soup.nazi To jest rich, hehe 01.04.09, 03:44 Na duże wzmocnienie złotego na razie się nie zanosi. - Mamy na to pewien pomysł. NBP powinien podpisać dwie umowy swapowe [w tym przypadku umowa zamiany złotych na waluty obce] z amerykańskim Bankiem Rezerw Federalnych FED oraz Europejskim Bankiem Centralnym na np. 100 mld zł. To byłby sygnał dla rynku, że mamy pieniądze. I wara spekulantom od naszej waluty. Jakie umowy swapowe? Co on belkocze? Co to qrva za wynalazek? Musi oryginalna mysl bulbonicznie demoniczna. Fed albo ECB mialyby umierac za zlotowe? Ale ja techniczny, nie kumaty, podstawy ekonomii tylko mialem wiec jezeli sie myle niech mnie ktos oswieci, chetnie sie czegos naucze. Odpowiedz Link
soup.nazi link do idioty 01.04.09, 03:45 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,6429263,Ten_rok_bedzie_najgorszy.html?as=2&ias=2&startsz=x Odpowiedz Link
ontarian Re: To jest rich, hehe 02.04.09, 16:13 soup.nazi napisał: > Ale ja techniczny, nie kumaty, podstawy ekonomii tylko mialem wiec > jezeli sie myle niech mnie ktos oswieci, az dziw, ze phd jeszcze nie zareagowal na ekonomii to on sie zna prawie tak samo jak na bumerangach Odpowiedz Link