Dodaj do ulubionych

Plecak Beckmann!

18.06.15, 12:51
Spodobał mi się i moje pytanie do mam, które już go kupiły i dzieci użytkowały. Czy jesteście zadowolone z zakupu, czy ten plecak ma jakieś wady? Czy nada się dla chłopca do drugiej klasy mającego 130cm i 28 kg? Z góry dziękuję a wszystkie opinie.
Obserwuj wątek
    • arafia Re: Plecak Beckmann! 18.06.15, 13:09
      Mój syn nosi go drugi rok (teraz w II klasie) i jest bardzo zadowolony. Plecak po 2 latach wygląda praktycznie jak nowy, prany 2 razy w pralce, nic się nie uszkodziło. Do trzeciej klasy też będzie ok, więc uważam że był to trafiony zakup smile Syna ma teraz 133 cm i 27 kg
      • kwiatuszek1981 Re: Plecak Beckmann! 18.06.15, 14:12
        arafia, napisz mi proszę jakie macie dodatki do plecaka, co warto do niego dokupić. Czytałam też, że jest problem z kieszonką na picie, faktycznie jest taka mała? Który kupiłaś wzór plecaka?
        • arafia Re: Plecak Beckmann! 18.06.15, 14:45
          Dodatki wydawły mi się zbędne (piórnik mamy Euromic). Fajny natomiast jest worek przeciwdeszczowy, który jest dołączony do plecaka i rzeczywiście się przydaje.
          Co do kieszonki na picie nie narzekamy - wchodzi nawet 500 ml butelka z wodą, trzeba tylko dobrze ułożyć książki smile Jedyny problem może być ze śniadaniówką, bo nie zmieści się w tej zewnętrznej kieszonce z przodu, u nas to nie był problem bo młody dostaje kanapki w strunowym woreczku i wtedy bez problemu się mieszczą smile
          Mamy taki - starszy wzór już niedostępny:
          https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/62/51/19/013e9da4c0.jpg
          • kwiatuszek1981 Re: Plecak Beckmann! 18.06.15, 14:58
            arafia, serdeczne dziękismile
            • mamusia-myszeczek Re: Plecak Beckmann! 19.06.15, 15:12
              Ja tez jestem zachwycona tym plecakiem.z dodatkow rowniez nic nie mamy.sniadaniowke mamy sistema i wchodzi bez problemu.wode cora nosi w bocznej kieszonce albo bidon albo butelke ok 300ml.plecak prany 2 razy.wyglada jak nowy.przydaje sie oslona p deszczowa.plecak byl rowniez z corka na 2 dniowej wycieczce.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Plecak Beckmann! 19.06.15, 15:46
        Jakie dno mają te plecaki, usztywnione jakoś czy nie?
        • mamusia-myszeczek Re: Plecak Beckmann! 20.06.15, 10:22
          Dno nie jest usztywniane, tylko plecy kt są wypelnione miękka gąbka a w srodku jest stelaż. Mi bardzo zalezalo na miekkich grubych szelkach bo z dziecinstwa pamietam ze moj plecak ciagle mnie obcieral a ten plecak wlasnie takie ma.w szkole u corki są 3 beckmanny w tym 2 w jasnych kolorach . wszystkie po roku wyglądają b dobrze.
          • maggi_80 Re: Plecak Beckmann! 20.06.15, 21:01
            U nas tez Beckmann zdał egzamin rewelacyjnie (córka używała go dwa lata, spokojnie posłuży jeszcze w trzeciej klasie), syn idzie teraz do pierwszej klasy i Beckann dla niego przyszedł w poniedziałek ??
            Dla córci mieliśmy jeszcze dopinany plecak (spin-off), ale używała go bardzo zadko.
            • lucka6 Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 00:12
              fajnie ten Beckmann wygląda, a czy wiecie gdzie można te plecaki obejrzeć w Warszawie?

Ja mam dla córki Deuter OneTwo i jest rewelacyjny, ale jednak Beckmann jest trochę tańszy i być może bym go spróbowała kupić synkowi do 1. klasy, tym bardziej ze jest chudy (20kg), dość wysoki (120 cm), a ten plecak podobno do takich dzieci pasuje...
              • kasia5030 Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 15:04
                A jakiego wzrostu i wagi była Twoja córka jak nosiła plecak Deuter onetwo?
                Czy deuter ma usztywniane jakoś dno? Jak sie sprawdzał miękki plecak w pierwszej klasie? Dawała radę pakować i rozpakowywać z niego rzeczy w szkole?

Cały czas mam dylemat czy kupić dla syna miękki plecak typu deuter czy Beckmann, czy moze tornister...
                • mamusia-myszeczek Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 18:33
                  Mialamm podobny dylemat.Ze sztywnych rozpatrywalam herlitza i hame.Hama odpadla ze wzgledu na wielkość. Herliitz-uwazam ze jest dobrym tornistrem do kupienia za rozsądną cene, ale...Mi osobiście przeszkadza ze pół klasy ma podobne tornistry z czego część identyczne i stad wynikaly u nas pomylki ,ze wieczorem trzeba umowic sie na wymianę plecakow.Moja corka idac do pierwszej klasy miala okolo 122 cm i byla szczuplakiem.Mialam wątpliwości czy poradzi sobie z otwieraniem zapinaniem, wkladaniem.Wszystko bezproblemowo.Za rok czeka mnie ponowny wybor plecaka do 1 klasy i mam nadzieje, ze moje blizniaki na tyle urosna ze beda mogli miec bekmanny.
                • lucyjkama Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 18:37
                  Obydwa i beckmann i deuter onetwo są bardzo ciężkie, ponad 1 kg. To zdecydowanie za dużo dla dziecka z 1 klasy ważącego ok. 20 kg.
                  • maxi_74 Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 20:02
                    Miałam Beckmann dla dwójki dzieci właśnie ze względu na wagę - dzieci filigranowe. Ponieważ dzieciaki były dowożone do szkoły, odpięłam osłonę przeciwdeszczową i komplet rzepów- waga plecaka mocno spadła. Po trzech latach użytkowania- wyglądały rewelacyjnie - nadal są używane przez "młodsze pokolenie" - 6-ty rok.
                    Ja polecam gorąco. Plecaki sprawowały się rewelacyjnie.
                    • blaszany_dzwoneczek Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 21:09
                      A to miękkie nieusztywnione dno nie powoduje, że książki i zeszyty się szybko gniotą, rogi wykoślawiają? Zazwyczaj tak się dzieje w plecakach z cienkim, szmatławym dnem.
                  • mamusia-myszeczek Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 21:09
                    Ja nie rozumiem takiego argumentu.Albo zgadzamy się na miękką szmatkę typu paso czy deuter i wtedy ok mamy lekki plecak,albo usztywniane plecy.Herlitz najlżejszy to około 760 g ( a większość ma naklejkę mniej niż kilogram i nie podają wagi czyli może być 990g teoretycznie) czyli róznica 240-300 g ( czyli 3 paczki galaretki w proszku).Myślę ,że po wyjęciu z plecaka osłony na deszcz i rzepów osiągniesz tyle samo lub podobnie. Zgadzam się z poprzedniczką,że waga ma znaczenie,ale nie dajmy się zwariować usztywnienia pleców z powietrza chyba jeszcze nikt nie wymyślił.A swoją drogę do tej pory nikt nie pisał nic o ergobagach a na allegro pojawiła się jakaś firma z Krakowa kt sprzedaje .
                    • lucka6 Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 21:28
                      Nasz deuter ma usztywnione dno, nie takie jak w herlitzu, ale jest usztywnione, poza tym rewelacyjny jest stelaż, to on powoduje tą wagę, ale jak dziecko pozapina sobie wszystkie paski jest rewelacyjnie wygodnie. Wydaje mi sie ze w srodku jest wiecej miejsca niz w Herlitzu, jest tez duza komora na ksiazki. Bardzo fajna jest zewnetrzna kieszonka na sniadanie - duza i dodatkowo wyscielona specjalnym materialem, ktory latwo wytrzec w razie awarii. Na boku corka nosi bidon i piornik. My mamy go dopiero od niecalych 2 miesiecy, bo corce rozpadl sie wlasnie herlitz mini i musialysmy kupic nowy plecak - mloda jest w 2. klasie, ma ok 130cm i wazy ok 30kg. Przymierzalam plecak do synka ale na nim wyglada na troche za duzy. Jesli ten Beckmann jest choc troche podobny do naszego Deutera to chetnie bym go kupila malemu, bo po zakupie Deutera wciaz mam lekkie wyrzuty sumienia jak pomysle ile na niego wydalam...

• lucka6 Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 21:34
                        I czy wiecie gdzie Beckmana mozna stacjonarnie w Warszawie obejrzec?
                        • mamusia-myszeczek Re: Plecak Beckmann! 21.06.15, 23:25
                          Niestety chyba nigdzie stacjonarnie.ja zalozylam ze jak nie bedzie pasowal to odesle.a swoją droga b fajny ten deuter one two.jakos wczesniej go nie widzialam.waga podobna, plus za usztywniane dno , ale boczne kieszonki chyba nie mają zapiecia? Jest fajny bo obrazek jest mniej dziecinny.ciekawe do jakiego wieku czy wzrostu jest przeznacxony?Znalazlam go w necie najtaniej za 319zl, beckmann zeszloroczny model na byl za 200zl.
                    • lucyjkama Re: Plecak Beckmann! 22.06.15, 17:25
                      Hm... córki herlitz waży 750 g.
                      400 czy 500 g to jednak jest duża różnica. Pół kilko to ważą wszystkie zeszyty dziecka, elementarz i ćwiczenia.
                      • mmala6 Re: Plecak Beckmann! 28.06.15, 19:37
                        a czy ktoś ma Beckamanna dla starszych dzieci- 4.klasa, obecnie 152cm i 40kg (chłopak)?
                        • jorn1 Re: Plecak Beckmann! 28.06.15, 22:03
                          Moj syn nosil w tym roku Beckmanna w 4 klasie. Wzrost bardzo podobny, za to bardzo szczuply.Pasowal akurat. Model z zeszlego roku, nie moge go nigdzie znalezc na stronie Becmanna ani na Allegro. Czarny, z kieszenia na laptopa. Sprawdzil sie super, po praniu jak nowy. Bedzie do piatej a pewnie i szostej klasy. Od pierwszej klasy moi synowie maja Beckmanny i przy nich pozostaniemy.
                          • jorn1 Re: Plecak Beckmann! 28.06.15, 22:09
                            bardzo podobny do tego: beckmann.no/produkt/sport-black/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka