Dodaj do ulubionych

Krem dla początkującej nastolatki

23.04.14, 18:59
Moja córka ma 10 lat, ale zauważyłam już u niej kilka wągrów na nosku. Obawiam się, że po mnie odziedziczyła tłustą cerę. Dopiero grubo po 30-ce uporałam się z wypryskami i błyszczeniem. Nie chciałabym aby też miala takie problemy.
Chcę z nią iść do dermatologa, ale do sierpnia nie ma terminu, muszę znaleźć dobrego prywatnie. Tymczasem radziłam się kosmetyczki - poleca BanDi young, ale jak zobaczyłam tę serię, to przeraziłam się: krem na dzień, na noc, złuszczanie...
Tymczasem kupiłam Ziaję ogórkową.

Możecie coś polecić, mamy nastolatek?
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: Krem dla początkującej nastolatki 23.04.14, 21:24
      Nie jestem pewna, czy na wągry i pryszcze pomagają kremy na bazie ropy naftowej..
      • patatajowa Re: Krem dla początkującej nastolatki 23.04.14, 22:02

a ja nie jestem pewna czy wągry leczy się u dermatologa...
        Moja 13-nastolatka używa ziai na przemian z effaclarem,efekty takie se...
        No ale taki wiek,trzeba to przeżyć.za to efekty leczenia trądziku ropnego po roku ponad całkiem niezłe.-

https://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/4;14;7/st/20191124/e/do+niewiadomoczego.../k/b663/event.png
        • natalek79 patatajowa 23.04.14, 23:40
          podepnę się pod wątek - masz sprawdzonego dermatologa dla córki w Rz? Mojej też cera szaleć zaczyna a zbyt krótko jeszcze tu mieszkam, by wiedzieć tyle rzeczy... na priv może pisz...
    • princessa.of.persia Re: Krem dla początkującej nastolatki 24.04.14, 06:32
      ja bym zaczela od jakiejs aptecznej serii la roche albo avene.maja delikatne kremy. nie misi hyc napisu young.te ziaje itp to tylko zapycgacze jeszcze gorsze...
    • lena.green Re: Krem dla początkującej nastolatki 24.04.14, 08:05
      bardzo dobry jest zel do mycie twarzy garnier czysta skóra żel oczyszczający (z kwasem salicylowym)jest dość mocny, poza tym raz w tygodniu maseczka aspirynowa albo maseczka z glinki argiletz albo spiruliny. albo też tonik aspirynowy codziennie albo samorobiony tonik kwasowy. Wągry usunąć u kosmetyczki.
      Wikkszość kremów ma parafinę, unikac, ale trzeba nawilżać. Nie polecam preparatów z nadtlenkiem benzoilu.
    • ata.73 Re: Krem dla początkującej nastolatki 24.04.14, 09:06
      A jakich dezodorantów używają wasze początkujące nastolatki? Czy są jakieś specjalne serie dla młodych dziewczyn?
      • kasiullla2003 Re: Krem dla początkującej nastolatki 24.04.14, 09:15
        a co do dezodorantów-kupiłam z tej smej firmy co ja używam tylko dla skóry wrażliwej z vichy-czasem są fajne promocje na niego w super-pharm
      • patatajowa Re: Krem dla początkującej nastolatki 24.04.14, 09:24
        moja używa intensywnie działajacego bo i o wiele bardziej intensywnie sie poci niż ja wink . zawsze cos sobie wybierze w drogerii co jej zapachowo podejdzie.
    • kasiullla2003 Re: Krem dla początkującej nastolatki 24.04.14, 09:13
      ja byłam miesiąc temu z córką 11latką u dermatologa bo już zaczyna sie u niej tradzik. odradziła kremy na dzień za to buzie myc żelem Iwostin który już miała i na zmianę maści do smarowania wieczorem skinoren żel i perakne żel.buzia wygląda lepiej.obie maści bez recepty
      • magda1104 Re: Krem dla początkującej nastolatki 24.04.14, 17:52
        Dzięki, ten krem to tylko tymczasowo. A bez dermatologa się nie obejdzie, oczywiście.
    • smoan Re: Krem dla początkującej nastolatki 25.04.14, 14:07
      Jest nowa seria Ziaji dla młodszych nastolatek - "nudo".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka