Dodaj do ulubionych

Szukam dużego stołu do jadalni...

16.01.15, 10:21
W internecie masa ofert ale trudno wybrać bez oglądania. Niestety nie mam zaufanego stolarza, który mógłby taki stół dla mnie zrobić, tzn. stolarza znam, robi cuda ale jest tak niesłowny jeśli chodzi o terminy, że już nie zaryzykuję kupowania u niego. Najchętniej kupiłabym stół drewniany, surowy albo olejowany. Koniecznie rozkładany, na stałe ma byc rozłożony na 8 lub 10 osób ale musi miec możliwość rozłożenia na 18-20 miejsc.
Ma któras z was taki stół i mogłaby polecić miejsce zakupu lub wykonawcę?
Obserwuj wątek
    • lodziazero Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 16.01.15, 11:10
      wiele szukalam i trafiłam tam
      www.manufakturadrewna.pl
      mam nieco mniejszy niz ty bys chciała ale wszystko jest kwestia zamówienia. drewniany solidny wink duma salonu
      • czarna.perla lodziazero 17.01.15, 23:33
        spodobały mi się te stoły. Jaki masz model i ile zapłaciłaś? Może mogłabyś zrobić fotkę swojego stołu?
    • enut Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 16.01.15, 11:16
      Meble sokół, stół mini-max lub duo-max.
      Mam mini-max w najkrotszej 3m wersji, zalezalo nam na tym, by nogi sie rozsuwaly, nie blat. Stol zdal egzamin w swieta smile Krotki czas realizacji, zamawialam w stacjonarnym ogolnomeblowym sklepie w swoim miescie.
      • czarna.perla enut 17.01.15, 23:36
        te meble sokół to chyba nie drewno?
        • enut Re: enut 18.01.15, 16:02
          drewno, obklejone (chyba) fornirem
    • anicaf Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 16.01.15, 14:59
      czarna.perla napisała:

> W internecie masa ofert ale trudno wybrać bez oglądania. Niestety nie mam zaufa
      > nego stolarza, który mógłby taki stół dla mnie zrobić, tzn. stolarza znam, robi
      > cuda ale jest tak niesłowny jeśli chodzi o terminy, że już nie zaryzykuję kupo
      > wania u niego. Najchętniej kupiłabym stół drewniany, surowy albo olejowany. Kon
      > iecznie rozkładany, na stałe ma byc rozłożony na 8 lub 10 osób ale musi miec mo
      > żliwość rozłożenia na 18-20 miejsc.
      > Ma któras z was taki stół i mogłaby polecić miejsce zakupu lub wykonawcę?

weź mój po rozłożeniu ma 3,10
    • jana111 Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 16.01.15, 15:07
      o to wątek jak raz dla mnie
      znajoma kupiła Montanę (chyba) firmy Paged, rozsuwa się do 4 m, akurat na 18 osób, ok. 2500 zł
      patrzyłam na razie na stronie i mnie nie zachwycił, zobaczyć na żywo mogę dopiero za jakiś czas, nie wiem czy są gdzieś dostępne w Krakowie
      na razie więc szukam dalej
    • afroddytta Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 16.01.15, 23:45
      My mamy stół normalnie złożony chyba 160 cm (ale szerszy jest niż standardowy) na ok 6-8 osób, rozkłada się do chyba 4,5 metra ok 22 osób. Kupowaliśmy w salonie Meble Reguły (ok. Warszawy), mają tam gigantyczny wybór, nigdzie niczego podobnego nie mogliśmy znaleźć. nasz ma ok 7 lat, nogi się rozsuwają/rozdzielają tzn. z 4 robi się 8. Polecam tam zajrzeć, bo na stronie int. prawie nic nie ma.
    • faszyrka Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 18.01.15, 09:46
      OMG, a ja myślałam, że mam całkiem duży, bo upycham przy nim 14 osób big_grin Ja w wyborze stołu nie miałam wyboru, bo musiał pasować do mebli, więc wzięłam po prostu z tej samej serii. Ma jedną wadę. Jest wąski. Jak robisz imprezę na 14 osób, to nie ma gdzie na tym jamniku rozstawić talerzy z jedzeniem. Mówię o tym stole: www.meble.vox.pl/produkt-stol-rozkladany-14295.html (długość 330, szerokość 90)
      Nie jestem też przekonana czy przy stole 400 uda Ci się upchnąć 20 osób. Chyba nie...
    • smisto Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 18.01.15, 14:49
      ja też mam stół z manufaktury drewna i polecam, bo stół jest piękny. Ja wybrałam model Bali, olejowany z drewna klonowego. Za stół o wymiarach 180 na 90 + jedno przedłużenie 50 cm zapłaciłam coś niewiele ponad 4000 zł. Nie żałuje żadnej wydanej złotówki, bo to najpiękniejszy mebel w moim domu.
    • karolina-rzeszow Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 18.01.15, 20:22
      Ja mam stół boston z paged meble - jestem bardzo zadowolona. Standardowo ma wymiar 95x170 (8 krzeseł) i rozkłada się na 350 (max. 16-18 osób). Stół jest drewniany i pokryty fornirem. 2 lata temu kosztował ok. 3500 zł
    • czarna.perla Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 21.01.15, 22:31
      Może jeszcze ktoś ma fajny stół?
      najbardziej podobają mi się te z Manufaktury Drewna ale cena zaporowa- za stół 4 m ponad 7 tys.
      Mieszkam niedaleko "zagłębia meblowego" stołów fornirowanych tu pod dostatkiem ale nie jest to to czego szukam.
      • czarna.perla Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 27.01.15, 13:30
        moze jeszcze ktos ma jakis stół godny polecenia bo ja nadal szukam i nic nie znalazłam.
    • aga_martusia Re: Szukam dużego stołu do jadalni... 27.01.15, 14:29
      ja zamawiałam tutaj szarafin.pl/index.html
      robią różne meble, jakie tylko masz życzenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka