Dodaj do ulubionych

Zestaw startowy jedzeniowy

06.11.14, 08:51
Niektóre z Was już rozszerzały dietę Malucszka, inne ten etap czeka - mnie również.
I szukam zestawu startowego...jakiś talerzyk, łyżeczkasmile.
Piękny jest ten:www.myin.pl/zestaw-naczyn-i-sztuccow-dla-dzieci-maly-ksiaze-der-kleine-prinz-7-czesci,9727.html No ale to za rok możewink.
Co polecacie? Talerz z gumową przyssawką? Łyżeczka, czy łyżeczko-widelec?
Myślę, że będzie to blw i czasami zupa/papka.
Obserwuj wątek
    • julka.82 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 09:23
      Nic. na start wystarczy krzeselko i sliniaczek. serio. ja tez pobieglam na poczatku po talerzyki, miseczki, widelce... i nic nam sie nie przydalo. no, podawalam w miseczce zupe ale sama z niej karmilam wiec to mogla byc dowolna. teraz jak blw idzie pelna para, uzywa sama lyzeczki ale do zabawy raczej. jedzenie klade na blacie, inaczej laduje z miseczka na podlodze.
      • nothing.at.all Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 13:49
        Ale ja nic nie mam. Nawet plastikowej łyżeczki czy miseczki. Na pewno samego blw nie będzie bo do zlobka za jakiś czas a tam karmią łyżeczka wiec musze cos zakupić i uczyć córkę.
    • bieniewicka Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 13:16
      ja planuję upolować coś tutaj np smile
      www.decobazaar.com/szukaj.php?nazwa=komin&rodzaj=&nazwa2=1&proj=&ceny=&kat=9&podkat=&kol=&szuk=1
      • bieniewicka Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 13:17
        łojezu Nothing sorry! nie ten wątek! ty o łyżeczkach a ja Ci kominem po oczach wink
        • nothing.at.all Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 13:46
          Noooo...Bieniewicka co ty tu dajesz wink.
          Ale zestaw do jedzenia możesz polecić.
        • mezjana Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 16:42
          eeee fajne te kominy smile
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 14:02
      Ja kupiłam tylko łyżeczki. Karmię małego, więc talerzyk jakiś specjalny mu niepotrzebny. Śliniak też, bo i tak zaraz go zrywa, więc... uncertain Jak w końcu usiądzie, to nawet łyżeczki nie będzie potrzebował, dostanie do łapy i niech się męczy tongue_out
    • panizalewska Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 14:25
      Swego czasu kupiłam w Rossmannie 3 łyżeczki, okazały się za wąskie i za głębokie, nie ten fason. Najlepsza okazała się metalowa łyżeczka do herbaty z grubszą rączką, młoda lepiej chwytała. Talerze zrzucała jeszcze jak miała rok, tj bardziej ją interesował talerz, bo z jednej strony płaski, a jak przekręcisz, to jest koło wink serio, kup Antilopa z tacką, której młodzież tak łatwo nie oderwie. Miseczki pamiętam też się nie sprawdziły, przyssawki szybko rozmontowane i wszystko walało się oddzielnie, bez sensu
      • panizalewska Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 14:27
        Aha, jeszcze dodam, że jak na talerzu są wzorki jakieś, zwierzątka, to już w ogóle może być po posiłku zanim się zacznie wink zależy jakie masz dziecko, ale dla większości chyba wzorki są taaaakie fascynowne wink
      • ewelina.90 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 15:17
        O metalowa do herbaty. Miska tylko plastikowa i lubek. Tak na wszelki wypadek wink kubek juz wypróbowany w uderzaniu o stolik, było suuper.
    • zabka141 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 14:25
      Moj zestaw wygladal tak:
      - kubek niekapek do samodzielnego trzymania i picia
      - ceratowy sliniaczek (dawno zrezygnowalam z materialowych, taki ceratowy po posilku mozna szybko wyplukac i gotoway na nastepne karmienie)
      - plastikowe lyzeczki raczej dosyc plaskie
      - plastikowa miseczka i talerzyk (na talerzyk dziecku czasami podam jakis owoc czy chlebek, raczej jest niepotrzebny na samym poczatku, ale dziecko ma frajde nim uderzajac o stol smile

Zestaw mamy taki standardowy z Rossmana, ale widzialam w sklepie cos takiego tylko w komplecie www.smyk.com/sillyu-zoopreme-talerzyk-antyposlizgowy-boy,p1103071315,swiat-niemowlaka-p i bardzo mi sie podobalo.
    • kaja_14 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 14:26
      Ja miałam już wcześniej zakupione w Rossmannie łyżeczki i pierwsze leciałam ze słoiczka wink Mój zobaczył i wyciągnął z szafy talerzyk, który dostałam na odchodne ze szpitala. I tak od kilku tygodni. Już chciałam coś kupować, ale pomyślałam, że trzeba dać szanse rodzinie wink
    • 00zuza00 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 14:33
      U nas też nic z dziecięcych zestawów się nie sprawdziło. Talerzyki i miseczki od razu leciały na podłogę, więc zrezygnowaliśmy, a z łyżeczek mały nic nie chciał, tylko z dorosłej (i to dużej) metalowej łyżki. Aha, no przydały się plastikowe kubeczki do picia, bo z naszych szklanek boję się mu dawać, żeby nie pożarł kawałka szkła czy ceramiki. Po śladach zębów na jego kubkach wnioskuję, że długo byśmy na to nie czekali smile
    • justynak83 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 15:15
      U nas najlepsza okazala sie metalowa lyzeczka do herbaty. Najlepsza jesli chodzi o wielkosc i glebokosc. Plastikowe lyzeczki leza od dawna na dnie szuflady. Miseczke kupilam jakas najzwyklejsza plastikowa ale teraz maly je z naszych zwyklych bo czasem mi sie spieszylo i nalewalam do naszych szklanych miseczek. Teraz juz odstawiam mu jedzenie z miski bo raczki lataja i koniecznie chca ta miske zlapac, zabrac mi i rzucic na podloge badz zanurzyc w zawartosci i rozsmarowac sobie na twarzy. A dzis jak zobaczyl widelec to bylo juz prawie po jedzeniu a co dopiero zwierzatka na talerzach. W pewnym momencie najlepiej sprawdza sie poprostu tacka montowana do krzeselka i jedzenie na tej tacce w kawalkach smile
      • justynak83 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 16:18
        A i sliniaki. Moj syn nie toleruje sliniakow. Zawsze wkurzal sie przy zakladaniu a pozniej targanie raczka. Je bez sliniaka i jakos dajemy radesmile
    • myaka Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 16:10
      W prezencie dostalismy jakas miseczke i lyzeczki plastikowe + zestaw sliniakow.
      Synek lada chwila konczy rok i z miseczki korzystamy, lyzeczki bardziej sluza do zabawy, a sliniaki wyrzucilismy (Lu absolutnie ich nie tolerowal wiec je bez sliniakow).
      Od niedawna zaczal korzystac z widelca - jestesmy na BLW - ma taki maly metalowy z ikei ale rownie dobrze moglby jesc zwyklym widelcem do ciasta.
      Jesli o wode chodzi - moj synek pije z bidonu ze slomka i z plastikowego malego kubka.
    • nothing.at.all Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 16:13
      Dzięki. Czyli może się okazać że zwykła łyżeczka będzie najlepsze i te plastikowe talerzyki i miseczki wyląduje na podłodzewink
      • justynak83 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 16:33
        Na poczatku moga sie sprawdzic poki bedzie to dla twojej malej nowe doswiadczenie. Pozniej to juz rece lataja i te wszystkie ladne miseczki laduja na podlodze smile u mnie na samym poczatku sprawdzila sie metalowa lyzeczka i zwykla zolta plastikowa micha ale dosc szybko przeszlam na szklana wiec byl to zakup zbedny. Aczkolwiek za kazdym razem bedac w sklepie z artykulami dla dzieci strasznie korcilo mnie zeby kupic jakis ladny zestawik smile Chyba tylko sobie bym przyjemnosc zrobilawink
      • gosza26 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 16:34
        Ja korzystam z tego co jest w ikei. łyżeczki canpolu
    • nowamama2 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 06.11.14, 18:13
      ja mam zestaw startowy tomme tippe ( czy jakoś tak się to pisze). W skład wchodzą:
      - 3 łyżeczki
      - kubeczek do trzymania
      - 2 pojemniczki
      - miseczka

Dietę zaczynam rozszerzać od niedzieli wiec nie wiem, czy to sie sprawdzi. Mam też śliniaczki
    • nothing.at.all Re: Zestaw startowy jedzeniowy 07.11.14, 06:27
      Dzięki za rady.
    • murwa.kac Re: Zestaw startowy jedzeniowy 07.11.14, 07:52
      oryginalna nie bede, bo ikea najlepiej sie sprawdzila wink

ten z przyssawka to jeden wielki gniot (ez sie na niego naralam big_grin)
      • gosza26 Re: Zestaw startowy jedzeniowy 07.11.14, 10:58
        murwa.kac napisała:

> oryginalna nie bede, bo ikea najlepiej sie sprawdzila wink
        >
        > ten z przyssawka to jeden wielki gniot (ez sie na niego naralam big_grin)
        >

No i te ceny big_grin www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/childrens_ikea/18714/
        • murwa.kac Re: Zestaw startowy jedzeniowy 07.11.14, 11:01
          ja kupilam te kolorowe komplety kalas.
          z powodzeniem sluza nam do dzis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka