Dodaj do ulubionych

Wymieniłem pióra

25.03.04, 22:16
Musiałem wymienić całe pióra wycieraczek.Kupiłem oryginalne fordowskie.
wycierają cacy i mają cuś takiego jak sygnalizację zużycia.
Zgadnijcie,jak ta sygnalizacja wygląda.
Obserwuj wątek
    • tralalumpek punkcik ktory zmienia kolor!/nt 25.03.04, 22:19

• krakus.mp Re: punkcik ktory zmienia kolor!/nt 25.03.04, 22:24
        tralalumpek napisała:

Tak! Punkcik,zmieniający barwę w miarę upływu czasu chyba.
        Pozdrawiam.
    • sherlock_holmes Re: Wymieniłem pióra 25.03.04, 22:20
      Jakies pole na gumce i zmienia kolor z czasem? gdzies cos takiego widzialem
    • mejson.e5 Sygnalizacja 26.03.04, 11:01
      krakus.mp napisał:

> Musiałem wymienić całe pióra wycieraczek.Kupiłem oryginalne fordowskie.
      > wycierają cacy i mają cuś takiego jak sygnalizację zużycia.
      > Zgadnijcie,jak ta sygnalizacja wygląda.

Proste - zaczynają mazać jak się zużyją... :)

Piórka i płyn spryskiwacza to naprawdę ważna rzecz.
      Po 20kkm zrobionych w sezonie jesienno-zimowym mam wyraźnie porysowane szyby
      zgodnie z ruchem wycieraczek.
      Piórka założyłem nowe na jesieni ale "niefirmowe", płyn brałem na jednej stacji
      i nie wiem, co mi porysowało szybę. Podobno niektóre płyny mają śmieci a może
      winne jest to draństwo, które sypali na drogi w zimie?

Nie uśmiecha mi się wymiana szyby ale szlag mnie trafia w słońcu albo w nocy -
      niedługo będą efekty jak w "Seksmisji" - zwróciliście uwagę na zastosowane
      filtry robiące "krzyżyk" z każdego punktu świetlnego?

Nie wiem, czy zaradzi temu np. polerowanie szyby?

Pozdrawiam,

Mejson
      • bisnesmen Re: Sygnalizacja 27.03.04, 10:29
        Mejsonie, zarysowania jesienno-zimowe częściej niż z płynów są pochodną piasku
        i brudu, który spod kół wyrzucają jadące przed nami pojazdy. Dlatego należy jak
        najczęściej myć przednią szybę, najlepiej po/przed każdym wyjazdem. Dobrze
        jest również po przyjeździe do domu włączyć maksymalny nawiew i obficie wytrzeć
        ją wycieraczkami, jeśli już nie można zwyczajnie wypucować szmatką. Trzeba też
        zwrócić uwagę na czyszczenie samych piór wycieraczek - tam zbiera się piasek.

Polerowanie szyb... Temat rzeka. Ja tego nie polecam z prostej przyczyny: szyba
        będzie zwyczajnie nierówna. To znaczy gładka, ale z "górami i dolinami". Kto
        widział, ten wie. Ja kiedyś jeździłem autem z tak oporządzoną przednią szybą
        i zapewniam Cię, że to tylko półśrodek.
        Pozdrawiam.
        • jaki71 Re: Sygnalizacja 27.03.04, 11:40
          Problemem jest to, ze niektore toczydelka maja taki wynalazek jak automatyczne
          wycieraczki przy pryskaniu plynem. Wyobraz sobie ze ten z przodu wrzycil ci
          kilo blota na szybe. Odruch jest taki ze wlaczasz spryskiwacz a tu zanim
          zplynie bloto z szyby w ruch ida wycieraczki i slyszysz przerazliwy zgrzyt. Nie
          mozesz nic zrobic bo czy chcesz czy nie wycieraczki musza 3 razy machnac.
          Jedynay ratunek to wylaczenie zasilanie - przy 90km/h w deszczu to raczej
          odpada. Ja mialemn ta przyjemnosc ze cofalem i sam sobie szybe zablocilem ;( I
          samsobie porysowalem przez ten pieprz... automat ;(

JAki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka