich na.jakąś okazję bo taki długi czas oczekiwania to.masakra jakas...
                                            • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 17:06
                                              yvon-nee napisała:

> Podkowa_szczęścia a probowalas się z nimi kontaktowac? Teraz pewnie nie mają ta
                                              > kiego nawalu maili. Do mnie dziś doszło. Po 2 tygodniach... Ale.wszystko ok. Ks
                                              > iążki super. Dobrze że nie potrzebowałam ich na.jakąś okazję bo taki długi czas
                                              > oczekiwania to.masakra jakas...

Ja próbowałam, wysłałam 3 maile, na żaden mi nie odpowiedzieli.
                                              Podkowo, ja też zgłaszam na policję, a wcześniej zainteresuję też odpowiedniego rzecznika.
                                              • agnieszka77_11 Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 17:11
                                                Telefonu nadal nie odbierają?
                                                • podkowa_szczescia Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 17:38
                                                  Nie odbierają.
                                                  • sikooorka Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 20:24
                                                    A ja czekam na zwrot pieniędzy.
                                                    Jak nie przyjdzie do czwartku, też sie przespaceruję na komendę.
                                                    Dla mnie to zwykli naciągacze. Dobrze, ze stąd nie mogą usuwać postów big_grin
                                                  • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 21:36
                                                    sikooorka napisała:

> A ja czekam na zwrot pieniędzy.
                                                    > Jak nie przyjdzie do czwartku, też sie przespaceruję na komendę.
                                                    > Dla mnie to zwykli naciągacze. Dobrze, ze stąd nie mogą usuwać postów big_grin

Właśnie im to dziś napisałam big_grin
                                                  • afroddytta Re: Jakieś zmiany? 24.03.14, 22:19
                                                    Ja tez czekam, zamowienie złożone i opłacone od razu i od razu dostałam maila, ze jednej pozycji brak czy wymieniam czy czekam, napisałam ze mi wszystko jedno. Pisałam potem jeszcze zapytanie jak tam przesyłka i cisza. Co robić? A co jest pod ich adresem, bo mam warszawski- można tam jechać? Jak się z nimi kontaktować, nie uśmiecha mi się teraz latanie za odzyskaniem kasy uncertain kurcze pierwszy raz trafiam na takie coś.
                                        • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 26.03.14, 12:00
                                          16-ty dzień od wpłaty i wielkie nic, zero kontaktu, nie odpisują na maile, książek nie ma, pieniędzy nie ma. Chamstwo i oszustwo.
                                          • sikooorka Re: Jakieś zmiany? 26.03.14, 20:11
                                            I kolejny negatywny wpis na fb usunięty!
                                            • ewa-ef Re: Jakieś zmiany? 26.03.14, 20:22
                                              Żenada roku. Dziewczyny, może któraś z Was jest z Warszawy i podeszłaby tam? Nie straciłam tam dużo, bo 30 kilka złotych, ale sam fakt mnie do szewskiej pasji doprowadza.
                                              • afroddytta Re: Jakieś zmiany? 26.03.14, 20:50
                                                Ja pisałam, ode mnie to bardzo daleko, ale nie wiem czy to ma sens tam jechać, tam coś jest, to nie jest mieszkanie prywatne? Ja będę na pewno w okolicy najpóźniej 10 kwietnie, jeśli sytuacja się nie poprawi mogę pójść-jakiś zbiorowy protest zanieść wink Napiszcie jakby co czego tam żądać itd.
                                                • sikooorka Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 07:13
                                                  Kto jeszcze z tego wątku?
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 08:03
                                                    Na tym wątku to chyba 3, ja, podkowa i afrodytta. I Ty jeśli nie odeślą pieniędzy.
                                                  • joagraba Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 08:49
                                                    Mnie też możecie doliczyć. Niestety.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 09:19
                                                    Pani Ciołkiewicz, chyba nie zdaje sobie sprawę czym jej to grozi. Jedno jest pewne, nazwisko jest adekwatne do sposobu załatwiania spraw związanych z klientem. Nie wiem jakim trzeba być ciołkiem, żeby nie starać się w żadnej sposób z klientem nie skontaktować. Telefon nadal nikt nie odbiera i na maile nikt nie odpowiada. Brawo p. Ciołkiewicz, brawo! Tak się kończy żywot trzech sów...
                                                  • sikooorka Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 09:21
                                                    Dokładnie smile
                                                    Ja np. zamierzam zgłosić sprawę policji.
                                                    Nieważne że kwota stosunkowo nieduża. Pani mnie tak wkurzyła, że pójdę do nich w poniedziałek z prawdziwą przyjemnością. Przynajmniej jej trochę nerwów napsuję big_grin
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 09:28
                                                    Mamy 5 osób, może jeszcze ktoś się zgłosi, można pójść i może podciągnąć pod zbiorowe oszustwo?
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 09:37
                                                    Czy ktoś w ogóle tam kiedyś zajrzał stacjonarnie i wie, jak czynny jest sklep?
                                                  • sloneczko04 Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 09:43
                                                    a ja w sumie nie wiedzieć dlaczego zrezygnowałam z zamowienia..intuicja he he.Przed zapłaceniem napisałam maila z prośbą o anulowanie ..oczywiście bez żadnej odpowiedzi...ale płatności nie dokonałam.Kupiłam co chciałam w Bonito ...mam nadzieję,że wszystkie Wasze zamowienia zrealizują
                                                  • afroddytta Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 11:37
                                                    Pójdę na pewno, ale chyba przez 10 kwietnia nie dotrę tam, a może jeszcze cudem uwiną się do tego czasu w moim zamówieniem (to ironia oczywiście wink)
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 27.03.14, 14:16
                                                    I znów komentarze usunięte. Powiedzcie same, gdyby nie byli oszustami, wyjaśniliby sytuację, odpowiadając na komentarz, a nie usuwali, prawda? Ja bym tak zrobiła, gdybym nie miała nic na sumieniu. Przecież oni czytają też to forum.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 28.03.14, 09:21
                                                    Sprawa została przekazana do mediów.
                                                  • sikooorka Re: Ile jest oszukanych osób? 28.03.14, 11:51
                                                    A ja się właśnie zastanawiałam czy nie napisać do Samcika smile
                                                    supermarket.blox.pl/html
                                                    Lubię go czytać a on przynajmniej ostrzegłby innych potencjalnych klientów.
                                                    Pewnie w sobotę usiądę i coś napiszę.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 28.03.14, 12:51
                                                    Możesz powołać się na forum, jak trzeba będzie to masz moje poparcie.
                                                  • sikooorka Re: Ile jest oszukanych osób? 28.03.14, 13:42
                                                    Dzieki smile
                                                    Ja wiem, ze takich spraw jest tysiace. Ale moze jesli zacznie sie wszystkie przypadki naglasniac i zglaszac odpowiednim organom, to kolejni tzw "przedsiebiorcy" troche rusza pusta lepetyna i dojda do wniosku, ze oszustwo zwyczajnie nie poplaca. I wszystkim nam sie bedzie zyło/ kupowalo lepiej :d

p.s.sorki za brak polskich znakow. laptop mi sie psuje.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 15:27
                                                    Moje też, ja czekam te 30 dni i zgłoszę na policję.
                                                  • sikooorka Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 16:49
                                                    Mąż podrzucił mi niezły pomysł.Żeby nie pisać do Samcika i wstrzymać się z policją. Za to napisać grzeczne maile do znajomych p. Natalii z fb ( ma swój prywatny profil) z prośbą o pomoc w tej ,jak to ujął, "niezręcznej sytuacji" big_grin
                                                    Podziałałoby? Jak myślicie?
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 16:56
                                                    sikooorka napisała:

> Mąż podrzucił mi niezły pomysł.Żeby nie pisać do Samcika i wstrzymać się z po
                                                    > licją. Za to napisać grzeczne maile do znajomych p. Natalii z fb ( ma swój pr
                                                    > ywatny profil) z prośbą o pomoc w tej ,jak to ujął, "niezręcznej sytuacji" :
                                                    > D
                                                    > Podziałałoby? Jak myślicie?

Nie mam pojęcia, czy by podziałało. Ale spróbować można, tylko nie mam konta sad Tylko, żeby za chwilę nie było tak, że ona tych znajomych poukrywa. Niezłe jaja, swoją drogą, księgarnia jest już te 2 lata, w tym "kontrowersyjnym" zamawianiu przecież części osób zrealizowali, pani jest znana z nazwiska i takie coś? Nie ogarniam.
                                                  • agnieszka77_11 Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 17:38
                                                    Sikooorka, nadal nie zwrócili Ci obiecanych pieniędzy?! Tyle czasu minęło, więc powinni się już nieco ogarnąć. Mam nadzieję, że sprawa skończy się pozytywnie dla wszystkich, którzy zakupili książki u Sów.

Z tego co widzę u nich na fejsie to zawalili nie tylko wysyłkę ostatnich zamówień, ale także wysyłkę nagród w konkursie. Ktoś upomina się o swoją nagrodę wygraną 21 lutego: "Trzy Sowy chciałabym zapytać kiedy dotrze do mnie książka wygrana w konkursie 21 lutego 2014 roku w grupie Mamusie Łaczmy Się?".

Także na Allegro sukcesu nie odnieśli, bo konto jest zawieszone. allegro.pl/show_user.php?uid=24758416

• sikooorka Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 17:58
                                                    Moim zdaniem pani ma problemy. Ze sobą, z organizacją i z finansami.
                                                    I mam nadzieję, że długo ten cały interes nie pociągnie.
                                                  • agnieszka77_11 Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 18:01
                                                    sikooorka napisała:

> I mam nadzieję, że długo ten cały interes nie pociągnie.

Przy takim podejściu do klienta z pewnością nie.
                                                  • okoani Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 18:46
                                                    Jak ja się cieszę, że się załapałam na realizację zamówienia. Ale właścicielce się dziwię... myśli, że jak będzie milczeć, to sprawa się rozejdzie "po kościach"? Przecież jaki był problem, by tamtą promocję przerwać, gdy tylko zobaczyli jakie jest zainteresowanie?
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 18:02
                                                    I co robimy? Proponujke zbiorowy pozew na Policje.
                                                  • sikooorka Re: Ile jest oszukanych osób? 29.03.14, 18:23
                                                    Do zbiorowego potrzebne jest 10 osób uncertain
                                                  • agnieszka77_11 Re: Ile jest oszukanych osób? 30.03.14, 17:34
                                                    I jeszcze jeden komentarz z facebooka. Póki co żaden nie skasowany "Do dzisiaj nie dostaliśmy z synkiem nagrody za konkurs u Graficznie Zakreceni".
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 30.03.14, 22:50
                                                    Czy ktoś z osób, których zamówienie nie zostało zrealizowane mieszka w Warszawie i może udać się pod wskazany adres? Czy pani Sowa zwinęła interes i już jej tam nie ma?
                                                  • cielecinka Re: Ile jest oszukanych osób? 31.03.14, 08:01
                                                    Dziewczyny jestem w szoku, że nie macie swoich przesyłek. Ja też zrobiłam zamówienie i to spore , bo chyba na 190 zeta w tej słynnej promocji. Wpłaciłam pieniądze, po jakimś tygodniu dostałam info , że przygotowywują paczkę a po 2,5 tygodniach miałam książki w domu.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 31.03.14, 08:28
                                                    Może taki był zamysł? Oszukać na tych mniejszych, żeby szumu nie było, żeby machnąć ręką. Wysłałam dziś 7 maila i czekam.
                                                  • okoani Re: Ile jest oszukanych osób? 31.03.14, 08:30
                                                    Ja się dziwię, że jeszcze nikt z Warszawy nie przeszedł się do siedziby... To już powoli przestaje wyglądać na zwykłe "przekroczenie wyobrażenia o wielkości promocyjjnych zamówień"...
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 31.03.14, 11:02
                                                    Pytanie tylko, czy jest ktoś z Warszawy, kto przesyłki nie otrzymał. Mnie interesuje tylko, czy ta siedziba tam jest?
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 31.03.14, 11:08
                                                    afrodytta pisała, że jest z Warszawy
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 31.03.14, 11:42
                                                    To niech afrodyta da znać, czy to tam jeszcze stoi, najwyżej wezmę urlop i wykorzystam go na odzyskanie swoich pieniędzy.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 01.04.14, 10:15
                                                    Co robimy z ciolkiem?
                                                  • afroddytta Re: Ile jest oszukanych osób? 01.04.14, 10:25
                                                    Jak pisałam będę tam 10 kwietnia. Myśle, ze zrobię tak, wiem ze tak sie postępuje przy zaleganiu np. Z opłata za lokal itp. Napisze pismo ze daje np 3 dni na oddanie kasy inaczej sprawę kieruje na policję- jeszcze nie wiem jak dokładnie, to już mi prawnik napisze. Nie wiem czy mogę np wasze takie pisma zanieść czy chcecie wysłać. Więcej prawniczych szczegółów poznam w piątek to postaram sie napisać co sie da zrobić.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 01.04.14, 10:38
                                                    To poinformuj nas jak możesz co z tym fantem zrobić.
                                                  • sikooorka Zwrot pieniędzy 02.04.14, 13:33
                                                    Dostałam dziś maila z potwierdzeniem wykonania przelewu.
                                                    Niby wszystko skończyło się dobrze, ale ogromny niesmak pozostał.
                                                    A jak u Was?
                                                  • podkowa_szczescia Re: Zwrot pieniędzy 02.04.14, 15:00
                                                    jakiego masz maila?
                                                  • sikooorka Re: Zwrot pieniędzy 02.04.14, 16:28
                                                    pisz na gazetową smile
                                                  • podkowa_szczescia Re: Zwrot pieniędzy 02.04.14, 16:45
                                                    nie da się, zwraca pocztę
                                                  • sikooorka Re: Zwrot pieniędzy 02.04.14, 17:09
                                                    Napisałam na podkowa_szczescia@gazeta.pl
                                                    Doszło?
                                                  • ewa-ef Re: Zwrot pieniędzy 02.04.14, 15:21
                                                    U mnie bez zmian. Brak pieniędzy, brak książek, brak odpowiedzi na maile.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 02.04.14, 15:21
                                                    To czekamy, nie mam zamiaru tego puścić płazem.
                                                  • afroddytta Re: Ile jest oszukanych osób? 02.04.14, 21:30
                                                    U mnie też żadnych maili. Postaram się coś w piątek ustalić w kontekście prawnym to dam znać.
                                                  • liance Re: Ile jest oszukanych osób? 02.04.14, 22:12
                                                    Ja też nie dostałam książek.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 07.04.14, 09:09
                                                    afroddytta i co? Dowiedziałaś się czegoś? Zgłosiła się kolejna osoba uncertain
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 07.04.14, 21:43
                                                    I po księgarni smile trzysowy.pl/pages/o-ksiegarni.html
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 07.04.14, 21:48

> I po księgarni smile trzysowy.pl/pages/o-ksiegarni.html

Pusta strona tam jest.
                                                  • okoani Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 08:09
                                                    ewa-ef napisała:

> podkowa_szczescia napisała:
                                                    >
                                                    > > I po księgarni smile trzysowy.pl/pages/o-ksiegarni.html
                                                    >
                                                    > Pusta strona tam jest.

I chyba właśnie o to podkowie chodziło - księgarnia zwinęła się.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 09:15
                                                    okoani napisała:

> ewa-ef napisała:
                                                    >
                                                    > > podkowa_szczescia napisała:
                                                    > >
                                                    > > > I po księgarni smile trzysowy.pl/pages/o-ksiegarni.html
                                                    > >
                                                    > > Pusta strona tam jest.
                                                    >
                                                    > I chyba właśnie o to podkowie chodziło - księgarnia zwinęła się.

Potem zajarzyłam big_grin
                                                    I co? Tak po prostu po naszych pieniądzach?
                                                  • okoani Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 12:18
                                                    ewa-ef napisała:

> okoani napisała:
                                                    >
                                                    > > ewa-ef napisała:
                                                    > >
                                                    > > > podkowa_szczescia napisała:
                                                    > > >
                                                    > > > > I po księgarni smile trzysowy.pl/pages/o-ksiegarni.html
                                                    > > >
                                                    > > > Pusta strona tam jest.
                                                    > >
                                                    > > I chyba właśnie o to podkowie chodziło - księgarnia zwinęła się.
                                                    >
                                                    > Potem zajarzyłam big_grin
                                                    > I co? Tak po prostu po naszych pieniądzach?

Nie przesadzajmy - dane właścicielki macie, więc nie jest ot tak "po pieniądzach". Tylko pytanie czy uda się je odzyskać pozasądownie... Afrodytta miała chyba w czwartek czy piątek przejść się pod podany adres, to wtedy będzie wiadomo więcej.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 12:28
                                                    Mnie się udało na szczęście je odzyskać, czego i Tobie życzę a myślę, że ta osoba już pod tym adresem nie mieszka...
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 12:50
                                                    podkowo, a jak udało Ci się odzyskać pieniądze?
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 12:54
                                                    Wpłaciła Pani na konto.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 13:01

> Wpłaciła Pani na konto.

No OK, ale jak ją do tego przekonałaś? I jak Ci się udało w ogóle nawiązać kontakt?
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 13:07
                                                    To już długa opowieść. Ja mam jednak nadzieję, że ta Pani odda Ci pieniądze, zwłaszcza, że chyba teraz Tobie zalega przynajmniej z forum.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 13:11
                                                    Szkoda trochę, że tak teraz postępujesz. Sprawa zaczęła się na forum, zastanawiałyśmy się razem, co z tym zrobić, teraz Tobie się udało, ale nie chcesz powiedzieć jak. Przyznaję, że nie rozumiem.
                                                  • podkowa_szczescia Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 13:14
                                                    Mogę na maila Ci napisać.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 08.04.14, 13:18

> Mogę na maila Ci napisać.

To napisz, ewa-ef@gazeta.pl
                                                  • liance Re: Ile jest oszukanych osób? 10.04.14, 22:00
                                                    dostałam dzisiaj paczkę, ale tylko połowa książek się zgadza, reszta jest zamieniona. Przykro mi bardzo bo akurat pozycji, na których mi najbardziej zależało nie ma, a wśród zamienników są takie, które już mamy czy też takie, których mieć nie chciałyśmy...
                                                  • afroddytta Re: Ile jest oszukanych osób? 10.04.14, 22:10
                                                    Dziewczyny napisałam pismo, wysłane mailem, zobaczymy, póki co cisza, jak się coś ruszy to dam znać.
                                                    Ciekawe, że jeszcze jakieś paczki wysyłają. U mnie kwota niewielka, więc jak kasy nie oddadzą to niech w sumie coś przyślą i tak to koniec naszej współpracy.
                                                  • ewa-ef Re: Ile jest oszukanych osób? 11.04.14, 08:25
                                                    A miałaś z nimi jakiś kontakt zanim Ci wysłali paczkę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka