Dodaj do ulubionych

xbox one czy 360 ?

16.12.14, 22:39
Witajcie,mam dylemat nad prezentem dla mojego 7 latka. Otóż zbiera dziecię na xboxa, resztę ma Mikołaj dołożyć wink Jako,że pieniędzy dość sporo już uzbierał, to teraz nie wiem,czy nie kupić mu już nowszej wersji konsoli - czyli xbox one. Tyle,że dość sporo kosztuje...ale może warto ?
Nie musi być z kinektem, może być tylko z padami.
Jest ktoś w temacie ? Bo ja zielona, jak trawka na wiosnę,a tu czas leci...
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: xbox one czy 360 ? 16.12.14, 22:50
      bez kinekta? bes sęsu...
      no i gry poki co na one drozsze niz na 360 i mało.
      ale skoro jest nowszy model to moze nie warto kupowas starszego.nie wiem.
      • dragonia Re: xbox one czy 360 ? 16.12.14, 23:32
        Ja mam tu w domu dorosłego znawcę tematu z gatunku gadżetomaniak, sami mamy i xbox 360 z kinectem i PS3. Znawca na pytanie kiedy będziemy mięć xboxa one - odpowiedział, że nie będziemy mieć, bo jeszcze nie warto, bo jest mało gier na one, bo one nie odtwarza gier z 360, za to zmienia ps3 na ps4, bo ps4 to najnowsza generacja konsol podobnie jak xbox one, ale duzo lepsza grafika i gry na ps4.
    • czarna.perla Re: xbox one czy 360 ? 16.12.14, 23:04
      podobnie jak poprzedniczka jestem zdania, że bez kinekta bez sensu. Z kinektem będziecie mieli ubaw całą rodziną.
      • mmala6 Re: xbox one czy 360 ? 16.12.14, 23:17
        Cala zabawa jest w kinekcie,inaczej niewiele różni się od gry na PC. Mamy 360 kupiony w czerwcu,One jeszcze nie bylo chyba. Mnie jest wszystko jedno hehe ale mój mąż uważa ze powinno się kupic One,gry są droższe narazie ale gry na 360 będą pomalu wycofywać i najnowsze hity będą tylko na One. Decyzja nie jest prosta😉 mój mąż sam gra,poza tym jest gadzeciazem,lubi nowinki komputerowo-elektroniczne,wiec nie jest obiektywny. Musisz sama podjąć decyzje,na pewno lepiej 360 z kinectem,niż One bez kinectu.
      • justyna.pie Re: xbox one czy 360 ? 16.12.14, 23:18
        Mam nie za dużo miejsca,a przeczytałam, że są potrzebne aż 3 metry dla kinekta. Dlatego nie brałam go pod uwagę smile
        • bim-bol Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 06:27
          Spokojnie z ok 1m dziala. Jak cos to mozna dokupic zestaw soczewek.
          • mmala6 Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 08:46
            u nas też nie ma 3 metrówwink a dwóch chłopaków skacze równocześniewink
            • eweliska18 Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 09:02
              ja sie nie znam, ale mam w domu manika gier i własnie sprzedał Xbox 360 i kupił One, kupiłabym One wraz z kinectem, gier będzie coraz więcej, a wszystkie nowości będą na One, nie na 360
              • patatajowa Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 09:11

no na pewno będą ale miejmy nadzieje ze dzieciom się nie znudzi zanim się pojawia te gry wink póki co jak widać dla dzieci jest wiecej na 360 ,chociażby patrząc na allegro- kilkanaście tysięcy aukcji w kategorii 360 i ok.1500 w kategorii one.
                • eweliska18 Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 13:39
                  gdybym nie miała xbox-a to kupiłabym one, z ta myślą, że posłuży mi kilka lat, za 1-2 lata dzieci będą chciały gry będące nowościami, a na 360 ich już nie kupisz, więc dla mnie wybór jest prosty, ale każdy robi jak mu pasuje
      • filipianka Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 09:01
        jakie gry na kinecta do one są? dla 7 latka?
        dance i sporty nie są zbyt precyzyjne?
        znalazłam tylko Tycon zoo
        mamy one i korzysta 10 latek z fify, ale dla 6 latki nic nie ma, więc to wstrzymuje mnie przed dokupieniem kinecta
        pewnie do 360 jest większy wybór, ale teraz kupować starszy model jak już jest nowszy było bez sensu
    • kornnella Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 10:26
      Myśmy ok roku temu świadomie wybrali xbox 360, jest masa gier dla dzieci a to młodzian jest głównym użytkownikiem. Poza tym 360 ma być wspierane przez następne kilka lat, premiery gier są jak na razie równoległe.
      • eweliska18 Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 13:41
        niestety nie wszystkich gier, może dla dzieci ale nie dla dorosłych
    • justyna.pie Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 10:43
      Dziękuję za wszystkie opinie smile Zastanawia mnie tylko różnica miedzy obiema konsolami, nie myślę tu oczywiście o cenie,bo tam różnica jest wyraźna big_grin Ale chodzi oczywiście o jakość gier i ewentualne "bajery". Czy faktycznie jest sens wydawać te prawie 1 tys.więcej na nowszy model ? Może ktoś miał okazję użytkować obie konsole i ma porównanie ?
      • kornnella Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 11:06
        To przeczytaj jeszcze raz te opinie.
        Jak bez kinecta to daruj sobie konsole, doinwestuj PC czy lapka, dokup za grosze w porównaniu do x-boxa pada i niech młody śmiga. Większość gier na PC kupisz za połowe czy 1/3 ceny xboxowych gier.
        Jak z kinectem to zobacz co jest na jedną co na drugą, co na pewno młodzian będzie chciał mieć na już, a nie na za 5 lat i kupuj.
      • jagodasoft Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 20:35
        Jeśli chodzi o mnie to ja bym brał xbox 360. Bardzo duży wybór gier dla młodego. Nie potrzebne mu nowinki w stylu ps4 czy xbox one (nie poszaleje za bardzo). Co do Kinecta zbędny bajer (ale można zawsze dokupić) moim dzieciakom znudził się po 2 dniach, a mnie nie przypadł do gustu (dobry do pośmiania na imprezy) no i się kurzy. Nie piszcie ze bez kinecta to jak PC bo nie wyobrażam sobie pogranie z dzieckiem w tekkena, pes2015, lego batman czy toy story 3 na laptopie.
        Ja bym brał coś takiego:
        allegro.pl/xbox-360-e-stingray-1000gb-rgh-rgx-x2pad-hdmi-gw36-i4879567423.html
        a gry kupował tutaj wink :
        kickass.so/xbox360/
        Jak masz jeszcze jakieś pytanka to służę. Mam taki sprzęt i dzieciaki 7,9 lat są bardzo zadowolone.
        • kornnella Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 21:07
          Dlaczego nie wyobrażasz sobie grania na kompie? Wypasiony sprzęt da ten sam efekt. Jak bardzo lubisz to też podepniesz sobie do telewizora bez problemów. Mąż grał tak w fife, równie dobre mieli jakieś wyścigi f1, do lapka nawet kierownice podpinali i nadal młody tak woli grać w wyścigi.

> a gry kupował tutaj wink :
          > kickass.so/xbox360/

Korzystasz po takim "zakupie" z xbox live?
          • jagodasoft Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 21:22
            Po prostu w niektóre gry nie wyobrażam sobie grać na pc i odwrotnie. Sam grałem w całą serie gier Call of Duty na pc i nie wyobrażam sobie inaczej. Ale trzeba wziąć pod uwagę że niektórych fajnych gier nie ma na pc i fakt że ciężko się gra we dwoje na jednej klawiaturze.
            • kornnella Re: xbox one czy 360 ? 18.12.14, 11:56
              Nie no do gier mamy pady, nie różnią się wiele od xboxowych, za 5 dych masz mercedesa wink na kompa
              • klubmm Re: xbox one czy 360 ? 18.12.14, 14:37
                A czy możesz polecić pady na pc? Nie chcę kupować xboxa, ale chcę, mimo próśb do Mikołaja o konsolę, zapewnić chociaż trochę atrakcjismile - pada i jakieś gry na pc, najlepiej Star Wars, Minecraft , Lego Chima. Na co zwrócić uwagę? Ew. podpiąć pc do tv.
                • kornnella Re: xbox one czy 360 ? 19.12.14, 09:24
                  Oj to musisz sobie sama dobrać. Kazda gra ma parametry minimalna i optmalne(?), żeby było miło sprzęt lepiej mieć pod te drugie. Laptopa trudno rozbudować, PC lżej. Kompa podepniesz jak telewizor ma wejście do tego. Kablami i resztą zawiaduje mąż także tu nie pomoge smile
    • greeneye119 Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 20:48
      Moim zdaniem One jest lepszy smile
      • jagodasoft Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 21:13

Zgadzam się. Moim też, ale dla 7 latka to bez znaczenia. a duuuuuuuuużo lepszy wybór gier.
        • justyna.pie Re: xbox one czy 360 ? 17.12.14, 22:26
          Jednak postanowiłam kupić starszą wersję xbox-a. Cena przeważyła,a też jestem zdania,że 7 latek pewnie nie będzie wymagającym odbiorcą. Jemu pewnie będzie to obojętne,a my też nie jesteśmy jakimiś super maniakami gier. Dodatkowo starsi kuzyni są w posiadaniu 360 i ogromnego zestawu gier, z których w wielu przypadkach wyrośli,więc pewnie część dostaniemy smile
          • kornnella Re: xbox one czy 360 ? 18.12.14, 11:58
            Wystarczy ze Wam pożyczą, po kilku razach gra się może znudzić. Mój tak katował gwiezdne wojny na kinekcie przez 3 msc chyba, a teraz leży
            • patatajowa Re: xbox one czy 360 ? 18.12.14, 12:07
              oczywiscie ze xbox sie nudzi wink jak wszystko chyba. moje dzieci przypominaja sobie o nim teraz w sezonie zimowym w łikend jak im się nudzi.od wiosny do jesieni uzywany sporadycznie.
              • mmala6 Re: xbox one czy 360 ? 18.12.14, 20:29
                W kinecta tez dobrze sie gra z kims. Choc moj syn jak gra w tenisa, czy boks to jest mokry jak po prawdziwym treningu😊
                • dammma Re: xbox one czy 360 ? 19.12.14, 12:56
                  "oczywiscie ze xbox sie nudzi wink" mojemu przez rok się jakoś nie chce znudzic smilesmile To prawdziwy maniak komputerowy. I żeby nie było uprawia też inne sporty- bardziej czynne ruchowo smile
    • eviluk Re: xbox one czy 360 ? 20.04.15, 09:04
      Podbijam temat, bo minęło już trochę czasu od ostatniego wpisu, może teraz więcej osób ma porównanie. Ja również stoję przed wyborem - xbox 360, xbox one czy może ps4? To byłaby nasza pierwsza konsola - synowie mają 9 i 12 lat. Za każdą opinię będę wdzięcznasmile
    • kara13 Re: xbox one czy 360 ? 20.04.15, 19:47
      Jeden sprzedawca powiedzial mi ze jednak odchodzą od kinecta i na one nie bedzie juz nowych gier tego typu. Nie wiem ile w tym prawdy. Jesli tak ma byc to na 360 jest wieskzy wybor,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka