i_ja_tez 26.03.15, 17:41 Podpowiedzcie proszę sprawdzone gry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_kr Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 26.03.15, 21:53 najprostsze gry ściganki, np. Rajd po Polsce, Na ryby itp... Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 26.03.15, 22:04 U moich takie ściganki się nie sprawdziły(za nudne),za to polecam Pędzące żółwie, Skubane kurczaki,Nawlekaj nie zwlekaj, Jenga, Tęcza, wszelkie domina czy memory np.zwierzakowe i nieśmiertelny Czarny Piotruś Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 26.03.15, 22:11 witam koleżankę z upadłego grudniowego forum Co do gier to mój Dawid jest maniakiem w tej kwestii. Wymienię w co gramy chociaż i tak pewnie pominę jakieś tytuły: hej hej ok, damy radę, chińczyk, warcaby, gram w przepisy drogowe, znajdź mnie, lody, ciasteczka, bitwa na śnieżki, potwory do szafy, wielka przygoda tomka, rio 2, kubuś uczy i bawi, kubusiowe grzybobranie, pinokio, kilka memory (w tym memory przeciwieństwa i duże memory 40 par), karty piotruś, karty uno, skarb kapitana haka, kierowcy, ogon kłapouchego, spuzzle, spadające małpki, kierowcy, monopoly junior i kilka pozycji z serii smart games granna. Dostanie w ciągu roku na jakieś okazje: superfarmer delux, kto to był, colorama, zgadnij kto to extra, pędzące zółwie. Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 26.03.15, 22:13 aaa jeszcze domino i ostatnio szalona pułapka na myszy - upatrzył sobie w reklamie i kupił za pieniążki ze skarbonki Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 26.03.15, 22:14 i polecam forum forum.gazeta.pl/forum/f,251622,Gry_planszowe.html Odpowiedz Link Zgłoś
natalek79 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 26.03.15, 23:41 Mój też o tej pułapce na myszy mówi - warto? Odpowiedz Link Zgłoś
areola82 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 27.03.15, 08:00 ciężko to ocenić czy warto. Kupiłam ją za 69zł i myślę że to zdecydowanie za drogo, ale młody się uparł a wcześniej miał powiedziane że sam zdecyduje co kupi sobie za pieniążki ze skarbonki więc ciężko było kwestionować. Gra ma jeden wielki jak dla mnie minus - jak się ją zmontuje to musi być przechowywana w stanie zmontowanym. Można ją oczywiście rozłożyć, ale wydaje mi się że składanie jej za każdym razem zajmuje sporo czasu no i pewnie z czasem wszystko się poluzuje. Zasady gry banalne - zdecydowanie za proste jak dla mojego syna (wiek 4l 3m) który gra w gry odkąd miał 2,5 roku. Ale on się cieszy i jemu sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
terencja07 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 27.03.15, 00:08 Moja 4 latka uwielbia Pędzące żółwie i Grzybobranie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdagg2 Re: Gry planszowe dla 4,5 latki 27.03.15, 00:21 Pędzące żółwie, nogi stonogi, basia lap kolory, kubusiowe grzybobranie, spadajace małpki Odpowiedz Link Zgłoś