Dodaj do ulubionych

Basen - jaki ?

05.08.15, 17:40
Jaki polecacie basen na działkę czy ogród dla dzieci i z ewentualnością wejścia dorosłych, czyli taki głębszy ? Patrzyłam na allegro na te Intexu, jak to czyszczenie się przeprowadza itp. ?
Obserwuj wątek
    • heca7 Re: Basen - jaki ? 05.08.15, 22:59
      Mam rozporowy. 4,5 m średnicy. Głęboki na ok. metr. Ale teraz kupiłabym stelażowy. Łatwiej się go myje przy składaniu i łatwiej się rozkłada. Nie ma też problemu z pompowaniem kołnierza. Do tego drabinka- warto przy tej wysokości. W wodzie pływa pływak z tabletką multifunkcyjną + tabletką chloru. Do tego mam pompę z filtrem A. Chodzi cały czas. Raz na 5 dni sypię preparat antyglonowy- na noc ok 30g. I to wszystko razem powoduje, że mam cały czas idealnie przejrzystą wodę smile Mam też siatkę do liści , którą to kupiłam sobie w Decathlonie na dziale wędkarskim. Przestałam natomiast używać pokrywy bo więcej było zachodu z jej ściąganiem i zakładaniem niż to warte.
      Wcześniej miałam mniejszy basen ale dzieci podrosły i okazał się za płytki i za mały.
      Uwielbiam swój basen wink
    • krasulas Re: Basen - jaki ? 06.08.15, 07:58
      Ja mam rozporowy o średnicy ok. 3,9m kupiony w Jysk...firma Pooll...cośtam. Również mam grzybka z tabletkami i preparat w płynie antyalgowy. Filtr podłączam co parę dni. Do tego siatki z Decathlonu smile Basen stoi na ogródku działkowym. Musialam idealnie poziomować teren...inaczej nie stanie pod wplywem rozporu wody do samego końca. Wejscie bez drabinki...dodmuchiwanie kolnierza bezproblemowe. Stelażowy....tez myslalam , że lepszy. Ale...moje perly wskakują do basenu i napierają lekko cialem. Skaczą...nie wiem na ile to realne w wersji ze stelażem ? Używam płachty pod i na basen.W kazdym razie....za basen dałam 150zl na % we wrześniu rok temu. I to maly koszt. Sporo kosztuje cała reszta sad U mnie ok 200zł plus woda. Ale...radość dzieci i zabawa przez dobrych kilka godzin dziennie rekompensuje stratę $. Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka