Dodaj do ulubionych

Allegro.... POmocy.

21.03.14, 20:18
Witajcie.
Allegro zaczyna mnie dobijać.Już drugą rzecz w tym tygodniu wycofali z aukcji .
Obydwie rzeczy są oryginalne.A oni je wywalają. Co im mam napisać żeby móc wystawić te ubrania i żeby ich znów nie wywalili (1 rzecz wywalili 2 raz) Sądzicie ze zdjęcia z wszytymi metkami im wystarczą?
Papierowych metek już nie posiadam.
Miałyście tak?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Allegro.... POmocy. 21.03.14, 20:39
      nie miałyśmy na szczęscie...
      a dlaczego sądzisz ze to podejrzenie o brak oryginalności jest powodem usuwania twoich aukcji? pytałaś all o powod? napisali ci to wyraznie ze dlatego usuneli?
      w takim zalewie podróbek ciuchow i butów na allegro jakie tam sie sprzedaje ostatnią rzeczą o jakiej pomyślałabym to to, ze sprzedajesz fejki.jestes pewna ze nie było w tytule czy opisie manipulacji słowami kluczowymi? moze miałaś jakieś inne niezgodne z regulaminem zapisy w aukcji?mnie kiedyś dawno temu usuwali kilkakrotnie aukcje ale z powodów o jakich pisałam a nie miałam wtedy pojecia ze to narusza regulamin. zreszta all samo z siebie tez raczej nie usuwa, ktos obeznany musial na ciebie wysłać formularz wink
      • malowanka06 Re: Allegro.... POmocy. 21.03.14, 20:59
        Mnie do pasji doprowadzają aukcje typu: jak h&m, jak next czy kilka nazw w tytule. Zgłaszam takie od razu. A i to nie zawsze usuwali te aukcje, nie wiem od czego to zależy. Może u ciebie też coś było w tym stylu?
        Za samą oryginalność allegro nie wywala.
        • patatajowa Re: Allegro.... POmocy. 21.03.14, 21:45

zauważ ze od kad są obowiazkowe parametry w aukcji dotyczące marki i stanu ciucha takie aukcje"jak zara,jak nowe" praktycznie nie są usuwane.

https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;14;7/st/20191124/e/do+niewiadomoczego.../k/b663/event.png
          • tres09 Re: Allegro.... POmocy. 22.03.14, 09:35
            Nie usuwają nawet jeśli ktoś ustawi parametr Nowe a w opisie jest informacja że przedmiot używany?
            Notorycznie widzę takie aukcje.
            Uważam że to bezsensowne marnotrawstwo czasu kupujących, którzy nie po to sobie odfiltrowują rzeczy nowe żeby tracić czas na oglądanie (może i mało) używanych.
            Poza tym o ile wpisanie 'jak jakaś popularna marka' zwiększa liczbę osób które wejdą i może się akurat spodoba choć nie tego szukali, to w przypadku ustawienia parametru 'Nowe' moim zdaniem to jest czysty bezsens, co jak ktoś szuka nowych rzeczy to go z reguły używane i tak nie interesują.
            • owianka Re: Allegro.... POmocy. 22.03.14, 10:28
              Mnóstwo jest rzeczy firm typu George, Primark, z niby "pomyłkowo" ustawionym parametrem chodliwej marki, najczęściej Next. Przykłady pierwsze z brzegu:
              allegro.pl/primark-2-pack-pizamki-letnie-r-104-110-4-5l-i4069250513.html
              allegro.pl/george-bluzeczka-monkey-4-5-110-i4070380765.html
              allegro.pl/george-hello-kitty-110-116-i4075459691.html
              allegro.pl/george-kolorowy-sweterek-myszka-minnie-serduszka-i4066217961.html
              allegro.pl/koszula-rebel-rozm-6-7-i4063231575.html
              allegro.pl/rebel-kolki-9-12-m-i4057001051.html
              I to jest dopiero wkurzające. W takiej sytuacji parametry przestają mieć sens. Powinni za takie coś nie tylko usunąć aukcję, ale np. dać bana na miesiąc sprzedającemu.
            • patatajowa Re: Allegro.... POmocy. 22.03.14, 14:01

no nie,to się kwalifikuje do usunięcia wtedy.chodzilo mi o sytuację gdy ktoś ma w tytule aukcji czy opisie info ze kurtka jest jak nowa a parametr ustawiony poprawnie czyli używana.to samo z tytulem-kurtka jak zara,next,hm a parametr ustawiony poprawnie to też nie usuwają.a z takich powodów wcześniej można było aukcje zgłosić i "leciała".
              teraz juz nie.
              https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;14;7/st/20191124/e/do+niewiadomoczego.../k/b663/event.png
            • vierzieg40 Trochę nie na temat... 22.03.14, 17:39
              A jak zakwalifikować rzecz, która nie była nigdy używana, ale spędziła parę lat w szafie- nie jest nowa, ale nie jest też używana.
              Zaznaczyć parametr nowa, ale w opisie napisać, że przeleżała parę lat, ale nigdy nie była użyta?
              • annajustyna Re: Trochę nie na temat... 22.03.14, 19:24
                Nowe = nieuzywane.
        • annajustyna Re: Allegro.... POmocy. 21.03.14, 22:32
          Wszelkie porownania jak cos tam sa naruszeniem praw autorskich...
    • zana781 Re: Allegro.... POmocy. 21.03.14, 21:02
      Jak sie upra, ze nieoryginalne to nic nie zrobisz, jak glowa w mur.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka