Dodaj do ulubionych

Łóżeczko turystyczne

13.08.14, 13:18
Witam,
poszukuję łóżeczka turystycznego. Warunkismile:
- lekkie
- łatwoskładalne, bez jakiś wydumanych, łatwopsujących mechanizmówsmile
- ładnebig_grin, niepstrokate, bez baldachimów i innych wodotrysków.
Łóżeczko dla 1,5 roczniaka, więc może być bez dodatkowych poziomów.
Istnieje takie?
Miałam Inglesinę, taką:
www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=86&wp=1
i byłaby ok, gdyby nie bardzo delikatny mechanizm składania.
Myślałam o takim łóżeczku
scandinavianbaby.pl/product-pol-177-BABYBJORN-lozko-podrozne-LIGHT-czarny.html
Chętnie poznałabym jakąś opinię użytkowniczki takowegosmile
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • magdalenca78 Re: Łóżeczko turystyczne 13.08.14, 13:36
      Wow. Cena niezła, jak na łóżeczko, które użyje się - przynajmniej teoretycznie - kilka razy.
      Ja mam jakieś najprostsze, firmy Baby Niuno - ma tylko jeden poziom, otwierany bok, w komplecie taki materacyk cienki i twardy, więc dokupiłam cienki z gąbki; była też chyba moskitiera, ale gdzieś wyparowała. Przy starszym użyliśmy łóżeczka dosłownie kilka razy, przy młodszym - na razie raz i nie zanosi się, żeby w najbliższym czasie używane było znowu...
    • slona78 Re: Łóżeczko turystyczne 13.08.14, 15:08
      Używaliśmy Cosatto 40 winks - właśnie dlatego, że nie chciałam pastelowej pstrokacizny, i nie miałam zamiaru płacić większej sumy za łóżeczko, którego używaliśmy tylko podczas wyjazdów. Mechanizm prosty, łóżeczko naprawdę się przydało, w sumie powinnam sprzedać, jak całą masę innych rzeczy po synu, tylko weny brak wink
      Łóżeczko szczerze polecam.
      Babybjorn - który zalinkowałaś - ma małą powierzchnię spania, a co za tym idzie - gorzej dopasować lepszy materac (te, które są w zestawie, naprawdę nie są dobrej jakości), a poza tym po prostu szybko dziecko z niego wyrośnie. Dla mnie więc, dość niepraktyczny zakup.
      • fantomka44 Re: Łóżeczko turystyczne 13.08.14, 15:13
        Ja szybko sprzedałam drewnianego grzmota i kupiłam turystyczna dwupoziomowe. Uważam, że to rozwiązanie o wiele wygodniejsze. To było już chwilę temu, ale miałam dwa (jedno u siebie, drugie u mamy) - jedno Coneco drugie Baby Design. Były użytkowane w sumie przez 4 lata intensywnie. Coneco wyszło bez zadraśniecia, ale Baby Design obudowa po 3 latach nie wytrzymała podskoków i ciągłego przełażenia górą.
      • magdalenca78 Re: Łóżeczko turystyczne 13.08.14, 15:21
        Rzeczywiście, rozmiar mało praktyczny i do 3 r.z. na bank nie starczy.
        Ja mam takie (aukcja pierwsza lepsza z brzegu), tylko kupione 5 lat temu smile trochę inaczej torba wygląda.
        BABY-NIUNO
        To waży 9 kg, zalinkowane 6 kg tylko czy ta waga jest aż tak istotna? Będziesz z tym łóżkiem na piechotę chodzić?
    • eszulczewska Re: Łóżeczko turystyczne 13.08.14, 23:30
      Mamy takie www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=lozeczka-turystyczne-i-kojce&ProductID=29529&producer=baby-design

Sprawdza się rewelacyjnie na wyjazdach.
      Jednolite kolorem, bez wodotryskow jak piszesz, łatwo się składa, stosunkowo lekkie i mało miejsca zajmuje po złozeniu (wazne jak sie ma niewielki bagaznik wink, mała lubi w nim spac smile
      • eszulczewska Re: Łóżeczko turystyczne 13.08.14, 23:34
        Przyjrzałam się jeszcze raz - widze, ze nowe kolorki i obrazki wprowadzili.
        My mamy zeszloroczne takie
        image.ceneo.pl/data/products/1484027/product.jpg
        Pewnie ta poprzednia seria (wg mnie spokojniejsza i ladniejsza) jest jeszcze do dostania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka