ap2 10.09.04, 11:47 Poradźcie prosze co mozna sprezentować 7-miesięcznemu chłopcu z okazji chrztu. Jestem generalnie przeciwna dawaniu pieniędzy jako prezenty... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gogo2 Re: prezent na chrzciny 10.09.04, 12:42 zależy jeszcze jaka kwota wchodzi w grę. Ja w ubiegłym roku kupiłam małemu chłopcu huśtawkę taką śliczną kolorową ok 100 zł a do tego komplecik spodenki z bluzą-taki mały kolorowy dresik. Mozesz kupic tez mały rowerek,takie foteliki z blatem do jedzenia (nie wiem jak to sie fachowo nazywa). A moze jeszcze coś innego co potrzebują rodzice dla małego. A napisz jeszce czy myślisz o czyms tylko dla dziecka czy dla rodzieców... Odpowiedz Link Zgłoś
ap2 Re: prezent na chrzciny 10.09.04, 13:23 Dziękuję za podpowiedź, taka huśtawka to faktycznie fajna rzecz... Myślałam o czymś takim "symbolicznym", słyszałam np. o grawerowanych łyżeczkach srebrnych. W sumie miałby maluszek pamiątkę... Odpowiedz Link Zgłoś
pysia04 Re: prezent na chrzciny 10.09.04, 13:31 Właśnie jestem po chrzcinach i moja mała dostała łyżeczkę srebną z bursztynem z grawerem, bardzo miły prezent i z tego co się orientuję w sklepie jubilerskim kosztował ok.60 zł. Na Allegro można też kupić chusteczkę z wyhaftowanym imieniem i datą chrztu. Odpowiedz Link Zgłoś
malwes Re: prezent na chrzciny 10.09.04, 15:00 Kiedy mój mąż zostal ojcem chrzestnym (chłopiec 1,5roku) kupiliśmy: - srebrną łyżeczkę z grawerem daty urodzin, wagi i wzrostu (140zł) - Biblię dla dzieci, piękną ilustrowaną, 70zł - Garaż Fisher Price (coś koło 100zł) Mój synek dostał: - łańsuszek z medalikiem - przywieszkę w kształcie znaku zodiaku - Biblię dla dzieci (to jest chyba najfajniejszy prezent) - Książki - baśnie, Kubusia Puchatka - Zabawki - Ubranka Generalnie Biblia to piękna pamiątka, zwłaszcza jak się na niej podpisze darczyńca i wszyscy goście. Ze złotem bym uważała, ja osobiście nigdy nie kupuję bo wg mnie to prezent odpowiedni na Komunię. Dowiedz się też czy tam gdzie mieszkasz nie ma jakiejś tradycji - zwykle matka chrzestna kupuje ubranko/chusteczkę do wytarcia główki a tata chrzestny świecę. Na Allegro w dziale "chrzty" jest sporo pomysłów! Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: prezent na chrzciny 10.09.04, 23:33 Mój synek (4 miesiące) dostał: - matę ZOO Tiny Love - interaktywną piłkę Tiny Love - pieniążki - ubranka - pamiątkowy obrazek - płaskorzeżba ze srebra z pozłacanymi elementami przedstawiający aniołka czuwającego nad śpiącym dzieckiem, z napisem "Pamiątka Chrztu Św" - w sklepie 120 zł. Polecam ten obrazek - super rzecz. Pozdrawiam Marcyszka Odpowiedz Link Zgłoś
orca Re: prezent na chrzciny 04.10.04, 12:01 Bardzo mi sie podoba pomysl za aniolkiem. Gdzie go mozna kupic? jestem z Gdańska Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: prezent na chrzciny 04.10.04, 12:27 moja corka dostala ode mnie srebrna plaskorzezbe aniolka stroza. wisi nad lozeczkiem i mam cicha nadzieje ze bedzie jej towarzyszyla przez cale zycie Odpowiedz Link Zgłoś