Dodaj do ulubionych

Chciałam polecić wam kuriera.

19.08.15, 09:22
To nie spam. Wczoraj pół dnia straciłam na przeszukiwanie zawartości netu, chciałam dokonać zwrotu mebla. Przesyłka dość duża, 195x37x15 waga 19 kg.
Kurierem poczty nie mogłam wysłać bo nie obsługują tak dużych paczek, szukałam w DHL, DPD, ale tam wycenili mi transport na ok. 150 zł. Szukałam nawet na polecanej tu stronie tanikurierzy, ale z kolei tam wycenili mi przesyłkę na 129 zł.
Przez czysty przypadek weszłam na stronę kurjerzy.pl i tam nadałam paczkę (UPS chyba) za 41 zł. Dziewczyny, ja naprawdę jestem w szoku, to bardzo duża różnica cenowa, aż nie omieszkałam zapytać się pani, dlaczego u nich tak tanio. Odpowiedziała, ze w związku z tym, źe znajdują im dużo klientów mają preferencyjne warunki. Nie wiem czy to tak na stałe, ale gdybyście miały coś do wysłania to sprawdźcie też u nich, może wyjdzie taniej. Mało tego. Po ok. 15 minutach od finalizacji transakcji zadzwonił do mnie kurier w celu odebrania paczki. Trochę za szybko, bo nawet nie miałam możliwości wydrukowania listu przewozowego, poprosiłam żeby przyjechał dzisiaj. Ma być do południa.
Mnie trudno pozytywnie zaskoczyć, bo lubię narzekać. Pomijając całego wku... sytuacyjnego, to ten serwis muszę pochwalić i chwalę😃
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 10:00
      żeby się tylko nie okazało, że za pół roku przyśla ci info o potrzebnej dopłacie (ktos pisał chyba nawet tu na forum o takich przypadkach, tylko tam chyba chodziło o serwis tanikurier)
      • saszanasza Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 10:16
        Weź nie strasz.Poza tym, to chyba niezgodne z prawem? Nie ma czegoś takiego jak dopłata do zrealizowanej usługiuncertain
        • patatajowa Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 10:34
          kurjerzy znam i tez polecam ale cos sie chyba ostatnio zmieniło w cenach przesyłek powyzej 150 cm. w ubiegłym roku chciałam wysłac szafke i dywan, szukałam duzo ,pisałam na forum wink i taniej niz 150 zł nie znalazłam co było cena wyzszą niz wartosc paczek...tutaj wpisuje w kalkulator wymiary i wage i wychodzi mi 64,82 z brutto. wiec dzieki za przypomnienie :0 trzeba przemyslec sprawe z szafka i dywanem ponownie wink
          • saszanasza Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 13:55
            No właśnie. Ten rozstrzał cenowy jest dla mnie bardzo duży. Dla mnie nieopłacalne było odsyłanie mebla wartości 250 zł. kurierem za którego musiałabym zapłacic 150 złuncertain
            • viki1 Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 15:42
              od kilku lat wysyłam przez stronkę www.furgonetka.pl z twoich wymiarów wyszło mi ,ze najtaniej mam wysyłkę Fedex - 28,54 ,a DPD 28,64 na głównej stronce wpiszujesz wymiary i masz porównanie firm smile
              • agnieszka_mmm Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 16:12
                też korzystam z furgonetki i z szybkikurier i są zazwyczaj tańsi od kurjerzów
                • saszanasza Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 19:37
                  o, to jeszcze taniej! dzięki dziewczyny za info. przy kolejnej przesyłce sprawdzę sobie i tamsmile
                  • sasiam Re: Chciałam polecić wam kuriera. 19.08.15, 21:29
                    tez polecam furgonetkę. Wysyłałam wózek dziecięcy. Wyszła wielka i ciężka paka. Zapłaciłam za nią niewiele ponad 30 zł. Kurier odebrał ją na drugi dzień a w kolejny dzień paczka doszła do odbiorcy. Byłam w ciężkim szoku że wszystko tak sprawnie i tanio poszło smile
                    • fredy58 Re: Chciałam polecić wam kuriera. 09.10.15, 14:52
                      pierwszy raz mam coś większego do wysłania sprawdze sobie koszty jak już wymierzę na tej furgonetce i szybkikurier ale powiedzcie mi czy będę musiała coś drukować bo nie mam takiej możliwości a nie chce mi się za tym latać
                      • patatajowa Re: Chciałam polecić wam kuriera. 09.10.15, 14:53
                        tak. ewentualie mozesz przerysowac kod kreskowy a paczkę.
                        • fredy58 Re: Chciałam polecić wam kuriera. 09.10.15, 15:20
                          smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka