saszanasza
19.08.15, 09:22
To nie spam. Wczoraj pół dnia straciłam na przeszukiwanie zawartości netu, chciałam dokonać zwrotu mebla. Przesyłka dość duża, 195x37x15 waga 19 kg.
Kurierem poczty nie mogłam wysłać bo nie obsługują tak dużych paczek, szukałam w DHL, DPD, ale tam wycenili mi transport na ok. 150 zł. Szukałam nawet na polecanej tu stronie tanikurierzy, ale z kolei tam wycenili mi przesyłkę na 129 zł.
Przez czysty przypadek weszłam na stronę kurjerzy.pl i tam nadałam paczkę (UPS chyba) za 41 zł. Dziewczyny, ja naprawdę jestem w szoku, to bardzo duża różnica cenowa, aż nie omieszkałam zapytać się pani, dlaczego u nich tak tanio. Odpowiedziała, ze w związku z tym, źe znajdują im dużo klientów mają preferencyjne warunki. Nie wiem czy to tak na stałe, ale gdybyście miały coś do wysłania to sprawdźcie też u nich, może wyjdzie taniej. Mało tego. Po ok. 15 minutach od finalizacji transakcji zadzwonił do mnie kurier w celu odebrania paczki. Trochę za szybko, bo nawet nie miałam możliwości wydrukowania listu przewozowego, poprosiłam żeby przyjechał dzisiaj. Ma być do południa.
Mnie trudno pozytywnie zaskoczyć, bo lubię narzekać. Pomijając całego wku... sytuacyjnego, to ten serwis muszę pochwalić i chwalę😃