naomi19 24.07.14, 21:57 dla 6-latki? zapodajcie przykładami, bo nie mam weny. koliry muszą byc bialo granatowe, jak kiedys? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
els.ol Re: jaki strój na wf? 24.07.14, 22:19 U nas niekoniecznie biel+grant, acz mile widziane. Pani do półrocza nie będzie "się czepiała" (tak zapowiedziała na zebraniu), więc mogą być spodenki z wakacji żeby dzieciom nie wprowadzać wszelkich szkolnych norm od 1 września, a od półrocza prosiła o granatowe spodenki i biały t-shirt. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: jaki strój na wf? 24.07.14, 23:01 naomi19 napisała: > dla 6-latki? > zapodajcie przykładami, bo nie mam weny. a to jakaś specjalna wena musi być, żeby sobie wyobrazić biały T-shirt i granatowe lub czarne spodenki? > koliry muszą byc bialo granatowe, jak kiedys? to zalezy od szkoły, dowiedz się w swojej. Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 15:09 moja szkola mnie o niczym nie informuje,moge sie czegos dowiedziec 27 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 10:39 Wszystko zależy od wymagań szkoły. U nas na zebraniu powiedziano, że nie ma żadnych wymagań odnośnie stroju na wf, w sensie kolorystyki, a i tak większość dzieci nosi granatowe spodenki i białą koszulkę (my akurat zaliczamy się do sporej mniejszości). U nas było jedyne wymaganie co do obuwia, mianowicie miało być wiązane, co było powiedziane na pierwszym zebraniu w czerwcu, rodzice mieli całe wakacje, aby nauczyć wiązać dzieci buty, ale przynajmniej połowa jak nie więcej tego się nie nauczyła i pani pozwoliła nosić obuwie na rzepy. Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 16:08 moja do szkoły jeszcze nie chodzi ale w przedszkolu tez mają gimnastykę (i na pewno mniejsze wymagania co do stroju) w kazdym razie kupiłam teraz z przeceny za 10 zł takie bluzeczki. bardzo fajne.cienitukie,przewiewne i maja taką jakby siateczkę www.hm.com/se/product/13434?article=13434-G Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 19:20 w wyprawce do I klasy mielismy napisane, ze maja byc biale podkoszulki i granatowe lub czarne krotkie spodenki. Stroj w takiej kolorystyce kompletowalam na allegro. W praktyce nikt jednak tego wymogu nie przestrzegal i nikt z nauczycieli sie o to nie czepial. Dzieci cwiczyly w dowolnych kolorach podkoszulek, spodenek, legginsow, czy dresow. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 19:21 odnosnie wymogu dotyczacego obuwia, to mialy byc buty na bialej podeszwie, niewazne czy wiazane, wsuwane, czy na rzepy. Odpowiedz Link Zgłoś
mruu1 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 19:32 U nas biała koszulka, granatowe lub czarne spodenki, białe skarpety, wiązane tenisówki na białej gumowej podeszwie, a jeszcze lepiej kauczukowej. Za brak takiego stroju dzieciaki mają odejmowane punkty z zachowania. Te dzieci, które nie potrafiły jeszcze wiązać butów, uczyły się w szkole. Warto przyjrzeć się białej podeszwie - powinna być gumowa, a często jest to jakieś twarde tworzywo sztuczne, które ślizga się po nawierzchni w sali gimnastycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
lidiusz1 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 19:41 odejmowane punkty z zachowania za brak właściwego stroju??? Przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze-kikina Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 19:47 Odejmowane punkty z zachowania za brak właściwego stroju? To chyba jakieś nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 22:03 A powiedzcie mi czym są podyktowane te bzdurne wymogi odnośnie koloru stroju?? Jeszcze rozumiem buty - mają mieć niebrudzące podeszwy, odpowiednie wiązanie, żeby było bezpieczne itd. Ale jakie jest uzasadnienie dla białej koszulki i granatowych spodenek?! Przypominają mi się zamierzchłe czasy schyłku PRL, gdy wchodząc na kryty basen trzeba było mieć biały kostium kąpielowy... Mam wrażenie, że te wymogi odnośnie stroju to właśnie tak "z rozpędu", bo zawsze tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
kora711 Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 23:00 a mi się właśnie podoba jak w szkole są zasady.im więcej tym lepiej.(jakoś ja musiałam chodzić w mundurku a stroje gimn.były jednakowe, i nie umarłam od tego ,co więcej dzisiaj wspominam to fajnie) dzisiaj w szkole jest rewia mody.cekiny ,falbany.postaci z bajek z wszystkich mozliwych kanałów dziecięcych z monsterkami w roli głównej.rodzice nie mają bladego pojęcia jak wygląda strój galowy ;d to potem kupują na szybko sukieneczki koronkowe z Zary ;d no ale. więc wracając do tematu na tym w-fie niech dzieciaki wyglądają jak... drużyna ,a nie że znowu każda mamusia będzie miała swoją wizję. kończąc ja się akurat będę cieszyć jak córka w szkole będzie miała 'ubraniowy reżim' Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 23:12 Z kolorami to jakiś absurd. Widzę, ze polska szkola jest jeszcze gorsza niz jej medialne opisy :-o Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: jaki strój na wf? 25.07.14, 23:36 1. widać kto ma w-f przygotowany i unika się ćwiczenia w koszulce noszonej cały dzień 2. gry zespołowe- na.białych koszulkach widać szarfy oznaczające drużyny. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: jaki strój na wf? 26.07.14, 11:24 > 1. widać kto ma w-f przygotowany i unika się ćwiczenia w koszulce noszonej cały > dzień dlaczego noszonej caly dzien? Dziecko ma oddzielny stroj gimnastyczny, tyle tylko, ze nie jest to biala koszulka i granatowe spodenki. Rpznica jest tylko w kolorystyce. Nie jest to to samo ubranie, w ktorym przyszlo do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś