Dodaj do ulubionych

Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwagę!

29.08.04, 16:09
Jestem zainteresowana kupnem komletu zimowego (czapka, szalik, rękawiczki)
dla mojej cóeczki na llegro. Dużo się naczytałam o róznicach w cenie.
Mieszkam w Krakowie, a tu na razie nie uświadczymy takiego sklepu. Czy
proponowana cena za zestaw 59,90 to dużo czy w normie. Czapki sprzedają po
28,90, nie wiem czy to nie drogo?
Jeśli macie rozeznanie, będę wdzięczna za pomoc.

Magda+Zosia (5,5m-ca)
Obserwuj wątek
    • rhynox Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwagę 29.08.04, 20:23
      wydaje mi się, że w normie. w H&M ubrania dla dzieic są w rozsądnych cenach,
      tańsze niż w smyku. zależy jaki to komlet, jak wykonany itd. trudno ocenić.
      spoednki dla chłopaczka są za 19zł i za 79zł. różnie bywa. mogę ci natomiast
      powiedzieć, że ubrania są dobre jakościowo i wykonane ze znajomością tematu.
      nie ma nic gorszego jak ubranka dla dzieci, które są kompletnie nieprzemyślane,
      niefunkcjonalne itd.
      • ricky300 Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwag 29.08.04, 21:14
        Dzieki, uwielbiam te ubranka, sa piekne... U nas w Krakowie nie ma jeszcze
        sklepu firmowego, wiec pozostaje nam allegro i smak po wyprzedazach, gdy slysze
        doniesienia o nich dziewczyn z innych "lepszych" miast. Jestem chora wrecz gdy
        widze te cudenka.

Magda
    • aska_mama_wiki Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwagę 29.08.04, 21:16
      Ostatnio zwrócilam uwage na czapeczki na Allegro (takie w kolorowe paski) i w
      sklepie H&M we Wroclawiu sa tansze. Juz nie pamietam dokladnie o ile ale wydaje
      mi sie, ze czapeczka kosztowala niecale 20 zl (chyba 18,90), na inne elementy
      kompletu nie zwracalam uwagi. Nie wiem czy Tobie akurat o taki komplet chodzi,
      ale jesli tak, to czapeczka jest raczej jesienna a nie zimowa.
      A ceny wielu rzeczy H&M na Allegro sa zdecydowanie wyzsze niz w sklepie. Sama o
      malo nie skusilam sie na spodenki dzinsowe (bojowkowe) na Allegro za ponad 30
      zl w efekcie kupilam w sklepie za 9,95 (ale trafilam na super promocje).
      Pozdrawiam,
      Aska
      • dominikams Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwag 29.08.04, 23:25
        Też wydaje mi się, że drogo. A ja się wybieram do Krakowa w najbliższy weekend,
        mogę Ci kupić> Tylko musiałabyś podjechać do mnie.
        • mamaly Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwa 30.08.04, 10:02
          Zgadzam sie z poprzedniczkami. Ja byłam ostatnio w H&M i ogladałam właśnie
          czapeczki zimowe. Czapki w rozmiarze do 80 nie przekraczały ceny 20 zł. Powyżej
          80 szczerze powiem , że nie zwróciłam uwagi bo czapa wpadła mojej małej na
          głowę. Swoją drogą dla mnie jest to dziura w rozmiarówce, pomiędzy rozmiarem
          74-80 a 86-92 jest bardzo duża różnica.

Pozdrawiam,

--
          Asia
        • ricky300 Do dominikams! 30.08.04, 17:39
          Dzieki serdeczne za Wasze porady!!!

Tak oto "handlarze" zarabiają na osobach spoza centrum H&M. które są
          nieświadome realnych cen. Niektórzy zapewniają nawet o niebywałej promocji
          przed sezonem.
          Przyznam, że skusiłam się na kocyk welurowy, dałam z kosztem transp. 74 PLN i
          nawet nie chcę wiedzieć, że kosztuje mniej...
          Może spotkamy się na privie albo gg 3289757, bo bardzo chętnie skorzystałabym z
          Twojej propozycji, z jednym ale. Jak mam możliwość zakupu, to mam pustkę w
          głowie, którą czapeczkę kupić, do czego będzie pasowała.

Może przesłałabym Ci linki tych aukcji, reasumując pogadajmy na privie, po co
          zamęczać dziewczyny!

A w Krakowie żyjemy nadzieją, że jak na wiosnę otworzy się Galeria Kazimierz,
          to tam ulokuje się również H&M, aż wstyd, że dotąd nie ma u nas placówki, cóż
          prowincja ten nasz Kraków...
          • pia_ Re: Do dominikams! 31.08.04, 13:05

> A w Krakowie żyjemy nadzieją, że jak na wiosnę otworzy się Galeria Kazimierz,
            > to tam ulokuje się również H&M, aż wstyd, że dotąd nie ma u nas placówki, cóż
            > prowincja ten nasz Kraków...

No to my we Wrocławiu mamy szczęście, bo w przyszłym roku przybędzie nam trzeci
            sklep H&M (drugi z działem dziecięcym) i nie będę go już miała na końcu miasta,
            tylko blisko mojej pracy. smile
            • szpulakasia Re: Do dominikams! 02.09.04, 00:20
              A gdzie ten sklep we Wrocławiu będzie się mieścił?Kasia
      • ricky300 Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwag 31.08.04, 12:48
        Czesc,

miedzy innymi napalilam sie na ten komplecik, ale ceny sa z tego wynika mocno
        zawyzone...ale go nie kupilam. Postanowilam najpierw zasiegnac Waszej opinii. I
        okazalo sie, ze warto.
        Dzieki serdeczne,

Magda
    • jagodziana Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwagę 30.08.04, 17:59
      Hej,
      nie wiem czy sie jeszcze na cos zda moja odpowiedz, ale moze na przyszłoścsmile
      Na Allegro widziałam czapki takie w paski z rózowym i z niebieskim. W HM w
      realu czapka kosztuje 19,90, szalik 14,90 a rekawiczki 5,90 albo 9,90. Ceny
      jednak pisze z pamieci wiec moga sie troszke róznic, ale na Allegro
      zdecydowanie wygórowanesmile dodajac ewentualny koszt przesyłki to robi sie z tego
      niezła sumka.
      • chuda20 Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwag 30.08.04, 19:40
        Hej,
        ja własnie miałam ten sam dylemat bo jestem z miejscowości w której nie ma h&m.
        Strasznie spodobała mi sie kurteczka snoopie rózowa na zime.Na allegro była po
        129zł a jak się okazało w h&m są po 99zł.Naszczęście znajomijechali do olsztyna
        i mi ja przywiezlismile
        Wiesz jest jedna sprzedajaca z która mozna sie tak dogadac poza allegro ze za
        zakup jednej rzeczy biezre tylko o 5 zł wiecej od ceny sklepowej a przy
        wiekszych zakupach jeszcze mniejsmile(wiem bo juz sie z nia ugadałam bo nie
        wiedzialam ze znajomi przyjada)smile
        Pozdrawiam-Agata
    • anawu Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwagę 31.08.04, 12:38
      Witam,
      Dostałaś już dużo odpowiedzi dotyczących cen H&M na allegro, ale nie mogłam się
      powstrzymać, żeby tego postu nie napisać! Mieszkam jedną stację metra od H&M.
      Pomimo to pamiętając jakie są ceny ciuchów na allegro zawsze go omijałam
      szerokim łukiem. Wczoraj przechodziłam i zajrzałam - raczej coś kupić dla siebie
      niż dla córci. Jak zobaczyłam ubranka i ich ceny... powiem tylko, że musiałam
      część poupychać po szafach i będę je pokazywać mężowi sukcesywnie, żeby od razu
      zawału nie dostał smile
      Nie wiem czemu tak się zasugerowałam cenami allegro skoro zawsze w Niemczech
      kupowałam w H&M bo był to jeden z tańszych sklepów.
      Z moich obserwacji - sweterki i spodenki średnio 10-15 zł droższe (w opcji kup
      teraz), kurtki nawet 30 zł, czapeczki ok. 4 zł, natomiast dobiły mnie buty! -
      sama kupiłam na allegro UŻYWANE buciki za 25, w sklepie widziałam za tyle nowe
      (nowe na allegro to jakaś pomyłka - bez mała 39 zł). Nawet głupi śliniak - 9,90
      w sklepie a na allegro ktoś chce za niego 14,90 (sic!). Do tego dochodzi koszt
      przesyłki.
      Ponoć wszystko jest warte tyle, ile ktoś chce za to zapłacić. Ale jakiś niesmak
      pozostał.
      pozdrawiam,
      Ania
      • mwarszaw1 Zgadzam się z anawu 31.08.04, 14:15
        W h&m kupuje "nałogowo", np. koszula na 104 cena 18,90, bluzeczka z supermenem
        dla dziewczynki 12,90, różowy sweterek z golfem na 86 49,90. Mają naprawdę
        spoko ceny, nawet poza promocją. Na allegro widziaam spinki i gumki do włosów o
        4-6zł droższe niż w sklepie a po doloczeniu przesyłki to nawet 9-12zł droższe.
        To może brzmi jak reklama, ale ja uwielbiam ten sklep, 60% ubrań moich , mojego
        męża i moich dzieci pochodza właśnie z tego sklepu, chciałam jeszcze zauważyć,
        że nie jesteśmy wyjatkowo zamożną rodziną a raczej taka na "dorobku".
    • thrier A w jakich miastach są sklepy H& M???? 31.08.04, 14:55
      Jak w temacie.
      Czy ktoś wie czy są one w Poznaniu lub Szczecinie? Jesli tak, to gdzie?
      pozdrawiam
      • pia_ Re: A w jakich miastach są sklepy H& M???? 31.08.04, 15:27
        www.hm.pl
    • grazynarosa Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwagę 31.08.04, 15:32
      A czy sa takie sklepy w:Tarnowie,Kielcach,Debicy,Stalowj Woli,Rzeszowie????
      mieszkam niedaleko Tarnobrzegu-ale tu nie ma!
      Grazka
      • pia_ Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwag 31.08.04, 15:47
        Przykro mi, ale nie ma w tych miastach sklepów tej sieci.
        • lgosia1 Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uwa 31.08.04, 17:25
          w Szczecinie jest w samym centru miasta w centrum handlowym Gallaxy (na
          parterze) obok hotelu Radisson SAS - no i są tam jeszcze CUBUS (super ciuszki
          choć nie tak dużo jak w H&M) i jeszcze 5-10-15 (super kolorki)
          • thrier Re: Dziewczyny kupujące w H& M proszę o uw 01.09.04, 09:14
            Dzięki, musze się wybrać smile Odkąd wybudowali Galaxy jeszcze w nim nie byłam smile
        • katse pia_ 02.09.04, 09:18
          gdzie ma byc trzeci HM??
          bo mi do tego na Bielany strasznie daleko.

a lubie ich ciuchy bardzo.

jednak zauwazylam ze to co kupila Nisi w Niemczech wiosna u nas pojawia sie
          teraz. Mowie o leginsach, koszulkach z dlugim rekawkiem.

My niestety musimy sie przerzucic juz na rozm od 86. Bo 80 na styk.

Mam nadzieje ze niedlugo wyskocze sluzbowao do Niemiec i pobuszuje po H&M i
          innychsmile)

K
          • pia_ Re: pia_ 02.09.04, 09:56
            W budowanej właśnie Galerii Legnickiej przy ul. Legnickiej.
          • pia_ do katse 02.09.04, 10:02
            Ale ta Galeria ma ruszyć dopiero jesienią 2005 roku, więc jeszcze trochę trzeba
            poczekać. A jakby trafił Ci się wyjazd do Niemiec, to daj mi znać, bo mi nie
            bardzo opłaca się jechać np. do Gorlitz po jakiś fajny ciuszek dla małej.
            • katse Re: do katse 02.09.04, 13:39

ok dam znac

tez tak specjalnie mi sie nie oplaca...

ale jak jestem...
              i co jeszcze dziwne jest, ze we Francji maja tez inne ubranka i ceny tez inne,
              czasem sporo taniej a czasem odwrotnie

K
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka