23.03.15, 21:00
Ma ktoś? Warto?
Obserwuj wątek
    • ika_pop Re: iRobot 23.03.15, 21:07
      Ja mam samsunga, parametry podobne a udało mi się kupić w bardzo okazyjnej cenie. Do codziennego sprzatania jest ok ale raz na jakiś czas trzeba normalnym odkurzaczem przejechać, teraz zamierzam kupić scooba żeby jeszcze myl
      • smoczy_plomien Re: iRobot 23.03.15, 22:17
        Jaki konkretnie masz model? Z jakim typem "terenu" sobie nie radzi?
    • justynka_28 Re: iRobot 23.03.15, 22:35
      ja mam od 2 lat roombe model 780 i jestem bardzo zadowolona, teściowej też się spodobała ale kupiła jakiegoś samsunga i troche na niego narzeka.
    • korelia72 Re: iRobot 24.03.15, 14:14
      Mam również roombę 780, jestem dość zadowolona (jednak raz po raz za zwykły odkurzacz trzeba chwycić), ładnie odkurza dywany (z krótkim włosiem bez frędzli), nie całkiem doczyszcza kąty, zwłaszcza jak coś tam stoi, krzesła, stolik koło kanapy, pufę na czas sprzątania podnoszę wyżej, bo inaczej obija się i efektywność spada. Zdziwiła mnie na początku długość sprzątania, pokój ok 40m2 (mało mebli) sprząta ok 1,5h, jeździ jak obłąkany a nie miejsce przy miejscu. Ale efekt jest. Telewizora przy nim nie pooglądasz, myślałam, ze będzie cichszy. Pies się stresuje i nie włączam go jeśli nikogo nie ma w domu. Kupiłabym jednak ponownie smile.
      • justynka_28 Re: iRobot 24.03.15, 14:29
        U mnie np dla porownania pokoj ok 12 m kw, z dywanem 2.7x1.7 na ktorym jest po calym dniu pelno okruszków itp wysprzata po 15-20min. Roomba pewnie by jezdzila dluzej ale tyle czasu akurat mniej wiecej kąpię synka i ją stamtad zabieram. Pokoj juz po takim czasie jest czysciutki. Wydaje mi sie ze czas sprzatania zalezy tez troche od ilosci elementow ktore musi omijac.
    • lucyna_1980 Re: iRobot 24.03.15, 17:18
      Miałam Samsunga i nie polecam. Płyta sterownicza spaliła się gdy elektrownia awaryjnie wyłączyła prąd kilkukrotnie. Odkurzacz padł. Koszt naprawy 900 zł a wiadomo taka rzecz jest do prądu podłączona non stop jak stoi w bazie do ładowania.
      Teraz mam Roombę 780 i generalnie spisuje sie dobrze.. ale nie odkurzy mi takiego dywanu:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30287821/
      Nie wyjedzie poza białe pole, bo nie widzi czarnego. Także dywanów z czarną grafiką nie posprząta uncertain
      • justynka_28 Re: iRobot 24.03.15, 18:16
        Dziwne co piszesz bo mam na korytarzu czarny dywanik przy drzwiach wejsciowych i normalnie na niego wjezdza i odkurza.
        • lucyna_1980 Re: iRobot 24.03.15, 18:26
          cały czarny? a ja piszę o grafice czyli czarny + kolor - w moim przypadku biały (nie wiem czy na innych kolorach jest inaczej) i nie wiem czy wielkośc pół ma też znaczenie. Tak czy siak mojego dywanu nie odkurzy
          jak chcesz to mogę Ci filmik nagrać wink
    • angia89 Re: iRobot 14.04.16, 13:40
      Ja mam teraz ten najnowszy model więc nie umiem wam powiedzieć jak starsze. Mam roombe 980 i odpowiem na temat TAK bardzo wartosmile Dużo więcej czasu dla siebie chociażby na porządki w szafach heh
    • judytagol Re: iRobot 14.04.16, 21:44
      Posiadam Roombe od miesiąca model 621 jak dla mnie rewelacja sprząta dokładnie.Nie posiadam niestety ściany wirtualnej a pomieszczenia otwarte i lata od jednej do drugiego pokoju.Czasem znajdę jakieś brudy jeszcze po nim dlatego zagradzam go żeby nie wychodził z danego pomieszczenia i wysprzątał porządnie .?Dziecko przy nim nie pośpi nie jest zbyt cichutki .No i oczywiście obchód całego pomieszczenia przed włączeniem.Chodzi o podstawianie mebli aby wszędzie mógł wejść oraz pozbieranie różnych drobnych rzeczy z podłogi.Ja z moim już się zapoznałam i jestem mega zadowolona.Moja mama mowi,że szybciej nIż on poodkurzałaby zwykłym ale ja nigdy już nie zamieniłabym??
    • juko14 Re: iRobot 16.04.16, 20:27
      Mam 780. Powiem szczerze, że bardzo się przydaje ale nadal ta zamiatarka na baterie nie jest warta swojej ceny... Drugi raz gdybym zabierała się do zakupu to na pewno wzięłabym najtańszy możliwy model.
    • kara_gitara Re: iRobot 18.04.16, 23:22
      Mam 780. Bardzo się lubimy. To prawda, że nie wymiata dokładnie kątów, ale poza tym jest dość dokladna. Bardzo podoba mi się, jak uczy się pokonywać przeszkody. Na początku blokowała się na podstawach od hokerów, teraz podjeżdza pod nie dookoła. Odkurzanie trwa dość długo, jest dość głośne, ale zdecydowanie warto!
    • karambol1982 Re: iRobot 19.04.16, 06:45
      Kilka dni temu dostałam w prezencie od małżonka roombę 880. W mieszkaniu mam panele oraz płytki, w pokoju dzieci wykładzinę
      Jak na razie jestem bardzo zadowolona.
      Doskonale sprząta psią sierść oraz piasek - a na tym najbardziej mi zależało. Chodzę po domu boso więc mogę stwierdzić, że piasek sprząta dokładnie.
      Na wykładzinie też dokładnie wysprząta sierść.
      Jest dość głośna. Jak jestem w mieszkaniu najbardziej odpowiada mi zamykanie jej w poszczególnych pomieszczeniach - wtedy jest posprzątane bardzo dobrze. Gdy wychodzę włączam ją tak żeby biegała po całym domu i wtedy zdarza się, że gdzieś nie dojedzie.
      Ten model w wyposażeniu posiada pilot (więc można nią dowolnie sterować) oraz dwie latarnie /ściany ułatwia wyznaczanie zakresu pracy.
      Ogólnie po kilkudniowej obserwacji - bardzo polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka