Dodaj do ulubionych

Tablet dla dziecka

07.12.14, 14:45
zastanawiam sie nad kupnem tabletu dla Stwora, ma 8 let potrzebny do spokojnych przejazdów - często jeżdżę z dzieckiem i gadam wtedy przez telefon zawodowo o on ma właśnie wtedy milion pytań dlatego chce, żeby sie czymś zajął: grami, czytaniem. Co sądzicie na temat tego tabletu -
allegro.pl/tablet-dla-dzieci-kidstab-dual-i4861194230.html?source=mlt

czy lepiej taki allegro.pl/tablet-7-o-lofer-raptor-t1-4x1-3ghz-1gb-8gb-zestaw-i4823689545.html
lub
allegro.pl/tablet-edukacyjny-etui-gry-rozowy-dla-dzieci-24h-i4775297591.html
lub
allegro.pl/nowosc-tablet-dzieci-overmax-edutab-3-android-4-4-i4824310238.html
Obserwuj wątek
    • stepflex Re: Tablet dla dziecka 07.12.14, 22:30
      Zwykly tablet z niższej pólki ( tak w razie gdyby zepsuł, to nie będzie żal) Moje dzieci dostały na wielkanoc 14r. Goclever Terra 70 L. Nie pamiętam, ile dokładnie za nie dałam, coś ok 550 za dwa tablety.
      8 latek to już duży smyk, napewno marzy o własnym, moje dzieci teraz mają prawie 5 i 6,5 lat i od wielkanocy smigają na tabletach, oczywiscie mają określony czas max 1h dziennie, ale szczerze nie zawsze używają nieraz leży przez tydzień nie tkniety. Internet mają zablokowany i gry wg mnie odpowiednie ściagniete.
      Takie edukacyjne tablety też mają, ale nie bawią się nimi.
      • stepflex Re: Tablet dla dziecka 07.12.14, 22:45
        Ps. Najważniejsze tablet nigdy nie zastąpi rodzica.

• saszanasza Re: Tablet dla dziecka 08.12.14, 11:47
          Odpowiadasz na:
          stepflex napisał(a):

> Ps. Najważniejsze tablet nigdy nie zastąpi rodzica.

myślę, ze podczas jazdy samochodem, rodzic powinien być przede wszystkim kierowcąwink
          • stepflex Re: Tablet dla dziecka 08.12.14, 23:24
            Pod warunkiem, że są to przejazdy samochodem, z tego co widzę, autorka nie napisała jakie to przejazdy... równie dobrze może to być przejazd koleją. tongue_out
            • edelstein Re: Tablet dla dziecka 19.02.15, 21:35
              Bycie rodzicem nie oznacza zapewniania rozrywki 24h na dobe 7 dni w tygodniu.
    • aleksandra1977 Re: Tablet dla dziecka 07.12.14, 22:59
      tablet, ale taki, ktorego uzywaja dorosli. 8 latek to nie maluch. Te dzieciowe beda szybko nudne, gdyz nie maja mozliwosci upgrade'u. Bardzo szybko dziecko upora sie z zadaniami, ktore ma do dyspozycji od producenta i okaze sie, ze tablet pojdzie w kat, bo "nie moge sluchac muzyki", "nie obejrze filmu", "nie znajde interesujacej mnie informacji np. do szkoly", "nie zapytam kumpla mailem o prace domowa albo wspolne wyjscie na podworko".
      Wybierz taki, ktory bedzie plynnie chodzil (to irytujace, jezeli podczas gry, czy przegladania stron w internecie, tablet nie reaguje na klik), z mozliwie jak najnowasza wersja Androida.
      • hugo43 Re: Tablet dla dziecka 07.12.14, 23:19
        dostalam w banku tablet philipsa i calkiem niezle dziala,jak na swa cene.co ciekawe przezyl wiele rzutow na odleglosc w wykonaniu pietnastomiesiecznej corki.korzysta z niego glownie pieciolatek i jest naprawde wystarczajacy,jak na potrzeby dziecka
      • stepflex Re: Tablet dla dziecka 07.12.14, 23:19
        Popieram smile
        Zaraz i tak pewnie odezwie się głos typu" po co dziecku tablet" ha ha
        No cóż świat idzie do przodu, a my z nim, jednak to już temat na inny wątek =D
        • snor-snow Re: Tablet dla dziecka 08.12.14, 10:21
          fajnie dziewczyny, ale czy któryś s tych co zalinkowałam kupiłybyście?
          Bo ja nie wiem o czym Wy piszecie- jestem blondynką , więc jeśli się znacie poradźcie , proszę coś konkretnego..)
          • aleksandra1977 Re: Tablet dla dziecka 08.12.14, 11:11
            jezeli mialabym wybierac sposrod tych, ktore zalinkowalas, to wybralabym ten ostatni, czyli:
            allegro.pl/nowosc-tablet-dzieci-overmax-edutab-3-android-4-4-i4824310238.html
            • myszuniaa4 Re: Tablet dla dziecka 08.12.14, 14:16
              Mojej córce kupiłam jakiś rok temu ten tablet allegro.pl/tablet-dla-dzieci-navroad-nexo-kiddo-7-8gb-wifi-i4840528957.html i jestem z niego zadowolona. Długo zastanawiałam się nad wyborem między nexo kiddo a overmaxem i zdecydowanie nexo kiddo miał lepsze recenzje. Ja ogólnie nie plecam overmaxa. Każdy z moich znajomych który miał coś z tej firmy narzekał na częste psucie się sprzetu. Tablet który posiada córka jest bardzo prosty w użyciu, posiada silikonową obudowę co jest bardzo ważne, bo chroni przez pęknieciem. Wcześniej mieliśmy zwykły tablet, który po upuszczeniu na podłogę zbił się. Nexo Kiddo już wiele razy spadł i nic się z nim nie dzieje. Dlatego nie kupiłabym dziecku zwykłego tableta. Córka często gra w gry i oglada w nim bajki. Polecam.
              • aleksandra1977 Re: Tablet dla dziecka 08.12.14, 14:25
                Odpowiadasz na:
                myszuniaa4 napisał(a):
                wcześniej mieliśmy zwykły tablet, który po upuszczeniu na podłogę zbił się. Nexo Kiddo już wiele razy spadł i nic się z nim nie dzieje. Dlatego nie kupiłabym dziecku zwykłego tableta.

wystarczy dobra, pancerna obudowa + przedluzona gwarancja - szkoda, ze niewiele osob o tym pamieta, albo woli przyoszczedzic, a potem placz.
    • mama_amelii Re: Tablet dla dziecka 09.12.14, 10:05
      Nasza 8 latka dostanie na Gwiazdkę taki;www.sferis.pl/p/341174-tablet-dell-venue-7-talbott-z3460-7-1gb-16gb-android44-czerwony-venu-2954.html
      • snor-snow Re: Tablet dla dziecka 09.12.14, 13:44
        dziękuje za pomoc
    • majkaa42 Re: Tablet dla dziecka 10.12.14, 16:46
      Nie jest to dobry wybór, przy dzieciach musisz pamiętać wytrzymałości tabletu, dlatego podany wyżej Dell Veue 7 jest super wyborem. Kup raczej coś firmowego z tańszych możesz wybrać:

www.sferis.pl/p/341759-tablet-asus-me70cx-1a009a-z2520-7-1gb-8gb-bt-wifi-android-43-czarny.html
      Model posiada już procesor Intel Atom dzięki czemu dzieci nie będą narzekały na zacinanie się.
      • snor-snow Re: Tablet dla dziecka 11.12.14, 14:44
        Majkaa42 dziękuję za pomoc
      • mima-mima Re: Tablet dla dziecka 12.12.14, 10:04
        Wg mnie Dell Venue jest do bani; nie umywa się do Samsungów, a cena porównywalna. Moje obydwie córki maja właśnei czerwone Delle i jeden z nich był 3 razy wymieniany; raz była plamka na ekranie, która nie działała, potem dostaliśmy nowy, w którym dźwięk nie działał, a trzeci również nowy w ogóle się nie ładował. Masakra... Nigdy więcej Della.
        Poza tym grafika; moje dziewczyny narzekają i wolą grać na moim, bo u mnie sa "lepsze kolory". Ich wyświetlacze takie jakby ze słabszego smartfona. U mnie wszystko żywe. Baaardzo żałuję zakupu tych Delli i nikomu ich nie polecę.
    • 88komunaborning Re: Tablet dla dziecka 20.12.14, 12:40
      Tablet dla dziecka to dobra inwestycja. Zawsze sobie mozna wykupic ubezpieczenie od wypadków, wtedy jak tablet spadnie i rozbije sie to dostaje sie zwykle nowy. mialam takie ubezpieczenie jak kupowalam dziecku psp, tak samo bylo z laptopem i teraz oczywiscie rowniez zakupilam tablet z ubezpieczeniem. rtv euro agd ma takie pakiety ubezpieczeniem, ale podejrzewam ze wiekszosc sklepow takze. Musze zaznaczyc ze taki pakiet to koszt okolo 1/3 ceny, ale w przypadku dzieci - jest to niezbedne
      • annkka01 Re: Tablet dla dziecka 19.02.15, 21:29
        Moja crka ma 5 lat i od jakiegos czasu domaga się tabletu. Myslicie, ze powinnam jej kupić? Widziałam ostatnio fajny i niedrogi na sklep.ferguson.pl/Tablet/FergusonS8/Windows i zastanawiam się czy go nie zamówić. Ogólnie zawsze byłam przeciwna temu by dzieci grały na komputerach czy tabletach ale może powinnam iść z duchem czasu? W końcu wiele się może nauczyć poprzez gry edukacyjne.
      • edelstein Re: Tablet dla dziecka 19.02.15, 21:39
        W przypadku wyjatkowo niezdarnych dzieci
        • toslawa Re: Tablet dla dziecka 19.02.15, 23:08
          Mój szedł z tabletem fo kuchni żeby mi coś pokazać.wyleciał mu z rąk na kafle i szybka się potukla. Na szczęście ubexpieczony. Dostaliśmy zwrot kasy i kupiliśmy lgpszego samsunga (wcześniej colorovo ).tego tez ubezpieczylismy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka