nauta_ 03.03.15, 12:20 Kto ma? Siostrzeniec wkrótce ma 18 urodziny. Chciałabym mu kupić scyzoryk tej firmy oraz dołożyć kopertę. Modeli tych scyzoryków jest mnóstwo. Nie wiem jaki wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eesti_2005 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 12:25 Zależy jakie funkcje ma mieć. My z mężem mamy chyba Sportsmany, ale i tak używamy tylko ostrza. Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 13:24 Tego właśnie nie wiem scyzoryk ma być po prostu funkcjonalny bez wymyślnych funkcji, bo do dżungli to on się raczej nie wybiera. Zobaczę sportsmana. Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 13:39 Victorinox są rewelacyjne. Mam moja ma od lat znaleziony na chodniku, mąż dostał pod choinkę chyba 15 funkcyjny i jest mega zadowolony, ja kupiłam sobie malutki z pilniczkiem i nożyczkami do torebki też się przydaje Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 15:06 Marta a jesteś w stanie ustalić model scyzoryka? Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 20:54 No ja właśnie ten dla męża kupowałam w Rossmannie To był ten: www.swissknife.pl/produkt/16,Scyzoryk-Victorinox-Huntsman.html Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 21:13 We Wrocławiu już go nie mogę znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
marta2202 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 22:02 U mnie tez już ich nie ma ja kupowałam w grudniu za 99zł. Odpowiedz Link Zgłoś
eesti_2005 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 19:07 Jednak mamy Spartany. Kupiłam je kiedyś na Allegro po bardzo okazyjnej cenie (20 czy 30zł). Warto polować Odpowiedz Link Zgłoś
bunkowa Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 16:34 Ja kilkanaście lat temu kupiłam multitoola mężowi (jest elektronikiem, korzysta z różnych narzędzi). Scyzoryk jest jak nowy, sama chętnie podkradam. Mam też taką miniaturkę z pilnikiem i nożyczkami ale to maleństwo jest, raczej jako brelok lub do torebki. Wybierz może coś z serii classic lub pioneer. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnulkaaa2 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 16:47 W końcu temat dla mojego Męża ) Kazał napisać że poleca taki model: www.swissknife.pl/produkt/16,Scyzoryk-Victorinox-Huntsman.html I teraz ciekawostka-te scyzoryki są aktualnie w promocji w Rossmanie, kupiłam go w zeszłym tygodniu. Wiszą w dziale "cena na do widzenia" za 69.90 Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 17:17 Ten właśnie wstępnie wybrałam! Do rossmana pojadę jeszcze dziś, ale nie wiedziałam, że jest w nim taki dział... Odpowiedz Link Zgłoś
niki36712 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 17:59 Ten mały o który pytacie to chyba ten: Victorinox Classic Pocket Knife Jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 18:44 Mąż ma Huntera, jest zadowolony. Fajną opcją jest też karta survivalowa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 18:47 NIe Huntera, tylko Huntsmana. A to ta karta: Mnie się podoba, ale być może to jest bardziej damski gadżecik. Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 18:50 Zamiast jechać, podzwoniłam po rossmannach we Wrocławiu. W żadnym rossmannie, które są w galeriach handlowych nie ma już tego scyzoryka. Do sklepów samodzielnych nie mam numerów Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 22:46 Mój syn (8lat) sobie ostatnio kupił tę kartę, fajna, ale chyba nie dla 18latka, taka zbyt gadżetowa się wydaje, scyzoryk to jednak scyzoryk choć jak znasz go dobrze to może taka karta go ucieszy, można ją do portfela włożyć. Ma tez scyzoryk Victorinox ale jakiś chyba najprostszy model. Ja ostatnio kupiłam sobie noże kuchenne Victorinox, są rewelacyjne, polecam Kupowałam bezpośrednio u przedstawiciela frmy, wtedy można sobie wszystko zamówić, ale chyba też sporo jest tego na Allegro, choć pewnie nie wszystko, bo katalog produktów jest imponujący. Odpowiedz Link Zgłoś
afroddytta Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 22:49 A i jeszcze jest druga droższa karta z latarką taka Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Scyzoryk Victorinox 04.03.15, 09:41 Afro taką płytkę przybornik sobie bym chętnie kupiła noże też, bo mam już stare kupione w Piotrze i Pawle więc żadne porządne. Scyzoryk kupię chyba na allegro, są po 99 zł i tak jak poradzono mi niżej zaniosę do wygrawerowania imienia albo czegoś w stylu "w końcu nikt nie ma prawa mówić mi co mam robić" albo "nareszcie jestem dorosły" Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Scyzoryk Victorinox 03.03.15, 19:40 Ja mam ten: www.swissknife.pl/produkt/314,Scyzoryk-Victorinox-Trailmaster.html Maz ma taki sam tylki czerwony i zamiast srubokreta ma korkociag Polecam. Maja blokade ostrza i jakos bardziej pasuja mi to mezczyzny niz te klasyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Scyzoryk Victorinox 04.03.15, 07:52 Ja dodatkowo polecam wygrawerowanie jakiegoś okolicznościowego napisu na ostrzu np. imienia. Mój syn dostał taki scyzoryk, uważam że to fajna pamiątka. Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: Scyzoryk Victorinox 04.03.15, 19:28 jednak polecałabym multitool różni się tym, że jako narzędzie główne są kombinerki mąż mając do wyboru wybrał multitool-a zamiast scyzoryka w sklepach militarnych, na allegro sporo tego... temat przerabiałam 4 dni czytałam "męskie" fora i leatherman-y są polecane... Odpowiedz Link Zgłoś