Dodaj do ulubionych

GAP zniknie z Polski ?? :(

11.03.14, 10:14
wyborcza.biz/biznes/1,100896,15588104,Znane_marki_odziezowe_wycofuja_sie_z_Polski.html
Bardzo, bardzo lubię GAP, choć kupuję głównie w dziale dziecięcym, no i tylko na wyprzedażach, bo tylko wtedy te ubrania są w miarę warte swojej polskiej ceny.
Czy ktoś słyszał już coś konkretnego, że sklepy w Polsce się zamkną ? Nie odżałuję sad
Obserwuj wątek
    • pasik Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:22
      od ponad pół roku wiem że się ładnie zwijają....a pamiętam w latach 90 taki szał..lubię ich kolorystykę, wzornictwo ,ale nie ceny.
      • agni71 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:30
        Ja ciagle liczyłam, ze się jakos bardziej rozwiną. Damskie ubrania mi tam nie pasują, ale dziecięce chętnie bym kupiła. Co z tego, skoro w Polsce większośc oferty była niedostępna. W związku z tym nie mogę powiedzieć, że będzie mi brakowało tego sklepu w takiej postaci, w jakiej był u nas. Pomijam już dzikie ceny.

Bardziej żałuję Esprit, który podobno tez się zwija z Polski sad
        • viki1 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:43
          Gap ma wysokie ceny ,ale jak większość wykorzystuje biednych pracowników ,oglądałam ostatnio film ,polecam aby mieć świadomość jak wielkie firmy generują zyski oszukując.

vod.pl/prawdziwa-cena-marki,144 709,w.html
        • figa33 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:53
          Esprita tez mi szkoda sad Ale już ze 2 lata temu pozamykali większość sklepów, w Warszawie został już chyba tylko w Galerii Mokotów i w Arkadii (?)
          GAP miał chore ceny w Polsce, więc nie ma się co dziwić, że mogą się zamknąć, dziś w ekonomicznych wiadomościach w Radio Zet mówili że ceny ciuchów z sieciówek są średnio 50% droższe niż w Stanach sad Nie wiem, czemu to służyło...
          • emma_me Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:35
            esprita i jackpota sad
    • afro.ninja Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:40
      Ceny sa tak tragiczne, ze nic dziwnego, ze znika z Polski.
    • listopadowka2008bis Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:42
      Rynek zweryfikował sprawę.
      A tak z ciekawości - jakie były ceny w polskim Gapie? /jakiś przykład poproszę smile
      • minkapinka Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:04
        np. bluza dziecięca 150zł
        • agni71 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:35
          T-shirty dziecięce po 80-90 zł.
          • corrina_f1 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:49
            agni71 napisała:

> T-shirty dziecięce po 80-90 zł.

W tej cenie nigdy nie widziałam. 50-60 zł max. Na wyprzedażach po 20-25.
            Parę dni temu w normalnej cenie kupowałam fajną bluzeczkę czerwoną z napisem Love my Mom za 39 zł, aż się sama zdziwiłam.
            • agni71 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 12:05
              W jakim rozmiarze?

No i dodam, że może zalezy czego się oczekuje, dla mnie bawełna tańszych koszulek Gap, z tych dostepnych w Polsce, jest słabej jakości, taka szmatława, wiotka, dośc cienka, i nieraz zaczynająca się mechacić juz na wieszaku w sklepie.

• afroddytta Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:51
      Wielka strata to to nie będzie, lubię ciuchy Gapa dla synów, ale kupowane w Us, ceny w Pl i słaby wybór to porażka.
      • figa33 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:54
        afroddytta napisała:

> Wielka strata to to nie będzie, lubię ciuchy Gapa dla synów, ale kupowane w Us,
        > ceny w Pl i słaby wybór to porażka.

A czy z US można z ich strony zamawiać do Polski ? I ile wysyłka ?
        • afroddytta Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 14:41
          Mój maż często jest w US więc kupuje na miejscu, chyba raz zamawialiśmy, ale to z kanadyjskiego Gapa do Kanady. Do Polski to raczej by się nie opłacało, przynajmniej bezpośrednio, ale już przez jakiegoś pośrednika może być sensowniej.
    • saszanasza Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 10:57
      Ja też kiedyś pisałam, że mnie dostępna w Polsce stylistyka Gapa na kolana nie powala. Do tego ceny nieadekwatne do tego co oferują. Wolę inne sieciówki.
      • corrina_f1 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:04
        saszanasza napisała:

> Ja też kiedyś pisałam, że mnie dostępna w Polsce stylistyka Gapa na kolana nie
        > powala. Do tego ceny nieadekwatne do tego co oferują. Wolę inne sieciówki.

Kwestia gustu, ja w GAPie zdecydownie więcej córce kupowałam niż w innych sieciówkach, również tylko na wyprzedażach i to najlepiej tych 50-70% bo wtedy ceny były w miarę ludzkie. A jakościowo muszę przyznać, że nigdzie lepszych jeansów nie trafiłam dziecięcych, podobnie jak wielu bluzek i sukienek sad
        • ursgmo Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:20
          No cóż w USA to zwykła sieciówka "dla ludu" z przeciętnymi cenami na każdą kieszeń. U nas ceny zbyt wysokie a wybór marny , nigdy nie udało mi się kupić tego co wypatrzyłam online. W moim odczuciu rzucili nam ochłapy , ot macie i cieszcie się że dostaliście kultowa markę.
          Niech idą , bez żalu.
        • agni71 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:41
          T-shirty ciut tańsze 50-60 zł mają tragiczną bawełnę, te lepsze to ceny rzędu 80-90 zł. Z takiej jakości bawełny (albo i lepszej) kupię np. w Okaidi, na wyprzedazy (w przeciwieństwie do Gap mają fajne wyprzedaże) cena wychodzi dużo niższa niż Gap. Podobnie niektóre sukienki, w dotyku jakość nie powaliła mnie na kolana (mechacąca się, przezroczysta bawełna). Jeansy miałam z Gap, jakość dobra, ale równie dobra jest we wspomnianym wyżej Okaidi, a także niektóre (te droższe) modele w poczciwym starym H&M. Ostatnio najstarsza testuje intensywnie (ulubione smile jeansy z Zary i jak na razie też jestem zadowolona z jakości. Jest jeszcze chwalone na forum Mango, podobno dobra jakość, choć dla mnie rozmiarówka dziecięca szkoda, że kończy się na 11-12 lat.

Z Gap w Polsce główny problem to baaardzo okrojony asortyment, ciężko naprawdę było cos kupić na wyprzedaży, bo oferowanych było dosłownie po kilka modeli z poszczególnych kategorii. Może dla maluchów łatwiej było coś wybrać.
          • corrina_f1 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 11:52
            agni71 napisała:

> Z Gap w Polsce główny problem to baaardzo okrojony asortyment

Głównym problemem była franczyza. Gdyby to był sklep brandingowy którego właścicielem jest GAP, być może wyglądałoby to wszystko inaczej, również z cenami.
            • agni71 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 12:07
              > Głównym problemem była franczyza.

A co ma franczyza do asortymentu? We franczyzie firma narzuca, co mozna sprzedawać i daje tylko ochłapy?

Gdyby to był sklep brandingowy którego właści
              > cielem jest GAP, być może wyglądałoby to wszystko inaczej, również z cenami.

co do cen, możesz mieć rację.
              • patatajowa Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 13:27
                płakać nie będę i tak prawie żadnego sklepu z tego artykułu u mnie nie było wink
                • minkapinka Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 14:48
                  bede plakac tylko za Espritem, w Gap w Polsce kupiłam chyba tylko jedną rzecz - bawełnianą torebkę DVF, która przed przeceną kosztowała 160zł wink
                  • agni71 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 15:49
                    Ja kupiłam córce szorty DvF, których nie chciała później nosić, bo jej się nie podobały wink Poza tym dwie pary jegginsów, jedne jeansy, 2 pary fajnych bermudów, i chyba jeden T-shirt. Sobie top bez rękawów. Najbardziej byłam zadowolona z jegginsów i bermudów. Bez szału, jak pisałam, w obecnej formie za sklepem nie będę płakać.
    • slona78 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 13:33
      A ja się nawet cieszę. W Polsce kupowałam w Gapie (wyłącznie na wyprzedaży) ubrania dla syna, wtedy ceny były przyjazne. A ich jeansy dziecięce są wg mnie najlepsze.
      Mam nadzieję, że jak zniknie Gap z Polski, to będzie można kupować w ichniejszym angielskim sklepie internetowym z wysyłką do PL, teraz nie ma takiej opcji. Przez USA się nie opłaca.
      • a-e-p Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 11.03.14, 16:03
        Znikniecie GAP było do przewidzenia. Powinni czytac to forum smile Pamietacie, ze na poczatku lat 90tych był przeciez w poblizu Marszałkowskiej w W-wie mały sklep GAP, przynajmniej taki mieli szyld i ciuchy.

Esprita szkoda mi bardzo, maja niezniszczalne thirty i bluzki z długim rekawem te z logo (ktore tak na prawde mogliby usunąć). Jackpota tez mi szkoda, bo mam do nich sentyment, chociaz od lat u nich nic nie kupiłam.

Zostanie nam kupowanie tylko online...
        • corrina_f1 Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 14.04.14, 14:27
          A wiec jest good news smile
          Wczoraj rozmawiałam z panią w kasie w Arkadii i okazuje się że jednak nie zamykają się, a zmieniają właściciela.
          Być może kogoś zainteresuje, że teraz jest jakaś między sezonowa wyprzedaż, szału nie ma, ale dla dzieciaków trochę bluzek (25-25 zł), spodni, bluz (ok. 50 zł), polarów (ok. 50 zł), ze 3 rodzaje sukienek letnich (ok. 50 zł) - zwykle ok. 50%, niektóre 70%, dla dorosłych też, ale się nie zagłębiałam.
          • kropkaa Re: GAP zniknie z Polski ?? :( 14.04.14, 21:54
            Faktycznie good news - już się bałam, gdzie pi 100 zł kupię puchówki dla dzieci. Uwielbiam je.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka