Dodaj do ulubionych

rower miejski dla kobiety

21.04.15, 12:55
pochwalcie się jakimi rowerami jeździcie po mieście i jesteście zadowolone!!! ja właśnie stoję przed dylematem jaki model wybrać i niestety jest tego tak dużo na rynku że kompletnie nie wiem a na rowerach się nie znam, sprzedawcy tez każdy inny chwali , a ja potrzebuje wygodny rower, w miarę lekki bo codziennie z piwnicy go wynosić będę, koszt do 1000zł.,koła 28,używany tez bym mogła rozpatrzyć
Obserwuj wątek
    • azaporowska Re: rower miejski dla kobiety 21.04.15, 13:34
      ja kupiłam na allegro rower ROWER KANDS LAGUNA VS-3 MODEL 2014 SHIMANO 26'' na typowe wyjazdy weekendowe wystarcza, tym bardziej że cena przystępna a osprzęt dobry. Spisuje się bardzo dobrze wink Polecam
    • kurczaczek77 Re: rower miejski dla kobiety 21.04.15, 13:43
      Ja z mężem od paru lat użytkujemy holenderskie Gazelle i są super. Generalnie nowe są dosyć drogie, ale można wyszukać używany w dobrym stanie.
    • alpepe Re: rower miejski dla kobiety 22.04.15, 08:23
      Najpierw poszukaj takiego, który ma aluminiową ramę. W sklepach internetowych czasem można się dokopać w specyfikacji technicznej do wagi roweru. Wybierz najmniejszą. Druga sprawa to wielkość ramy. Są różne 49, 51, ja mam 55 bodajże dla kobiet od 170 cm wzrostu. Im większa rama tym wygodniej dla wyższej osoby, jeśli to ma być rower miejski, ale z drugiej strony im większa rama, tym cięższy. A i tak najlepiej celować w wybrany rower i szukać go stacjonarnie, by można było próbnie usiąść, nie wiem, czy sprzedawca dałby się przejechać, bo to by było optymalne.
    • saszanasza Re: rower miejski dla kobiety 22.04.15, 09:13
      Ja również proponuję zakup roweru lepszej marki tylko używanego. Decathlonowe rowery są do dupy. Wystarczy poczytać na forach specjalistycznych, bo zapewne "zwykli użytkownicy" chwalą te rowery. Ja mając już swojego kettlera z czystaj ciekawości "przymierzyłam" się do tych rowerów. Dla mnie to porażka. Geometria ramy dziwna, poza tym cena i jakość komponentów nieadekwatne. Gazelle, beatavusy, kandsy czy romety są znacznie lepiej wyposażone. Chociaż te dwa pierwsze rowery to wyższa półka.
      I mieszczuchy z natury są ciężkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka